Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)

Taşındı Gündem
144 48 13.4k 10

• Ben pek değişeceğine inanmıyorum sistemin 😊 En kötü 5 sene sıkıntı olmaz.

• @dreams_usa Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Ben, trump'ın göçmenlik ile ilgili yasa tasarısının cumhuriyetçiler tarafından onaylanmayacağını ve bu tasarının meclisten geçmesinin imkansız olduğunu belirten arkadaşlara şöyle bir örnek vermek istiyorum;
    Hatırlarsanız Ekrem İmamoğlu na mazbata verildiğinde, canlı yayınlanan belediye meclis toplantılarında, meclis üstünlüğünü elinde bulunduran akp, İmamoğlu'nun tüm tasarılarını ve tekliflerini reddetmişti. Lakin şuan görüyoruz ki, İmamoğlu'nun mazbatasının alınmasının ve belediyeye geçici olarak da olsa kendi adamlarının atanmasının ardından İmamoğlu'nun tüm teklifleri birer birer kabul edilip uygulanıyor. Toplu taşımalarda öğrenci indirimi, su faturalarında indirim vs. Ve bu adamlar, ''bütçeyi nereden bulacaksın, imkansız'' diyen, hatta ve hatta 'kimin parasını kime veriyorsun?'' (ki burada halkın parası halka veriliyor) diyen, lakin şimdiye kadar kendi vakıf ve kurumlarına bizim paralarımızı dağıtan adamlar.
    Demem o ki, 2020 seçimlerinde trump kaybederse, trump'ın göçmenlik yasa tasarısını reddedenler bu kez onaylayabilirler. Siyaset değil mi içine tükürdüğüm...
    Lakin, elbette gönül ister ki hakkımızda hayırlısı olsun...

Getirilmesi istenilen torba yasada demokratlarında cumhuriyetcilerinde isteyemiceği maddeler mevcut ayrıca vermiş olduğun örnek biraz eksik kalmış konunun başlarında bir arkadaş demişti hatırımda hala bu yasanın bu şekilde geçebilmesini sağlayacak tek şey halkda karşılığı olması (halkın bu yönde yoğun talebi olması) demişti ekrem imam oğlu örneğinde de aynı bu arkadaşın bahsettiği halkın arzusu devreye girdi , bu green card çekiliş sistemi bugünkü mevcut sistemde çok fazla gitmeyeceği aşikar ancak en azından bu sene olacağını düşünmüyorum amerikan iç siyaseti şuan bunu gösteriyor.

• @mansfield1 Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

@sharm peki yukarıdaki youtube kanalında yasa onaylanırsa şuan greencardı olanların vatandaşlık sürecinin 5 yıldan 10 yıla çıkacabileceği söyleniyor yani şuan abd de yaşayan 1 yıl greencardı olan biri 4 yıl sonra başvurabilcekken 9 yıl sonra mı başvurcak artık bu şuan greencardı olanlarıda etkiler mi?

Baskanin konusmasinda bu yonde bir bilgi duymadim.
    Yasa tasarisi aciklanmadan spekulasyon yapmak istemem.

• Arkadaşlar bir kafa karışıklığı var, abd sistemi ile bizim sistemimiz değişik olduğu için kafaları karışıyor bazı arkadaşların. açıklamaya çalışacağım.

öncelikle daha öncede söyledim ben bu yasanın bir taraf büyük ödünler vermez ise geçeceğine asla inanmıyorum. Fakat geçerse dv2020 yi etkilemez diye bir şey yok.

örnek üzerinden gidersek.

aşağıdaki link senatodaki "bill" yani yasa tasarılarını takip edebildiğiniz devlete ait site. sizin için göçmenlikle alakalı bir tasarı/teklif buldum.

https://www.govtrack.us/congress/bills/116/hr1044/text

şimdi bu teklifin içeriğini okuyabiliyoruz.
    burada section 2 (d) kısmında effective date var, bu bütün tekliflerde olan bir kısım. yasanın geçerli olacağı tarihi yazarlar. kimi tekliflerde bu kısım teklif yasalaştıktan hemen sonra olacak şekilde düzenlenir kimisinde ise(aslında çoğunda) sonraki mali yılın ilk günü olacak şekilde hazırlanır.
    mesela bu teklifte şöyle diyor;

Effective date
    The amendments made by this section shall take effect as if enacted on September 30, 2019, and shall apply to fiscal years beginning with fiscal year 2020.

yani trump'ın söylediğine göre hazırlanacak olan bir yasa teklifinde çok uçuk bir durum olmazsa(geçtiğimiz yıl hazırlanan bütün teklifler bir sonraki fiscal year başında geçerli olacak şekilde hazırlanmıştı sadece 1 tanesi kabul edildikten hemen sonra geçerli olacak şekilde sunulmuştu) 1 ekim 2020 itibari ile belirlenen kurallara göre göçmen alımı yapılacaktır. bu durumda dv kazanıp 1 ekimden itibaren mülakata girecek olanlar elbette etkilenecekler. ancak özelden yazan bir arkadaşa da söylediğim gibi ne bu yasa geçecek ne de siz 2020 ekim itibari ile bu kadar şanssızlık olmaz diye söyleneceksiniz. ortada kazanılan bir hak olmasa da inatlaşmalar var ve çok büyük tavizler olmadan ne demokratlar ne de cumhuriyetçiler yerinden kıpırdayacaklar. rahat olun.

• @ugurksknbck Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

@dreams_usa Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Ben, trump'ın göçmenlik ile ilgili yasa tasarısının cumhuriyetçiler tarafından onaylanmayacağını ve bu tasarının meclisten geçmesinin imkansız olduğunu belirten arkadaşlara şöyle bir örnek vermek istiyorum;
    Hatırlarsanız Ekrem İmamoğlu na mazbata verildiğinde, canlı yayınlanan belediye meclis toplantılarında, meclis üstünlüğünü elinde bulunduran akp, İmamoğlu'nun tüm tasarılarını ve tekliflerini reddetmişti. Lakin şuan görüyoruz ki, İmamoğlu'nun mazbatasının alınmasının ve belediyeye geçici olarak da olsa kendi adamlarının atanmasının ardından İmamoğlu'nun tüm teklifleri birer birer kabul edilip uygulanıyor. Toplu taşımalarda öğrenci indirimi, su faturalarında indirim vs. Ve bu adamlar, ''bütçeyi nereden bulacaksın, imkansız'' diyen, hatta ve hatta 'kimin parasını kime veriyorsun?'' (ki burada halkın parası halka veriliyor) diyen, lakin şimdiye kadar kendi vakıf ve kurumlarına bizim paralarımızı dağıtan adamlar.
    Demem o ki, 2020 seçimlerinde trump kaybederse, trump'ın göçmenlik yasa tasarısını reddedenler bu kez onaylayabilirler. Siyaset değil mi içine tükürdüğüm...
    Lakin, elbette gönül ister ki hakkımızda hayırlısı olsun...

Getirilmesi istenilen torba yasada demokratlarında cumhuriyetcilerinde isteyemiceği maddeler mevcut ayrıca vermiş olduğun örnek biraz eksik kalmış konunun başlarında bir arkadaş demişti hatırımda hala bu yasanın bu şekilde geçebilmesini sağlayacak tek şey halkda karşılığı olması (halkın bu yönde yoğun talebi olması) demişti ekrem imam oğlu örneğinde de aynı bu arkadaşın bahsettiği halkın arzusu devreye girdi , bu green card çekiliş sistemi bugünkü mevcut sistemde çok fazla gitmeyeceği aşikar ancak en azından bu sene olacağını düşünmüyorum amerikan iç siyaseti şuan bunu gösteriyor.

Yahu benim kisi ironi :blush:
    Orası Türkiye olmadığı gibi ülkeyi de akp yönetmiyor, anladıınn ;)

• ⭐⭐

son durum ne oldu bilen var mı? kongrede

• @lordbolton Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

son durum ne oldu bilen var mı? kongrede

bildigim kadariyla henuz tasari bile hazir degil. Dolayisiyla bu kadar kisa surede gelisme beklemeyin :slight_smile:

Kongrenin sitesinden kontrol eden arkadas oldu mu?

• kontrol ettim şuan daha çekilişle ilgili yok. Amerikan dreamers denen küçük yaşta abdye girenlerle ilgili bi yasa var 17 mayısta verilmiş. Ciddi ciddi göçmenliğin her şekline el atıyorlar son zamanda hakkımızda hayırlısı.

• bu kadar birbirlerine zıt giderken çekilişle ilgili ortak bir karara varmaları zor gibi.

"ABD Başkanı, bugün aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin de olduğu bazı Demokratlar’ı altyapı çalışmalarıyla ilgili Beyaz Saray’da bir toplantıda ağırlayacaktı. CNN’e göre başkan toplantıya girdi ancak oturmadı ve kimsenin elini sıkmayacağını söyledi. Trump, burada Demokratlar’ın soruşturmaları sonlandırmadığı sürece onlarla altyapı da dahil hiçbir konuda masaya oturmayacağını kaydetti. Trump’ın Pelosi dahil önde gelen Demokratlar’ın sözlerini keserek odadan çıktığı belirtildi.

Pelosi, “ABD başkanı ve ABD için dua ediyorum” ifadesini kullandı.

Demokrat Senatör Chuck Schumer ise “Biz buraya 35 sayfalık bir plan vermeye geldik. Altyapı çalışması yapmayı istiyoruz ama Başkan yapmamak için her bahaneyi kullanıyor. Üç hafta önce buluştuğumuzda da soruşturmalar vardı ve yine de bizimle görüşmüştü” dedi. Schumer, “Bu önceden planlanmış bir bahane. Bu planlı. Odaya girdiğimizde perdeler kapalıydı, başkanın arkada durabileceği ve bize bu konuşmayı yapabileceği bir alan vardı” dedi. "

kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/a/trump-sorusturmalar-bitmezse-demokratlarla-masaya-oturmam/4928067.html

• Geçen hafta bugün yasa tasarısı hakkında açıklama yapacağını duyurmuştu Trump.Nasıl bir sistem olacak detaylar netleşir umarım.Tabii ki daha süreç oldukça uzun.

• Bu hamur daha çok su götürür.

• @entelman Orası kesin.

• Bu gerçekten çok kötü olur eğer geçerse o tasarı. Ama sanmıyorum. Kolay kolay kabul etmezler.

• Trump'a azil soruşturması isteyenlerin sayısı artıyor :)
    "435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde yaklaşık 40 Demokrat üyeyle bir Cumhuriyetçi üye azil soruşturmalarının başlamasını istiyor. Temsilciler Meclisi’nde azil kararı alınsa bile Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki Senato’dan azil kararının çıkması çok uzak bir ihtimal olarak görülüyor."
    kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/a/graham-azil-sorusturmasi-baslamasi-demokrat-partinin-sonu-olur/4933282.html

• @cerca-trova Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Trump'a azil soruşturması isteyenlerin sayısı artıyor :)
    "435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde yaklaşık 40 Demokrat üyeyle bir Cumhuriyetçi üye azil soruşturmalarının başlamasını istiyor. Temsilciler Meclisi’nde azil kararı alınsa bile Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki Senato’dan azil kararının çıkması çok uzak bir ihtimal olarak görülüyor."
    kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/a/graham-azil-sorusturmasi-baslamasi-demokrat-partinin-sonu-olur/4933282.html

bence hic baslamasin. Mike Pence, Trump'tan cok daha kotu bir secenek, ve kendisi cok klasik bir cumhuriyetci, arkasina rahatca tum partiyi alarak, sinsice tum planlarini devreye sokabilir. Trump, en azindan ergen kisiligiyle ve uyarilara kulak tikamasiyla hata yapip duruyor ve sonucu degistiremiyor, ya da yol almasi cok zaman aliyor; ama Pence gelirse boyle olmaz.

• @crazycells Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi direniyormuş başlamaması için zaten komisyon soruşturmalarının devamından yanaymış. Gelen gideni aratırmış diye boşuna dememişler. Sonuçta havlayan köpek ısırmazmış bencede seçime kadar idare edilmeli.

• Olgun ve kurnaz demoktratlar impeach istemiyorlar zira o zaman, Turk milleti olarak cok iyi bildigimiz, magdur edebiyati karsi tarafa kazanc sagliyor.

• @ugurugurlu haklı

• Bu yasanın geçip geriye doğru işlemesi için yasanın 1 Ekim 2019 dan önce çıkması gerekiyor. 1 Ekim veya daha sonrasında çıkarsa DV2020 kazananlarını etkilemez ve mülakat süreçleri başlar. Kazanılmış hak kavramı Immigrant vizenin pasaportunuza basılması ile oluşan bir durum, yoksa kazanılmış hak diye bir şey yok.

• ⭐⭐

ben şahsen yasa çıksın istiyorum, çıkarsa hiç değilse amerika hayali kuran bizim gibi insanlar çekilişe değil de gerçek başka yolların arayışına girer. Ben inanıyorum ki gidecek her türlü gider kafasına koysun yeter

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
    578
    22 Oy
    578 İleti
    40k Bakış
    A
    @mutlu234 Amerika da kullandığın mastercard ta olabilir ama başka seçenek yok. Bankaya gitsen de ödemede sorun çıkıyor ödeyemiyorsun.
  • Ekim 15 de Vatandaşlık ve Greencard İçin Getirilecek Yeni Düzenleme

Kilitli Gündem
    2
    1 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    crazycellsC
    Suradan devam edelim isterseniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2642/15-ekim-2019-uscis-uygulamaları-devletten-yardım-alan-göçmenlerin-green-card-başvuruları Ayrica bu video'daki basligi ve icerigini cok dikkate almayin, oldukca yaniltici.
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k