Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏


  • @Tugrul-Gokpinar Tuğrul bey merhaba bendende şuanda pasaportumu istediler vize basmak için fakat nasıl oraya gonderecim icin bişi yazmamışlar siz nasıl gönderdiniz pasaport?


  • @Ekto-Oktan oglumuzunki de field gozukuyor


  • Merhabalar benim AP sürecim bitti ve konsolosluk bana pasaportumu göndermem için mail attı fakat nasıl ve hangi kargo ile göndereceğim ile ilgili hiçbirşey yazmıyor mail de bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi acaba.?


  • @bamboo Dediğim gibi bir şeyler dönüyor ve ne tam olarak kimse bilmiyor ben hala takipteyim bugün yarın ne oluyorsa kokusu çıkar diye umuyorum...


  • @Ekto-Oktan pollyannacilkk yapip belki is yuku hafiflesin diye dagitmislardir bir hizlanma yasariz diyorum😂


  • Merhabalar, I130 başvurumuzu yaptık ve şu an bekleyenler arasına katıldık. Bir sonraki aşama için işimizi hızlandırmak açısından yapabileceğimiz bir şey var mıdır? I130 başvurusunu yaparken bir sürü kağıt işi çıktığı için süreç çok uzamıştı ve bunun tekrar yaşanmasını gerçekten hiç istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese selamlar.


  • @Can-Sansar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar, I130 başvurumuzu yaptık ve şu an bekleyenler arasına katıldık. Bir sonraki aşama için işimizi hızlandırmak açısından yapabileceğimiz bir şey var mıdır? I130 başvurusunu yaparken bir sürü kağıt işi çıktığı için süreç çok uzamıştı ve bunun tekrar yaşanmasını gerçekten hiç istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese selamlar.

    K1 vizesine ne olursa olsun başvurun bizim 3 ay kadar hızlandı daha da erken alabilirsiniz dosyanız teksas ise.


  • Bu ileti silindi!

  • @Mangoman I-129F hilesi artık işe yaramıyor yine başvurması bedava denenilebilir fakat USCIS Artık K3 Başvurularını fiilen görmüyor çünkü zaten SCOPS felç olmuş durumda 4 aydır neredeyse Tek bir I-130 dosyası işlemiyorlar bunları düşünürsek maalesef bu işe yaramayacaktır hocam arkadaşımızın Dosyasının Front Log'da kalma ihtimali bile var. Şuan USCIS bir çeşit yeniden yapılanma içinde ve tüm yabancı forumlarda herkes onlardan bir hareket bekliyor bende duruma göre güncellemelerimi paylaşmaya devam ediceğim. Saygılarımla.


  • @Can-Sansar Öncelikle hoşgeldiniz USCIS'e gönderdiğiniz I-130 için tebrik ederim fakat geldiğimiz noktada USCIS'in kurum içinde ciddi problemleri var burada @bamboo @ozcancavus gibi arkadaşlarımız var ve bende tabiki bekliyoruz maalesef USCIS tüm Consular Processing I-130 dosyaları için işlemeyi Mart 2026 itibariyle durdurdu Mart 2026 tarihinde en son 25 Şubat 2025'e kadar olan PD tarihlerine onay göndermişlerdi fakat geldiğimiz noktada bu kuyruk donmuş durumda.

    USCIS bir çeşit yeniden yapılanma döneminde gibi gözüküyor hiçbi resmi açıklama olmasa bile topluluklardan ve yabancı forumlardan gelen bilgiler dahilinde gördüğümüz kadarıyla USCIS kendi SCOPS birimlerindeki çalışanlarını ve bu dosyaları FOD'a dağıtıyor ne zaman açıklama yapıcakları ve harekete geçicekleri konusunda bu noktada kimsenin bir fikri yok.

    Maalesef bu aşamada bir sağlık,finansal kriz,çocuk doğumu gibi hayat ile alakalı kritik sorunlarınız varsa doğrudan bir Expedite talebi deniyebilirsiniz fakat bunlar çok nadir onaylanan istekler ve USCIS tarafından sıkı takdir yetkisine tabidir. Düşük ihtimal olsa bile şartları karşılıyorsanız deniyebiliceğiniz tek yol bu.

    Maalesef karamsarlık vermek istemem fakat güncel durumda şuanda USCIS cephesinde işler bu şekilde işliyor olabildiğince güncellemelri gruptan aktarıyorum fakat bu noktada dediğim gibi bizde elimizdeki sınırlı imkanlarla süreci izliyoruz. Tekrardan size ve eşinize hayırlı olsun diyorum. Umarım süreciniz rahat geçer sizin gelişinizle bu kuyruk açılır...

    Saygılarımla...

  • R Ryback bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar, aranızda Subat - Mart - Nisan 2025 basvuru sahiplerinden dosyası "Case Is Being Actively Reviewed" statüsüne gecen var mi ?


  • Uscis processing time 20 ay olarak guncellenmis sitede


  • Arkadaşlar 21 Nisan 2026’ da ABD vatandaşı ile Türkiye’de evlendim eşim aynı zamanda Türk Vatandaşı, orada şu an ailesi yaşıyor ancak kendi 4 senedir Türkiye’de orada ikameti yok şu an, Greencard sürecimiz burada yaşadığımız için başlatsak nasıl olur süreç sorun olur mu uzun süredir eşimin Türkiye’de olması


  • Bu ileti silindi!

  • @zekiye-kahveci Merhaba , hiç sorun olmaz merak etmeyin.Benim eşim 30 senedir gitmemişti amerikaya ve tüm süreci türkiye de başlattık
    Şimdi amerikadayız :) Zaten uzun süren bir süreç başlatın zaman kazanın


  • Merhaba arkadaşlar dün mülakat tarihimizi 04.08.2026 olarak aldık, sizinle paylaşmak istedim ve bundan sonra neler yapacağımı diğer arkadaşlarımın tecrübeleri dogrultusunda yapmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden,herkesin yolu çok açık olsun inşallah.


  • herkese merhaba,221g evrak ve pasaportumla mülakattan cıktım ve yenı evrak yukledım bana ustravel.com dan tekrra randevu almam gereklı olarak maıl geldı ama randevu al adımından takvımde tarıh yok olarak ıkı gundur randevu almaya ugrasıyorum ve surem kısıtlı ön onayım 10 temmuza kadar o yuzden randevu almam gerekmekte bu sekılde sısteme gırıp ıkıncı randevu almaya calısan ve bunu basaran oldu mu konu hakkında bılgısı ya da fıkrı olan var mı bılgı verırsenız sevınırım.sımdıden cok tesekkurler ve herkese bol sanssss


  • @Nazmi-Şener umut yeşerten bir gönderi, yolunuz açık olsun umarım kılçıksız bir şekilde mülakatı da halledersiniz. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.


  • @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum