Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar merhaba I-130 bekleyen arkadaşlarım için genel bir güncelleme notu paylaşmak istedim maalesef pek olumlu gelişmeler yok ve açıkcası durum çok daha kötüye doğru gidiyor keşke iyi haberlerle gelebilsem ama yinede bunları aktarmak istiyorum.

Şuanda Reddit'de r/I130suffering ve TMVN discord sunucularında yoğunluklu olarak 2025 Mart 2025 Nisan kısacası 2025 PD tarihli dosya sahipleri dosyalarının FOD'a gönderildiğini kısacası SCOPS'dan servis merkezlerinden alınıp bu dosyaların saha ofislerine gönderildiğini belirtiyorlar. Şuanda aktif olarak dosyalarımız saha ofislerine gidiyor. Bende kendi kontrolümü sağladım ve I-130 dosyamın SCOPS'dan FOD'a yani saha ofisine aktarıldığını doğruladım.

Maalesef durum bununla sınırlı değil maalesef USCIS aşağı yukarı forumlarda gördüğüm kadarıyla ki herkes aynı şeyi paylaşıyor dosyaları BIO ofisine aktarmış. Benefits Integrity Office'de şuanda bir çok dosya BIO nedir diye biraz araştırma yaptığımızda olay dahada kötü bir yere çıkıyor

BIO Göçmenlik için arka plan kontrolleri sahtekarlık kontrollerinin yapıldığı kısacası dolandırıcılık şüphesi ve dosyaların güvenlik amacıyla daha ciddi ve çok daha uzun sürede işlendiği bir Saha ofisi ve 2025 PD li consular dosyalarının şuanda büyük bir kısmı BIO'ya gitmiş durumda. Bu konunun Trump yönetiminin duyurduğu arttırılmış güvenlik kontrolü emriyle alakası olduğunu söyleyenler var ve pek çok dedikodu var. Fakat geldiğimiz noktada tüm başvurular şuanda BIO'da ve bunun tam olarak ne olucağını bilmiyoruz. USCIS bunu yeniden yapılanma için mi yapıyor yoksa tüm bu 2025 PD başvuruları detaylı incelemeye tabi tutmak için bilinçli olarak BIO'ya mı aldılar eğer ikinci seçenek ise arkadaşlar bunlar bizi çok uzun bir süre ağaç edebilirler artık bu durum benim gözümü korkutmaya başladı tüm bu veriler kendi dosyam üzerinde yaptığım inceleme ve kullanıcılardan gelen yorumlar üzerinden oluşturulmuş veriler USCIS resmi açıklaması değil ki zaten son 3 aydır yaşanan bu sıkıntının tamamı boyunca insanlar bilgiyi topluluktan aldı çünkü USCIS açıklama yapmıyor. Günün sonunda başımıza neler gelicek görüceğiz fakat son durum hiç olumlu değil.

Dipnot;
    Eğer kendi case'inizin konumunu merak ediyorsanız USCIS'in mesai saatlerinde Emma'ya bağlanıp Live chat'e geçin ve görevliye "Where is exact location and service center of my case" diye sorabilirsiniz cevap veriyorlar eğer dosyanız BIO-Benefits integrity office'e aktarılmışsa aynı işlem dosyanıza uygulanmış demektir şuanda 2025 dosyalarının büyük bir kısmı aynı ofise aktarılmış bulunmakta herkesin kontrol etmesini öneriyorum özellikle hala bekleyenlerin.

Bu arada I-130'umun 1.yılını doldurdum ve hala ağaç gibi bekliyorum işin kötü tarafı muhattabım olan kurum hala dosya bile işlemiyor boşuna bekliyorum ortalama 2 hafta sonra 4 aydır boşuna bekliyor olucağız ve USCIS'den hala bir ses veya açıklama yok hepimize sabır diliyorum.

• @Ekto-Oktan INANILMAZ!!!!

• @Ekto-Oktan bakalım daha neler göreceğiz

• Geçen ay güncellenmeyen IV Scheduling Status Tool, geçen hafta güncellendi. Araçta şu anda Mayıs ayında DQ olmuş dosyalar için mülakat planlandığı belirtiliyor. Sizce bu durum mülakatların yakında başlayacağının bir işareti mi? Ayrıca bu tarihler ne kadar tutarlı uzun süredir takip eden bir arkadaş var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

7-8 Temmuz Mülakatları

ankara konsolosluğ'u,
    7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
    bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.

şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar,biraz önce bizde DQ mailimizi aldık çok şükür, herşey zamanında teslim ilerliyor, artık mülakat tarihini bekleyeceğiz, herkese bu zorlu ve uzun yolda sabır ve işlerinin rast gitmesini diliyorum, saygılarımla.

• @Nazmi-Şener Sizleri kutluyorum şimdiden sizlere bir an önce mülakat tarihi ve iyi mülakatlar diliyorum mülakat deneyimlerinizi dört gözle bekliyor olucağım. Darısı biz USCIS mağdurlarının başına ^^

• @Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah herkesin işlemleri yolunda gider, gelişmeleri paylaşacağım.

• @Ekto-Oktan ben yazdim bana su numaraya ulasmami soyledi live chat!

1-800-375-5283

• @bamboo İlginç bana direkt lokasyon söylemişlerdi size numara vermeleri ilginç USCIS'in sağı solu belli olmuyor aynı şikayetleri yapan başka yabancılarda var redditte ve TMVN sunucularında yakında bir şeyler netleşir ben takip etmeye devam ediyorum gelişmeler oldukça forumdan aktarmaya devam ediceğim.

• @Ekto-Oktan evet ben arayamadim , ilerleyen zamanlarda tekrar denerim , haberleselim

• @Ekto-Oktan merhaba ben simdi bir kez daha yazdim ve basta teksasta olan caseim potomac service centera gecmis hicbir fikrim yok neler oldugu hakkinda

• Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏

• @Tugrul-Gokpinar Tuğrul bey merhaba bendende şuanda pasaportumu istediler vize basmak için fakat nasıl oraya gonderecim icin bişi yazmamışlar siz nasıl gönderdiniz pasaport?

• @Ekto-Oktan oglumuzunki de field gozukuyor

• Merhabalar benim AP sürecim bitti ve konsolosluk bana pasaportumu göndermem için mail attı fakat nasıl ve hangi kargo ile göndereceğim ile ilgili hiçbirşey yazmıyor mail de bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi acaba.?

• @bamboo Dediğim gibi bir şeyler dönüyor ve ne tam olarak kimse bilmiyor ben hala takipteyim bugün yarın ne oluyorsa kokusu çıkar diye umuyorum...

• @Ekto-Oktan pollyannacilkk yapip belki is yuku hafiflesin diye dagitmislardir bir hizlanma yasariz diyorum😂

• Merhabalar, I130 başvurumuzu yaptık ve şu an bekleyenler arasına katıldık. Bir sonraki aşama için işimizi hızlandırmak açısından yapabileceğimiz bir şey var mıdır? I130 başvurusunu yaparken bir sürü kağıt işi çıktığı için süreç çok uzamıştı ve bunun tekrar yaşanmasını gerçekten hiç istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese selamlar.

• @Can-Sansar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, I130 başvurumuzu yaptık ve şu an bekleyenler arasına katıldık. Bir sonraki aşama için işimizi hızlandırmak açısından yapabileceğimiz bir şey var mıdır? I130 başvurusunu yaparken bir sürü kağıt işi çıktığı için süreç çok uzamıştı ve bunun tekrar yaşanmasını gerçekten hiç istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese selamlar.

K1 vizesine ne olursa olsun başvurun bizim 3 ay kadar hızlandı daha da erken alabilirsiniz dosyanız teksas ise.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    763 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    67k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k