Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mhepekiz, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında

    Güncel deneyim :

    Texas saatiyle gece 01.00 gibi Cepteteb hesabımızdan Bank of America hesabımıza Swift yaptık. Sabah 10.00 gibi buradaki hesabımıza geçmişti. Cepteteb bir gün içinde en çok 200 bin TL karşılığı döviz transferine izin veriyor bilginiz olsun. Cepteteb 31.50 TL, Bank of America 35 USD masraf aldı transferimiz için..

    Nihayet ben de Swift yaptım dün gece. Sabah hesaba geçmişti. Benden Bank of America 15 USD masraf kesti.


  • Arkadaşlar biri 35 usd biri 15 usd kesti diyor. Sebebi gönderilen tutarın farklı olması. İnsanların fikir alabilmesi için gönderilen tutarın belşrtilmesi lazım lazım. Eğer tutarı söylemek istemiyorsanız bence yazmayın insanların kafası karışmasın. Sen diyelim 10.000 usd gönderip 15 dolar ödedin. Bunu görüp 80-100 bin dolar gönderecek adam 15 usd sanıp bir anda daha fazla masrafla karşılaşabilir. Demem o ki işlemde birden fazla değişken var ve siz sadece birini paylaşıyorsunuz. İnsanlar da bunu sabit sanıp işlem yapabilir.


  • Zamanla tutarlar da degisebilir, ust rakamlarda oranlar da degisebilir, bu deneyimlerini kendi istedikleri oranda aktaran bizleri baglamaz. Kisiler kendi riskleriyle hareket edecekler.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/115/para-transferleri-ve-bankacılık-hakkında/507
    Benden sonraki arkadaslardan da tutar yazan olmus. Varsa 200k uzeri gonderen dosta selam olsun, olurda 20$ ekstra cikarsa onu da aramizda para toplayip verelim.

  • Yasaklı

    Bank of America'nın keseceği paranın 15-50 USD aralığında olabileceğini söyleyebiliriz bence gayet de faydalı bir bilgi olur. Cepteteb'in ücreti değişmiyor bildiğim kadarıyla


  • Cepteteb enpara gibi internet bankacılığında alınan tutar sabit. Alıcı banka masrafı değişken oluyor. O da genellikle tutar üzerinden. Sonuçta oradaki uygulamayı bilemem ama örneğin Türkiye'ye 10.000 usd yollarsın bi banka 10 dolar keser başka banka 150 dolar. Tutar aynı olsa bile. Belki 15 kesilen ile 35 kesilen de aynı tutar bilemezsin. Banka karına bakar sonuçta. Yalnız bu kadar aktarırım beni bağlamaz tavrı biraz garip. @caglaror arkadaşımızın kendi tercihi sonuçta paylaşıp paylaşmamak. Ben bunu hadi ordan len tam veri verin ya da ilelebet susun babında sölemedim 😀 Bankaların muhakkak masraf çizelgeleri vardır. Ben burdan ulaşamadım(discover hariç). Siz ordan ulaşabiliyosanız direkt paylaşın faydalanalım.


  • @caglaror linkte eski paylaşımını gördüm. Sen zaten paylaşmışsın😁 Niye atarlandın bana anlamadım 😀


  • @The-Black-Eagle Atarim tam olarak sana degil ama one surdugun fikrin az daha gelismis haline 🙂
    Ama bu fikri birisi alip "yahu siz yazdiniz diye rahatlikla swift emri verdim 50$ masraf cikti" ne olacak benim 35$'im dese o zaman fena olur. Hassasiyetimin tek nedeni bu. Bir de burada 1dolar bile degerli evet, ama 20k$ icinde 50$ masraf cikarsa fena degil sanki.
    Paylasimlarin esasi -elbette verilerdeki kesinlik onemli, buna katiliyorum ama- temelde once fikir vermek sonra veri aktarmak. Tum tecrubemi elimden gelen her detayda paylasiyorum. Bir de cok fazla degisken var veriler rahatlikla degisebilir.
    BofA'dan giden para olarak masraflara bakabilirim, gelen swift icin masrafa nereden bakiliyor, uygulamadan bakayim bulabilirsem payasayim.
    Aklima berbat bir espiri geldi, en guzeli gonderilen sonuna YTD yazalim 🙂

  • ⭐⭐

    Ben ykb den boaf swift üzerinden para aktardım. 16 dolar boaf aldı ykb 32 dolar. Ykb online da maximum 150 tl karşılığı usd alıyor.


  • @caglaror 😁 eyvallah. İşte sitelerde ulaşamadım ben de. Aslında müşteri temsilcisi şubedeki verebilir belki ama boşuna yorulma. Boşuna iyilik de olabilir dediğin gibi 😀. İşin şubeye düştüğünde gelen giden swift masraf çizelgeniz var mı diye sorarsan ben gelmeden süper olur ama 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @The-Black-Eagle, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında

    @caglaror 😁 eyvallah. İşte sitelerde ulaşamadım ben de. Aslında müşteri temsilcisi şubedeki verebilir belki ama boşuna yorulma. Boşuna iyilik de olabilir dediğin gibi 😀. İşin şubeye düştüğünde gelen giden swift masraf çizelgeniz var mı diye sorarsan ben gelmeden süper olur ama 😁

    Şurada yararlı bilgiler var ama ücretler konusunda "Hesap bilgilerini girince göndermeden önce ücreti görebilirsiniz" gibi genel bir ifade yazıyor.

    Gelen para için ne kadar ücret kesileceği yazmıyor.


  • @knnrn eline sağlık. Ben de bayağı bakındım bulamadım. Bizde herşey ilan ediliyo çizelgede artık ama orda sanırım kim kime tutturursa mantığı😜 Gerçi hoş benim sıkıntım aslında muhabir masrafı. 3 aşağı 5 yukarı gönderici alıcı masrafları paylaşımlarla netleşiyor. Benim hesap enparada. Maalesef sistemleri ibana göre ayarlanmış. Dolayısıyla abdde iban sistemi yok ve direkt uygulamadan falan işlem yapılamıyor. Bize talimat yazıp fotoğraf atın biz hallederiz dediler. Korkum ya halletmezlerse. Diğer korkum diyelşm hallettiler ama işlemi şubeden yapmış gibi algılayıp şube gibi masraf çıkarmalari ki o zaman 31.50 liralık işlem emin ol 500 liraya kesin çıkar. Muhabiri alıcısı derken 1000lik 1500lük oluruz o da nerden baksan 300 dolar. Yazık günah vallah 😀

  • Yasaklı

    @The-Black-Eagle Türkiye'deki son günlerimde Cepteteb'i aradım dedim ki "Sizden para yollarsam ne kadar masraf ödeyeceğim" durdu telefondaki kişi "Belli olmaz o" dedi.. "Ne demek belli olmaz X lira masraf alıyoruz karşı taraf ne alır onu bilmiyoruz diyebilirsiniz ama belli olmaz ne demek" dedim. Net olarak "Belli olmaz yollayınca görürsünüz" demişti hatta bunu bir şikayet sitesine de yazmıştım. Yani bankanın resmi ağzında bile ancak bu kadar garanti var 🙂

    Hatta şikayet linki de şurada ve banka hiçbir şey yapmamış bilgilendirme dahil sadece oraya şişirme bir laf yazmış


  • @mhepekiz işte fazla alsa ve Türkiyede olsan tamam itiraz edersin alırsın falan da aracı banka masrafı dedinmi bütün kanallar kapanıyo 😀 Hadi bakalım hayırlısı bakacaz bir yoluna.

  • ⭐⭐⭐

    TransferWise ile 29 dakikada para transferim gerçekleşti. Ödemeyi Apple Pay ile yaptım.
    Sanırım rekor.

    Acil durumlarda tavsiye ederim.

    EB7E7560-698B-4778-8D01-755A66884662.jpeg


  • Dikkatinize!

    "Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında" basligindaki "para transferi" ile ilgili iletiler bu basliga aktarilmistir ve diger konu basligi "Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri"ne cevrilmistir. Bundan sonra, ilgili iletilerin bu degisiklikle paralel olarak uygun baslikta paylasilmasi rica edilir.


  • @knnrn bey, sanırım size sakal gelecek. Hayır olsun, ama okutturmalısınız :)). Türkiye'de hen TEB hen de ENPARA müşterisiyim. Hesaplarım ve kartlarım mevcut. Forumda çok geçti, ancak biraz kafa karışıklığı oldu, Bu bağlamda;

    1. Amerika'dan Türkiye'ye para göndereceğimiz zaman bu ikisi işe yaramıyor mu? Sadece orada para çekmeye mi yarıyor? Ya da tam olarak hangi işlevleri yapıyor?

    2. Ek kart çıkartsak ve TR'de çocuğumuza versek. Oradan (TEB ve ENPARA için) oradan hesabımıza para yatırdığımızda çekmek suretiyle bir bakıma da money transfer yapmış olmaz mıyız?

    Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TURKEYANDUSA, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @knnrn bey, sanırım size sakal gelecek. Hayır olsun, ama okutturmalısınız :)). Türkiye'de hen TEB hen de ENPARA müşterisiyim. Hesaplarım ve kartlarım mevcut. Forumda çok geçti, ancak biraz kafa karışıklığı oldu, Bu bağlamda;

    1. Amerika'dan Türkiye'ye para göndereceğimiz zaman bu ikisi işe yaramıyor mu? Sadece orada para çekmeye mi yarıyor? Ya da tam olarak hangi işlevleri yapıyor?

    2. Ek kart çıkartsak ve TR'de çocuğumuza versek. Oradan (TEB ve ENPARA için) oradan hesabımıza para yatırdığımızda çekmek suretiyle bir bakıma da money transfer yapmış olmaz mıyız?

    Teşekkürler...

    Sakal için teşekkürler 🙂

    1. Cepteteb hesabınızdaki parayı Bank of America ATM'lerinden ücretsiz çekebiliyorsunuz. Başka bir işe yaramıyor.

    2. Transferwise Borderless hesap böyle bir amaç için yararlı olabilir: https://transferwise.com/us/borderless/

    Türkiye'ye para göndermek için en iyi yöntem bana göre Transferwise.


  • CEPTETEB den Bofa ya bende bir çok kez farklı tutarlarda para gönderdim.
    Bofa bazen 15 bazen 35$ masraf aldı.

    Her transfer sonrası bofa ya gittim. Tüm masrafları gönderirken ödedim dedim ve anında kesilen masrafı iade aldım.
    Mutlaka gidin konuşun ve paranızı geri alın.
    Hiçbir itiraz ile karşılaşmadım.

    CEPTETEB ile ilgili bir konuyu açıklamalıyım.
    Türkiye adresi ile hesap açtırdım. Bir yıl sonra amerika adresimi şubeye bildirdim.
    Daha sonra bana hesabımı kapatmam gerektiği söylendi. Vadeli hesap açamıyorum.
    Nedeni ise CEPTETEB amerika adresi ile hesap açılmasına izin vermiyormuş.

    Amerikaya yerleştikten sonra konsolosluğa giderek adresimizi değiştirdik. Ben adres değiştirmenin gerekli olduğuna inanıyorum.
    Eğer adresinizi abd olarak değiştirmezseniz CEPTETEB ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.


  • b1 ile para transferini nasil gerceklestirmemiz gerekiyor? Hesap acabilirmiyiz b1 ile oncelikle abd de ? Ayrica tr de ki banka hesabindaki para tl sorun teskil eder mi abd den cekerken ederse dolar mi yapmam gerek tr deki hesabimi? Yillar once chase bank ile gonderim yapmistim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vermaynen, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    b1 ile para transferini nasil gerceklestirmemiz gerekiyor? Hesap acabilirmiyiz b1 ile oncelikle abd de ? Ayrica tr de ki banka hesabindaki para tl sorun teskil eder mi abd den cekerken ederse dolar mi yapmam gerek tr deki hesabimi? Yillar once chase bank ile gonderim yapmistim.

    B1 ile banka hesabi acabilirsiniz, onunuzde yasal bir engel yok.

    Banka transferi yaparken de B1 statusunde olmaniz onemli degil. ABD'deki bankalardan paralari TL olarak cekemezsiniz, o nedenle gonderirken uygun bir birime cevirmeniz gerekiyor. Ayrintilar ve deneyimler icin konudaki bilgileri okumanizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum