Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@vermaynen, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
ny de bir sekilde yasiyor olan varsa, yasam masraflari hakkinda bilgi verebilir mi acaba ? (2010 da yasamistim aradan cok uzun zaman gectigi icin sormak istedim.) 2 kisilik bir aile. Studio bir daire ornegi uzerinden yorum yapabilir. Tabi bu kisiden kisiye ve oturdugun yerden yere degisse de az cok fikir sahibi olmak adina boyle bir soru sorma ihtiyacinda bulundum.
ilk iletide NY icin cokca ornek mevcut.
evet onlari gordum crazycells, daha baska birseyler cikar belki diye dusundum.
-
@kundekari teşekkürler :)
-
Dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim.
https://www.cnsnews.com/commentary/terence-p-jeffrey/americans-spent-more-taxes-2018-food-clothing-and-health-care-combined
https://www.marketwatch.com/story/this-is-the-least-tax-friendly-state-in-america-and-california-doesnt-even-crack-the-top-10-2019-10-02 -
Farklı şehirlerde yaşayan ve giriş seviyesi işlerde çalışan 5 gencin aldığı $50K/yıl civarı maaşlar ile nasıl geçindikleri hakkında bir WSJ makalesi... Kiran ne kadar, haftasonu nasıl eğleniyorsun ve işe nasıl gidiyorsun gibi birkaç soru dışında dişe dokunur pek bir şey içermiyor ama yine de fikir vermesi için buraya ekliyorum.
-
@saulgoodman ya benim anlamadigim recent graduates diye giriyor konuya. arkadas okul vat tecrube var max onerdikleri 51k oldu. yani abd disi okul bu kadar yok sayilmamali. tamam bazi meslek gruplarinda sikinti yok ama ne bilim, texas tech de hocaya sordum “hocam bu master i yapsak ortalama ne olur kazanc” diye adam west texas icin 45k cok iyi para diyo. birileri cok rahat cok iyi para kazaniyo ama kimisi de ugras dur bizim gibi... ha bi de pek planli yasiyorlarmis gibi gelmedi bana.
-
@Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@saulgoodman ya benim anlamadigim recent graduates diye giriyor konuya. arkadas okul vat tecrube var max onerdikleri 51k oldu. yani abd disi okul bu kadar yok sayilmamali. tamam bazi meslek gruplarinda sikinti yok ama ne bilim, texas tech de hocaya sordum “hocam bu master i yapsak ortalama ne olur kazanc” diye adam west texas icin 45k cok iyi para diyo. birileri cok rahat cok iyi para kazaniyo ama kimisi de ugras dur bizim gibi... ha bi de pek planli yasiyorlarmis gibi gelmedi bana.
Texas'da 45-50K/yıl ile makul bir standartta yaşanır ve rahat geçinilir diye düşünüyorum. İşlerin giriş seviyesi olduğu ve paranın alım gücü dikkate alındığında standartlar gayet tatmin edici gibi geliyor.
-
Sağlık sigortasına Coveredca için $2 yazmış birisi o nası bi sağlık sigortası yiğidim nolur beni bul
-
Plano ve Frisco.. Tam sınırdayız
2 oda 100 m2 ev : 1414
Elektrik: 65
Su:50
2 telefon sınırsız internet, 2 iphone ve 2 apple watch: 200 usd
Araba kredisi: 300 usd ( jetta s 2019)
Araç sigortası : iki araba için 215 usd
Wifi : 50 usd
Sınırsız yeme içme : 500 usdYaşam maliyeti açısından oldukça ucuz ve güzel..
-
@kivo honda satarım vw binerim diyorsun
-
@ayvalik10 honda biraz pahalı :) civic başlangıç fiyatı 20 k
Jetta 16 k. Seneye güzel bir Honda Pilot Awd Touring alırım diye düşünüyorum..
-
@kivo sizin şirketten baktım araba da normal telefon adaptör şarjında olmayan amper var. Maşallah
-
@ayvalik10 rekabet o kadar yüksek ki burada..özellikle araba işinde müthiş bir rekabet var
-
@kivo pilot 33k sıfır araba buradaki fiyatlar

amerika da 273k alabileceğin arabalara araba denilmez dimi :) -
Burda aynı crv 26000 :)
-
Merhaba, Dallas, Kasım 2019;
- Ev kiralama 1+1,5 dublex apartman dairesi aylık 940$ + 10$ pet fee (ilk girişte 250$ administration fee, +400$ deposit + 75$ application fee)
- Elektrik (Paylesspower) (sakın bulaşmayın) aylık 150$
- Su, atık, çöp gibi diğer giderler aylık 70$
- Kiracı sigortası (GEICO - pet coverage dahil) aylık 17$
- Araba vw passat 2014 7.000$ + focus 2012 4.500$
- Araç sigortası 2 araç 2'şer sürücü liability aylık 160$
- Telefon hatları (2 kişi T-mobile unlimitid) aylık 120$
- Yakıt ve mutfak masrafları kişiye göre değişmektedir.
-
ilk mesaja eklenmiştir. kaç kişlik giderler olduğu bilinmediğinden kişi bilgisi yazılmamıştır.
-
@kivo
ilk mesaja eklenmiştir. 2 telefon bilgisi olduğundan 2 kişi yetişkin olarak yazdım.
bilgi verebilirseniz onu düzenleyebilirim -
Bende Los Angeles için yazayım 2kişilik aile ( SV Valley LA County )
✅Kira : 1800 - 1bd
✅Elektrik: 120
✅Su:Kiraya Dahil
✅2 Adet verizon sınırsız aylık 150
✅Araba kredisi: 350 ( Prius )
✅Araç sigortası : 120
✅Wifi : $50 internet 200mbit + $35 te tv streaming ( showtime hbo cinemax amc etc. ) total $85
✅yeme içme 2 kişi aylık 800 1000 arası
✅Sağlık sigortası YOK! adam akıllı plan 800 900 idi 400 e yakın coveredca dan silmişlerdi ama yine ayda 500 ödemek istemediğmiz için almadık geçen sene malesef
✅ 80 aylık benzin parası -
ilk mesaja eklenmiştir.
-
@kivo sağlık sigorta işini ne yaptın kivo?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum