[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@hockeyumpire2 evrakı scan edip saklayın, en saglıklısı olur kanımca.
-
@crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba? -
@freelander DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba?sorun olmaz.
Bu konuda sag duyulu olmaniz lazim :slight_smile: Tabii ki ABD sizin girdiginiz ulkelerin kayitlarina ulasamaz. Ama ABD'ye girmeden hemen once Iran, Kuba, Kuzey Kore gibi ABD'ye cok sicak olmayan ulkelere 1 haftaligina tatile giderseniz, ben bile suphelenirim :slight_smile: Hayati boyunca bu ulkelere gitmeyen kisi neden gocmen olmadan sonra bu ulkelere gidiyor diye :slight_smile:
-
Selam Arkadaslar 🙋 bugun sabah 9'da mülakatımız vardı. Hersey cok güzel geçti, konsolos yardımcısı hersey harika görünüyor vizeniz hayırlı olsun dedi ☺️🙏 oğlum thank you, thank you, thank you diye gülücükler attı, görevlide sen coktan America'lı olmussun bile seratonin le mi büyüttünüz dedi 😂😂 hepinize teşekkür ederim, en büyük tesekkürü yüce gönüllü Ali Cihan @crazycells ve @Sharm etmek istiyorum. İyiki varsınız. 💐✨ ✨ 🇺🇸🗽🎉🎊✌️🌟
-
@hockeyumpire2 hayırlı olsun :)
-
@crazycells özelden yazdım :)
-
@hockeyumpire2 hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@hockeyumpire2 yolunuz açık olsun...yeni yaşamınızda mutluluklar .
-
@bilbo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@rmzn DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Arkadaslar Haziran icin bulten aciklanmis, Avrupa Haziran 26800 gorunuyor, beklendigi uzere, fakat Temmuz icin heryerde Current yaziyor.Anlami nedir, bilginiz varmi?
Haziran ayının rakamı 26800 geçen ay açıklanmıştı bu rakamdan küçük herkes mülakata girebilir anlamına geliyordu. Bugün açıklanan bülten Temmuz ayı içindi ve current oldu, bu da avrupa bölgesinden seçilen, KCC'ye evraklarını gönderen ve evrakların tamam olduğu mailini alan herkes mülakata girebilir demek oluyor.
Merhaba arkadaşlar, forumda DV2020 şanslıları arasındayım. Bazı konular kafamda henüz oturmadığı için siz bu süreci yaşamış tecrübelilere şunu sormak istiyorum. Current olmak kesinlikle mülakat tarihi alacaksınız anlamına mı geliyor? Ya da current olmakla mülakat tarihi almak arasında nasıl bir bağ var.
Tşk.
-
@xapmaz DV2019 sürecinde sistem biraz değişti. O yüzden current olmak demek tüm herkese mülakat verileceği anlamına gelmiyor aslında. Açıklamak gerekirse, resmi site üzerinde yapılan açıklamalarda; DS260 formunu dolduran kişiler KCC (yani Amerika da çeşitlilik vizesi için çalışan konsolosluk) sizin formunuzun incelemesini bitirdiğinde size gerekli dökümanların olduğu bir mail atıyor. Bu maile, gerekli dökümanların eklenerek cevap verilmesinin ardından onay maili alıyorsunuz. Resmi sitede diyorki, formları ve gerekli dökümanları sağlayan kişiler mülakat tarihi alacaktır. Bu şu demek oluyor. Eğer siz sadece formu doldurduysanız ve gerekli dökümanları KCC'ye ulaştırmaduysanız veya onay almadıysanız mülakatınız olmayacak. Kısacası Current olupta eğer bunları yapmadıysanız mülakat alamazsanız.
-
@hockeyumpire2 hayırlı olsun. Yolculuk planı ne zaman
-
@HockeyUmpire2 Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar....
-
@redsat2000 tesekkür ederim. Abi sonbahar 'da ins. Bazı seyleri halletmem lazım.
-
Mülakat ayrıntıları ;
Kızılay 'daki arkadasım da kaldık ve konsolosluk 5 dakika mesafedeydi. O neden le cok iyi oldu, esyalarımızı evde bıraktık, eşim telefonunu Karsıdaki büfe ye bıraktı. Cocugum için bir kaç atıştırmalık ve oyuncak olan küçük çantayı girişte aldılar, burada kalsın lazım olan birsey olursa gelip alın dediler.
Dna örneği almada kullanılan bir kağıdı, pasaportumuza, vucudumuza sürüp kase gbi birseye koydular. Pasaport kontrolü olduktan sonra kapıları actılar.
Danısma ne için geldiğimizi sordu greencard için diyince soyismimizi sordu ve bize numara verdi ..13'dü...beklemeye gectik..
Numaramız yanınca gittik ve görevli sırasıyla, - pasaport, - nufus kayıt örnegi- adli sicil kaydı-diplomamı aslı ve fotokopisi (ben fotokopi yerine, e-devletten mezuniyet belgesi almıstım ama kadın gidip fotokopisini cekti.) - evlilik cüzdanı ve 2tane fotokokopisi, - sağlık raporları-mali dökümleri istedi. Ais sistemde oldugundan gerek yok dedi.
Tekrar numaramızı bekledik ve 990$ cık ödememizi yaptık.. Ve tekrar bekleme
En son aşama olan mülakat için numaramız yandı ve cok güler yüzlü esmer bir bayan hosgeldiniz, nasılsınız dedi. Oğlumda siz nasılsınız diyip gülmeye basladı ve dans gibi birseyler yapıyordu 😂, nereye gideceksiniz diye sordu bende texas düşünüyoruz dedim, - neden dedi, spor un orada popüler olması ve aile için daha uygun biryer oldugunu düşündüğümü söyledim, bransınız ne dedi, bende feild hockey dedim, cok sasırdı Türkiye gibi biryerde cok enteresan dedi 😂 (iyimi dedi, kötümü anlamadım 😂) ne yapmayı düşünüyorsunuz dedi, ileride sports recovery center acmak istediğimi soyledim, cok iyi dedi, yine oğlumla muhabbeti ilerlettiler, Barıs Egemen adını sordu, konsolos yardımcısı dedi 😂, eşime ne iş yapmak istediğimi sordu oda sporla alakalı birseyler dedi, oğlum için cok güzel yetiştirmissiniz, seratonin le mi büyüttünüz dedi, hep beraber güldük, hersey harika gözüküyor vizeniz onaylandı dedi, oglum da thank you, thank you diye bagırmaya baslayınca sen coktan Amerika lı olmussun dedi 😂
İşte böyle diğer birkaç ayrıntı;
Cocuklar için oyalanacakları oyuncaklar var, erkek cocugu anneler için sebilde plastik bardak var işinize yarayabilir 😉, konsolosluk taki genç gönüllü kişi eşime abi sen türkmüsün, Amerika lımı dedi 😂 ve konsolosluk ta ki yaslı teyze ve Amerikalı geliniyle suan yht de karsılık lı masa olan koltuklarda gidiyoruz 😂 tesadüfün böylesi...Hepinize tekrar tesekkür ederim. Hoscakalın 🙋🇺🇸🗽💞🎊🎉💐
-
@hockeyumpire2 haklısın burada bazı yapılacak işleri yoluna koymak ve gönül rahatlığıyla gitmek şart. TX Usa da görüşmek üzere
-
@hockeyumpire2 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Selam Arkadaslar 🙋 bugun sabah 9'da mülakatımız vardı. Hersey cok güzel geçti, konsolos yardımcısı hersey harika görünüyor vizeniz hayırlı olsun dedi ☺️🙏 oğlum thank you, thank you, thank you diye gülücükler attı, görevlide sen coktan America'lı olmussun bile seratonin le mi büyüttünüz dedi 😂😂 hepinize teşekkür ederim, en büyük tesekkürü yüce gönüllü Ali Cihan @crazycells ve @Sharm etmek istiyorum. İyiki varsınız. 💐✨ ✨ 🇺🇸🗽🎉🎊✌️🌟
@HockeyUmpire2 Hayirli ugurlu olsun! Yolunuz acik sansiniz bol olsun!
-
Merhaba arkadaslar, bugün sabah vize görüşmem olumlu sonuclandı. Sayın @HockeyUmpire2 anlattiğı gibi surec benim icinde ayni sekilde isledi, bir tek farklilik vardı. Ben banka hesabı hic para gostermedim. Sadece job offer yeterli oldu😊😊 bu surecte emegi gecen, yardimci olan tüm arkadaslara minnet borcluyum. Sagolun, varolun.
-
Arkadaslar merhaba.. Biliyorum soruldu ama yanlış bisey yapmamak için tekrar soruyorum. Henüz mail gelmedi ama hazır olması için kcc den gelen maildeki istenilenleri direk e devletten indirip, Pasaportun ilk sayfasını scan edip Göndericem değil mi?
-
Merhaba,
Bana göre halen bugün (yani dün - 17.05) mülakat'a sabah 7:45'de girdik ve biraz sıra biraz işlemler derken, saat 9:20'de greencard'larımızın onaylandığını belirten son konuşma sonrasında, elçilikten ayrıldık. Kendi adımıza gerçekten çok sevinçliyim. İnşallah bu mesajı okuyan herkes ve gönlü greencard sahibi olmak isteyen herkes başarılı bir şekilde bu süreci tamamlar.
Sormak istediğim ise, greencard başvurusu yaparken hem de ds260'ı doldururken, eşimin eski soyadı yazan güncel pasaportuna göre işlem yapmıştık. Oradaki görevli, bende bir sorun olmadığı için, benim visa işlemlerimin başlatılacağını, fakat eşimin güncel soyadıyla yeni pasaportunu onlara gönderdikten sonra, onun visa işlemlerinin başlatılacağını, diğer türlü amerikaya girişte veya amerikada sorun yaşayabileceğimizi belirttiler. Biz de hemen pasaport yenileme sürecine girdik. Anladığım kadarıyla böyle işlemler olabiliyor, orada görevli sonuçta bize visamızın onaylandığını belirtti.
Sizce herhangi bir sorun çıkabilir mi, düşünceleriniz nedir? Selamlar
DV2019
Sağlık Muayenesi : 15.05.2019
Vize Görüşmesi : 17.05.2019 -
@tractor12 siz vizeyi almışsınız zaten, ortada sorun yok, yeni pasaportu gönderin, ellerine ulaştıktan sonra 1-2 gün içinde vizeyi basıp gönderirler, hayırlı olsun şimdiden.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum