Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(ttlxkcd1zdvsllakafeogudo))/CheckConfirmation.aspx

    Bu sayfaya gittim gerekli alanları doldurdum mail adresi olarak verdigimi düşündügüm adresi de verdim
    Beni sonraki aşamaya yonlendirdi ve sunu yazdı
    In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.

    Daha sonra tekrar bir deneme yaptım bu sefer yanlış bir mail adresi verdim daha sonra şunu yazdı

    Information: Information entered is not valid.

    Please review your Diversity Visa Lottery Program Year, Last/Family Name, First Name, Middle Name, Date of Birth, and E-mail Address to ensure that you have entered them exactly as they were entered on your initial application.

    Ve hata verdi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @biber DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @biber DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar evrak isteme maili ds260 doldururken verdiğimiz mail adresine mi geliyor yoksa ilk cekilişe basvuruken verdiğimiz maile mi benim case number 27k halen gelen giden birşey yok evrak istemiyor mu sunuz maili atmayi dusunuyorum onuda nereye ve ne şekilde atabilirim yardimci olabilir misiniz

    ilk basvuruyu yaparken verdiginiz email adresine.

    Ben o mail adresimi unuttum yanlış girmişte olabilirim nasıl öğrenebilirim bunu eyvah eyvah nabacağım ben

    KCC'ye email atip contact email adresi degisikligi talep edebilirsiniz.


  • Merhabalar, daha önce bir kaç defa yazmıştım dosya numaram 16xxx, mart ayının başında evraklarımı kcc ye mail olarak göndermiştim ve bana biri 12 mart diğeri 24 nisan olmak üzere "Records indicate..." ile başlayan mail toplamda iki kez gelmiş ve Nisan ayı için current olmama rağmen Haziran ayına dahi randevu alamamıştım. Ben de dayanamayıp KCC ye mail attım 2 kez onay maili aldığımı ve temmuz ayı için randevu alıp alamayacağımı sordum ve soruma; " Records indicate.." ile başlayan mailin başına "Thank you for your inquiry" yazarak cevap verdiler. Yani dolaylı olarak olsa da onay maili olarak nitelendirildiğimiz maili 3.kez almış oldum:) Artık umalım current olmuş ve mülakat bekleyen herkes temmuzda randevu mailine kavuşur. Ağustos ve Eylül ayında Türkiye'den herkes vizesini alabilir.


  • @yılmaz mezun olduğu okulu arayın e develete giriş yapmalarını rica edin 2-3 gün için de e devlette güncel olarak gözüküyor


  • @cnpist soru 1 ds 260 formunu Abd ankara başkonsoloslugunun kendi sitesinden online olarakmı dolduruyoruz ? yoksa bu ds 260 KCC ( AMERİKADAKİ KENTACKY göçmenlik bürosunamı gidiyor ? soru 2 kcc nin istemiş oldugu evrakları scan ettik gönderdik aynı evraklarlada mülakat görüşmesinedemi gideceğiz yoksa farklı bir evrak hazırlamamızı isteyecek mi kcc ?ptt kaydı aıs mülakat öncesimi yoksa mülakata gitmeden öncemi oluşturuyoruz ? mülakat tarihimizi ve case number numaramızın aktif oldugunu dvlottery.state.gov sitesinden mi ögrene biliyoruz ? finansal durumumzu mülakat tarihinden 1 ay önce hesebımıza paramızı yatırsak olurmu 10.000 dolar kişi başı bilgi verirseniz sevinirim tşk ederim


  • @mstfa3425 açık lise olduğu için yarım müdürlüğüne gidecez edevlette var çıkıyor mezuniyeti ama barkodlu değil daha güncellenmemiş geç kalmak istemiyoruz ama hayırlısı inşallah yarın hallolur


  • @lojitisyen kcc ye gönderdiğiniz evrak ta olur yeni çıkarsanız da olur ds 260 formu CEAC State den doldurduk son 6 ayın çıkardık biz banka hesabını 10 gün önce aldık imza sürkülü olarak


  • @lojitisyen mülakat tarihi dvlottery sitesinden öğrendikten sonra ais kaydı yapabiliyorsunuz zaten


  • @lojitisyen DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @cnpist soru 1 ds 260 formunu Abd ankara başkonsoloslugunun kendi sitesinden online olarakmı dolduruyoruz ? yoksa bu ds 260 KCC ( AMERİKADAKİ KENTACKY göçmenlik bürosunamı gidiyor ? soru 2 kcc nin istemiş oldugu evrakları scan ettik gönderdik aynı evraklarlada mülakat görüşmesinedemi gideceğiz yoksa farklı bir evrak hazırlamamızı isteyecek mi kcc ?ptt kaydı aıs mülakat öncesimi yoksa mülakata gitmeden öncemi oluşturuyoruz ? mülakat tarihimizi ve case number numaramızın aktif oldugunu dvlottery.state.gov sitesinden mi ögrene biliyoruz ? finansal durumumzu mülakat tarihinden 1 ay önce hesebımıza paramızı yatırsak olurmu 10.000 dolar kişi başı bilgi verirseniz sevinirim tşk ederim

    Biz travel.state.gov uzerinden yaptik. Form once kcc ye gidiyor, onlar ilk islemi yapiyorlar ve sonra sizden bir takim evraklar isteyecekler. O evraklar scan edilecek ve mulakat tarihiniz belli olunca o evraklar ile gideceksiniz. Ptt-ais kaydini size mulakat tarihi verdikten sonra yqoacaksiniz. Mulakat tarihi size mail yolu ile bildiriliyor. Finansal durum icin daha onceden de yatirabilirsiniz , forumda erken yatiranlar da var , 1 ay kala yatiranda . Ben daha erken yatirma taraftari olanim .



  • @cnpist sağlık raporu ne kadar? vize harcı ne kadar? ( konsoloslukta vize harcı dışında başka bir ödeme varmı ) aıs ptt kaydı ne kadar? tek gidiş yönlü uçak parası?kart basım ücretleri ? ( kart ücretini burdamı veriyoruz yoksa adb ye giriş yaptıktan sonra versek olurmu ) bulnarın dışında bilmediğim masraf kalemi varsa belirtilsen sevinirim


  • @yılmaz banka hesabı imza sürkülü olması şartmı ?ben dolar hesabı açtıracam ? imza sürkülerini banka mı verecek ?


  • @lojitisyen su an mulakat deneyimleri bolumudesiniz. buranın ilk sayfasında detaylı bilgi mevcut.
    ais-ptt ucretsizdir.
    ucak parası ise gideceginiz tarihe gore degişir ve tek yon bilet daha pahalıdır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti , forumda bu baslık mevcut.
    kart ucretini Amerikaya girmeden odemeniz tavsiye ediliyor, işleri hızlandırmak manasında. https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle . bu da kart odeme işlemi nasıl yapılır linki.
    su an dv260 doldurmus iseniz yapacagınız sabırla beklemek 🙂


  • @lojitisyen imza sürküleri sizin olan değil banka yetkilisinin olacak o biliyor zaten konsolosluğa deyin o verir


  • @cnpist KART BASIM ÜCRETİ İLE İLGİLİ BİZ YAPAMAZSAK KİMDEN YARDIM ALABİLİRİZ ?


  • @cnpist KART BASIM ÜCRETİ İLE İLGİLİ METNİ OKUDUM AMA 8A/8B 9A/9B KISMINI TAM ANLAMADIM NEDİR O?


  • @lojitisyen A-Number ve DOS Case ID' BUNLAR NE ANLAMA GELİYOR(YANİ CASE NUMBER NUMARAMIZ MI OLUYOR )? Card type" dogru secmelisiniz NEDİR BU ? A-Number, "A" harfini takip eden dokuz haneli bir numara ? BU NUMARAYI NERDEN ALIYORUZ? ELIS sisteminden NEDİR ? Receipt ID" ?


  • Dv19 vize bekleyen ve DV20 yi kazanan arkadaşlar için yardımcı olması dileğiyle epeydir yazmak istiyordum. Benim durumumda veya benzer şekilde süreci işletenler veya işletecekler faydalanabilir. Tabi inşallah soru sormadan forumda arama yaparlar.

    Öncelikle ilk senemizde kazandık, zaten çıkmaz diyerek başvuru sürecinde başvuruya eklediğimiz resimleri evde beyaz duvarın arkasında cep telefonu ile çektik 3 kişilik bir aileydik. İnternette bir site vardı o size fotoğrafın doğru olup olmadığını belirtiyordu onun yardımıyla bir kaç seferde tamamladık resim işini ve başvuruyu.

    22xx 'lü numaramız kasım ayında açıklandı, yalnız eşim hamile olduğu ve bizde ekim sonu kasım başı gibi bebek beklediğimiz için ben DS260 formlarını doldurmadım ve bebekten sonraya beklettim. (Kazandığını öğrendiği gün DS260 formunu dolduranlara imreniyorum)

    Ekim sonu ailemiz 4 kişi oldu bebek için ds260, pasaport ve doğum işlemleri vs. yaptıktan sonra 7 kasımda 2018'de 4 kişi için DS260 formlarını doldurarak gönderdim. En erken Ocak bültenine kaldığımız ve 2019'da KCC mail sistemine geçildiği için evrak maili bekledim 15. inde gelen evrak mailini bir önceki sayfalarda yazdığım üzere gönderdim. Herkese gelen evrakları alındığına ve onaylandığına dair 2. mail bana gelmedi. Yalnız şuan 2. onay maili gelmeyenler için mülakat verilmiyor sanırım dikkat!..

    28 Aralık 2018'de 11 şubat 2019 için mülakat tarihlerimiz verildi. Sağlık randevusunu mülakattan 2 gün önce almıştım 3 günde işlerimi bitirip dönmek için lakin olmadı. Sağlık muayenesi öncesi ailecek ateşli hasta olduk. Unganlar her gün 17:00-19:00 arası telefon ile soru-cevap desteği veriyor. Arayıp sordum doktorla görüştüler aşı yapılacağı için sorun olabileceğini mülakattan sonra sağlık muayenesi olmamızın doğru olacağını söylediler, peki dedik.

    Diğer evraklarımızı hazırlayıp sağlık raporu almadan vize görüşmesine girdik. Niye sağlık raporunuz yok değilde sağlık raporunuz eksik diye soruldu. Biraz rahatsız olduğumuzu ve sağlık raporunu daha sonra alacağımızı belirttik, tekrar soru sormadan peki dediler. Görüşmede sağlık raporu dışında hiç bir sorun yok dendi. Pasaportlarımızı, orjinal evraklarımızı ve eksik evrak formumuzu alıp konsolosluktan ayrıldık. 2 hafta sonra unganlara gidip tüm tetkiklerimiz yaptırıp ertesi gün sağlık raporunu aldık. (Unganlara cuma günü geldik ve cumartesi günü raporlarımızı aldık) Aynı gün Ankara'da Yenişehir PTT Şubesine gidip pasaportlarımızı, sağlık raporlarımızı ve AIS den aldığımız evrakları kargoladık. (Eksik evrak formunu da koymamız isteniyordu unuttuk) Eksik evrak ile görüşmeye gittikten sonra AIS kaydını tekrar eksik evrak seçeneğiyle yapmanız gerekiyor. 2 sayfa her birey için belge çıkıyor, ilk sayfa konsolosluk için kargo bilgileri gösteren kağıt, ptt görevlisine verilecek. Diğer sayfa eksik evrak bildiren kağıt kargonun içine koyulacak.

    Sağlık raporlarını aldığımız gün 23 Şubat'da eksik evrakları kargo ile yolladık. Konsolosluktan 27'sinde kargonun alındığına dair mail geldi, 28'inde "Congratulations" mailini aldık ki en sevdiğim maildir kendisi. Aynı gün akşamı pasaportlarınız kargoya verildi maili ve kargo takip bilgileri içeren mail geldi, 1 Mart günü PTT den pasaportlarımızı teslim aldık.

    Umarım birilerinin işine yarar, bu surecteki arkadaşlara başarılar ve sabırlar diliyorum.

    edit:
    29 haziran gunu Frankfurt aktarmali Sikago ucusunu gerceklestirdik 4.5 saat aktarma fazlasiyla yetti ve yarin itibariyle 1. yilimizi dolduruyoruz Indiana'da.


  • Merhaba,
    Mulakat sirasinda DS260 belgesinde degisiklik yapabiliyor muyuz?

  • ⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum