Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @hüseyin, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells teşekkürler bizim için orjinal diyor sadece evlilik belgesi orjinali isteniyor birde DS-260 formu yükledikten sonra mı konsolosluğu arayayıp bildiricez ayrıca ben hastahane ve PTT işlemlerini yaptım

Siz yanlis basliktasiniz, sadece ilgili baslikta sorunuzu sormalisiniz, verilen bilgiler bu konuyu okuyanlarin kafasi karistirabilir.

• @bjkamil3365 teşekkür ederim çok sağolun :)

• @crazycells Merhaba, az önce yeniden güncelleme geldi.

On August 5, 2019, we cancelled your interview for your Form I485, APPLICATION TO REGISTER PERMANENT RESIDENCE OR ADJUST STATUS, Receipt Number MSC........., and mailed you a cancellation notice. We will notify you by mail if the appointment is rescheduled, a decision is made, or if we need something from you. Please follow any instructions in the notice. If you do not receive your notice by September 4, 2019, please go to www.uscis.gov/e-request to request a copy of the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

During this step the formal decision (approved/denied) is written and the decision notice is mailed and/or emailed to the applicant/petitioner. You can use our current processing time to gauge when you can expect to receive a final decision. "

Şimdi bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi anlamadım. Bundan önce gelen güncellemede "Case is Ready to Be Scheduled for An Interview" diyordu. Interview tarihi vermemişlerdi ama şu an iptal oldu diyorlar. Var mıdır bilginiz bununla ilgili?

Teşekkürler.

• @aslimh "Interview Was Scheduled" olarak yeniden güncelleme geldi.

• @aslimh, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@aslimh "Interview Was Scheduled" olarak yeniden güncelleme geldi.

Bunlarin neden geldigini bilmiyorum maalesef, site ile ilgili bir problem olabilir. Cekinceniz varsa USCIS call center'i arayip son durumu sormanizi tavsiye ederim.

• Interwiew was scheduled for I-751 ne anlama geliyor? I-751 tam olarak nedir acaba?

• @bjkamil3365 green kart görüşmeniz için tarih belirlenmiş bir kaç aya da bu görüşme tarihini belirten maili alırsınız hayırlısı olsun.

• Anladım teşekkürler. Bu 2 yıllık green card görüşmesi değil mi? Ayrıca bir sorum daha olacak, tahminen interview tarihi ne zaman olur?

• @bjkamil3365 evet 2 yıllık olan süreler eyaletten eyalete ve kişiden kişiye değişiyor bizimkisi Mart ayında interview scheduled demiş Haziran ayında da interview olacağımız Temmuz ayını bildiren posta gelmişti.

• @Rookie Anladim, tesekkurler.

• Bu ileti silindi!

• On August 5, 2019 we scheduled an interview for your Form I-751, Petitione to Remove Conditions on Residence, Recipt number ..... We will mail you an interview notice.
    5 Mart 2019 tarihinde yaptigim AOS basvurusunda 5 Agustos itibariyle calisma kagidim ve travel dokumantim gonderildi. Yukaridaki mailde de I-485 icin guncellenen i sizlerle paylastim. Iki sorum olacak;
    1-) Bu mesajda I-751 icin interview’e gireceksiniz diyor. Yaptigim arastirmalarda I-751 formu 2 yildan 10 yila green card gecisi icin dolduruluyor. Bana gelen mailde anlatilmak istenen 2 yillik green card icin mi interviewe gidicem yoksa 10 yillik mi?
    2-) Sizce interview tarihinin ne kadar sure sonra olur?
    Tesekkürler!!

• @bjkamil3365 evet, I-485 mulakati olmasi gerekirdi kanimca, su an I-751 asamasinda degilsiniz cunku. Bir hata olmus olabilir.

Zaten email gelince goreceksiniz :) tahmin yapmaya gerek yok.

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@bjkamil3365 evet, I-485 mulakati olmasi gerekirdi kanimca, su an I-751 asamasinda degilsiniz cunku. Bir hata olmus olabilir.

Anladim, biz de sasirdik cünkü. Peki 2 yilliginalmadan direk 10 yillik green card asamasina gecmek mumkun mu? Bir de mail tahminen ne kadar surede gelir 😊

• @bjkamil3365, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@bjkamil3365 evet, I-485 mulakati olmasi gerekirdi kanimca, su an I-751 asamasinda degilsiniz cunku. Bir hata olmus olabilir.

Anladim, biz de sasirdik cünkü. Peki 2 yilliginalmadan direk 10 yillik green card asamasina gecmek mumkun mu? Bir de mail tahminen ne kadar surede gelir 😊

Hayir, mumkun olmamasi gerekiyor tabii ki :) Once Green Card'i almaniz lazim, sonra kosulunu kaldirabilirsiniz ancak...

Sureyi bilmiyorum maalesef :) onceki deneyimlerden fikir sahibi olabilirsiniz. Yakinda gelecektir.

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@bjkamil3365, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Hayir, mumkun olmamasi gerekiyor tabii ki :) Once Green Card'i almaniz lazim, sonra kosulunu kaldirabilirsiniz ancak...

Sureyi bilmiyorum maalesef :) onceki deneyimlerden fikir sahibi olabilirsiniz. Yakinda gelecektir.

Tesekkurler, peki be yapmami onerirsiniz uscis call centeri aramali miyim durumla ilgili yoksa beklemeye mi gecmeliyim?

• @crazycells USCIS'i aradım. Interview tarihi belirlenmiş ama belirlenen tarih çok yoğun olduğundan iptal edilmiş. Bu arada 2 gün içerisinde 2 kez "Interview Was Scheduled" ve "Interview Was Cancelled" bildirimi geldi. Şu an "Interview is Ready to Scheduled" olarak bekliyor. Çok yoğun olduklarından bu tür şeyler yaşanabiliyormuş. Dosyanızla ilgili bir problem yok, çalışma izniniz de 4-5 hafta içinde elinize ulaşacak dediler.

• Merhaba bir sorum olucaktı size . Zamanında ssn almıştım j1 vizesiyle . Şuan F1 im ve evlilik yoluyla green card başvurusu sürecindeyim. f 1 vizesiyle çalışmak yasak ama bn hazır ssn ım var diye çalıştım. Ssn kartını kaybettim ama nosu aklımdaydı. Hiç bir yerde sormadı kartı . Kartı yine çıkartırayım dedim ama şuan çalışmıyorum o yüzden çalışmıyorsan ne noyu ne kartı veremeyiz dediler. Şuan green card başvurusunda çalışma hakkın olmamasına rağmen çalıştınız mı diye bir soru var ve ayrıca son 5 yılın çalışma geçmişini istiyor . Bn buna evet çalıştım diyip de ayrıntıları vermeli miyim? Verirsem alınıcak ceza nedir ? Ya da hazır kartı da noyu da vermiyorlar . Hatırlamadığım için no mu demeliyim? Lütfen yardımcı olun çok sıkıştım şu konuda .

• Merhaba oncelikle harika bilgileriniz ve emeginiz icin cok tesekkur ederim.Benim sorum su:17 Nisanda B2 vizesi ile Amerika’ya giris yaptim ani gelisen bir durum ile Türkiye de tanistigim lise arkadasim ile 25 Haziranda evlendik her sey yolunda gidiyor fakat benim kasim 10 da Türkiye de devam eden isim donus yapip is basi yapmam gerekli 2020 Nisan ayina kadar calismam sart o tarihte emekli olabiliyorum ve temelli Amerika’da yasayacagiz Esim Amerikan vatandasi benim 10 yillik vizem var henuz islemler icin basvuru yapmadik bu durumda benim gecerli pasaportumla yasal sure bitmeden Türkiye ye donup islemlerimi bitirip B2 vizemle Amerika ya geldikten sonrami basvurumu yapayim yada Türkiye ye donmeden basvurup oylemi gideyim hangisi daha mantikli 2 ay icinde seyahat iznim gelmeyebilir sahip oldugum vize statusunu degistirmem vize iptalinede neden olabilir lutfen bu konuda onemli fikirlerinize cok ihtiyacim var tatil icin gelmistim durumlar farkli gelisti cok tesekkur ederim.

• @crn93, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba bir sorum olucaktı size . Zamanında ssn almıştım j1 vizesiyle . Şuan F1 im ve evlilik yoluyla green card başvurusu sürecindeyim. f 1 vizesiyle çalışmak yasak ama bn hazır ssn ım var diye çalıştım. Ssn kartını kaybettim ama nosu aklımdaydı. Hiç bir yerde sormadı kartı . Kartı yine çıkartırayım dedim ama şuan çalışmıyorum o yüzden çalışmıyorsan ne noyu ne kartı veremeyiz dediler. Şuan green card başvurusunda çalışma hakkın olmamasına rağmen çalıştınız mı diye bir soru var ve ayrıca son 5 yılın çalışma geçmişini istiyor . Bn buna evet çalıştım diyip de ayrıntıları vermeli miyim? Verirsem alınıcak ceza nedir ? Ya da hazır kartı da noyu da vermiyorlar . Hatırlamadığım için no mu demeliyim? Lütfen yardımcı olun çok sıkıştım şu konuda .

Normalde unauthorized employment durumunda AOS basvurusu yapamiyorsunuz, ama ABD vatandasi esi oldugunuz icin bu izinsiz calisma durumunun affedilmesi lazim. Su an net hatirlayamadim tum kanunlari, ama sizi ilgilendiren kanunlar 245(i) , o nedenle su sayfalari incelemenizi tavsiye ederim.

https://www.uscis.gov/greencard/life-act-245i-adjustment

https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title8-section1255&num=0&edition=prelim

Eger tamamen affediliyorsa (ki oyle oldugunu hatirliyorum) sanirim I-485 formuna ekstra olarak form doldurup ayrica ucret odemeniz gerekecek.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k