Amerika'da ikinci el araba almak
-
@goodluck, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@sash, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Amerikada araclarda genelde elfreni ortada değil , sağ tarfta ve altta ayakla basarak ektif ediyorsunuz ve basılı unutulma ihtimali cok yüksek ışık ve ses ikazı ya yok ya fark edilmiyor , aracı elfreninde unutup basıp gidyorsunuz ve araca zarar veriyorsunuz, bu yuzden ben el freni (ayak freni) kullanma alışkanlığımı kenara bıraktım P de bırakıyorum sürekli . P de yuk dişlilere değil şanzıman kilidi var ona biner hoş değil ama el freni ile gitmekten iyidir , kardeşim 10 senedir aracını el-ayak frensiz kullanır şanzımanına zarar gelmedi bu yuzden . Şanzıman yağınızı düzenli 30-50bin milde değiştirin yeter.
Bu konuda tek olmadigimi bilmek guzel. Ayakla cekilen el frenine bi turlu alisamadim bende hep unutuyorum. Araba uyariyor ama uyarana kadar belli bi hiza ulasmak gerekiyor. Geri vazgectim parkta birakiyorum arabayi
alışırsınız ayak frenine. Ben de iki araba var hyundai klasik el freni hanım kullanıyor ben lyft de volvo xc90 var onu kullanıyorum ayaktan frenli. Hafta sonları hyundai kullanınca ayakla basacak el freni arıyorum iki kere denedikten sonra elle olduğunu hatırlıyorum
alıştık yani artık 
-
@gkhanfeez bende de tam tersi tek araba var. Esim bazen kullaniyor. Bazen el frenini cekiyor bazen cekmiyor. Biz bi turlu kordinasyonu saglayamadik
Baldiz da tiguan var en guzeli onun ki dugmeli. Basinca dibine kadar el frenini cekiyor istesen de araba hareket etmiyor -
@goodluck 4 sene once Buick kullanmistim Utah'da. Hangi modeldi hatirlayamiyorum ama standar binek tipti. P sonrasi kontagi kapatinca otomatik el freni cekiliyordu, ayak pedali veya el ile cekilmiyordu.
-
@caglaror otomatik olani bilemedim ama tiguan daki dugmeyle manuel yapiliyor
-
gecen hafta sonu kardeşim sitedeki garajının onunde Onun Toyota Venza sının (180k mile) şanzıman yağı ve filtesini , fren hidrolik sıvısını ve yırtılar kaliper piston körüklerini değiştik eşinin Toyota Siennasına başlamıştık ki site görevlileri geldi , şikayet ettmişler , site sınırları dahilinde arac tamir etmek yasakmış efendim , tabi biz deam ettik 190k mile daki sienna nın da şanzıman yağı ve filtresi ve motorda 1-2 bakım yaptık. Bu hafta sonu sitede gorevli olmadığı için kaldığımız yerden disklerin ve balataların değişimi falan devam edeceğiz , benim venza nın da şanzıman filtre ve yağı ve fren hidroliğini değişeceğiz .
Bu arada aracıma en uygun fiyatlı lastiği BJs de buldum 245/55/R19 Uniroyal hersey dahil 600 e geldi . Omur boyu balans lastik tamiri ve rotasyon ücretsiz.
-
DSG şanzıman 7 ile kuru kavrama ve 6 ileri ıslak kavrama olarak ikiye ayrılır.
7 ileri yanlış hatırlamıyorsam maksimum 300 nm/tork'a kadar dayanabiliyor ve aşırı sorunlu bir vites kutusudur.
Zaten ortada tam anlamıyla bir otomatik vites de yok. Bildiğiniz debriyajdan 2 adet var, bunu robot/beyin kontrol ediyor.
7 ileri kuru kavramalar da çok fazla dur kalk yaptığınızda titreme, silkeleme ve ani fırlama yada tepkisiz kalma gibi olumsuzluklar fazlasıyla görebilirsiniz.
6 ileri olanda durum biraz daha farklı. Yine 2 debriyaj var ancak bunlar yağlı kutu içerisinde çalışıyor(dolayısıyla daha geç ısınıyor) ve tork direnci çok daha fazla (sanırım 550-600 nm idi)
Zaten VW bunu 2.0 üzeri motorlarda kullanıyor, daha doğrusu yüksek Tork nedeniyle kullanmak zorunda kalıyor.
ABD'de aynı sistemler mi kullanılıyor bilmiyorum, ama tüm Avrupa ve TR'de durum böyle. -
@Nasahay, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
DSG şanzıman 7 ile kuru kavrama ve 6 ileri ıslak kavrama olarak ikiye ayrılır.
7 ileri yanlış hatırlamıyorsam maksimum 300 nm/tork'a kadar dayanabiliyor ve aşırı sorunlu bir vites kutusudur.
Zaten ortada tam anlamıyla bir otomatik vites de yok. Bildiğiniz debriyajdan 2 adet var, bunu robot/beyin kontrol ediyor.
7 ileri kuru kavramalar da çok fazla dur kalk yaptığınızda titreme, silkeleme ve ani fırlama yada tepkisiz kalma gibi olumsuzluklar fazlasıyla görebilirsiniz.
6 ileri olanda durum biraz daha farklı. Yine 2 debriyaj var ancak bunlar yağlı kutu içerisinde çalışıyor(dolayısıyla daha geç ısınıyor) ve tork direnci çok daha fazla (sanırım 550-600 nm idi)
Zaten VW bunu 2.0 üzeri motorlarda kullanıyor, daha doğrusu yüksek Tork nedeniyle kullanmak zorunda kalıyor.
ABD'de aynı sistemler mi kullanılıyor bilmiyorum, ama tüm Avrupa ve TR'de durum böyle.Burada bu kadar detay dusunen yok...
iyi-kotu diyerek ayirip geciyorlar...
Turkiye'de ki araclarimda arabama 5 beygir nasil katarim diye dusunurken burada hacmini bilmedigim araclarim var galerimde...
yani esyaya bakis acilarimiz degisebiliyor...
Amerikalilarda cok tutucu... yaftaladilar mi bir seyi, kolay kabul etmiyorlar...
Hala atmosferik motor seviyorlar mesela. Turboya falan bakis acilari cogunun iyi degil.
CVT turevi sanzimanlarada hakeza oyle...
-
Ford Focus SE 2017. Kalkista yokusta veya arac yukluyse azicik fazla yuklendigimde silkeliyor. Ayni seyi yuklenme fazla ise 2. viteste de yapiyor. Ivmelenmeyi kademeli yaparsam veya yuk az ise (yokus asagi vb) silkelemiyor. 3. vites ve sonrasinda silkeleme yok. Alirken hafifti ama simdi artti. Ozellikle 10 saate yakin Lyft yaptigimda sonlara dogru artiyor.
Bir de bundan bagimsiz, frene basladigimda 1. vites hizlarinda (durmadan hemen once) surtme sesi aliyor, balatalar mi acaba? Yoksa yine debriyaj vb mi? -
@caglaror tamamen kendi kişisel fikrimi söylüyorum. aracınızın şanzıman yağı değişimi ne zaman yapıldı eğer yapılmadı ise şanzıman yağı değişimini ve varsa filitre değişimini yapın. bende aracı ilk aldığımda vites geçişlerinde hafif silkeleme vardı hemen serviste şanzıman yağı değişimini yaptırdığımda silkeleme ortadan kalkmıştı denemekten zarar gelmez. çünkü şanzımanda yağın vizikotesi zamanla düşüyor yani şöyle düşünün yağ kalınken inceliyor.
-
@Oktay-İbiş Tamamdir onu da sorayim ustaya. Dun de yag degisim isigi yandi. Arac otomatik vites. Onceki tecrubemden -yag isi pis is- bu sefer ugrasmadan uygun bir yerde degistirtme karari aldim. Aslinda zevkli is ama cok akari kokari oluyor

Genel olarak yagla birlikte filtreyi de degistirmeli mi yoksa onun uyarisi ayrica yaniyorsa, yaninca mi degistirmeli? -
@caglaror ben yerinde olsam filitre ile beraber değiştirim garanti olur aslında her 90000 km de yada 50000 mil yapıyor sanırım yağ değişmesi daha iyi çünkü zamanla yağ özelliğini vizikotesini yitiriyor. mesela ben passatın servisine sorduğumda çok bilmiş bir şekilde yağ değişmez dedi acı bir gülümseme ile bir kaç soru sordum angut kuşu gibi baktı yüzüme.
yağ kokusu dedinde temmuz ayında sene 1992 felandı motorcuda çalışıyorum Mercedes 303 otobüs geldi difransiyel yağı değişecek neyse aldım elime anahtarı difransiyelin tapasını açıcam mübarek bide uzun yoldan gelmiş yağ öyle bir ısınmışki
açmamla hem sıcaklık hemde o koku bayılttı resmen kafamı şaseye vurmam çabası 
-
@caglaror siz sanırım motor yağından bahsediyorsunuz, yağ filtresinin ayrı bir ışığı yoktur, yağ/yağ filtresi beraber değişmesi gerekir.
Aynı şekilde şanzıman yağında da sayın @Oktay-İbiş 'in dediği gibi yağ değişecekse filtre de değişmelidir diye biliyorum ben..
-
@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Ford Focus SE 2017. Kalkista yokusta veya arac yukluyse azicik fazla yuklendigimde silkeliyor. Ayni seyi yuklenme fazla ise 2. viteste de yapiyor. Ivmelenmeyi kademeli yaparsam veya yuk az ise (yokus asagi vb) silkelemiyor. 3. vites ve sonrasinda silkeleme yok. Alirken hafifti ama simdi artti. Ozellikle 10 saate yakin Lyft yaptigimda sonlara dogru artiyor.
Bir de bundan bagimsiz, frene basladigimda 1. vites hizlarinda (durmadan hemen once) surtme sesi aliyor, balatalar mi acaba? Yoksa yine debriyaj vb mi?Arabayi arastirmadim...
AMT tarzi bir otomatik sanziman ise, yani otomatiklestirilmis mauel ise balata dan yapabilir...
Ateslemeden de benzer bir hata yapar arabalar ama genellikle ariza isigi yakar o zaman...
-
Cumartesi günü araba almaya gittim ve arabayı aldım.Yalnız şöyleki frenlerin değişmesi gerektiğini ve bunu yapıp teslim edeceklerini söylediler ben daha arabayı almadan ve bende bu iyi birşey diye aldım arabayı .Bakalım bekliyorum ve ayrıca beğenmezsem sürüşünü tamirattan sonra iptal edebileceğim şeklinde bir madde koydurdum sözleşmeye.Araba 2007 Hyundai Santa Fe 3.3 V6 AWD.6000 usd ye aldım + vergiler.KBB.com dan baktığıma göre aşağı yukarı iyi bir fiyat olarak duruyor.Arabaya kavuşmak için sabırsızlanıyorum.Çarşamba akşamı teslim alıcam
-
@Richmond hayırlı olsun, güle güle kullanın.
-
@Richmond hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
-
@Oktay-İbiş @Sefa çok sağolun
-
Hayırlı olsun... Güle güle eskiteme
-
Merhaba yardımlarınızı bekliyorum;
2014 vw passat sahibiyim. İlk şahsi araç deneyimim, dolayısıyla bakımları hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Aracımı 97bin milde aldım. 100bin milde yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Sorum şu, hangi mil'lerde ve mil aralıklarında hangi bakımların kontrollerin yapılması gerekmektedir?İkinci sorumda şu; D modunda kalkış yapınca 1. vitesten 2.vitese geçtiği anda devir saati 1700-2000 arası silkeleme yapıyor. S modunda yada manuel modda aynı devir aralıklarında herhangi bir silkeleme yok. Diğer vites geçişlerinde de sorun yok. Neden olabilir? Düzeltilmesi tahmini kaça patlar?
Teşekkürler
-
@mara, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Merhaba yardımlarınızı bekliyorum;
2014 vw passat sahibiyim. İlk şahsi araç deneyimim, dolayısıyla bakımları hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Aracımı 97bin milde aldım. 100bin milde yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Sorum şu, hangi mil'lerde ve mil aralıklarında hangi bakımların kontrollerin yapılması gerekmektedir?İkinci sorumda şu; D modunda kalkış yapınca 1. vitesten 2.vitese geçtiği anda devir saati 1700-2000 arası silkeleme yapıyor. S modunda yada manuel modda aynı devir aralıklarında herhangi bir silkeleme yok. Diğer vites geçişlerinde de sorun yok. Neden olabilir? Düzeltilmesi tahmini kaça patlar?
Teşekkürler
Kavrama yada mekatronik ünitesi sorunu olabilir servise göstermende fayda var bu benim kişisel tahiminimdir bir passat kullanıcısı olarak çok görmüştüm ve okumuştum forumlarda bu tarz problemleri. yerinde olsam şanzıman yağı ve filtresinide değiştiririm baktırmışken.
2 ci sorunuzun cevabı yine aynen bakımlarını zamanı geldiğinde yaptırın. birde sizin aracınızın trigeri zincir mi yoksa kayışmı bilemiyorum eğer zincirse sıkıntı yok ama kayışsa Türkiye için konuşuyorum her 90000 km de değiştirilir. eğer zincir ise bir miktar gevşeme yapar biraz ses yapar sadece.
unutmadan eksantrik gergi zamanlayıcı zinciri de ses yapabilir önemlidir dikkat etmekte fayda var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk