Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    Californa DMV'den tüm işlemleri tamamlayarak geçici ehliyetimi aldım. Fakat yaklaşık 1 ay olmasına rağmen kartım elime ulaşmadı. Ve aynı şekilde background check yapıldığında da ehliyetim gözükmüyor. Bu prosedürü hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor?


  • @caglaror Merhaba yeniden,
    Bu sefer randevuyu ozyurdum Santa Clara'dan almistim. 20 dk erken gelip siramiza gectik. Once iceride geldim diye bildiriyorsun. Orada bir karisiklik oldu, "ilki bizdendi ama bu sinav 7$ dedi" gorevli hanimefendi. Sonra bi boss'a sorayim dedi. Boss abla "ekranda yazmiyorsa istemiyoruz yaziyorsa istiyoruz, sistem ne derse" o dedi. Ben de o kadar stresi yemisim 7$ dan mi korkacagim diye dayilanip "hani sorun olucaksa verelim" gibisinden bidibidi ettim.
    Neyse gulumsemeler filan, thumbs up. "Disarda aracinizi alip siraya gecin" dediler.
    Gectim cok beklemeden sira geldi. Teyzemden seker olmasin seker gorunuslu bir Hanimefendi uzaktan bana dogru geldi. Uzerinde bizim maviyakalilarin giydigi uzun is onlugu var. Anladim, gunde 20 tane garip sekilli arabaya biniyor. Koltuklarda nevai cesit leke olabilir. Mantikli.
    Once acik camdan bana kisaca bilgi verip formu imzalatti. Sonra dis kontrolleri yapti (bkz ust mesaj). Bu sefer headlight tamam rear defroster i bulamadim iyi mi! Onu da isaretlemis forma. Sonra arabaya oturdu "California da defrost ne ise yarar degil mi", demedi, aha anlaminda eliyle gosterip "rear defroster" dedi. "ehe ehe tenk yu" cikti agzimdan.
    Neyse baslayalim dedi ve ciktik. Ama nasil purdikkat dinliyorum. Bubblehead gibi aynalar arasinda geziyor kafam.
    Pat diye sola don dedi, ben de o arada donus seridinden saga gecmemismiydim. Sinyal, kontroller, donuverdim. Kafayi egdi ciziktirdi biseyleri.
    Aha dedim yedik yine reddi. Neyse baktim ses cikartmadi devam. Cunku red flag yiyince orada kesip DMV bahcesine geri donuyorsunuz.
    2 tur hata var. Minorler ve Critical olanlar. Critical 1 tane oldugunda kaliyorsunuz. Minor hata 15 olunca kaliniyor.
    Kirmizida gecmek, kaldirima tekeri surtmek, serit ihlali gibi sebepler kritik hata ve dogrudan fail.
    Uzun uzadiya gezdik. Donusler, serit degistirme, kaldirima yanasma, geri gelme ve kalkis.
    Her komutu mekanik ve duygusuz veriyor ki bir etkilesim olmasin. Zaten etkilesime girmek de faul. Tartisma vb. aman haa.
    Robotik, teyzeme benzeyen sirin hanimefendi direktiflerle beni yeniden DMV bahcesine getirdi. Park edip kontagi kapattirdi. 14 hata yaptiniz dedi. Gectiniz dedi. Kalbim soyle agzimin kenarina gelmis olacak ki yarim agiz, "tenk yu mem" didim.
    Hemen aractan indi gitti.
    Verdigi kagitla kalakaldim aracta bir sure.
    Bekle beni Lyft geliyorum...
    Kalin sevgiyle...

    Verilen gecici ehliyet belgesi:
    Interim Driver Licence


  • @caglaror hayırlı olsun. Kazasız belasız işiniz rast gitsin 👍🏻


  • @caglaror hayırlı olsun. Lyft için şöyle bir bonus varmış değerlendirebilirsiniz https://www.lyft.com/driver-bonus


  • @cerca-trova Evet eve gelince once bunlara baktim. Bu ara guncel bir arac almam gerekiyor. Ehliyet de gelir o zamana kadar. Ondan sonra basvurmayi planliyorum. @topraxxx & @cerca-trova tesekkur ederim.


  • New Jersey'de bugün eski tip Türkiye ehliyetimle road teste girmeden ehliyet aldım. Eski tip ehliyetiniz varsa, başvuruya başlamadan önce kuruma eski ehliyeti kabul edip etmediklerini sorun.


  • @haleluja Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    New Jersey'de bugün eski tip Türkiye ehliyetimle road teste girmeden ehliyet aldım. Eski tip ehliyetiniz varsa, başvuruya başlamadan önce kuruma eski ehliyeti kabul edip etmediklerini sorun.

    yazili sinava da mi girmediniz ?


  • @haleluja examıne pemiti alırken mi ibraz etmek lazım yoksa road test ten öncemi birde ehliyet kırık çarıksa kabul etmiyorlar deniyor biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz rica etsem.


  • @sash Yazılı sınava girdim


  • @bahakaba Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @haleluja examıne pemiti alırken mi ibraz etmek lazım yoksa road test ten öncemi birde ehliyet kırık çarıksa kabul etmiyorlar deniyor biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz rica etsem.

    Benim ehliyetim sağlamdı, kabul ederler mi bilmiyorum biraz inisiyatif meselesi gibi duruyor eğer kanunlarda yazmıyorsa. Bilgi testini verdikten sonra ehliyetin var mı diye sordular, verdim ehliyeti, kabul ettiler. Ben her ihtimale karşı tüm belgelerle beraber veriyordum her işlemde, arada kaynamasin diye. Bilgi ve göz testini geçtikten sonra yazdırıp verdiler ehliyeti. Toplamda 2-3 saatte basic driver license aldim.


  • @haleluja teşekkürler bende examin permiti aldım sınav içinde bayramdan sonrasında gireceğim bilgi testi için de baya baya çalışıyorum. benim ehliyette biraz eski bu arada inşallah kabul ederler de road teste girmem.


  • Arkadaşlar göz testi nasıl oluyor anlatabilir misiniz. Benim tek gözümde sorun olduğundan aksilik yaşar mıyım sizce ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ckanak Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Arkadaşlar göz testi nasıl oluyor anlatabilir misiniz. Benim tek gözümde sorun olduğundan aksilik yaşar mıyım sizce ?

    Tek gözle görme ile ilgili bir test yapılmıyor. Dürbün gibi bir alete iki gözünüzle bakarak soruları yanıtlıyorsunuz. Benim sol gözüm de 1/20 görüyor ama sorun yaşamadım.


  • @ckanak CA icin konusabilirim, gorevlilerin arkasinda duvarda kocaman bir pano var, uzerinde klasik kuculen harfler var. Gozleri sirayla kapattirip, acik gozunuzle 3. sira 4. harf gibi harfleri nedir diye soruyor. Gozlukle cevap verdigimden hepsini bildim. Bu kadar.


  • @bahakaba Yanlış hatırlamıyorsam, görevli ehliyete bakıp üstündekileri bilgileri bilgisayara girmişti.

    @ckanak Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Arkadaşlar göz testi nasıl oluyor anlatabilir misiniz. Benim tek gözümde sorun olduğundan aksilik yaşar mıyım sizce ?

    Bana dürbünden baktırıp harfleri okuttular. 15 saniyelik kıytırık bir test.


  • Amerika'da motor ehliyeti almak nasıl oluyor. Onun sınavı belgesi vs. ayrı mı bilen var mı ? Türkiye'deki motor ehliyetimizi kullanabilir miyiz ?


  • @berkergn13 CA, OR, TX da "M" diye geçiyor ve ayrı yazılı ve sürüş sınavları var diğer eyaletler için kontrol etmende fayda var(ben bakmadım). Türk ehliyetinin kullanabilirliğini bilmiyorum bilen biri görünce yazar.


  • @cerca-trova teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    Virginia için Türkçe tercüman veya Türkçe test imkanı varmıdır? Sn @ErkoHolland yanılmıyorsam Virginia dan almıştınız ehliyeti.


  • @arnblt arkadasim merhaba ben virginia da aldim ehliyeti turkce test imkani var ama calisacagin kaynaklar ingilizce ve ispanyolca turkce kitapcik yoktu malesef ben sinava girdigimde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum