Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @os_77 hayırlı olsun. yeni yaşamınızda şimdiden başarılar...


  • Merhabalar,
    Bizde eşimle beraber 29 Eylül 2017'de doktor muayenesine ve ardından 4 Ekim 2017'de konsolosluk görüşmesine gittik.
    Sanırım iş icabı biraz fazla ülkeye gittiğim için pasaportalarımızı geri verip AP dediler. Birkaç gün sonra DS 5535 formunu doldurup gönderdik. Sonrasında da case status "Need Info" dan "Processing Pending" e dondu. 4 aydan uzun zamandır da bu durum devam ediyordu. Şu anda benim statum principal applicant olarak aynı fakat eşiminki "Ready". Konsolosluk sadece beklememiz gerektiğini söylüyor.
    Ayrıca aşağıdaki gibi detaylı bilgiye nereden ulaşıldığı konusunda yol gösterebilir miniz?
    (CEAC ve IV status check'ten bu bilgilere ulaşılamıyor)


    Case Number: 2017EU00015xxx
    Ds-260 Submit: 12.05.2016
    Sağlık Muayene: 10.01.2017
    Mülakat Tarihi: 18.01.2017
    Administrative Process: 18.01.2017 - 25.09.2017
    Sağlık Muayenesi 2: 26.09.2017
    Vize Onay Tarihi: 28.09.2017
    Pasaport Teslim Tarihi: 29.09.2017


  • ⭐⭐

    @Hadrathus öncelikle geçmiş olsun. İmza kısmında yazdığınız bilgilerde bir sıkıntı var galiba. 18 Ocak 2017 de mülakata girdiğinizi yazmışsınız. Bunlar sanki @orhanvegs nin bilgileri gibi.
    Tahminim ilk aylarda AP ye kalanların sayısı ve süresi bir hayli fazla oluyor. Bu diğer ülkelerde de böyle. Örneğin geçen sene mayıs ayında verilen vizelerde anormal artış vardı dünya genelinde. Muhtemelen temizleyip geçiyorlar. Sizinki de muhtemelen kısa zamanda sonuçlanır.
    Eğer mahsuru yoksa "fazla ülke" den kastınız nedir paylaşabilir misiniz. Örneğin 20-30 ? Bunu mülakat da mı beyan ettiniz yoksa pasaport tamı gördüler. Zira sıfır pasaport götürünce kontrol edebilecekleri bir yer yok.
    Saygılar,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hadrathus pasaportlari geri verdilerse dosyaniz NVC'ye gidecek demektir. AP'yi yapan kurum orasi.

    Orada yazan bilgileri siz biliyorsunuz 🙂 bir yerde yazmiyor.

    Case number'iniz, 2018EU ile baslayan dosya numaraniz,
    DS260 submit, formu bitirip internetten gonderdiginiz gun,
    Saglik muayene gunu, Ungan'lardan randevuyu aldiginiz gun
    Mulakat tarihi, zaten aciklanmis olan tarih
    AP, mulakat tarihinden, bitise kadar olan tarih
    Vize onay tarihi, AP bittikten sonra mulakata gittiginiz gun (eger AP 6 aydan uzun surerse ikinci bir saglik muayenesi gerekecek, cunku saglik raporunuzun suresi gecmis oluyor)
    Saglik muayesi, bir ustte bahsettigim ikinci muayene gunu
    Pasaport teslim tarihi de PTT'den pasaportunuzu aldiginiz gun

    @arnblt sanirim sayin hadrathus o bilgileri kopyalayip bu bilgilere nasil ulasiliyor diye sordu, imzasi degil yani.


  • @hadrathus DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:

    principal applicant

    Öncelikle geçmiş olsun. Uzun süreli AP kalmıssınız. Bu süreç çok fazla sabır gerektirecek. Bittiğinde konsolosluk size mail veya telefon yoluyla ulaşacak. Sizde IV status veya ceacten her hafta kontrol edin.

    o detaylı bilgiler benim notlarım. Bir yerden ulaşılmıyor. Sonra ki tahlillier olayın özetini görmesi için o şekilde ben oluşturdum.

    En kısa zamanda güzel haberleriniz alırız umarım.


  • Merhabalar,
    Bu başlık altındaki bütün bilgileri okudum.Ben de şöyle bir durum ile karşı karşıyayım.
    8 Şubat ta mülakata girdim ve vizemin onaylandığı söylendi.9 Şubat ta Ptt mesajı beklerken öğlen saatlerinde mail geldi ve mailde DS-5535 formunu gönderdiler ve 20 gün içinde doldurup onlara mail olarak yollamamı istediler.Daha sonra akşam üzeri de Ptt mesajı geldi.Pasaportumu pazartesi günü teslim alacağım.Ancak vizeli olarak mı alacağım yoksa AP sürecine gireceğimi mi öğreneceğim ?


  • Merhaba,

    Bizimde 8 subatta gorusmemiz vardi , vizeniz onaylandi kagidini verdiler. Ancak bugun benim durumum issued oldu(kazanan benim) , esimin ap’ olarak guncellendi ve eşim için d-5535 formu doldurmalisiniz maili aldik. Benim işlemlerimin tamamlandığı yazıyordu yine aynı mailde Hemen akabinde esime ptt gonderiniz kargolandi maili geldi. Bu surec ile ilgili bilgi sahibi olan var ise yardimci olabilirse seviniriz.

  • ⭐⭐

    Sn @Tkb forumda buna benzer durumlar yaşayanlar oldu daha önce. Siz Principal Applicant iseniz sizin pasaportunuz vize basılı olarak gelir. Eşinizin ise vizesiz olarak gelir. ds-5535 formunu doldurduktan sonra inceleme bitince tekrar eşinizden pasaportu göndermenizi isterler.

  • ⭐⭐

    Sn @FrK sizin pasaportunuz vizesiz olarak gelecek işlem bitince tekrar isteyecekler. Bu sene maalesef çok oluyor bu durum. Sn @crazycells in bunlara yorumu genelde kısa süreli AP oluyor. Bence de kısa sürecek bir AP dir sizinki. Muhtemelen mülakattan sonra sisteme giriş yaparken belli kriterlere göre tekrar inceleme uyarısı yapıp DS-5535 formu istiyor. Sonuçta resmi bir görevli Onaylandı diyor ama sonra ek bilgi istiyor. Red yenecek bir durum olmaz.


  • Sn @arnblt verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu duruma düşmek için daha önceki yorumlarda belirtilen hiç bir durum mevcut değil ama vardır bunda da bir hayır. Size bir şey daha soracağım bu DS-5535 formunda "Case Number/Visa Type/Classification: " böyle bir bölüm var ve "Classification" bölümüne ne yazcağımı bilmiyorum.Sizce ne yazılmalı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @frk DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:

    Sn @arnblt verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu duruma düşmek için daha önceki yorumlarda belirtilen hiç bir durum mevcut değil ama vardır bunda da bir hayır. Size bir şey daha soracağım bu DS-5535 formunda "Case Number/Visa Type/Classification: " böyle bir bölüm var ve "Classification" bölümüne ne yazcağımı bilmiyorum.Sizce ne yazılmalı?

    Visa Type: Immigrant
    Classification: DV Visa

    diye yazabilirsiniz.


  • Merhaba,
    Evet o detaylı bilgiler kopyala yapıştır olduğu için Orhan Bey'e ait 🙂
    Genelde iş için seyahat ediyorum, bu yüzden ülke sayısı biraz fazla (20-30) ve bu ülkeler arasında bir kaç tanesi de pek sevilmeyen ülkeler. Pasaportlarımda zaten giriş çıkışlar bulunuyordu ama genede DS 5535 doldurmam istendi. Umuyorum ki süreç kısa zamanda olumlu/olumsuz son bulur, zira beklemek oldukça sinir bozucu bir hal aldı.


  • @hadrathus Sevilmeyen ülkeden kastınız (iran ,ırak, gürcistan,libya, somali,yemen,libya,çad ... ) ise ve bunlara giriş çıkısınız çok ise büyük ihtimal bu yüzden idari işleme kalmış olabilirsiniz.


  • Merhaba bugün pasaportum vizesiz şekilde elime ulaştı,mulakatta onaylanmasına ragmen.Ds-5535 formunu doldurdum ve mail attim.Bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @frk DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:

    Merhaba bugün pasaportum vizesiz şekilde elime ulaştı,mulakatta onaylanmasına ragmen.Ds-5535 formunu doldurdum ve mail attim.Bunun dışında yapmam gereken bir şey var mı acaba ?

    yapmaniz gereken tek sey beklemek, baska bir belge ya da email gondermenize gerek yok.


  • Merhabalar.

    Vizeleri almamıza kadar olan tecrübelerimi aktarmak isterim zira arkadaşlar foruma çok emek vermişler, emeğe saygı gerekli 🙂

    6 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen mülakatımız sonrasında görevli tarafımıza "vizeniz onaylandı" dedi ve beyaz kağıdı verdi. Mülakat esnasında tanıştığımız üç genç talihli de görüşmelerini başarı ile gerçekleştirdiler. Aynı gün İstanbul'a akşam saatlerinde vardığımda Ceac dan kontrol ettim, bana AP, diğer üç aile üyelerine "Ready" şeklinde bilgi ile karşılaştım. Görüşme sonrası hiç birimize pasaportlarımızı iade etmediler ve herhangi bir istekte bulunmadılar. Ertesi akşam Ankara'da tanıştığımız üç talihli ile telefon görüşmesi yaptım, her üçü de bir önceki gün PTT den pasaportların gönderildiğine dair mesaj aldıklarını ve ertesi gün pasaportlarını immigrant paketleri ile birlikte vizeli olarak eksiksiz teslim aldıklarını belirttiler, böylece AP ye kaldığımdan iyice emin oldum. İlk mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi bu "administrative process" yani idari işlem herhangi bir problem olduğunu göstermiyor, sadece kendilerinin iç bürokrasi işlemleri ile ilgiliydi, bunun farkında olduğumdan beklemeye başladım. AP uyarısı sadece benim ismim üzerindeydi. Çok yaygın bir soy adına sahibim ve mesleğim gereği sık sık yurt dışına çıkıyorum ancak ABD nin hassas olduğu ülkelerin hiç birinde bulunmadım bu yüzden yaygın soyadı ve ülke ek soruşturması yapılacağını tahmin ettim. Neyse ki bu AP süreci kısa sürdü ve 12 Şubat 2018 de Ceac da önce hepimiz AP göründük, 13 Şubat ta ise vizeler "issued" olarak göründü ve akşam saatlerinde PTT gönderi bilgisi geldi, yani bizim AP sürecimiz 7 gün sürdü. Bu AP süreci gerçekten ilginç ve korkutucu çünkü süreci takip edemiyorsunuz, soru soramıyorsunuz ve dolayısıyla sürecin sonunun ne olacağını kestiremediğinizden herhangi bir plan da yapamıyorsunuz yani sonu belli olmayan bekleme gerçekten çok zor. İlk başta arkadaşların belirtmiş olduğu gibi her AP süreci problem olduğu anlamına gelmiyor çünkü bizim bilemeyeceğimiz bir takım iç prosedürler zaman alıyor olabilir. Mesela biz dört kişilik bir aileyiz, belki dört kişinin işlemleri uzun sürüyordur (Ankara'da tanıştığımız arkadaşların üçü de bekardı), belki yaygın soyadımızı kontrol ediyorlardır, bilemeyiz. FBI ın bu süreçler ile ilgili olan açıklamasında Dünya'nın dört bir yanında bulunan ABD konsolosluklarının isim kontrol taleplerinin % 96 sına genellikle 72 saat içinde yanıt verdiklerini, olağan dışı durumlarda (şüpheli durumlarda) 14 güne kadar cevapladıklarını belirtmişler. Bizim AP sürecimiz de bununla ilgili olabilir. Aslında bu durum gerçekten hiç hoş değil çünkü konsolosluk görevlisi "tebrikler, vizeniz onaylandı" dedikten sonra insan onaylanmış vizeyi görmek istiyor ancak bir şekilde AP süreci başlıyor ve maalesef bazı arkadaşlar için bu süreç çok uzun olabiliyor. Aslında DS 260 süreci bunun için var; formu gönderdiğinizde numaranız current olup mülakat tarihi verilene kadar her ne kontrol yapılacaksa mülakat tarihine kadar belli olması lazım yani mülakatta eksik evrak bulunmayıp "vizeniz onaylandı" dendikten sonra AP süreci (hiç olmazsa uzun AP süreci) olmaması lazım ancak sistem onların sistemi ve yapacak bir şey bulunmuyor maalesef. Sonuç olarak vizelerimiz aldık, mutluyuz ve umutluyuz, bu AP sürecini problem olarak değil, dört kişilik bir ailenin uzun süren bürokratik işlemlerine yorduk, darısı diğer bekleyen arkadaşların başına.... Bu arada AP sürecinin sadece Ceac dan takip edilebildiğini fark ettim, üç gün sonra elçiliğe email ile soru sormuştum, site o gün güncellendi, daha sonra da vizelerin basıldığı zaman güncellendi, vizelerimizi aldığımız halde elçiliğin IV StatusCheck sitesinde herhangi bir değişiklik olmadı, halen eski tarihli mülakat tarihlerini gösteriyor, bilginize.

    Selamlar...


  • @yfamily Gelmiş geçmiş olsun, darısı bizim de başımıza

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yfamily gozunuz aydin.

    yazdiginiz sisteme istinaden.... soyle dusunun, eger kisi mulakata gelmezse o kadar burokratik is bosuna yapilmis olacak; o nedenle herkesin ayrintili arastirilmasinin yapilmasi cok da mumkun degil, bazi asamalarin mulakattan sonraya birakilmasi normal bence.


  • Teşekkürler arkadaşlar, Hadrathus & crazycells, darısı tüm AP sürecindeki arkadaşlara olsun hayırlısıyla.

    crazycells, evet, kendilerine göre bir sistem kurmuşlar ve bu sistem tüm Dünya çapında işliyorsa demek ki olması gereken budur, umarım bu süreç zamanla hızlandırılır.


  • Çocukların sarı zarflarının arkalarında elçiliğin kaşesi bulunmuyor, eşimle benim zarflarında ise var. Çocuklar için kaşe vurmaya gerek görmemişlerdir diye düşündüm ancak içim rahat etmedi, tüm zarfların arkalı önlü fotoğrafları ile birlikte elçiliğe İngilizce mail göndererek durumu sordum, USA girişte sorun yaşamak istemediğimizi, bu eğer rutin ve normal bir uygulama ise İngilizce cevap ile onaylamalarını, bu cevabın bizim için kanıt teşkil edeceğini belirttim. Mesajıma cevap geldi; hata yaptıklarını belirtip özür dilediler, pasaportlar hariç zarfları geri istiyorlar, zarfları kaşeleyip geri göndereceklermiş. Dikkat etmesem USA da sorun yaşayabilirdik... Düşünsenize; CBP görevlisi havaalanında "bu zarflar açılıp kurcalanmış, çocukları almıyorum" diyor... düşüncesi bile berbat.. Bu durumda olanlar varsa zarflarını tekrar kontrol etmelerinde fayda var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum