Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @The-Black-Eagle, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında

@caglaror 😁 eyvallah. İşte sitelerde ulaşamadım ben de. Aslında müşteri temsilcisi şubedeki verebilir belki ama boşuna yorulma. Boşuna iyilik de olabilir dediğin gibi 😀. İşin şubeye düştüğünde gelen giden swift masraf çizelgeniz var mı diye sorarsan ben gelmeden süper olur ama 😁

Şurada yararlı bilgiler var ama ücretler konusunda "Hesap bilgilerini girince göndermeden önce ücreti görebilirsiniz" gibi genel bir ifade yazıyor.

https://www.bankofamerica.com/deposits/wire-transfers-faqs/

Gelen para için ne kadar ücret kesileceği yazmıyor.

• @knnrn eline sağlık. Ben de bayağı bakındım bulamadım. Bizde herşey ilan ediliyo çizelgede artık ama orda sanırım kim kime tutturursa mantığı😜 Gerçi hoş benim sıkıntım aslında muhabir masrafı. 3 aşağı 5 yukarı gönderici alıcı masrafları paylaşımlarla netleşiyor. Benim hesap enparada. Maalesef sistemleri ibana göre ayarlanmış. Dolayısıyla abdde iban sistemi yok ve direkt uygulamadan falan işlem yapılamıyor. Bize talimat yazıp fotoğraf atın biz hallederiz dediler. Korkum ya halletmezlerse. Diğer korkum diyelşm hallettiler ama işlemi şubeden yapmış gibi algılayıp şube gibi masraf çıkarmalari ki o zaman 31.50 liralık işlem emin ol 500 liraya kesin çıkar. Muhabiri alıcısı derken 1000lik 1500lük oluruz o da nerden baksan 300 dolar. Yazık günah vallah 😀

• Yasaklı

@The-Black-Eagle Türkiye'deki son günlerimde Cepteteb'i aradım dedim ki "Sizden para yollarsam ne kadar masraf ödeyeceğim" durdu telefondaki kişi "Belli olmaz o" dedi.. "Ne demek belli olmaz X lira masraf alıyoruz karşı taraf ne alır onu bilmiyoruz diyebilirsiniz ama belli olmaz ne demek" dedim. Net olarak "Belli olmaz yollayınca görürsünüz" demişti hatta bunu bir şikayet sitesine de yazmıştım. Yani bankanın resmi ağzında bile ancak bu kadar garanti var :)

Hatta şikayet linki de şurada ve banka hiçbir şey yapmamış bilgilendirme dahil sadece oraya şişirme bir laf yazmış

https://www.sikayetvar.com/teb/ceptetebde-masrafi-kimse-bilmiyor

• @mhepekiz işte fazla alsa ve Türkiyede olsan tamam itiraz edersin alırsın falan da aracı banka masrafı dedinmi bütün kanallar kapanıyo 😀 Hadi bakalım hayırlısı bakacaz bir yoluna.

• ⭐⭐⭐

TransferWise ile 29 dakikada para transferim gerçekleşti. Ödemeyi Apple Pay ile yaptım.
    Sanırım rekor.

Acil durumlarda tavsiye ederim.

EB7E7560-698B-4778-8D01-755A66884662.jpeg

• Dikkatinize!

"Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında" basligindaki "para transferi" ile ilgili iletiler bu basliga aktarilmistir ve diger konu basligi "Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri"ne cevrilmistir. Bundan sonra, ilgili iletilerin bu degisiklikle paralel olarak uygun baslikta paylasilmasi rica edilir.

• @knnrn bey, sanırım size sakal gelecek. Hayır olsun, ama okutturmalısınız :)). Türkiye'de hen TEB hen de ENPARA müşterisiyim. Hesaplarım ve kartlarım mevcut. Forumda çok geçti, ancak biraz kafa karışıklığı oldu, Bu bağlamda;

1. Amerika'dan Türkiye'ye para göndereceğimiz zaman bu ikisi işe yaramıyor mu? Sadece orada para çekmeye mi yarıyor? Ya da tam olarak hangi işlevleri yapıyor?

2. Ek kart çıkartsak ve TR'de çocuğumuza versek. Oradan (TEB ve ENPARA için) oradan hesabımıza para yatırdığımızda çekmek suretiyle bir bakıma da money transfer yapmış olmaz mıyız?

Teşekkürler...

• @TURKEYANDUSA, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@knnrn bey, sanırım size sakal gelecek. Hayır olsun, ama okutturmalısınız :)). Türkiye'de hen TEB hen de ENPARA müşterisiyim. Hesaplarım ve kartlarım mevcut. Forumda çok geçti, ancak biraz kafa karışıklığı oldu, Bu bağlamda;

1. Amerika'dan Türkiye'ye para göndereceğimiz zaman bu ikisi işe yaramıyor mu? Sadece orada para çekmeye mi yarıyor? Ya da tam olarak hangi işlevleri yapıyor?

2. Ek kart çıkartsak ve TR'de çocuğumuza versek. Oradan (TEB ve ENPARA için) oradan hesabımıza para yatırdığımızda çekmek suretiyle bir bakıma da money transfer yapmış olmaz mıyız?

Teşekkürler...

Sakal için teşekkürler :)

1. Cepteteb hesabınızdaki parayı Bank of America ATM'lerinden ücretsiz çekebiliyorsunuz. Başka bir işe yaramıyor.

2. Transferwise Borderless hesap böyle bir amaç için yararlı olabilir: https://transferwise.com/us/borderless/

Türkiye'ye para göndermek için en iyi yöntem bana göre Transferwise.

• CEPTETEB den Bofa ya bende bir çok kez farklı tutarlarda para gönderdim.
    Bofa bazen 15 bazen 35$ masraf aldı.

Her transfer sonrası bofa ya gittim. Tüm masrafları gönderirken ödedim dedim ve anında kesilen masrafı iade aldım.
    Mutlaka gidin konuşun ve paranızı geri alın.
    Hiçbir itiraz ile karşılaşmadım.

CEPTETEB ile ilgili bir konuyu açıklamalıyım.
    Türkiye adresi ile hesap açtırdım. Bir yıl sonra amerika adresimi şubeye bildirdim.
    Daha sonra bana hesabımı kapatmam gerektiği söylendi. Vadeli hesap açamıyorum.
    Nedeni ise CEPTETEB amerika adresi ile hesap açılmasına izin vermiyormuş.

Amerikaya yerleştikten sonra konsolosluğa giderek adresimizi değiştirdik. Ben adres değiştirmenin gerekli olduğuna inanıyorum.
    Eğer adresinizi abd olarak değiştirmezseniz CEPTETEB ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

• b1 ile para transferini nasil gerceklestirmemiz gerekiyor? Hesap acabilirmiyiz b1 ile oncelikle abd de ? Ayrica tr de ki banka hesabindaki para tl sorun teskil eder mi abd den cekerken ederse dolar mi yapmam gerek tr deki hesabimi? Yillar once chase bank ile gonderim yapmistim.

• @vermaynen, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

b1 ile para transferini nasil gerceklestirmemiz gerekiyor? Hesap acabilirmiyiz b1 ile oncelikle abd de ? Ayrica tr de ki banka hesabindaki para tl sorun teskil eder mi abd den cekerken ederse dolar mi yapmam gerek tr deki hesabimi? Yillar once chase bank ile gonderim yapmistim.

B1 ile banka hesabi acabilirsiniz, onunuzde yasal bir engel yok.

Banka transferi yaparken de B1 statusunde olmaniz onemli degil. ABD'deki bankalardan paralari TL olarak cekemezsiniz, o nedenle gonderirken uygun bir birime cevirmeniz gerekiyor. Ayrintilar ve deneyimler icin konudaki bilgileri okumanizi tavsiye ederim.

• @crazycells, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@vermaynen, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

b1 ile para transferini nasil gerceklestirmemiz gerekiyor? Hesap acabilirmiyiz b1 ile oncelikle abd de ? Ayrica tr de ki banka hesabindaki para tl sorun teskil eder mi abd den cekerken ederse dolar mi yapmam gerek tr deki hesabimi? Yillar once chase bank ile gonderim yapmistim.

B1 ile banka hesabi acabilirsiniz, onunuzde yasal bir engel yok.

Banka transferi yaparken de B1 statusunde olmaniz onemli degil. ABD'deki bankalardan paralari TL olarak cekemezsiniz, o nedenle gonderirken uygun bir birime cevirmeniz gerekiyor. Ayrintilar ve deneyimler icin konudaki bilgileri okumanizi tavsiye ederim.

Tesekkurler crazycells,

• tr den abd ye yada abd den tr ye kesintisiz bir sekilde para gonderilebiliyormu gonderilebiliyorsa ne sekilde olmasi gerekli genelde ufak da olsa kesinti oluyormus okuduklarimdan cikarim yaparsak.
    https://transferwiseturkiye.com.tr/ bir tane buldum fakat kesinti gerceklestiriyor.

• transferwise'ı tek geçerim. 350 CAD paraya sadece 23 lira kestiler ve benden kaynaklı bir hata olmasına rağmen parayı sıkıntısız bir biçimde aktardılar... SWIFT'e, Western Union'a para kaptırmaya gerek yok...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

tr den abd ye yada abd den tr ye kesintisiz bir sekilde para gonderilebiliyormu gonderilebiliyorsa ne sekilde olmasi gerekli genelde ufak da olsa kesinti oluyormus okuduklarimdan cikarim yaparsak.
    https://transferwiseturkiye.com.tr/ bir tane buldum fakat kesinti gerceklestiriyor.

Bir ülkeden başka bir ülkeye masrafsız transfer mümkün değil malesef.

Bence de en mantıklısı TransferWise. Hesap açarken şu linki kullanırsanız ilk gönderim ücretsiz olur: transferwise.com/u/kenano1

• @knnrn Merhaba, Transerwife hesabından Türkiye-ABD olacak şekilde dolar gönderimi yapabiliyor muyuz ? Benim hesabım var ancak TR-USD olarak ve EURO-USD olarak iki seçenek görünüyor. Direkt USD-USD olacak şekilde bulamadım bir türlü. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum çözemedim. Bir bilginiz var mı ? Teşekkürler.

• @knnrn, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

tr den abd ye yada abd den tr ye kesintisiz bir sekilde para gonderilebiliyormu gonderilebiliyorsa ne sekilde olmasi gerekli genelde ufak da olsa kesinti oluyormus okuduklarimdan cikarim yaparsak.

Bir ülkeden başka bir ülkeye masrafsız transfer mümkün değil malesef.

Bence de en mantıklısı TransferWise. Hesap açarken şu linki kullanırsanız ilk gönderim ücretsiz olur: transferwise.com/u/kenano1

tesekkurler abd ye gidince kullnabilirim on bilgi almak adina sormustum. :)

• @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@knnrn Merhaba, Transerwife hesabından Türkiye-ABD olacak şekilde dolar gönderimi yapabiliyor muyuz ? Benim hesabım var ancak TR-USD olarak ve EURO-USD olarak iki seçenek görünüyor. Direkt USD-USD olacak şekilde bulamadım bir türlü. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum çözemedim. Bir bilginiz var mı ? Teşekkürler.

ayni para birimi secilemiyor secenek cikmiyor bende denedim. tl den dolar a yada dolardan tl ye gonderim yapilabiliyorsunuz gordugum kadariyla.

• @vermaynen Evet aynı şekilde görünüyor. Başka birimleri de seçenek olarak çıkarıyor ama aynı para birimi yok. TL-USD olarak seçildiğinde kur farkı oluşuyor sanırım sabitlenmiş bir kur var ama Avantaj mı yoksa dezavantaj mı çözemedim ? Deneyimleyen arkadaşlar varsa yazarlar umarım.

• @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@vermaynen Evet aynı şekilde görünüyor. Başka birimleri de seçenek olarak çıkarıyor ama aynı para birimi yok. TL-USD olarak seçildiğinde kur farkı oluşuyor sanırım sabitlenmiş bir kur var ama Avantaj mı yoksa dezavantaj mı çözemedim ? Deneyimleyen arkadaşlar varsa yazarlar umarım.

Şimdi USD göndermeyi denedim ancak böyle bir seçenek çıkmıyor. Sanırım mümkün değil.

Paranız TL olarak duruyorsa TL>USD şeklinde göndermek daha mantıklı zaten. Tranferwise dolar kuru bankaların veya döviz bürolarının dolar satış kurundan daha iyiydi, o nedenle benim için çok karlı oldu.

Benzer Başlıklar

• Türkiyeden us kartımla para çekmek

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    285 Bakış
    R
    @gizmo Aylik odemesi varmi hesabinizin. Maas yatmadiginda aylık ödemesi oluyo genelde. Dikkat ettinizmi ona? Hangi banka?
  • ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

Bankacılık
    36
    6 Oy
    36 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    @oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim. Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
  • ABD'de kripto para işlemleri

Bankacılık
    30
    2 Oy
    30 İleti
    8k Bakış
    fly_me_to_the_moonF
    @gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k