Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar. Ben ve eşim için kısaca deneyimlerimi paylaşacağım.
    16.07.2019 Unganlarda muayene olduk. Herkesin yazdığından farklı bir şey yok. Randevumuz 12:20 idi, 11:30 gibi gittik, aşırı kalabalıktı oturacak yer yoktu. Unganlardaki bayan bizi Düzen Lab'a yönlendirdi. Tahlilleri verdik daha sonra tekrar Unganlara çıkıp Doktor ile görüşmek için öğleden sonraya randevu aldık. 15:30 gibi Doktor ile görüştük ve muayenemizi olduk. Ben ve eşim ikişer adet aşı vurulduk (tetanoz aşı kartlarımız mevcuttu). İki kişi için; Düzen Lab'a 235 usd, Unganlara 500 usd ödedik. 17.07.2019 (bir sonraki gün) 16:00 gibi kapalı zarflarımızı almaya gittik.
    19.07.2019 mülakat randevumuz 08:30'daydı. Biz 7:15'de elçiliğin önüne geldik. Ankara'nın sabah ayazından nasibimizi aldık. Erken geldiğimiz için elçiliğin yanında yol kenarlarında boş yer bulup arabayı park ettik. Elçiliğin karşısındaki kafede kahvaltı yapıp emanetlerimizi kafeye bırakıp beklemeye koyulduk. 08:30 gibi içeri aldılar. Pasaportlarımız kontrol edildi ve numara aldık. Salon ağzına kadar doluydu. Yaklaşık bir saat beklemeden sonra 09:30 gibi numaramız ilk kez yandı. Enerjimiz gayet yüksek şekilde evrak teslimi için gittik. Evrakları alan bayan (Türk'tü) nezaketsiz, azarlayıcı tavırlarla bizi karşıladı ve moralimizi aşırı derecede bozdu. Örneğin bir evrak istiyor evrağı uzatıyoruz, çabuk olsanıza sizi mi beklicem falan diyor. Ki biz dikkatli insanlarız gayet çabuk ve nazik davrandık. AIS kayıtlarını almadı, bir soru sorabilir miyim dedim, keşke soruları ben sorsam dedi. Siz düşünün ne kadar kaba davrandığını. Moralimiz bozuk şekilde evrak işlemlerimizi tamamlayıp tekrar salona geçtik. Numaramız 3-4 dakika sonra ikinci kere yandığında 660 usd ödeme yaptık ve tekrar oturduk. Aradan 5 dakika geçmeden numaramız üçüncü kere yandı ve vize görüşmesine geçtik. Görüşmeye başlamadan önce evraklarınızın orjinallerini size veriyorum dedi Amerikalı bir bay, arkasında da yabancı bir bayan vardı. İlişki kanıtları istenmişti, fotoğrafların ve biletlerin hepsine bakmışlar çünkü benim düzenlediğim gibi değildi. Daha sonra yemin ettik, İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Biliyoruz yanıtını alınca tüm görüşmeyi İngilizce yaptık. Nereye gideceksiniz, ne iş yapacaksınız, daha önce Amerika'da bulundunuz mu? (evet yanıtını alınca) Nerede ve ne zaman? gibi sorular soruldu. Bu soruları yanıtlarken bir yandan da parmak izlerimiz alındı. Evliliğimiz hakkında herhangi bir soru sorulmadı (fotoğraflar 2013 yılından başlayınca tatmin olmuşlardır sanırım). Vizeniz onaylandı, pasaportunuz 5 iş günü içinde elinize ulaşacak dendi ve sorunuz var mı diye sorunca; "AIS (PTT) kaydı alınmadı" dedim, önemli değil bilgileriniz burda mevcut atın dendi. Teşekkür ederek ayrıldık. İlk gişe memurunun moralimizi bozması ve bize hakaret eder gibi konuşması moralimizi aşırı derecede bozmuştu, vizemizin onaylandığına sevinemedik bile. Olan oldu dedik bir süre sonra normale döndük 🙂
    25.07.2019 pasaportlarımız bulunduğumuz bölgedeki PTT'ye geldi ve aldık. 07.08.2019 Houston'a direk uçuşumuz var. Houston'dan Dallas'a geçeceğiz.
    Herkesin bu zorlu ve uzun süreci başarıyla atlatmasını diliyorum.
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eem1978 araç satış yerleri kendince kısaltmalar kullanılır. Ondan dolayı konsolosluğun elinde bu kısaltmaları gösteren tablo olmadığı için bu kadar incelemiyorlar. Zaten sen evrakları gönderdiğin için ruhsat olmasa da zaten senin için kararı vermiş oluyorlar. Bir ruhsat için ret yiyen DÜNYA da yoktur. İçin rahat olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mara hayırlı uğurlu olsun. Haticeyi boşver sen netice güzel ona odaklanın. Bu arada @kivo irtibata geçin size kendisi yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk duyar. Buraya işinden dolayı çok nadir gelebiliyor. Ama gitmeden sizinle irtibata geçmediyse bana mesaj atın size telini yazıyım. Kendisinin yaşağıdı sıkıntıları siz yaşamayın.


  • @mara hayırlı olsun vizeniz 😊 forumda sizin tarif ettiğiniz evrakları alan konsolosluk görevlisinden çok bahsedilmişti. Bana denk gelmesin ne olur derken bu sabah ben de nasibimi aldım 🙈 Ben gardımı ilk cümlesinden itibaren aldım ve minimal iletişim ile en az moral bozukluğu ile atlatmaya çalıştım. Öyle bir ortama o üslup maalesef hiç yakışmıyor. Bu açıdan size de geçmiş olsun demek istiyorum

  • ⭐⭐⭐

    Konsolosluktaki kaba memura evrakları hangi sırayla verdiniz? Her bir başvuranın evrağını tek tek mi istiyor? Ya da örneğin vukuatlı nüfus örneğini tüm başvuranlar için tek uzatışta mı veriyoruz? Boşu boşuna azar yemeyelim biz de 😃 Bebekle elimiz ayağımıza dolaşmasın orada 😃
    @mara @frozen ve diğer bu memurla karşılaşmış kişiler, cevap verebilirseniz çok sevinirim.


  • @keysnambır görevlinin elinde bir liste var, kendi listesine göre istiyor. Belgeleri ayrı da versen bir de versen kızıyor 🙂 Denedik olmadı. Uykusunu alamamış ters bir bayandı. Umarım size denk gelmez.

  • ⭐⭐⭐

    @mara Teşekkürler cevap için, azarımızı yiyeceğiz kaçış yok anlaşılan 😃 DS-260 formunda adres bilgisi girmemiştik. Bir tanıdığın adresini vereceğiz. Bu adresi de İlk gişede mi veriyoruz, yoksa mülakat yapılırken mi söylüyoruz?


  • @keysnambır o memur belki bilerek isteyerek bu şekilde davranıyor olabilir yada gerçekten bıkmışta olabilir çünkü sadece türkler gitmiyor oraya bilemedim bi nedeni olmalı bu davranışlarının yoksa birisi illaki görüpte uyarırdı diye düşünüyorum. Sorunuza gelicek olursak daha önceki postlarda okumuştum ordan biliyorum. Sırasıyla ; Pasaport , 2 adet fotoğraf , nüfus kayıt örneği, sicil kaydı, diploma, sağlık raporu ve banka dökümanları.. sıralama bu şekilde ve her bir birey için ayrı ayrı veriliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @NeverGiveUP Teşekkürler 🙂 🙏🏻 belirttiğiniz sırada dosyaya yerleştiriyorum o zaman. 🧐


  • @NeverGiveUP @keysnambır Evrakların sıralamadan farklı istendiğine eminim çünkü biz de bu sıralama ile gittik 🙂 Örneğin banka hesap dökümanlarını 3. sırada istemişti. Adres bilgisini ilk gişede veriyorsunuz.


  • @keysnambır açıkcası o kadar lakayt bir tutumu vardı ki, ilk 3-4 dk hiç evrak almadı çünkü whatsapta yazıştı 🙄 benim için hiç sorun değil neticede önemli bir işi olabilir diye düşündüm. Sonrasında aklı sanırım mesajlarındaydı, evrak işini komple şaşırdı. Daha önce istediği evrakları tekrar istedi vs..o yüzden belirli bir sırası olduğunu hiç sanmıyorum. Her evrak çeşidini aile bireyleri için topluca biraraya getirip verdim. Dosyalamayı o şekilde yaparsanız daha kolay olur.
    Benim size tavsiyem hiç konuşmayın, sorduğu sorulara minimal seviyede cevap verin ve hiç moralinizi bozmayın. Şimdiden kolay gelsin, sizin de güzel haberlerinizi bekliyoruz


  • @mara adres bilgisi dediğiniz sanırım ptt kaydı ?


  • @mara, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
    Evrakları alan bayan (Türk'tü) nezaketsiz, azarlayıcı tavırlarla bizi karşıladı ve moralimizi aşırı derecede bozdu. Örneğin bir evrak istiyor evrağı uzatıyoruz, çabuk olsanıza sizi mi beklicem falan diyor. Ki biz dikkatli insanlarız gayet çabuk ve nazik davrandık. AIS kayıtlarını almadı, bir soru sorabilir miyim dedim, keşke soruları ben sorsam dedi.
    İlk gişe memurunun moralimizi bozması ve bize hakaret eder gibi konuşması moralimizi aşırı derecede bozmuştu, vizemizin onaylandığına sevinemedik bile. Olan oldu dedik bir süre sonra normale döndük 🙂

    25.07.2019 pasaportlarımız bulunduğumuz bölgedeki PTT'ye geldi ve aldık. 07.08.2019 Houston'a direk uçuşumuz var. Houston'dan Dallas'a geçeceğiz.
    Herkesin bu zorlu ve uzun süreci başarıyla atlatmasını diliyorum.
    Teşekkürler

    Vizeniz ve Yeni yaşantınız hayırlı olsun....
    İnşallah sizin yediğiniz azarı bizimde yiyeceğimiz günler gelir ... 🙂


  • @NeverGiveUP Hayır. USA'da yerleşeceğiniz adres bilgisi. Biz de ilk gişede bildirdik.


  • @mara teşekkürler bunuda not alıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @frozen @mara @NeverGiveUP Teşekkürler arkadaşlar 😃 Umarım kazasız belasız atlatırız 🙏🏻 Vizelerini alanlara da hayırlı olsun 👏🏻 🤗


  • @NeverGiveUP demekki bizim evrak sıramızı da epey karıştırmış 😬 sizinkinden çok farklıydı sıralaması.. zaten ben başka ne istemedim ne istesem modundaydı 😂


  • @frozen evet farklı demekki bı sıralaması yokmuş olsun en azından siz kendiniz bir sıralama yaparsanız dosyanızda en azından hızlıca istediklerini verirsiniz.. Bu kötü muameleyi bilmemiz bizim için avantaj sonuçta gidince ne ile karşılaşacağımızı önceden bildiğimizden kafaya bunu takmadan geçebiliriz benim normaldede çok umurumda olmaz böyle insanlar ama bundan etkilenecek olanlar bunu bilerek giderlerse daha kolay geçer sürecleri.


  • Merhaba arkadaşlar,

    Aklıma bir şey takıldı mali kaynakları gösteren, bankadan alınacak hesap dökümü ile ilgili. Konsolosluğun sitesinde yayınlanan DV-Instructions-TR dokümanında şöyle bir ifade var; "Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde parayatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren beyan..".

    Bankadan aldığım, yetkili tarafından imzalı hesap dökümünde "yıl içerisindeki ortalama" ve "hesabın açılış tarihi" bilgileri yer almıyor. Banka yetkilisi ile görüştüm ancak vize vs. işlemleri için verdikleri belgeler dahil olmak üzere hiç bir belgede bu bilgilerin yer almadığını ilettiler. Bunun dışında belgede, son 12 ay'a ait hesap hareketleri, mevcut bakiye, IBAN numarası, adres bilgim ve adım soyadım yer alıyor. Bir sorun teşkil eder mi? Daha önce mülakata giren arkadaşlar, sizlerin ibraz ettiği belgelerde durum neydi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eem1978, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Tesekkurler ayvalik 10.ama noter satis bedelini veya faturayi kullanan arkadaslar olmus.benim tek merak ettiğim 2016 yılı olmasi problem olur mu.
    Malased verdigininlinkte.aracimin ruhsatta yazan modelini bulamiyorum.mitsubishi l200 cr 2.5 di-d yaziyor ama bu linkte boyle bir model yok o yüzden soruyorum.crazycell.abinin yanitini bekleyeceğim

    Konsolosun gormek istedigi, su an o araci satiyor olsaniz elinize ne kadar para gececegi. Bunu gosterebilecek herhangi bir belge kabul edilecektir.

    Maalesef burada is benim ilgi ve bilgi alanimdan disari cikiyor, o nedenle forumdaki sayin @ayvalik10 gibi daha bilgili arkadaslarin yonlendirmesini takip etmeniz daha dogru olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

53
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum