Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
-
@mertcanaydin evet new jerseyde de oyle
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
Statu Degistirirken Araba Kullanimi
-
Merhabalar,
B2 vizesinden F1 statu degisikligi icin basvuru yaptim. Hala sonuc bekliyorum. Burada bulunali neredeyse 3 yil olacak. Maine eyaletinde yasiyorum. Dolayisiyla toplu tasima araclari surekli gecmiyor. Bende turk ehliyetimle araba kullanmak istiyorum. Diyelim ki araba kullanmaya basladim ve yolda polis beni durdurdu. Bana turk ehliyetimle araba kullandigim icin bununla ilgili bir yaptirimi var midir? Varsa ne tur bir problemle karsilasabilirim? Basvurumun hala surecte oldugunu gosteren belgeyi yanimda tasisam ve evrak olarak polise aciklasam durum ne olur? Dusunceme gore, USCIS'ten cevap almamamin sebebi benimle ilgili bir durum degil. Dolayisiyla sorun olmamali diye dusunuyorum. Fakat bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardimlarini rica ederim. ( Bu arada SSN numaram henuz yok, dolayisiyla DMV icin burada ehliyet basvurusu yapamiyorum.)
Tesekkurler. -
Ssn olmadan ehliyet alınamıyor mu ?
-
@kirik, içinde söyledi: Araba Kullanimi
Merhabalar,
B2 vizesinden F1 statu degisikligi icin basvuru yaptim. Hala sonuc bekliyorum. Burada bulunali neredeyse 3 yil olacak. Maine eyaletinde yasiyorum. Dolayisiyla toplu tasima araclari surekli gecmiyor. Bende turk ehliyetimle araba kullanmak istiyorum. Diyelim ki araba kullanmaya basladim ve yolda polis beni durdurdu. Bana turk ehliyetimle araba kullandigim icin bununla ilgili bir yaptirimi var midir? Varsa ne tur bir problemle karsilasabilirim? Basvurumun hala surecte oldugunu gosteren belgeyi yanimda tasisam ve evrak olarak polise aciklasam durum ne olur? Dusunceme gore, USCIS'ten cevap almamamin sebebi benimle ilgili bir durum degil. Dolayisiyla sorun olmamali diye dusunuyorum. Fakat bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardimlarini rica ederim. ( Bu arada SSN numaram henuz yok, dolayisiyla DMV icin burada ehliyet basvurusu yapamiyorum.)
Tesekkurler.Merhaba @kirik; B2 ile giriste 6 aylik bir surec mi verildi ve bu surenin hangi evresinde f1 icin basvuru gerceklestirdiniz ve b2 suresini tekrar uzatma yaparak birlikte mi basvurdunuz f1 vizeye ayrica ailecek gitmistiniz sanirim siz bu basvuru yaparken esinizle ayni anda mi basvuru gerceklestirdiniz yani siz f1 e basvuru yaparken esiniz icinde ayni anda f2 basvurusu mu yapmistiniz? Ne kadar suredir sonuclanmasini bekliyorsunuz ve bir avukat araciligiyla mi basvurunuzu yapmistiniz? Sanirim nj de bulunuyordunuz hangi okula ne kadar sureligine basvurup I-20 aldiniz acaba ve dil okulu sizden ne gibi belgeler istedi? Bizde onumuzdeki ay gelecegiz ona gore gelmeden bankadan hesapda su kadar para var gibi bir yazi sadece yeterli olur mu yoksa hesap hareketleri imza sirkusu v.s istiyorlar mi? Oraya geldikten sonra bunlari temin etme sansimiz olmayacak ne yazikki o yuzden gelmeden sunlari temin edebilecegimiz evraklar nelerdir bilgi verebilirsen seviniriz.
Kisaca surecten bahsedebilirseniz bizlerede faydali olabilir. En kisa surede sonucunuzun olumlu olmasi dilegiyle. -
@maestro, içinde söyledi: Araba Kullanimi
Ssn olmadan ehliyet alınamıyor mu ?
@maestro, ssn olmadigi icin zaten muhtemelen b2 turist ile bulunuyormussunuzdur oda size belli bir kalis suresi verir ve bu surede eyaletten eyalete degisiklik gosterecegi icin belli bir sure turk ehliyetiyle surus yapmanizi saglar fakat ssn olmadan normalde ehliyet alinamiyor fakat youtube dan izledigim 1-2 kisi b2 turist vizesiyle ehliyet aldiklarini beyan etmisler.

-
@maestro, içinde söyledi: Araba Kullanimi
Ssn olmadan ehliyet alınamıyor mu ?
NY'ta en son SSN kartinin orijinalini istiyorlardi, eger SSN'niz yoksa neden SSN'nizin olmadigini aciklayan bir mektup gerekiyor. Dolayisiyla SSN olmadan da ehliyet almak mumkun.
-
zaten burada yaziyor istenilen olay fakat dmv ye gidip sordunuz mu acaba ssn yok nasil bir yolla ehliyet alabilirim diye? -
@Burak-Erdoğan Merhaba, evet aradim DMV yi. Maine eyaleti icin ehliyet almak istersem SSN olmasinin gerektigini soylediler. Ben sadece buna regmen araba kullansam polisin yaptirimi ne olur onu merak ediyorum. bununla ilgili bilginiz var mi?
-
Edit.....
-
Virginia da SSN in orjinalini görmeden ehliyet vermiyorlar. Orjinali yoksa yerine geçebilecek 3 belge daha var pay stub, 1099 form, W2 form gibi. Ama hiç bir şekilde SSN alamıyorsanız ehliyet alabiliyorsunuz. Bu şartlar nedir bilmiyorum ama formda SSN im yok şeklinde seçim yapabiliyorsunuz. GC niz varsa orjinali şart
-
Hocam, Wat ile 3 kere ABD'de bulundum. 4. gidişimde ise B2 ile gitmiştim 4 ay kaldım. O süreçte NY'dan araç satın alıp, North Carolina Outer Banks'e gidiyorduk. Kağıttan bir NY plaka (38 days In-transit permit) ile nufusu çok az olan bir şehre gidince dikkat çekici olabiliyor. Bir gün polis dostumuz bizi plakamız karanlık camdan gözükmediği için durdurdu. Türk ehliyetlerimizi gösterdik ancak biraz kötü bir söylemle bizi şerif memuruna kelepçeli bir şekilde götürdü.
Court vs açıldı. 2 gün ofiste durumu anlatmaya çalıştık ama nafile. Mecbur ehliyeti aldık o süreçte. Court'da ehliyet olduğu için dava dismiss oldu ancak hakim ile görüştüğümüzde eyalet 6 ay izin verse de, geçici oturma iznimiz olduğu için 30 gün içinde ehliyet almamız gerektiğini belirtmişti.
county'den county'e uygulama değişiyormuş.En temizi bağlı olduğunuz DMV ile görüşüp durumu anlatmak ve yapılması gereken adımları takip etmek olacaktır diye düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim.
-
@Archie, içinde söyledi: Araba Kullanimi
Hocam, Wat ile 3 kere ABD'de bulundum. 4. gidişimde ise B2 ile gitmiştim 4 ay kaldım. O süreçte NY'dan araç satın alıp, North Carolina Outer Banks'e gidiyorduk. Kağıttan bir NY plaka (38 days In-transit permit) ile nufusu çok az olan bir şehre gidince dikkat çekici olabiliyor. Bir gün polis dostumuz bizi plakamız karanlık camdan gözükmediği için durdurdu. Türk ehliyetlerimizi gösterdik ancak biraz kötü bir söylemle bizi şerif memuruna kelepçeli bir şekilde götürdü.
Court vs açıldı. 2 gün ofiste durumu anlatmaya çalıştık ama nafile. Mecbur ehliyeti aldık o süreçte. Court'da ehliyet olduğu için dava dismiss oldu ancak hakim ile görüştüğümüzde eyalet 6 ay izin verse de, geçici oturma iznimiz olduğu için 30 gün içinde ehliyet almamız gerektiğini belirtmişti.
county'den county'e uygulama değişiyormuş.En temizi bağlı olduğunuz DMV ile görüşüp durumu anlatmak ve yapılması gereken adımları takip etmek olacaktır diye düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim.
B2 ile nasil ehliyetinizi aldiniz ?
-
@vermaynen
J1 ile ilk gittiğimde Ehliyet aldım. İkinci ve üçüncü J1 girişlerinde bunu renew ettim. Son girişimde SSN numaram haliyle vardı geçmiş J1'lerden ötürü. I-94 sanırım orada verdikleri 6 aylık sürenin sonuna kadar ehliyeti renew ettim. Ehliyetinizin bitiş tarihi (en azından NC için) 1 yıldan daha az ise, 4 dolar ödeyerek doğrudan yenileyebiliyordunuz. 1 yıldan daha uzun süre geçtiyse sınavlara tekrar gitmek gerekiyordu.Özetle B2 ile ehliyeti yeniledim, J1 ile daha önceden almıştım.
-
@Archie, içinde söyledi: Araba Kullanimi
@vermaynen
J1 ile ilk gittiğimde Ehliyet aldım. İkinci ve üçüncü J1 girişlerinde bunu renew ettim. Son girişimde SSN numaram haliyle vardı geçmiş J1'lerden ötürü. I-94 sanırım orada verdikleri 6 aylık sürenin sonuna kadar ehliyeti renew ettim. Ehliyetinizin bitiş tarihi (en azından NC için) 1 yıldan daha az ise, 4 dolar ödeyerek doğrudan yenileyebiliyordunuz. 1 yıldan daha uzun süre geçtiyse sınavlara tekrar gitmek gerekiyordu.Özetle B2 ile ehliyeti yeniledim, J1 ile daha önceden almıştım.
Haklisiniz j1 ile ssn alinca daha sonra tekrar kullanabiliyordunuz unutmusum biran icin

-
@vermaynen Evet
Bir de proof of address istemişlerdi. B2 ile ehliyeti renew ederken en büyük sıkıntım o idi diye hatırlıyorum. Onu da Bank of America hesabının adresini vermiştim. Hoş o hesap Jamaica-NY'du ama NC'de sorun yaşatmadılar. -
Arkadaşlar farklı bir sorum var. Kartım nisan 2019 da geldi . Ve şuan 2. Kez amerikaya dün itibaryle girş yaptım. Hala araba kullanabilir miyim?
-
@caglarkko bu konu biraz karışık
. Size bu konuda yaşadığımız tecrübeyi anlatayım.
Biz ilk girişi Ekim 2018 de yaptık 1 hafta kaldık ve döndük.
2.nci girişi Nisan 2019 da yaptık ve yine 1 hafta kalıp döndük.
Bu iki girişte de araba kullanmadık.
Sizin sorduğunuz soru benim hep kafamı kurcalıyordu. Çünkü kartınızda resident since: 10/18/2018 yazıyor. Yani ilk giriş tarihimiz.
Bunu dmv ye mail atarak sordum.
Bana gelen cevapta asıl resident olma durumunuzun ev kiralama veya satın alma işleminden sonra başlayacağını ve o günden sonra eyaletin izin verdiği gün sayısı kadar araç kullanabileceğimizi yazdılar.
Biz de Ağustos 15 2019 yani 3.ncü girişimizde hemen araba kiraladık. Çünkü yerleşmek amacıyla gelmiştik. Kira sözleşmemizde 15 Ağustosta başlıyordu.
Buna istinaden araba kullandık. Ben ehliyetimi SSN deki gecikmelerden sebep 4 Ekimde aldım. Ama 60 günü geçirmedim.Gelelim eşimin macerasına.
Eşim polis durdurursa diye çok endişeleniyordu.
60 ünü doldurmadan ayın 9 unda direksiyon sınavına girdi ve geçemedi.
Ayın 17 isine randevu verdiler. Tamam dedik.
Ama eşim yine endişeliydi, 60 günlük süre ayın 15 inde doluyordu ve ben 12 sinde Türkiye ye dönecektim.
Velhasıl ben 12 sinde döndüm, ayın 17 si geldi eşim ehliyet sınavı için yola çıktı. Benden Türkiyeden takip ediyorum.
İnsanın korktuğu başına gelirmiş derler aynen doğru. Eşim yolu kaçırdı ve öyle bir yere girdi ki 5 polis aracının beklediği park alanına
Yani kendi eliyle teslim olmak buna derler.
Tabi polis hemen durdurmuş ve belgeleri istemiş. Tüm belgeler kira sözleşmesi yanında olmasına rağmen sözlü olarak ne kadardır buradasın demiş. Cevap 2 ay. Tamam demiş göndermiş ceza falan yok. Zaten sınavdan önce o polis stresini atınca sınavıda rahatça geçti
Ehliyeti aldı.Sözün özü; polis durdurursa yeni geldik, SSN lerimiz gelince hemen ehliyete başvuracağız diyerek araba kullanabilirsiniz.
-
Herkese merhaba, Amerika’da alinan ehliyetlerin baska ülkelerde geçerliliği var midir yani bir ülkeye kısa süreliğine gittiğimizde araba kullanabiliyor muyuz, mesela Avrupa’da, Turkiye’de vs...aramizda tecrübe etmiş olan var mi acaba?
-
@muhammetnzr
Amerikan ehliyeti ile Türkiye’de kuzenim radarda hız limitini aşmış ve durdurulmuştu. Polis memurları ABD ehliyetine nasıl işlem yapacaklarını bilmedikleri için devam ettirmişlerdi
Böyle bir deneyimimiz olmuştu. -
@arnblt Uzun uzun aciklamissiniz zamaniniz icin tesekkur ederim oncelikle

Simdi ben burada 3 yildir yasiyorum. Malesef USCIS'ten bir turlu cevap alamadigim icin bu zor durumdaki hallerdeyim.
Isin karisabilecek durumunu anlatmak isterim.
Ben buraya evlenmeden onceli soyismimle geldim. Pasaportumun suresi dolacagi icin de hem pasaportumu hemde soyismimi yenilemek icin konsolosluktan yeni soyismimle guncel pasaport aldim. Sorum su:
Ben arabayi kullaniyorum diyelim. Polis cat beni durdurdu. Benden ehliyet ruhsat vs. istedi. Bende ehliyetimi ve pasaportumu gosterdim diyelim. Polisin ilk gorecegi sey soyisimlerin farkli olmasi. Bir de ben 18 yasindayken ehliyet aldigim icin su anki halimle pek bir benzerligim yok. Neyse birisi kizlik soyismimdeki ehliyet diger pasaportumdakinde de yeni soyismi var. Dedi ki bu polis ne isin var burada.
Benim su acidan icim rahat. Evraklarim yanimda ve hala USCIS'ten cevap bekliyorum. Ben bu evraklari gosterdigimde ne olur ne biter bilmiyorum. Bu tarz durumla karsilassam ne olur, ne demem lazim. Hali hazirda cevap bekliyorken kendimi de riske atmak istemiyorum. Bu konuda da bilginiz varsa yardimci olabilir misiniz? Tesekkur ederim tekrardan ?) -
@kirik bizim durumla sizin durum arasında bir fark var. Her şey aynı bizde sadece o yazdığınız "Diyelimki polis çat diye durdurdu" olayı bizde gerçekleşti.

Benim eşimin ehliyeti 2001 yılına ait.:) Evlenmeden önceki soyadı var üstünde.
Hatta ehliyet sınavında bile o ehliyeti gösterdi, başka bir ülkeden ehliyetim var diye. Yoksa Learner Permit diye bir kurs işi vardı.
O sınavda bile soy isimler farklı demediler ama ben açıkladım, evlenmeden önceki soyadı diye. Herşeye rağmen evlilik cüzdanı da yanımızdaydı.
Sıkıntı yapmayın ama belgeler yanınızda olsun.
Benzer Başlıklar
119
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum