Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @hockeyumpire2 dosyanın üstündeki evrak ta sizde kalıyor biz ondan 5 adet fotokopide aldık amerikada çok lazım olacakmış öyle dedi sekreter bayan umuyorum mülakatınız sıkıntısız geçer


  • @yılmaz ciddimisiniz? Mesela nerelerde, neden lazım oluyor? Tesekkür ederim bilgi için


  • @hockeyumpire2 Sarı zarf üzerinde bulunan kağıt aşı kağıdıdır. bu evrak sizde kalmaktadır. Zarfın içerisinde aynısından mevcuttur. BU AŞI KAĞIDINDAN ÇOĞALTMANIZ GEREKMEKTEDIR. İşe girişte bu aşı kağıdı istenmektedir.


  • @doctor DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells . DV2019 talihlisiyim. Case number 25xxx. Numaram gecen ay aktif olmustu. Case numberim yuksek oldugu icin DS-260'i gonderip mulakat yerini Ankara secmistim. Dun tum numaralar current oldu. Bende suan Amerika'da research yapiyorum ve mulakat icin Turkiye'ye gitmek yerine Amerika'da islemlerimi halletmek kendi durumum icin daha konforlu olacak. Islemi konsolosluk yolundan USCIS yoluna su asamada cevirsem islemlerin yetisemeyip hakkimi kaybetme olasiligim var mi, mantikli olur mi? Tum numaralarin current olmus olmasi USCIS yonteminde bizim icin bir oncelik saglayacak mi diye merak edip bir sormak istedim. Birde USCIS'in internet sitesinde "Expedite Request" secenegi var onu gormustum, acaba Konsolosluk yontemini USCIS yontemine cevirip sonrada Expedite Request yapsam sizce tecrubeize gore mantikli olur mu? Cok tesekkurler.

    Boyle bir olasilik AOS icin her zaman var, ortalama 3-4 ay suruyor tum islemler ve geriye 4 ay kalmis olacak, siz kendi kararinizi kendiniz verin bence :slight_smile:

    Ben CP'yi tavsiye ederim ama AOS icin bilgiler su konuda:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Saniyorum ki "Expedite Request" her isteyene verilmiyordur ve guclu nedenlerle istemeniz gerekiyor. Ben sizin durumunuzu USCIS'in bu sekilde degerlendirecegini sanmiyorum, siz sartlari kontrol ettiniz mi? Sartlardan birini sagliyor musunuz? Eger sagliyorsaniz buyuk avantaj olur.

    KCC'ye haber verip, basvuruyu USCIS'le devam ettirebilirsiniz.


  • @crazycells Cok tesekkurler yardiminiz icin:) Expedite Requestin sartlarina tekrar bakacagim ben. Ancak ortalama 3 4 ay suruyor islemler dediginiz AOS'un normali mi 3-4 ay suruyor, yoksa Expedite Request yapinca mi 3 4 ay suruyor diye kastettiniz?

    Cunku benim biraz arastirdigim kadariyla bir miktar fee daha yatirip CP'ten AOS'a cevirmek icin 50 60 gun geciyor diye birkac tecrubeye denk gelmistim. Eger 60 gunde AOS'a cevrilirse geri kalan 2 ayda Expedite Requesti yapip sonuclanir mi cidden merakliyim:) Sanirim biraz risk alinmis olacak.


  • @doctor DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Cok tesekkurler yardiminiz icin:) Expedite Requestin sartlarina tekrar bakacagim ben. Ancak ortalama 3 4 ay suruyor islemler dediginiz AOS'un normali mi 3-4 ay suruyor, yoksa Expedite Request yapinca mi 3 4 ay suruyor diye kastettiniz?

    Cunku benim biraz arastirdigim kadariyla bir miktar fee daha yatirip CP'ten AOS'a cevirmek icin 50 60 gun geciyor diye birkac tecrubeye denk gelmistim. Eger 60 gunde AOS'a cevrilirse geri kalan 2 ayda Expedite Requesti yapip sonuclanir mi cidden merakliyim:) Sanirim biraz risk alinmis olacak.

    Yok, normali o kadar suruyor. Expedite'i bilmiyorum maalesef, hic yapan kisi duymadim daha once.

    Aslinda AOS yapmak icin KCC'nin onayi gerekmemeli. Sadece durum hakkinda bilgilendirmeniz yetmeli. Cunku DS-260 formu, USCIS'i ilgilendiren bir form degil. AOS icin I-485 formuyla basvuru yapmaniz gerekecek.


  • @crazycells Ali bey green card vizeyi aldıktan sonra, amerikaya giriş yapmadan kısa süreli örneğin 1 hafta yurtdışı başka ülkeye turistik amaçlı gitmenin amerikaya girişte olumsuz bir etkisi olur mu.


  • @aklımagelmedi DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Ali bey green card vizeyi aldıktan sonra, amerikaya giriş yapmadan kısa süreli örneğin 1 hafta yurtdışı başka ülkeye turistik amaçlı gitmenin amerikaya girişte olumsuz bir etkisi olur mu.

    sorun olmaz.


  • @hockeyumpire2 evrakı scan edip saklayın, en saglıklısı olur kanımca.


  • @crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
    yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba?


  • @freelander DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
    yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba?

    sorun olmaz.

    Bu konuda sag duyulu olmaniz lazim :slight_smile: Tabii ki ABD sizin girdiginiz ulkelerin kayitlarina ulasamaz. Ama ABD'ye girmeden hemen once Iran, Kuba, Kuzey Kore gibi ABD'ye cok sicak olmayan ulkelere 1 haftaligina tatile giderseniz, ben bile suphelenirim :slight_smile: Hayati boyunca bu ulkelere gitmeyen kisi neden gocmen olmadan sonra bu ulkelere gidiyor diye :slight_smile:

  • ⭐⭐

    Selam Arkadaslar 🙋 bugun sabah 9'da mülakatımız vardı. Hersey cok güzel geçti, konsolos yardımcısı hersey harika görünüyor vizeniz hayırlı olsun dedi ☺️🙏 oğlum thank you, thank you, thank you diye gülücükler attı, görevlide sen coktan America'lı olmussun bile seratonin le mi büyüttünüz dedi 😂😂 hepinize teşekkür ederim, en büyük tesekkürü yüce gönüllü Ali Cihan @crazycells ve @Sharm etmek istiyorum. İyiki varsınız. 💐✨ ✨ 🇺🇸🗽🎉🎊✌️🌟


  • @hockeyumpire2 hayırlı olsun :)


  • @crazycells özelden yazdım :)


  • @hockeyumpire2 hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @hockeyumpire2 yolunuz açık olsun...yeni yaşamınızda mutluluklar .


  • @bilbo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @rmzn DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaslar Haziran icin bulten aciklanmis, Avrupa Haziran 26800 gorunuyor, beklendigi uzere, fakat Temmuz icin heryerde Current yaziyor.Anlami nedir, bilginiz varmi?

    Haziran ayının rakamı 26800 geçen ay açıklanmıştı bu rakamdan küçük herkes mülakata girebilir anlamına geliyordu. Bugün açıklanan bülten Temmuz ayı içindi ve current oldu, bu da avrupa bölgesinden seçilen, KCC'ye evraklarını gönderen ve evrakların tamam olduğu mailini alan herkes mülakata girebilir demek oluyor.

    Merhaba arkadaşlar, forumda DV2020 şanslıları arasındayım. Bazı konular kafamda henüz oturmadığı için siz bu süreci yaşamış tecrübelilere şunu sormak istiyorum. Current olmak kesinlikle mülakat tarihi alacaksınız anlamına mı geliyor? Ya da current olmakla mülakat tarihi almak arasında nasıl bir bağ var.

    Tşk.


  • @xapmaz DV2019 sürecinde sistem biraz değişti. O yüzden current olmak demek tüm herkese mülakat verileceği anlamına gelmiyor aslında. Açıklamak gerekirse, resmi site üzerinde yapılan açıklamalarda; DS260 formunu dolduran kişiler KCC (yani Amerika da çeşitlilik vizesi için çalışan konsolosluk) sizin formunuzun incelemesini bitirdiğinde size gerekli dökümanların olduğu bir mail atıyor. Bu maile, gerekli dökümanların eklenerek cevap verilmesinin ardından onay maili alıyorsunuz. Resmi sitede diyorki, formları ve gerekli dökümanları sağlayan kişiler mülakat tarihi alacaktır. Bu şu demek oluyor. Eğer siz sadece formu doldurduysanız ve gerekli dökümanları KCC'ye ulaştırmaduysanız veya onay almadıysanız mülakatınız olmayacak. Kısacası Current olupta eğer bunları yapmadıysanız mülakat alamazsanız.


  • @hockeyumpire2 hayırlı olsun. Yolculuk planı ne zaman


  • @HockeyUmpire2 Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar....


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum