Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @frozen DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    26 temmuzdaki mülakatımızı erteleme imkanımız olurmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba? Süreci zora sokacağımızı biliyorum ama temmuzda ki mülakata da eşim katılamayabilir. Hangisi daha kötü bilemedik 😞

    Sayın @frozen , 2019 yılı için artık sona yaklaşılıyor. Benim size naçizane tavsiyem çok geçerli olduğuna inandığınız bir gerekçeniz yoksa, muhakkak aldığınız tarihte mülakatınıza girmenizdir. Elbette kendiniz için alacağınız en kararın ne olduğunu sadece siz bilebilirsiniz. Umarım işler yolunda gider.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cisilhayat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, temmuz ayında konsolosluk ile vize görüşmemiz var. Konsolosluktan vize görüşmesi için gerekli evraklar maili geldi. Mail içerisinde evliliğinizi kanıtlayacak belgeleri de getirmemizi istemişler. Mailde geçen cümleyi aşağıda paylaşıyorum. Bu durum normal midir? AP'ye kalma gibi bir durum olabilir mi?

    Proof of relationship between you and your fiancé / spouse., May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.

    Evet, arada bu sekilde isteklerde bulunabiliyorlar, her sey normal. Dedikleri belgeleri goturmeniz yeterli olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supermario DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    merhabalar öncelikle. forumdaki bilgis sahibi yada daha önce yaşamış biri varmı bilmiyorum ama biz mülakat tarihi bekliyoruz bu hafta. iş dolayısı ile afganistana gitme durumum olabilir. orada çalışmak vize sürecini olumsuz etkiler mi yada diyelimki vizeden sonra gittim afganistana amerikaya girişte sıkıntı olurmu?

    Afganistan vatandaslari da sorunsuz vize alabiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @frozen DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    26 temmuzdaki mülakatımızı erteleme imkanımız olurmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba? Süreci zora sokacağımızı biliyorum ama temmuzda ki mülakata da eşim katılamayabilir. Hangisi daha kötü bilemedik 😞

    Eger ABD'de yasamak istiyorsaniz, boyle bir erteleme yapmanizi tavsiye etmem. Kisisel nedenler mi? yoksa dogum vs. gibi sagligi ilgilendiren nedenler mi?

    DV icin son iki ay kalmis olacak ve size sadece Temmuz ayinda bir vize garantisi veriliyor. Agustos veya Eylul'de mulakat tarihi almak isteseniz bile, konsolosluk vermeyebilir (olma ihtimali dusuk olsa da), ama mulakata katilsaniz bile baskalarina gonderilen vizelerin bosa cikmasini bekleyeceksiniz.

    Eger tek kisi katilmaniz mumkunse, o sekilde yapin, en azindan bir kisinin vizesi garantilenmis olur. Esiniz daha sonra mulakat tarihi isteyebilir.

    Ayrica mulakat tarihlerini ertelemek maalesef mumkun degil, dolayisiyla mulakat tarihi gectikten sonra yeni bir mulakat tarihi icin email atmalisiniz, ama bu emaili mulakata hazir olduktan sonra atmalisiniz.


  • @crazycells yazdığınız herşeye sonuna kadar katılıyorum ama oldukça zor bir sürecin içindeyiz. Şahsi sebeplerle eşim katılamayabilir. 20 Temmuz’a kadar durum düzelmezse ve katılamayacağı netleşirse ben çocuklar ve kendim için AIS kayıdı oluşturup sağlık randevusu alıp mülakata katılayım mı?


  • arkadaşlar ds260 ta adres kısmını dolduruyorum şimdi e devletten tarihçeli adres geçmişimi açtım burada yaşamaya başladığım tarih e devlette yazan tarihle aynı değil hangisini yazmalıyım e devletteki tarihi mi yoksa burda gerçekten yaşamaya başladığım tarihi mi aralarında 3 ay var


  • @tugbafurkan DS260 doldurma işlemi bu zamana kalmış olamaz sanırım. İmzanızda da bilgileriniz yok o yüzden emin olmadım ama yanılmıyorsam DV2020 talihlisi olmalısınız. DS260 doldurma süreci ve ilgili yıla ait DV süreci ile ilgili sorularınızı aşağıda linki yer alan konularda sorabilir, cevaplarını bulabilirsiniz.

    DV2020 ise: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari
    DV2019 ise: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari


  • Bugun Unganlarda saglık muayenemiz vardı. Hayatımın en karısık gunlerinden biri oldu acıkcası. Dun gece yarısı bir telefon alarak esimin halasının vefatını ogrendk, tek akraba esim oldugu için sureci uzaktan idare ederek, ambulans , polis olaylarına dısardan baktık; dostlar sagolsun eve kostular, polis, adli tabip , morga kaldırılıs ile ilgilendiler. Biz bu arada gece 23:30-4:30 arası devamlı bir telefon trafigi icerisinde sabahı ettik.
    Unganları da yazayım ; sabah 09:00 randevusu, 3 kişi, esşim ben ve oglum gittik. Evrak kontrolu ve fotograf cekiminden sonra bir alt kata duzen laba gonderdiler. Oglumuz henuz 15 yası doldurmadıgı için o kan, idrar ve rontgenden muaf oldu. Duzen laba 2 kişi 236 dolar karsılıgı 1360,05TL kredi kartı deme yaptık, kan verdik, idar ve rontgen cekildi. Sonra tekrar 4. kata cıkıp evrak teslimi yapıp Unganları beklemeye basladık. Eşim bu arada durumu anlattı ve testler bitince hemen geri donersek bir problem olur mu diye sordu. Rontgen de olursa problem oluyormus ve gene cekmeleri gerekebiliyormus ama muayene bitene kadar goruntu temiz mi yoksa yeniden cekmek gerekir mi belli olur , biz kontrol eder, gitmeden size bildiririz dediler. Yardımlarını esirgemediler. Once ben girdim, boy kilomolcumu sonra DR hnm gelerek muayene etti ve gecirdigim hastalık, ameliyat, sigara , alkol kullanımı, depresif miyim, intiharı dusunuyor muyum, kanser gecmişim var mı gibi saglık ve mental durumumla ilgili sorular sordu. Akciger dinlemesi, ısıkla goz kontrolu, bobrek ustune baskı testlerini yaptıktan sonra, 3 adet igne vurdu. O sırada esşmş de almıslar ama yan odada bekliyormus. Ben cıktım, bekleme salonunda 5 dakika sonra oglum ve beni tekrar aldılar, oglumu kontrol için. Eşim kend durumunu anlatmıs, MS durumundan bahsetmiş ve DR hanım bu konuya vakıf anlasılan ki ilac duzeni hakkında detay soru sormus kendisine. Sonra onu bekleme odasına gonderip tekrar oglumun ve bizim yanımıza geldi. Oglumun ası kartı vardı, kendilerine giriste teslim etmiştik. Kontroller yapıldı, bana sorulan sorular ona da soruldu , cevapları ben verdim. Oglum buyume hormonu kullanıyor, neden veriyorsunuz diye biraz kızdı ama DR u verdiği için soylenecek fazla birsey yok. Oglumun menenjit ası zamanı gelmiş, ona sadece bu asıyı yaparak onu ve beni gonderdi.
    Unganlara 700 dolar karsılıgı 4095TL kart le odeme yaptık. Biz ucer igne oglum tek iğne vuruldu.
    Resepsiyondaki bayanlar radyolojiden goruntu temiz onayı aldılar, raporu ertesi gun 16:00 dan sonra alabilecegimizi eger kan ya da idrar da bir problem olursa ertesi gun oglene kadar arayacaklarını belrttiler ama boyle bir sıkıntının pek yasanmadıgını belirttiler. Biz de mulakat gununden bir gun once almamızın bir mahsuru yoksa raporu ayın 10unda almak istediğimizi soyledik, hiç sorun olmadıgını belirttiler.
    Sonrasında buldugumuz ilk ucaga atlayarak İstanbul a donduk. Unutmadan , İstanbuldan Ankaraya trenle gidip trenle donecektik, yarına tren donus bileti vardı ama durumun aciliyetinden ilk ucakla donduk. Tren donus biletini degiştitcegim, mulakat tarihide gene trenle gidecegiz.
    Dersinizki bu adam deli, cenazesi var amma yazmıs; insanın bu zamnlarda aklıını baska yerlerde tutması gerek diye dusundum.
    Not : ucak yolculugu esim ve oglum için cok kotu gecti, gunun stresi bastı ver her ikisini de yol tuttu. su an herkes olabildigi kadar iyi.
    Surec herkes için benimknden daha az stresli gecer umarım. Good luck

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist herşeyden önce başın sağolsun. Yazının uzunluğuna gelince bir ailede bayan vefat edince bir erkek olarak eşi haricinde zaten hiçbir şekilde olaylara müdahale olamıyorsunuz. Ondan dolayı sakın uzun diye kimse kızmaya hakkı yok. Morg olsun yıkanması olsun kefenlenmesi okuması gibi dini görevleri zaten hep bayanlar yaparlar. Erkek olarak sadece tabutu taşımada ve toprak atmada görevin olur. Ondan tekrar başınız sağolsun hayırlı olsun. Başı hüzünlü ama sonu neşeli olsun. Önemli olan başı değil sonun nasıl bittiğidir. İnşallah işiniz de su gibi sorunsuz akar gider.


  • Merhaba,

    Greencard oncesi alinan gecici vize ile amerikada calışabiliyormuyuz? Calisma iznimiz oluyor mu ? @crazycells


  • @cnpist Başınız sağolsun. Umarım başka sorunlar yaşamadan sürecinizi atlatırsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist öncelikle başınız sağolsun. Size sabırlar diliyorum.


  • Merhaba arkadaşlar mülakat tarihi alındıktan sonra konsolisluktan evrak maili mi gelmesi gerekiyor.23 temmuz mulakat tarihim gelmedi de halen


  • Sayın @redsat2000 Başka bir başlıkta eşinizin mülakata gitmediğini yazmışsınız. O süreci biraz anlatabilirmisiniz? Biz de benzer bir süreç yaşayabiliriz maalesef 😞 Bir kadın olarak eşimin mülakata gitmeyip çocuklarla benim gitmem çok mu abes olur acaba?


  • @atilla Merhaba, hesabımda 7 bin dolar göstereceğim demiştiniz benimde o civarlarda gösterebilecek bir bütçem var, mülakatınızdan sonra tecrübelerinizi bizle paylaşırsanız çok sevinirim. Bol şans!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozn paraya takılmayın ya sizin mesleğiniz var mı sonuta ona bakıyor evet bu insan orada para kazanır bu parayı seni düşünerek arıyorlar. Senin orada akraban yok arkadaşın hiç kimse yok dımdızlak gidiyorsun nerede kalacaksın nerede yemek yiyeceksin yani amerika devletine yük olma diye bakıyor. Ondan bu para meselesine takılma. Eğer ABEEYY BEN HER İŞTEN ANLARIM HER İŞİ YAPARIM tiplerinden değilsen.


  • @cisilhayat Biz küçük bir dosya hazırladık. Ama görüşmede sormadılar bile. Ama tabii hazırlıklı olmakta yarar var.


  • @necla343434 mulakat tarihi mesaji geldikten sonra mulakat tarihi yaklasinca bir hatirlatma e postasi geliyor . Getirmeniz gereken evraklari hatirlatan bir liste .


  • @ayvalik10 Biliyorum bu nedenle görmek istediklerini, o dediğiniz tiplerden değilim ama tam zamanlı öğrenciyim, yaşım 21, yaz tatilleri dışında bir iş tecrübem yok, üniversitemde henüz bitmediğinden elimde bir meslekte yok bu yüzden para meselesine takılıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozn


    diğer insanlar gibi borç alırsın daha sonra geri iade edersin. Önemli olan mülakatta gözükmesi. Videoyu seyret bak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum