Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @hockeyumpire2 dosyanın üstündeki evrak ta sizde kalıyor biz ondan 5 adet fotokopide aldık amerikada çok lazım olacakmış öyle dedi sekreter bayan umuyorum mülakatınız sıkıntısız geçer


  • @yılmaz ciddimisiniz? Mesela nerelerde, neden lazım oluyor? Tesekkür ederim bilgi için


  • @hockeyumpire2 Sarı zarf üzerinde bulunan kağıt aşı kağıdıdır. bu evrak sizde kalmaktadır. Zarfın içerisinde aynısından mevcuttur. BU AŞI KAĞIDINDAN ÇOĞALTMANIZ GEREKMEKTEDIR. İşe girişte bu aşı kağıdı istenmektedir.


  • @doctor DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells . DV2019 talihlisiyim. Case number 25xxx. Numaram gecen ay aktif olmustu. Case numberim yuksek oldugu icin DS-260'i gonderip mulakat yerini Ankara secmistim. Dun tum numaralar current oldu. Bende suan Amerika'da research yapiyorum ve mulakat icin Turkiye'ye gitmek yerine Amerika'da islemlerimi halletmek kendi durumum icin daha konforlu olacak. Islemi konsolosluk yolundan USCIS yoluna su asamada cevirsem islemlerin yetisemeyip hakkimi kaybetme olasiligim var mi, mantikli olur mi? Tum numaralarin current olmus olmasi USCIS yonteminde bizim icin bir oncelik saglayacak mi diye merak edip bir sormak istedim. Birde USCIS'in internet sitesinde "Expedite Request" secenegi var onu gormustum, acaba Konsolosluk yontemini USCIS yontemine cevirip sonrada Expedite Request yapsam sizce tecrubeize gore mantikli olur mu? Cok tesekkurler.

    Boyle bir olasilik AOS icin her zaman var, ortalama 3-4 ay suruyor tum islemler ve geriye 4 ay kalmis olacak, siz kendi kararinizi kendiniz verin bence :slight_smile:

    Ben CP'yi tavsiye ederim ama AOS icin bilgiler su konuda:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Saniyorum ki "Expedite Request" her isteyene verilmiyordur ve guclu nedenlerle istemeniz gerekiyor. Ben sizin durumunuzu USCIS'in bu sekilde degerlendirecegini sanmiyorum, siz sartlari kontrol ettiniz mi? Sartlardan birini sagliyor musunuz? Eger sagliyorsaniz buyuk avantaj olur.

    KCC'ye haber verip, basvuruyu USCIS'le devam ettirebilirsiniz.


  • @crazycells Cok tesekkurler yardiminiz icin:) Expedite Requestin sartlarina tekrar bakacagim ben. Ancak ortalama 3 4 ay suruyor islemler dediginiz AOS'un normali mi 3-4 ay suruyor, yoksa Expedite Request yapinca mi 3 4 ay suruyor diye kastettiniz?

    Cunku benim biraz arastirdigim kadariyla bir miktar fee daha yatirip CP'ten AOS'a cevirmek icin 50 60 gun geciyor diye birkac tecrubeye denk gelmistim. Eger 60 gunde AOS'a cevrilirse geri kalan 2 ayda Expedite Requesti yapip sonuclanir mi cidden merakliyim:) Sanirim biraz risk alinmis olacak.


  • @doctor DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Cok tesekkurler yardiminiz icin:) Expedite Requestin sartlarina tekrar bakacagim ben. Ancak ortalama 3 4 ay suruyor islemler dediginiz AOS'un normali mi 3-4 ay suruyor, yoksa Expedite Request yapinca mi 3 4 ay suruyor diye kastettiniz?

    Cunku benim biraz arastirdigim kadariyla bir miktar fee daha yatirip CP'ten AOS'a cevirmek icin 50 60 gun geciyor diye birkac tecrubeye denk gelmistim. Eger 60 gunde AOS'a cevrilirse geri kalan 2 ayda Expedite Requesti yapip sonuclanir mi cidden merakliyim:) Sanirim biraz risk alinmis olacak.

    Yok, normali o kadar suruyor. Expedite'i bilmiyorum maalesef, hic yapan kisi duymadim daha once.

    Aslinda AOS yapmak icin KCC'nin onayi gerekmemeli. Sadece durum hakkinda bilgilendirmeniz yetmeli. Cunku DS-260 formu, USCIS'i ilgilendiren bir form degil. AOS icin I-485 formuyla basvuru yapmaniz gerekecek.


  • @crazycells Ali bey green card vizeyi aldıktan sonra, amerikaya giriş yapmadan kısa süreli örneğin 1 hafta yurtdışı başka ülkeye turistik amaçlı gitmenin amerikaya girişte olumsuz bir etkisi olur mu.


  • @aklımagelmedi DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Ali bey green card vizeyi aldıktan sonra, amerikaya giriş yapmadan kısa süreli örneğin 1 hafta yurtdışı başka ülkeye turistik amaçlı gitmenin amerikaya girişte olumsuz bir etkisi olur mu.

    sorun olmaz.


  • @hockeyumpire2 evrakı scan edip saklayın, en saglıklısı olur kanımca.


  • @crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
    yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba?


  • @freelander DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells ben @aklımagelmedi nin sorusunu daha ileri götürmek istiyorum,
    yeşil pasaportlu girişine engel olan bir ülke için, kırmızı 2. bir pasaport çıkartıp bu ülkeye 1 haftalık bir seyahat sorun yaratır mı acaba?

    sorun olmaz.

    Bu konuda sag duyulu olmaniz lazim :slight_smile: Tabii ki ABD sizin girdiginiz ulkelerin kayitlarina ulasamaz. Ama ABD'ye girmeden hemen once Iran, Kuba, Kuzey Kore gibi ABD'ye cok sicak olmayan ulkelere 1 haftaligina tatile giderseniz, ben bile suphelenirim :slight_smile: Hayati boyunca bu ulkelere gitmeyen kisi neden gocmen olmadan sonra bu ulkelere gidiyor diye :slight_smile:

  • ⭐⭐

    Selam Arkadaslar 🙋 bugun sabah 9'da mülakatımız vardı. Hersey cok güzel geçti, konsolos yardımcısı hersey harika görünüyor vizeniz hayırlı olsun dedi ☺️🙏 oğlum thank you, thank you, thank you diye gülücükler attı, görevlide sen coktan America'lı olmussun bile seratonin le mi büyüttünüz dedi 😂😂 hepinize teşekkür ederim, en büyük tesekkürü yüce gönüllü Ali Cihan @crazycells ve @Sharm etmek istiyorum. İyiki varsınız. 💐✨ ✨ 🇺🇸🗽🎉🎊✌️🌟


  • @hockeyumpire2 hayırlı olsun :)


  • @crazycells özelden yazdım :)


  • @hockeyumpire2 hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @hockeyumpire2 yolunuz açık olsun...yeni yaşamınızda mutluluklar .


  • @bilbo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @rmzn DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaslar Haziran icin bulten aciklanmis, Avrupa Haziran 26800 gorunuyor, beklendigi uzere, fakat Temmuz icin heryerde Current yaziyor.Anlami nedir, bilginiz varmi?

    Haziran ayının rakamı 26800 geçen ay açıklanmıştı bu rakamdan küçük herkes mülakata girebilir anlamına geliyordu. Bugün açıklanan bülten Temmuz ayı içindi ve current oldu, bu da avrupa bölgesinden seçilen, KCC'ye evraklarını gönderen ve evrakların tamam olduğu mailini alan herkes mülakata girebilir demek oluyor.

    Merhaba arkadaşlar, forumda DV2020 şanslıları arasındayım. Bazı konular kafamda henüz oturmadığı için siz bu süreci yaşamış tecrübelilere şunu sormak istiyorum. Current olmak kesinlikle mülakat tarihi alacaksınız anlamına mı geliyor? Ya da current olmakla mülakat tarihi almak arasında nasıl bir bağ var.

    Tşk.


  • @xapmaz DV2019 sürecinde sistem biraz değişti. O yüzden current olmak demek tüm herkese mülakat verileceği anlamına gelmiyor aslında. Açıklamak gerekirse, resmi site üzerinde yapılan açıklamalarda; DS260 formunu dolduran kişiler KCC (yani Amerika da çeşitlilik vizesi için çalışan konsolosluk) sizin formunuzun incelemesini bitirdiğinde size gerekli dökümanların olduğu bir mail atıyor. Bu maile, gerekli dökümanların eklenerek cevap verilmesinin ardından onay maili alıyorsunuz. Resmi sitede diyorki, formları ve gerekli dökümanları sağlayan kişiler mülakat tarihi alacaktır. Bu şu demek oluyor. Eğer siz sadece formu doldurduysanız ve gerekli dökümanları KCC'ye ulaştırmaduysanız veya onay almadıysanız mülakatınız olmayacak. Kısacası Current olupta eğer bunları yapmadıysanız mülakat alamazsanız.


  • @hockeyumpire2 hayırlı olsun. Yolculuk planı ne zaman


  • @HockeyUmpire2 Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar....


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum