Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakanakin evet mülakattan önce mezun olursan hemen geçici mezuniyet belgeni de götürmelisin yanında


  • @ayvalik10 işte sorun orda mülakattan sonra mezun oluyorum bunu orada belirtmem gerekiyor mu mülakatım yarın bu arada


  • @ayvalik10 olur da bu yaştan sonra USMLE sınavına girmeye cesaret edersem ve orada işe başlarsam memnuniyetle size sponsor olurum 🙂


  • Bugün kargomun pttye verildiği mailini ve mesajını aldım. Darısı tüm bekleyenlerin başına 🙂


  • Merhabalar. Şimdiye kadar okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla GCyi aldıktan sonra sürekli giriş çıkış yapmak sıkıntı doğuruyormuş. Tam vatandaşlık için az evvel bi arkadaşın da dediği kadarıyla 30-35 aylık bir süreç gerekiyor. Sadede gelirsek ;tam anlamıyla vatandaş olduktan sonra istediğin istediğimiz kadar GİR ÇIK yapmak artık sorun olurmu? Fikirleriniz için teşekkürler.


  • @Hawkerx Tebrik ederiz. ne mutlu size..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemforlife, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar Merhaba,
    Dün saat 08.00'da vize mülakatım vardı ve vizem onaylandı. Forumda bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, her bilgi ayrı bir tecrübe oldu benim için. 🙂
    Öncelikle saat 6.30 gibi konsolosluğun önündeydim, biraz erken gittim. Saat 07.30da 7 ve 7.45de vize görüşmesi olanları görevli sıraya aldı. Çok geçmeden 8 randevularını da çağırdı. Görevli pasaportları hazırlamamızı söyledi. Üst araması yaptı ve avuçlarımıza bir kağıt sürdü. Sonra ufak bir alanda bekledik. İkinci bir güvenlikten geçtik. Ardından içerdeki görevli pasaportumu ve iki adet fotoğrafı görmek istediğini söyledi. Bir numara verdi ve numaramın yanmasını bekledim. İlk olarak evraklarımı teslim etmem için numaram yandı. Görevli önce pasaportumu ve fotoğraflarımı istedi. Ardından diplomamı ve fotokopisini istedi. Benim diplomamın henüz çıkmadığını ve geçici mezuniyet belgemi ve fotokopisini verebileceğimi söyledim. Tamam dedi. Bir de e-devletten çıkardığım mezuniyet belgesini verdim. Sonra hesap döküm cüzdanımın aslını istedi. Belgeyi verince başka bir mali geçim kanıtınız yok mu dedi ev, araba vs. değerini gösteren. Yok dedim. Sponsorunuz var mı dedi. Ona da yok dedim. Ben herhalde olumsuz olacak diye düşündüm o kadar sorudan sonra. Hesabımda 9100 dolar vardı bu arada. Sonra size askerlikle alakalı bir belge göndermiştik onu verir misiniz dedi. Bende öyle bir belge yok dedim. Size attığımız mailde yazıyordu dedi. Evet gerçekten öyle bir belge vardı, mülakattan önce onu görmüştüm ama çok da umursamadım nedense. Belgede amerikaya giren 18-25 yaş arası kişilerin doldurması gerektiği ve seferberlik durumunda askere alınacakları yazıyor. Bir de amerikaya girişten itibaren belli bir süreye kadar doldurulmalıdır yazısını görünce çok da umursamadım. Forumda da böyle bir belge görmemiştim çünkü. Orda o belgeyi bana verdi hızlıca okuyup imzalar mısınız dedi. Hemen imzaladım. Sonra nüfus kayıt örneği ve arşiv kayıtlı adli sicil kaydını istedi. Numaranız tekrar ödeme için yanacak dedi. Adres değişikliği bildirmem gerekiyordu fakat o kargaşada unuttum tabi 🙂 330 dolar ödeme yaptım. Ödeme yaparken bir dosya gözüme çarptı üzerinde birkaç şeyin üzeri çizilmişti. Birinin de üzerinde kırmızı bir çizgi vardı ve yanında not possible yazıyordu. Onu da görünce iyice olumsuz olacak diye kurguladım içimde. Son kez numaramın yanması o kadar uzun geldi ki. Sonunda numaram yandı ve vize görüşmesi için. Konsolos önce yemin etmemi istedi ve parmak izi aldı. Sonra ben bir şey sormak istediğimi belirttim. Adres değişikliğini ilk veznede vermeyi unuttum şimdi versem olur mu diye sordum tabi dedi. Türkçe mi olsun ingilizce mi dedi türkçe dedim. Nasılsınız dedi. Biraz rahatladım açıkçası bu soruyla. İyiyim siz nasılsınız dedim. Bende iyiyim dedi. Sonra bilgisayarına baktı. Bir şeyler yazdı. Bana döndü ve her şey güzel görünüyor vizeniz onaylandı 5 iş gününde belirttiğiniz adrese ulaşacaktır dedi. Ben en azından bir kaç soru sorar diye düşünmüştüm direkt bunu duyunca çok sevindim. Orda bir aile daha vardı green card çıkan, onlarla da konuşup çıktım. Onlar da benden biraz sonra çıktılar onların da olumlu olmuş. Umarım herkes aynı rahatlıkta vizesine ulaşır. 🙂
    Tecrübelerimi paylaştıktan sonra geleyim aklımdaki sorulara. Söylediğim gibi dün mülakatım vardı ve vizem onaylandı fakat henüz bir mesaj veya mail almadım pasaportumun kargoya verilmesiyle alakalı. Ceac'den baktığımda da ap'de görünüyorum. Son güncelleme 23 temmuz. Böyle bir şey olabilir mi?
    Bir de bu askerlikle alakalı belgeyi tam olarak anlamadım. Forumda da rastgelmedim söylediğim gibi. Bir bilgisi olan yazabilirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler. 🙂

    DS-1810 icin su konuyu okuyup anlamalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

    Oldukca onemli bir konu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bytube, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @frozen tesekkur ederim

    mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra mi haber etmeliyim. tam net bekleme suresi var mı, öncesinde yada sonrasında haber edilse bir sıkıntı olabilir mi

    Oncesinde ya da sizin dosyalariniz konsolosluga ulasmadan once yazarsaniz, KCC'ye ulasmaniz yonunde ya da beklemeniz yonunde bir bilgi alacaksiniz cunku dosyaniz henuz konsoloslukta degil. Eger 1 hafta-10 gun sure verirseniz KCC, dosyanizi konsolosluga transfer etmis olur, siz de emaili gonderdiginizde konsolosluk islemleri yapabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @se-du benim tavsiyem durumdan duruma degismeyecek. Green Card'i aldiktan sonra en yakin zamanda ABD'ye yerlesip, ABD'de yasamaya baslamanizi tavsiye ederim. Giris-cikis sureleri ile ilgili yorumlarimi daha once ayrintili olarak suraya aktarmistim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rigsmaer, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @arnblt selamlar, bir şeyi anlayamadım, vatandaşlık için toplam 5 senede 30 ay gerekiyor. ilk 2,5 senede 30 ayı doldursak diğer 2,5 senede 6 ayda bir giriş çıkış yapsak sıkıntı mı oluyor sizin açıklamanıza göre?

    Vatandaslik sureciyle ilgili sorulari surada sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakanakin, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @ayvalik10 şuanda maalesef öğrenciyim öğrenci belgem ile gidicem ama ağustosta mezun oluyorum onu belirtmem gerekirmi acaba

    Mulakattan sonra mezun oluyorsaniz belirtmenize gerek yok. Bu bilgi surecinizi etkileyebilecek bir bilgi degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar. Şimdiye kadar okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla GCyi aldıktan sonra sürekli giriş çıkış yapmak sıkıntı doğuruyormuş. Tam vatandaşlık için az evvel bi arkadaşın da dediği kadarıyla 30-35 aylık bir süreç gerekiyor. Sadede gelirsek ;tam anlamıyla vatandaş olduktan sonra istediğin istediğimiz kadar GİR ÇIK yapmak artık sorun olurmu? Fikirleriniz için teşekkürler.

    ondan sonra sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bytube, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @Hawkerx Tebrik ederiz. ne mutlu size..

    bu arada istenılen belgeler nelerdir? daha dogrusu ben bu 2 hafta ıcınde mülakat maili bekliyorum. mülakat maili geldiğinde ilk adımlarım ne olacak, hazırlamam gereken belgeler nelerdir?

    tesekkür ederim

    bu konunun ilk iletisini incelemelisiniz.


  • Crazycell merhaba.araç degeri icin 2016 yili noter satış sozlesmesini koyabilir miyim
    2.si.unganlara pasaport değişikliğini bildirmem gerekir mi.saglik randevusundan 1.gun once değiştirmeyi planliyorum. Tesekkur ederim simdiden


  • @frozen güzel haberlerinizi bekliyoruz.


  • @Sefa çokkk şükür oldukça olumlu geçti.

    Ben bu kadar heyecanı uzmanlık sınavımda bile yaşamamıştım 😊 hani büyük bir sınavdan çıkarsınız, boşluğa düşmüş gibi hissedersiniz, nasıl yani artık ders çalışmama gerek kalmadı mı diye sürekli sorup durumu algılamaya çalışırsınız ya aynen öyle oldum..

    Sayın @crazycells başta olmak üzere, süreç boyunca destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    İnsallah herkesin süreci olumlu sonuçlanır, çok istediği halde greencard çıkmayan arkadaşlara da bu yıl çıkar 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eem1978 noterlerde satış bedelini değişikliği olduğu için aşağıdaki linkten çıktıyı alabilirsiniz.
    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
    pasaport için dah aönce size mi yada başkasına mı yazdık bilmiyoruz ama değiştirsen de vize de basılı olsa da eski pasaportla yeni pasaportu birlikte taşıdığın sürece hiç kimse size zorluk çıkarmaz. Yeter ki her ne sebeple olursa olsun 2 pasaportta yanınızda olsun.


  • Tesekkurler ayvalik 10.ama noter satis bedelini veya faturayi kullanan arkadaslar olmus.benim tek merak ettiğim 2016 yılı olmasi problem olur mu.
    Malased verdigininlinkte.aracimin ruhsatta yazan modelini bulamiyorum.mitsubishi l200 cr 2.5 di-d yaziyor ama bu linkte boyle bir model yok o yüzden soruyorum.crazycell.abinin yanitini bekleyeceğim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eem1978 ben sigortacıyım bana mesajdan motor - şasi farketmez bana atarsan sana fabrika çıkışında yazan modelini yazıyım. değerini gösteren resmini de buraya atarım Sonuçta sigorta yapılırken yada ruhsata yazarken kişi fabrikada ki bilgiler dışında yazabiliyor. @crazycells Türkiyede ki araç bilgileri göremez ki sadece olasılık olarak cevap verebilir.


  • Atayim ama konsolos ruhsat farkli kasko değerinde yazan model farkli problem olmaz mi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum