Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Nişanlılık vizesi için başvuru yapmayı düşünüyoruz ama bu konuda emin değilim.. Özelikle aranan şartlar var mıdır? Verilme yada red olasılığı nedir? İnce detayları bulunur mu? Bu konularda yardımcı olabilecek olan olursa çok sevinirim. Hali hazırda green card talihlisiyim ama numaram ileride olduğu için erken gitmem gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dancing-queen Amerikan vatandaşı ile mi evleneceksiniz?


  • @knnrn evet doğrudur


  • Amerikan vatandaşı sayesinde nişanlılık vizesi alınıp evlenilmesse ne oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Nisanlilik Vizesi Surecleri

    Surece baslayabilmek icin ABD vatandasi nisanlinizla gecmis 2 yilda (formu gonderme tarihinize gore) yuzyuze gorusmus olmaniz gerekiyor. Eger gorusmediyseniz ama yine de sureci baslatmak istiyorsaniz neden 2 yilda yuzyuze hic gorusmediginizi ciddi nedenlerle aciklamaniz gerekli.

    ABD vatandasi olan nisanliniz, sureci baslatmak icin su linkte bulunan I-129F formunu doldurmali. Bu formu, gerekli ucreti, vize fotograflarini, esinizin vatandasligini gosteren belgelerin kopyalarini, gecmis 2 yilda gorustugunuzun kanitlarini, iliskinizi gosteren tum belgeleri (fotograflar, email ve telefon kayitlari, yazismalar, ucak biletleri ve iliskinizi kanitlayabilecek akliniza gelebilecek diger turlu evraklar ) ve ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evlenme niyetinizi gosteren belgeleri (eger baska bir belge yoksa bu konuda bir mektup yazabilirsiniz) USCIS'e gondereceksiniz.

    Bu belgelerin hepsini USCIS Dallas ofisine gondermeniz lazim, zaten acik adres su linkte de var.

    USCIS Dallas Lockbox facility:

    For U.S. Postal Service (USPS):
    USCIS
    P.O. Box 660151
    Dallas, TX 75266

    For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
    USCIS
    Attn: I-129F
    2501 South State Highway 121 Business
    Suite 400
    Lewisville, TX 75067

    USCIS sizin gonderdiginiz formu ve kanitlari inceleyip basvurunuzu kabul ediyor ve daha sonra dosyanizi once NVC'ye, oradan da NVC ilgili konsolosluga gonderiyor. Eger konsolosluk dogal bir iliskinizin olduguna ve ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evleneceginize ikna olursa size vizeyi veriyor.

    K1 vize genelde yaklasik 6 ayligina veriliyor, bu 6 aylik sure icerisinde ABD'ye giris yapmaniz sart ve ABD'ye girisi yaptiktan sonra 90 gun icinde evlenmeniz gerekiyor. ABD'ye girip evlendikten sonra da I-485 file edip AOS surecini baslatabilirsiniz.

    Bekleme surelerini genel olarak soyle ozetleyebiliriz:

    • 129-F formunu gondermek...
    • Notice of Action.1 - 129-F'yi gonderdikten sonra 1 ay icerisinde bu mektubu almalisiniz, formlarinizi USCIS'in aldigini ve isleme koydugunu gosteriyor
    • Notice of Action.2 - 5-10 ay surebilir, bu USCIS'in dosyalari ne kadar hizli isledigine gore degisebilir hatta uzayabilir de, USCIS basvuruyu onaylayip size bildirecek ve sonra dosyanizi NVC'ye aktaracak.
    • NVC Mektubu - 2-3 hafta surebilir, dosyaniz NVC'de islenmeye baslayinca size bir bildirim gelecek.
    • Konsolosluk randevusu - NVC ilgili konsoloslukta mulakat tarihi ayarlayip size 1-3 ay icinde haber verecek

    Eger Ankara'da K1/K2 vize gorusmesi yapacaksaniz, DS160 formunu doldurup su sayfadaki yonergeleri takip etmelisiniz.

    Lutfen K1 vizesi basvurusu yaptiktan sonra, surecinizi ve deneyimlerinizi diger arkadaslarin da faydalanmasi icin bu konuya aktarin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 K1 vizesiyle ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evlenmeniz gerekiyor. Eger 90 gun icinde evlenmezseniz statunuzu kaybediyorsunuz ve illegal duruma dusunuyorsunuz.


  • @crazycells yani 2 yıl olayı kesinlikle aranan şart mı oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dancing-queen evet sayin maranty, dedigim gibi eger 2 yil icinde gorusmediyseniz bunu ciddi nedenlerle aciklamaniz gerekiyor.


  • @maranty Merhaba,Öncelikle K1-K2 Vizesi için başvuruda bulunduk işin ilk başvuru kısmı abd'den avukat tarafından yapıldığı için pek bilgi sahibi değilim ancak,Dava onaylanlanıp dosya Ankaraya ulaştıktan sonra, konsolosluktan randevu alma ve mülakata hazırlık aşamasında hazırladıklarım, yaşadıklarım ve tecrübe edindiklerimi sizinle paylaşmak isterim.Nişanlınız ile 2 yıldır tanışıyor olmanız gerekiyor,birlikte çekindiğiniz fotoğraflar,msjlar,arama kayıtları vb ilişkinizi destekleyici kanıtlar bunlar çok önemli.Çok sabırlı olamanızı gerektiren bir süreç,etraftakilere bu konuda çok fazla bahsetmemenizi tavsiye ederim(sürekli sorup canınızı sıkmaması için) ,bazen uzun sürebiliyor biz ilk başvuruyu yapalı 1,5-2 sene oldu,sürecin ortasında başvuru dosyamız kaybolduğundan tekrar baştan başlamak zorunda kaldık,umarım sizin için hızlı bir süreç olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yagli657 K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @maranty Merhaba,Öncelikle K1-K2 Vizesi için başvuruda bulunduk işin ilk başvuru kısmı abd'den avukat tarafından yapıldığı için pek bilgi sahibi değilim ancak,Dava onaylanlanıp dosya Ankaraya ulaştıktan sonra, konsolosluktan randevu alma ve mülakata hazırlık aşamasında hazırladıklarım, yaşadıklarım ve tecrübe edindiklerimi sizinle paylaşmak isterim.Nişanlınız ile 2 yıldır tanışıyor olmanız gerekiyor,birlikte çekindiğiniz fotoğraflar,msjlar,arama kayıtları vb ilişkinizi destekleyici kanıtlar bunlar çok önemli.Çok sabırlı olamanızı gerektiren bir süreç,etraftakilere bu konuda çok fazla bahsetmemenizi tavsiye ederim(sürekli sorup canınızı sıkmaması için) ,bazen uzun sürebiliyor biz ilk başvuruyu yapalı 1,5-2 sene oldu,sürecin ortasında başvuru dosyamız kaybolduğundan tekrar baştan başlamak zorunda kaldık,umarım sizin için hızlı bir süreç olur.

    bilgiler icin cok tesekkurler, simdiden tebrikler 🙂 ABD'ye girdikten sonra evlenmek icin 90 gununuz olacak.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim 🙂 10 Nisan'da Nikah için gerekli hazırlıklar yapıldı,umarım yetişiriz 🙂


  • Merhaba. Ben ve nişanlım Mayıs ayinda başvuru yapmak istiyoruz. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Nişanlımın göndereceği dosya da benimle ilgili bir resmi evrağa (nüfus kayıt örneği gibi) ya da biometrik fotoğraf ihtiyacı ihtiyacı var mı? Sanırım 2018 yılı için K1 vizesi işlemleri 6-9 ay olarak belirlenmiş bu doğru mu? Kusura bakmayın çok fazla soru sordum. Yakın zamanda başvuru yapmış arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee siz hangi tarafsiniz acaba? ABD vatandasi olan taraf mi? Yoksa nisanli vizesi alacak tarafi mi?

    Son yillardan hatirladigim kadariyla surec 1 yila yakin suruyor, ama son yillarda butun sureclerde gecikmeler yasaniyor, o nedenle surecin tamamen bitmesi 1 yildan da uzun surebilir, bilginize.


  • @crazycells nişanlı vizesi alacak tarafım. Yaklaşık 4 yıldır bir ilişki içindeyiz. 6 kez bir araya geldik. Ve 2 ay önce nişanlandık. Ben 31 yaşındayim. Kiz arkadaşim 46 yaşında. Nişan töreni sırasında birçok fotoğraf sahibiz. Uçak biletleri. Otobüs biletleri. Beraber olduğumuz süre içinde birçok fotoğraf. 2015-2018 yılları arasindaki whatsapp ve facebook paylaşımlarimiz. Hediyeler. Email. Mektuplar. Kiz arkadaşımın ekonomik gereksinimleri karşılıyor. Beni tedirgin eden yaş farkı. Mayıs ayında başvuru yapmayı düşünüyoruz. Sizce yaş farkı problem olur mu? Çünkü yaş farkının kırmızı bayrak olduğunu duydum. Ayrıca kız arkadaşımın göndereceği dosya da benim ona göndermem gereken bir evrak var mı? Nüfus Kayıt örneği gibi. Çok fazla yazı okuduğum için aklım karıştı. Ve bu beni strese soktu. Eğer olumsuz bir yanıt alacağımızı düşünüyorsanız. Nişanlım buraya taşınma karari alacak. Ama önceliğimiz ABD.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells nişanlı vizesi alacak tarafım. Yaklaşık 4 yıldır bir ilişki içindeyiz. 6 kez bir araya geldik. Ve 2 ay önce nişanlandık. Ben 31 yaşındayim. Kiz arkadaşim 46 yaşında. Nişan töreni sırasında birçok fotoğraf sahibiz. Uçak biletleri. Otobüs biletleri. Beraber olduğumuz süre içinde birçok fotoğraf. 2015-2018 yılları arasindaki whatsapp ve facebook paylaşımlarimiz. Hediyeler. Email. Mektuplar. Kiz arkadaşımın ekonomik gereksinimleri karşılıyor. Beni tedirgin eden yaş farkı. Mayıs ayında başvuru yapmayı düşünüyoruz. Sizce yaş farkı problem olur mu? Çünkü yaş farkının kırmızı bayrak olduğunu duydum. Ayrıca kız arkadaşımın göndereceği dosya da benim ona göndermem gereken bir evrak var mı? Nüfus Kayıt örneği gibi. Çok fazla yazı okuduğum için aklım karıştı. Ve bu beni strese soktu. Eğer olumsuz bir yanıt alacağımızı düşünüyorsanız. Nişanlım buraya taşınma karari alacak. Ama önceliğimiz ABD.

    Merak etmeyin, sizin durum icin bu kadar kanittan sonra yas farki sorun olmaz. Iliskiniz sahte olmayacak kadar uzun bence, elinizdeki butun belgeleri gostermeniz halinde hic sorun yasamazsiniz.

    Hayir, nufus kayit ornegine gerek yok ama isterseniz pakete ekleyebilirsiniz. Dili ingilizce olmayan belgeleri yeminli tercuman yardimiyla ingilizceye cevirmelisiniz. Noter onayina gerek yoktur.


  • @crazycells biz geçen hafta başvurumuzu yaptık. Gerçekten herşeyi gönderdik. Sadece cevap bekliyoruz. Bu arada benim ekonomik ve iş durumum önemli mi? Ankaradaki mülakata giderken. Benim ekonomik durumu istiyorlar mı? Bordro ve bana ait banka hesabı gibi. Veya işimle ilgili bir yazı. Ve mülakat sırasında hangi soruları soruyorlar? Sadece ilişki ile ilgili sorular mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells biz geçen hafta başvurumuzu yaptık. Gerçekten herşeyi gönderdik. Sadece cevap bekliyoruz. Bu arada benim ekonomik ve iş durumum önemli mi? Ankaradaki mülakata giderken. Benim ekonomik durumu istiyorlar mı? Bordro ve bana ait banka hesabı gibi. Veya işimle ilgili bir yazı. Ve mülakat sırasında hangi soruları soruyorlar? Sadece ilişki ile ilgili sorular mı?

    Hayirli olsun sayin @kewanee , rica etsem tum surecinizi, gonderdiginiz belgeler ve tarihlerle birlikte bu konuda paylasir misiniz? Sureci yeni yasayan birinin de deneyimleri ayrintilariyla konuda dursun...

    Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra lutfen Ankara'daki konsoloslugun sitesindeki su yonergeyi takip edin:

    Sizin is durumunuz ya da kazanciniz etki etmiyor maalesef, esiniz size I 134 formuyla sponsor olmali, eger esinizin kaynaklari yeterli degilse baska bir co-sponsor bulmali (GC sahibi ya da ABD vatandasi olan)
    Dediginiz gibi iliskinizle ilgili sorular soruluyor, ayrica evlilik planlariniz hakkinda da soru gelebilir, hazirlikli olun.


  • @crazycells tabi ki. Yeni gelişmeler ve detaylı bilgiler elime ulaşınca paylaşımlarim olacak. Ama yeni başlayacak arkadaşlara tek tavsiyem var şu aşamada. Her hangi bir avukatla bu işi yürütmek saçmalık. Sadece biraz dikkatli olmak gerek. Eğer gerçekten aşk varsa ister istemez bütün herşeyi elinizde tutuyorsunuz. Tek bir çöp parçasını bile. En azından benim için böyle. Nişanlım bütün gereksinimleri karşılıyor. %125 federal gelirin oldukça üzerinde. Bana sponsor oluyor. Sadece merak etmiştim. Benim ekonomik ve iş durumu etkiliyor mu. Söylediğinize göre etkilemiyor. Bu benim için sevdirici. İlişkimiz hakkında her türlü soruya açığım. Evlilik konusundaki sorular. Nasıl olabilir? Tahminî evlilik tarihi mi? Yoksa resmi belgeli evlilik tarihi mi istiyorlar? Çünkü biz nikah dairesinde sade bir düğün töreni planladik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells tabi ki. Yeni gelişmeler ve detaylı bilgiler elime ulaşınca paylaşımlarim olacak. Ama yeni başlayacak arkadaşlara tek tavsiyem var şu aşamada. Her hangi bir avukatla bu işi yürütmek saçmalık. Sadece biraz dikkatli olmak gerek. Eğer gerçekten aşk varsa ister istemez bütün herşeyi elinizde tutuyorsunuz. Tek bir çöp parçasını bile. En azından benim için böyle. Nişanlım bütün gereksinimleri karşılıyor. %125 federal gelirin oldukça üzerinde. Bana sponsor oluyor. Sadece merak etmiştim. Benim ekonomik ve iş durumu etkiliyor mu. Söylediğinize göre etkilemiyor. Bu benim için sevdirici. İlişkimiz hakkında her türlü soruya açığım. Evlilik konusundaki sorular. Nasıl olabilir? Tahminî evlilik tarihi mi? Yoksa resmi belgeli evlilik tarihi mi istiyorlar? Çünkü biz nikah dairesinde sade bir düğün töreni planladik.

    Aynen oyle, nerede nasil evleneceksiniz? Nikah sahidiniz kim olacak turden sorular. Eger davetliler olacaksa, onlardan biri ya da nikah sahidiniz bir mektup da yazabilir bu durumu soyleyen. Cunku ABD'ye girince 90 gun icinde evlilik yapmaniz gerekiyor.

    Size katiliyorum, birazcik vakti olan arkadaslar bence tum sureci kendileri yonetsinler.


  • Gönderdiğimiz belgeler şunlar

    • G-1145
    • I-129F
    • 1 yillik vergi ı( nişanlimin)
    • nisanlimin pasaportu
    • hikayemiz ( 3 sayfa kadar)
    • iyi niyet dilekçesi
    • telefon faturaları
      -sosyal medya paylaşımları
    • nişan yüzüklerimizin faturaları
    • hediyelerin resimleri
    • nişan yemegimizin resimleri
    • farklı yerlerde çekilmiş yaklaşık 20 resim
    • aile ile beraber çekilmiş resimler
    • mektuplarimizin fotokopisi ( 1 adet orginal)
    • vize fotokopileri
      -uçak biletleri
    • otobüs biletlerimiz( şehirlerarası)
    • beraber olduğumuz süre içerisinde harcanan kredi kart harcama dökümleri
      -nişanlimin eski eşinin ölüm beyannamesi
    • ödeme çeki
      -whatsapp konuşmaları farklı tarihlerde. (2016- 2017-2018 yillarina ait birkaç konuşma) ve geri döndüğünde yaptığımız birkaç konuşma
      -nişan yüzüklerimizin resimleri
      Şuanda hatırladıklarım bunlar.

Benzer Başlıklar

  • 57
  • 1466
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum