• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yfamily
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 13
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

yfamily

@yfamily

25
    İtibar
    409
    Profil Görüntülemeleri
    13
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

yfamily Takip etme Takip Et

yfamily tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Merhabalar.

Vizeleri almamıza kadar olan tecrübelerimi aktarmak isterim zira arkadaşlar foruma çok emek vermişler, emeğe saygı gerekli 🙂

6 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen mülakatımız sonrasında görevli tarafımıza "vizeniz onaylandı" dedi ve beyaz kağıdı verdi. Mülakat esnasında tanıştığımız üç genç talihli de görüşmelerini başarı ile gerçekleştirdiler. Aynı gün İstanbul'a akşam saatlerinde vardığımda Ceac dan kontrol ettim, bana AP, diğer üç aile üyelerine "Ready" şeklinde bilgi ile karşılaştım. Görüşme sonrası hiç birimize pasaportlarımızı iade etmediler ve herhangi bir istekte bulunmadılar. Ertesi akşam Ankara'da tanıştığımız üç talihli ile telefon görüşmesi yaptım, her üçü de bir önceki gün PTT den pasaportların gönderildiğine dair mesaj aldıklarını ve ertesi gün pasaportlarını immigrant paketleri ile birlikte vizeli olarak eksiksiz teslim aldıklarını belirttiler, böylece AP ye kaldığımdan iyice emin oldum. İlk mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi bu "administrative process" yani idari işlem herhangi bir problem olduğunu göstermiyor, sadece kendilerinin iç bürokrasi işlemleri ile ilgiliydi, bunun farkında olduğumdan beklemeye başladım. AP uyarısı sadece benim ismim üzerindeydi. Çok yaygın bir soy adına sahibim ve mesleğim gereği sık sık yurt dışına çıkıyorum ancak ABD nin hassas olduğu ülkelerin hiç birinde bulunmadım bu yüzden yaygın soyadı ve ülke ek soruşturması yapılacağını tahmin ettim. Neyse ki bu AP süreci kısa sürdü ve 12 Şubat 2018 de Ceac da önce hepimiz AP göründük, 13 Şubat ta ise vizeler "issued" olarak göründü ve akşam saatlerinde PTT gönderi bilgisi geldi, yani bizim AP sürecimiz 7 gün sürdü. Bu AP süreci gerçekten ilginç ve korkutucu çünkü süreci takip edemiyorsunuz, soru soramıyorsunuz ve dolayısıyla sürecin sonunun ne olacağını kestiremediğinizden herhangi bir plan da yapamıyorsunuz yani sonu belli olmayan bekleme gerçekten çok zor. İlk başta arkadaşların belirtmiş olduğu gibi her AP süreci problem olduğu anlamına gelmiyor çünkü bizim bilemeyeceğimiz bir takım iç prosedürler zaman alıyor olabilir. Mesela biz dört kişilik bir aileyiz, belki dört kişinin işlemleri uzun sürüyordur (Ankara'da tanıştığımız arkadaşların üçü de bekardı), belki yaygın soyadımızı kontrol ediyorlardır, bilemeyiz. FBI ın bu süreçler ile ilgili olan açıklamasında Dünya'nın dört bir yanında bulunan ABD konsolosluklarının isim kontrol taleplerinin % 96 sına genellikle 72 saat içinde yanıt verdiklerini, olağan dışı durumlarda (şüpheli durumlarda) 14 güne kadar cevapladıklarını belirtmişler. Bizim AP sürecimiz de bununla ilgili olabilir. Aslında bu durum gerçekten hiç hoş değil çünkü konsolosluk görevlisi "tebrikler, vizeniz onaylandı" dedikten sonra insan onaylanmış vizeyi görmek istiyor ancak bir şekilde AP süreci başlıyor ve maalesef bazı arkadaşlar için bu süreç çok uzun olabiliyor. Aslında DS 260 süreci bunun için var; formu gönderdiğinizde numaranız current olup mülakat tarihi verilene kadar her ne kontrol yapılacaksa mülakat tarihine kadar belli olması lazım yani mülakatta eksik evrak bulunmayıp "vizeniz onaylandı" dendikten sonra AP süreci (hiç olmazsa uzun AP süreci) olmaması lazım ancak sistem onların sistemi ve yapacak bir şey bulunmuyor maalesef. Sonuç olarak vizelerimiz aldık, mutluyuz ve umutluyuz, bu AP sürecini problem olarak değil, dört kişilik bir ailenin uzun süren bürokratik işlemlerine yorduk, darısı diğer bekleyen arkadaşların başına.... Bu arada AP sürecinin sadece Ceac dan takip edilebildiğini fark ettim, üç gün sonra elçiliğe email ile soru sormuştum, site o gün güncellendi, daha sonra da vizelerin basıldığı zaman güncellendi, vizelerimizi aldığımız halde elçiliğin IV StatusCheck sitesinde herhangi bir değişiklik olmadı, halen eski tarihli mülakat tarihlerini gösteriyor, bilginize.

Selamlar...

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yfamily

Çocukların sarı zarflarının arkalarında elçiliğin kaşesi bulunmuyor, eşimle benim zarflarında ise var. Çocuklar için kaşe vurmaya gerek görmemişlerdir diye düşündüm ancak içim rahat etmedi, tüm zarfların arkalı önlü fotoğrafları ile birlikte elçiliğe İngilizce mail göndererek durumu sordum, USA girişte sorun yaşamak istemediğimizi, bu eğer rutin ve normal bir uygulama ise İngilizce cevap ile onaylamalarını, bu cevabın bizim için kanıt teşkil edeceğini belirttim. Mesajıma cevap geldi; hata yaptıklarını belirtip özür dilediler, pasaportlar hariç zarfları geri istiyorlar, zarfları kaşeleyip geri göndereceklermiş. Dikkat etmesem USA da sorun yaşayabilirdik... Düşünsenize; CBP görevlisi havaalanında "bu zarflar açılıp kurcalanmış, çocukları almıyorum" diyor... düşüncesi bile berbat.. Bu durumda olanlar varsa zarflarını tekrar kontrol etmelerinde fayda var.

Y
      yfamily

@orhanvegs

Bizim 06.02.2018 - 13.02.2018 arasında 7 günlük AP sürecimiz oldu, listeye eklerseniz AP sürecindeki arkadaşlara belki bir fikir verir.

Teşekkürler.

Y
      yfamily

@orhanvegs Teşekkürler. AP süreci gerçekten ilginç ve belirsiz bir durum bu yüzden darısı diğer AP sürecindeki arkadaşların başına diyelim 🙂

FBI araştırmaları ile ilgili olarak; size tamamen katılıyorum. Konuyu ben de araştırdım AP görünüp panikleyince... Adamlar gerçekten çok iyi bir sistem kurmuşlar ve kriterler kişiden kişiye, ülke, ırk, isim, kişinin diğer ülkelerde görünmesi (Avustralya ve İsrail ile direkt işbirlikleri var, muhtemelen Schengen bölgesinden de bilgi alıyorlardır) gibi kriterleri risk analizleri yaparak değerlendiriyorlar dolayısıyla kimsenin durumunu standart bir çerçeveye oturtmak imkânsız.

Bu arada siz ABD ye ilk girişi yapabildiniz mi? Zira imzanızda bulunan 2. sağlık muayenesi tarihine göre 26 Mart 2018 tarihine kadar vaktiniz var görünüyor 🙂

Selamlar.

Y
      yfamily
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

Eger boyle bir cekinceniz varsa en basta DS260 formunu doldururken SSN istememeniz daha yerinde olurdu sanirim. Bu durumda ABD'ye girdikten sonra bir SSA ofise giderek kendi basvurunuzu yapardiniz.
      Teorik olarak USCIS bilgileri verecek ama pratikte cok farkli oluyor siz adres degisikligi yapmasiz da. Eski adrese gidip kaybolan Green Card'larin sayisi azinsanmayacak kadar cok. Fakat USCIS'in bilgileri saglamasi zaman aldigindan siz de kendiniz gidip basvuru yapabilirsiniz. Internet uzerinden yaptiginiz degisikliklere bence cok guvenmeyin, ben yerinizde olsaydim kesinlikle telefonla isimi hallederdim. USCIS gorevlisi butun degisiklikleri yapsin. Adres formunu doldurup adresini degistirmesine ragmen, eski adrese giden kartlar var maalesef.

Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi keşke öyle yapsaydım ancak insan bilemiyor doğal olarak çünkü ilk defa karşılaşılan durumlar. Bu durumda, belirttiğiniz gibi adres değişikliğini hava alanında yapıp süreci takip etmekten başka çare görünmüyor. Girişten sonra 10 gün kadar bekleyerek USCIS i telefonla arayıp bilgi almak ve SSN ofisine gidip bizzat sormayı düşünüyorum. Slm.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Y
      yfamily
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@sadriabi Teşekkürler.

@sadriabi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

TR'den getirdigimiz iPhone 4 be iPhone 6S Plus buradaki hatlarla calisti.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yfamily
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@crazycells Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      Y
      yfamily

Teşekkürler arkadaşlar, Hadrathus & crazycells, darısı tüm AP sürecindeki arkadaşlara olsun hayırlısıyla.

crazycells, evet, kendilerine göre bir sistem kurmuşlar ve bu sistem tüm Dünya çapında işliyorsa demek ki olması gereken budur, umarım bu süreç zamanla hızlandırılır.

Y
      yfamily

yfamily tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

Eger boyle bir cekinceniz varsa en basta DS260 formunu doldururken SSN istememeniz daha yerinde olurdu sanirim. Bu durumda ABD'ye girdikten sonra bir SSA ofise giderek kendi basvurunuzu yapardiniz.
      Teorik olarak USCIS bilgileri verecek ama pratikte cok farkli oluyor siz adres degisikligi yapmasiz da. Eski adrese gidip kaybolan Green Card'larin sayisi azinsanmayacak kadar cok. Fakat USCIS'in bilgileri saglamasi zaman aldigindan siz de kendiniz gidip basvuru yapabilirsiniz. Internet uzerinden yaptiginiz degisikliklere bence cok guvenmeyin, ben yerinizde olsaydim kesinlikle telefonla isimi hallederdim. USCIS gorevlisi butun degisiklikleri yapsin. Adres formunu doldurup adresini degistirmesine ragmen, eski adrese giden kartlar var maalesef.

Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi keşke öyle yapsaydım ancak insan bilemiyor doğal olarak çünkü ilk defa karşılaşılan durumlar. Bu durumda, belirttiğiniz gibi adres değişikliğini hava alanında yapıp süreci takip etmekten başka çare görünmüyor. Girişten sonra 10 gün kadar bekleyerek USCIS i telefonla arayıp bilgi almak ve SSN ofisine gidip bizzat sormayı düşünüyorum. Slm.

Y
      yfamily

crazycells teşekkürler. Benim de çekincem bu yönde yani formdaki bilgiler SSA ya adres bilgileri yanlış olarak bildirilirse ya da son adres bilgisi güncellenmez ise SSN kartları da yanlış adrese gider. SSA ya bilgileri USCIS mi sağlıyor acaba? Eğer öyleyse adres bilgisini USA girişte bildirdikten sonra tıpkı greencard gönderimi gibi SSN ler de son adrese mi yönlendirilir? Bir de USCIS deki bilgilerimi internet üzerinden takip edebiliyor muyuz? Mutlaka telefonla aramak mı gerekiyor? Teşekkürler.

Y
      yfamily

Merhabalar.

Kısmetse Haziran ayında ilk girişi yapacağız ve her türlü işlemde SSN'in ne kadar önemli olduğunu farkında olarak doğru adımları atmak için sorum şu şekilde:

Bildiğiniz gibi DS 260 formlarında "SSN istiyor musunuz?" şeklinde seçenek var ve ben "istiyoruz" şeklinde işaretlemiştim, DS 260 formunda USA adresi olarak da bizimle alakası olmayan bir adresi vermiştim, dolayısıyla tüm sistemde bu adres görünüyor, hatta sarı zarfların üstünde de doğal olarak bu adres var. Yolculuktan önce UCSIS ödemelerini yapacağım ve USA girişinde GreenCard ların gelebileceği esas adresi beyan edeceğim, anladığım kadarıyla UCSIS ödemelerini de yapmış olduğumdan hava alanı memurunun adres güncellemesiyle GreenCard süreci yürüyecek ancak SSN gönderilme süreci nasıl olacak? Çekincem; SSN lerin başlama süreci TR de Ucsis ödemelerinin yapılmasından dolayı başlayacak olduğundan otomatik olarak DS260 formundaki alakasız adrese yönlendirilmesidir. Yani GreenCard'ların havaalanında son güncellenmiş adrese yönlendirilmesi şeklinde SSN ler de aynı şekilde yönlendirilir mi yoksa bu aşamada yapılması gereken bir şey var mıdır? Neticede SSN lerimizin de Green Card lar gibi son beyan ettiğimiz adrese gönderilmesini ve SSN ler için tekrar başvuru yapıp duplicate işlemler sonucu cezai duruma düşmemek istiyorum ve olur da SSN ler alakasız adrese otomatik olarak gönderilirse o adresten tekrar yönlendirme imkanı olmadığından sorun yaşamak istemiyorum.
      Teşekkürler.

Y
      yfamily

@crazycells Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.

Y
      yfamily

@sadriabi Teşekkürler.

@sadriabi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

TR'den getirdigimiz iPhone 4 be iPhone 6S Plus buradaki hatlarla calisti.

Y
      yfamily

Merhabalar.

Öncesinde konu olmuş mu diye baktım ancak göremedim, varsa kusura bakmayın.

Telefon cihazları ile ilgili olarak; ABD ye ile girişte hemen masraf yapılmaması adına Türkiye'de çalışan 4G uyumlu nispeten yeni cihazlar (android) ABD ye ilk girişte alınacak hat+sim card ile çalışır mı? Sormamın nedeni şebeke çalışma frekanslarının farklılıklarından dolayıdır. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Telefonlarımız çalışabilecek ise hangi şirketi tavsiye edersiniz?
      Teşekkürler.

Y
      yfamily

@crazycells

@crazycells Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

telefon ile ilgili sorunuzu suraya yazar misiniz?
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/292/abd-de-kullandiginiz-telefonlar-ve-gsm-operatorleri/
      Orada size frankanslari yazarak cevap vereyim. Evet, telefonun quadband olmasi butun sorunu cozer.

Hemen yazıyorum üstat.
      Teşekkürler.

Y
      yfamily

@orhanvegs

Bizim 06.02.2018 - 13.02.2018 arasında 7 günlük AP sürecimiz oldu, listeye eklerseniz AP sürecindeki arkadaşlara belki bir fikir verir.

Teşekkürler.

Y
      yfamily

Merhabalar.

Öncesinde konu olmuş mu diye baktım ancak göremedim, varsa kusura bakmayın.

Telefon cihazları ile ilgili olarak; ABD ye ile girişte hemen masraf yapılmaması adına Türkiye'de çalışan 4G uyumlu nispeten yeni cihazlar (android) ABD ye ilk girişte alınacak hat+sim card ile çalışır mı? Sormamın nedeni şebeke çalışma frekanslarının farklılıklarından dolayıdır. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Telefonlarımız çalışabilecek ise hangi şirketi tavsiye edersiniz?
      Teşekkürler.

Y
      yfamily

@orhanvegs Teşekkürler. AP süreci gerçekten ilginç ve belirsiz bir durum bu yüzden darısı diğer AP sürecindeki arkadaşların başına diyelim 🙂

FBI araştırmaları ile ilgili olarak; size tamamen katılıyorum. Konuyu ben de araştırdım AP görünüp panikleyince... Adamlar gerçekten çok iyi bir sistem kurmuşlar ve kriterler kişiden kişiye, ülke, ırk, isim, kişinin diğer ülkelerde görünmesi (Avustralya ve İsrail ile direkt işbirlikleri var, muhtemelen Schengen bölgesinden de bilgi alıyorlardır) gibi kriterleri risk analizleri yaparak değerlendiriyorlar dolayısıyla kimsenin durumunu standart bir çerçeveye oturtmak imkânsız.

Bu arada siz ABD ye ilk girişi yapabildiniz mi? Zira imzanızda bulunan 2. sağlık muayenesi tarihine göre 26 Mart 2018 tarihine kadar vaktiniz var görünüyor 🙂

Selamlar.

Y
      yfamily