Amerika da Sigara içmek ve Sosyal yaşam
-
Arkadaşlar bir yorum olarak gördüm. ABD de sigara içenlere değersiz alt sınıf gözüyle bakılıyormuş insanlar arkadaşlar olmak istemiyormuş uzak duruyormuş sevgili partnerde bulamıyorlarmış hatta bazı şirketler sigara içen kişileri işe almıyormuş biri bana New York'ta sokakta halka açık bir yerde sigara içtiğini söyleyen bir arkadaşım vardı gelen geçen herkesin tuhaf tuhaf onlara baktıklarını anlattı.. bunlar doğru mu arkadaşlar yoksa abartılıyor mu?
-
merak ettiğim bir soru,
-
Rez alayım bende merak ederim
-
@LordBolton, içinde söyledi: Amerika da Sigara içmek ve Sosyal yaşam
Arkadaşlar bir yorum olarak gördüm. ABD de sigara içenlere değersiz alt sınıf gözüyle bakılıyormuş insanlar arkadaşlar olmak istemiyormuş uzak duruyormuş sevgili partnerde bulamıyorlarmış hatta bazı şirketler sigara içen kişileri işe almıyormuş biri bana New York'ta sokakta halka açık bir yerde sigara içtiğini söyleyen bir arkadaşım vardı gelen geçen herkesin tuhaf tuhaf onlara baktıklarını anlattı.. bunlar doğru mu arkadaşlar yoksa abartılıyor mu?
Diğerlerini bilmiyorum ama bazı kurumların işe almadığı doğru. Texas Medical Center'daki hiçbir hastane sigara içen birini işe almıyor. İşe kabul etmeden önce kanda veya tükrükte nikotin bakılıyor.
-
Yaşadığım yere göre yorum yapmak gerekirse (NC) yazılanlar abartı. Çok fazla sigara içen var.
Sigara içen kişinin kategorize edildiği tek yer sağlık sigortası. Her sene çalıştığım şirkette kotitin testi yapılır ve pozitif çıkanlara ekstra terapi tarzı bir gereksinim çıkar. Bu gereksinim yerine getirilmediği durumda sağlık sigortası ödemesine ek olarak aylık ceza ödemesi çıkıyor.
-
@FreeWoRLD Terapi tarzı derken ne tür şeyler yapması gerekiyor pozitif çıkan birinin?
-
@knnrn nikotin değildir bakılan muhtemelen kotinin demek istediniz
-
Biraz abartili bir yorum olmus. Ama sigara icmeyenleri rahatsiz etmemek adina cok fazla kural konuldugu dogrudur.
New York'ta bazi bloklarda, binalarda, bolge veya kampuslerde, hastanelerde, devlet ofislerinde, is yerlerinde ve hatta saglik kurumlarinin cevresindeki kaldirimlarda bile cogunlukla sigara icmek yasak. Sigara icmek icin ya binanin tepesine ya da sokaga inip bir yer bulmaniz gerekiyor...
Hatta halka acik parklarda genelde icmeyenleri rahatsiz etmemek icin sigara icmek icin belirlenen bolgeler var, sadece orada sigara icebiliyorsunuz.
-
@crazycells New York dediğiniz eyalet bazlı mi yoksa New York City mi
-
@Mert-Güngör, içinde söyledi: Amerika da Sigara içmek ve Sosyal yaşam
@knnrn nikotin değildir bakılan muhtemelen kotinin demek istediniz
Evet, kotinin nikotinin metabolize edilmiş bir türü. Daha genel bir ifade olması için "kanda tütün ürünleri" diye yazmak daha doğru olur sanırım.
-
@crazycells New York dediğiniz eyalet bazlı mi yoksa New York City mi
NYC'den bahsediyordum.
-
@crazycells NYC pek bize göre değil o zaman artık..
-
@FreeWoRLD Terapi tarzı derken ne tür şeyler yapması gerekiyor pozitif çıkan birinin?
2 seçenek sunuluyor;
Telefon aracılığı ile sigara bırakma adına 4 seans görüşme yapılması veya İnternet aracılığı ile eğitim. Bu şartlar yerine getirildiğinde ceza ödenmiyor. -
Artik bazi isyeri ve kurumlarda sigarasiz is ortami ve kampusu uygulamasi yayginlasiyor. Mesela hastane ve universite kampuslerinde, bazi sirketlerde ve havaalanlarinda smoke-free olayi giderek artiyor.
-
@MySea yasak olan kampüslerde sigara içmek için bir bölge oluyor mu peki?
-
Bildigim kadariyla olmuyor ama mutlaka yasagi bir sekilde delenler vardir.
-
merhaba yakın zamanda houston gezi amaçlı geleceğim.(thy ile) valizde kaç kutu sigara getirme hakkımız var acaba bilen var mı?teşekkürler
-
götürüyormusun, getirecek misin ?
-
Normal standartı 2 kutu ülkeden ülkeye değişmez sanırım.
-
amerika ya götüreceğim eşim ve ben ikimiz için @Nothing-Man. thy ile
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum