• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Os_77
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Os_77

@Os_77

7
    İtibar
    258
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Os_77 Takip etme Takip Et

Os_77 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Bizim pasaportlar vize basılı olarak geldi bugün. Darısı bekleyenlerin başına. Belki başkalarına lazım olursa diye buraya bizim sürecimizi yazmak istiyorum. Bugün avukatıma gönderdiğimi kopyalıyorum.

Jan-8. : Attended the interview.
      Jan-9. : Sent the correct police certificates.
      Jan-10 : Post office delivered our cargo.
      Jan-17 : Embassy emailed us; documents received.
      Jan-25 : Emailed to embassy; asked about our case.
      Jan-29 : Email received; ''still under review, if urgent, ask your passports back’'. (Same as the status on website)
      Fab-06 : Passports received with visas.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      Os_77

Herkese merhabalar, ben de AP'ye kalınca bu forumu keşfettim. Yararlı paylaşımlar olmuş, emeği geçenlere teşekkürler.

Biz de 8 Ocak'da mülakata eşimle girdik. Görevli vizenizi onaylayacağım bir problem yok ama Adli Sicil Kaydı'nızda ''Arşivli'' ibaresi yok, yenisini alıp pasaportunuzla beraber tekrar bize gönderin vizenizi onaylayalım dedi. 221g formunda pasaport ve A.S.Kaydı işaretli idi. Biz de ertesi gün hemen belgeyi edindik ve postaya pasaportlarla beraber verdik. 10 Ocak'ta PTT websitesinden teslim edildiğini gördük.

Ancak 17 Ocak'ta elçilikten evraklarımızın ulaştığına dair e-mail alabildik. O tarihten itibaren elçilik sitesinde ''Under Review'', Ceac'ta ise "Administrative Processing'' gözüküyor.

Normal şartlarda biz kısa süreli AP'ye kaldık gibi düşünüyorum. Fakat kısa süreli kalan arkadaşlarda pasaportları elçilikte kalmış oluyor ve sadece eksik evrakları istiyor. Bize ise pasaportları iade etti ve eksik evraklarla beraber pasaportlarınızı da gönderin dedi. Bizim durumla karşılaşan / deneyimleyen / tahmini olan arkadaşların bu duruma yorumu ne olur?

Teşekkürler, AP'ye kalan herkes için hayırlısı olsun.

Edit: İmla

O
      Os_77

Os_77 tarafından gönderilen son iletiler

Bizim pasaportlar vize basılı olarak geldi bugün. Darısı bekleyenlerin başına. Belki başkalarına lazım olursa diye buraya bizim sürecimizi yazmak istiyorum. Bugün avukatıma gönderdiğimi kopyalıyorum.

Jan-8. : Attended the interview.
      Jan-9. : Sent the correct police certificates.
      Jan-10 : Post office delivered our cargo.
      Jan-17 : Embassy emailed us; documents received.
      Jan-25 : Emailed to embassy; asked about our case.
      Jan-29 : Email received; ''still under review, if urgent, ask your passports back’'. (Same as the status on website)
      Fab-06 : Passports received with visas.

O
      Os_77

@arnblt @crazycells Yorumlarınız için teşekkürler. Umarım dediğiniz gibi olur. Aslında Benim sıkıntım şöyle, 17 Şubat'ta iki haftalık yurtdışı seyahatim başlayacak Fransa ve Isviçre'ye gideceğim. Geçen hafta elçiliğe durumu izah eden bir email atmıştım, ''pasaportunuzu iade isteyebilirsiniz'' dediler. 9 Şubat'a kadar hala Under Review gözükürse istemek durumunda kalacağım ama bu işi iyice uzatacak gibi.

Anlayamadığım şey, memur 8 Ocak'taki görüşmede, belgeleri gönderin vizenizi basalım dedi, ertesi gün gönderdim, 17 Ocak'ta postamızın ulaştığına dair email ancak gelebildi ve o mailden sonra da 3 haftaya yaklaştı fakat hala under review durumda. Halbuki bana verilen 221g formunda ''evraklarınız tamam ise 1-2 hafta içinde pasaportunuza vizeniz basılır ve kuryeye teslim edilir'' diyor. Önümüzdeki hafta cuma günü (9 Şubat) pasaportları geri istediğimi belirten bir e-mail atmak zorunda kalacağım ama umarım başıma iş almam.

O
      Os_77

Herkese merhabalar, ben de AP'ye kalınca bu forumu keşfettim. Yararlı paylaşımlar olmuş, emeği geçenlere teşekkürler.

Biz de 8 Ocak'da mülakata eşimle girdik. Görevli vizenizi onaylayacağım bir problem yok ama Adli Sicil Kaydı'nızda ''Arşivli'' ibaresi yok, yenisini alıp pasaportunuzla beraber tekrar bize gönderin vizenizi onaylayalım dedi. 221g formunda pasaport ve A.S.Kaydı işaretli idi. Biz de ertesi gün hemen belgeyi edindik ve postaya pasaportlarla beraber verdik. 10 Ocak'ta PTT websitesinden teslim edildiğini gördük.

Ancak 17 Ocak'ta elçilikten evraklarımızın ulaştığına dair e-mail alabildik. O tarihten itibaren elçilik sitesinde ''Under Review'', Ceac'ta ise "Administrative Processing'' gözüküyor.

Normal şartlarda biz kısa süreli AP'ye kaldık gibi düşünüyorum. Fakat kısa süreli kalan arkadaşlarda pasaportları elçilikte kalmış oluyor ve sadece eksik evrakları istiyor. Bize ise pasaportları iade etti ve eksik evraklarla beraber pasaportlarınızı da gönderin dedi. Bizim durumla karşılaşan / deneyimleyen / tahmini olan arkadaşların bu duruma yorumu ne olur?

Teşekkürler, AP'ye kalan herkes için hayırlısı olsun.

Edit: İmla

O
      Os_77