Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @EasternStar Açıkçası Amerikan siyasetinde son yıllarda hak, hukuk kalmadığını söylemek pek yanlış olmaz. Tamamen constitution 'a aykırı değilse dedikleri, istedikleri her şeyi yapıyorlar, ve buna bir kılıfını da buluyorlar, güvenlik soruşturması, iş yükü vs. diyerek. Amerikan toplumuna ekonomik fayda sağlayanlar ayrı tutulacak söylemi ise işin makyajlaması, bu tip düzenlemelerin altında ne gibi planların olduğunu herkes biliyor. Bu noktada USCIS'in yayınladığı memo'nun yargıdan döner, uygulanamaz denilmesini ben çok iyimser görüyorum. Kavramlara çok takılmamak lazım, ben kanun dedim ama memorandumdur, her ne ise bir düzenleme çıktığında hemen uygulamaya başlıyorlar. Daha DV 2027 çekilişi yapılmadı (ki ben yapılacağını zannetmiyorum) ve pause kalkmadı.

• Sert bir haber gelmis, benim aklima ilk gelen misal turist vizesi ile AOS baslatmis bir durumdasiniz, ulkenize donup konsolosluktan tekrar basvursaniz, size diyecekleri ilk sey muhtemelen bu vize ile zaten bunu yapma hakkin yok, direkt red hatta mevcut vizeyi iptal bile soz konusu olabilir cunku visa fraud yapmissiniz diyebilirler.

Danisman ve avukatlar icin ayrica uzucu tabii, musteri bulmalari zorlasacak… Keza bu boyle kalirsa DV kazanip turist vizesi ile AOS yapilma imkani tamamen ortadan kalkar. Gecmis olsun herkese, umarim hali hazirda bekleyenleri etkilemez.

• @arnblt Bunu muhtemelen istemedikleri ulkelere defakto engel koymak icin yapiyorlar misal Turkiye konsoloslugunda sira gelmeyecegi icin gorunmez bir yasak uygulanmis oluyor. Norvec’te vs gule oynaya islerini yapar, her turlu vizede yardimci olurlar. Zaten baskan da dedi, “Bize neden medeni bati ulkelerinden degil diger kotu 3. dunya ulkelerinden gocmen geliyor.” diye.

• ⭐⭐

@erenotti Hocam daha yayinlanmadan once bile iceride konusuluyormus ki hafta sonundan itibaren RFE yagdirip ilk iletide bahsettigim icerikte sorular yoneltmeye baslamislar. Acikcasi, gocmenlik her ulkenin kendi egemen oldugu alanlardan birisidir ve biz gocmen adaylari ya da gocmenler icin bu duruma karsi boynumuz kildan incedir. Ben tam sponsorlu olarak EB-2 basvuru yapmaya hazirlanirken bu kararin cikmasi acikcasi beni sevindirdi, en azindan dosyami sunmamistim ve E-2 statumu uzatma ihtimalimi tehlikeye atmadim, dosyami sunsam ve ayni anda uzatma istesem senin gocmen niyetin var deyip E-2yi de atese atabilirlerdi.

Bekleyip gormekten baska caremiz yok, yapilacak en mantikli sey etrafta sozu gecen saygin kisilerle iliski kurup referans mektubu almak olur.

• @EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.

Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg

• Arkadaslar merhaba, eşim için AOS üzerinden F2A sürecimiz devam ediyor, mülakat bekliyoruz 1 yıldır. Fakat şu an hayatımızda bir değişiklik oldu. Philadelphia’da yaşıyoruz ve sürecimizi de burada başlattık. Eşim şimdi tez araştırması için San Francisco’da ki bir müzeden davet aldı ve 1-2 ay orada araştırma yapacak. Ben hâlâ Philadelphia’dayım düzenimiz aynen burada devam ediyor. Müzeden araştırması süresince de orada çalışmak üzere bir iş teklifi aldı bugün. Fakat bu durum USCIS açısından ve dosyamız özelinde bir sorun teşkil eder mi? Yani dosyada ikamet adresimiz Philadelphia, fakat o 1-2 ay San Francisco’da legal olarak çalışıyor olacak. Herhangi bir bilgilendirme yapmalı mıyız bununla ilgili USCIS’e. Dosyada pürüz oluşsun bir sorun olsun istemiyorum da sizlere danışmak istedim. Fikri olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Teşekkürler

• @bernat Sizin Dosya islem yerinizi degistirme talebiniz yok ise , legal olarak ikamet adresiniz degismiyor ise , herhangi bir degisiklik yada bilgi gerekli degil .

• @Figen çok teşekkür ederim. Kafam çok karışmıştı şimdi net oldu 🙏🏼

• Gecen sene Mayıs ayında baslattıgımız AOS-F2A dosyamızda bugün bir güncelleme oldu ve interview scheduled görünüyor. Sanırım tarih ve gereken belgeler ile ilgili posta yoluyla bir mail alacağız değil mi? Tarih ile ilgili bir bilgi yok gelen güncellemede. Bir de acaba yaklaşık olarak ne kadar süre sonrasına gelir mülakat, evrak hazırlığı için yeterli zamanımız olur mu diye endişelendim biraz. Philadelphia da yaşıyoruz bu arada. Çok teşekkürler.

• Öncelikle tebrikler. Dokümanlar tabını kontrol ettiniz mi? Genelde oraya interview letterın bir kopyasını ekliyorlar. Hatta bize nasıl olduysa posta hali hiç ulaşmadı, onun çıktısını alıp interviewa götürdük. Mülakattan 3-4 hafta öncesinde mektubu görebildiğimiz için yeterli zamanımız oldu.

Letterda aynı zamanda götürmeniz gereken evraklar da yazıyor. Aynı zamanda dosyanızı destekleyeceğini düşündüğünüz her şeyi getirin diye de yazıyor. Yani kanıt olabilecek destekleyici tüm evrakları götürmeniz iyi olacağından letterdaki kısa liste ile sınırlı kalmayın.

Biz ansiklopedi gibi kalınca bir dosya hazırlamış, section section bölüp en başa da içerikler kısmı koymuştuk ki mülakatta istendiğinde ne hangi sayfada bulmak kolay olsun.

Kabaca aşağıdaki evrakları götürdük:

• Interview letter kopyası
    • I-94 kaydı (Bu çok önemli, eğer GC’ye başvuran kişi başvuru sonrası ülkeye gir çık yaptıysa most recentta en son giriş çıkış görünüyor. O yüzden most recent iş görmüyor. USCIS AOS’a başvurmadan hemen önceki girişin ne zaman olduğunu, verilen kalış süresini vs check etmek istiyor. O yüzden o kayıt mutlaka yanınızda bulunsun.)
    • Eşlerin pasaportları, kimlikler, SSNler, green kart
    • Eşlerin birth certificateları (Nüfus kayıt örneği tercümesi)
    • Evlilik cüzdanı
    • Adres kanıtı (aynı adreste kaldığınıza dair olması önemli)
    • Ortak faturalar, banka hesapları, kredi kartları, leaseler, tapular, sigorta kayıtları
    • Sponsor eşin son 3 ay bordrosu ve W2 kayıtları
    • Sponsor eşin çalışma belgesi
    • Başvurudan itibaren tax returnler
    • İlişkiyi destekleyici her şey (fotoğraflar, tatil rezervasyonları, düğün davetiyesi vs gibi)
    • Güncel sağlık raporunun bir kopyası
    • USCIS’in başvuru sahibine issue ettiği EAD ve AP kayıtları (Biz USCIS’in gönderdiği tüm mektupları koymuştuk her ihtimale karşı)

Aslını götürdüğünüz tüm evrakların kopyasını da götürün, çünkü USCIS dosyasına koymak için evrağı alabiliyormuş. Eğer kopyası yoksa aslını alabiliyorlar gibi bir ifade vardı.

@bernat, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Gecen sene Mayıs ayında baslattıgımız AOS-F2A dosyamızda bugün bir güncelleme oldu ve interview scheduled görünüyor. Sanırım tarih ve gereken belgeler ile ilgili posta yoluyla bir mail alacağız değil mi? Tarih ile ilgili bir bilgi yok gelen güncellemede. Bir de acaba yaklaşık olarak ne kadar süre sonrasına gelir mülakat, evrak hazırlığı için yeterli zamanımız olur mu diye endişelendim biraz. Philadelphia da yaşıyoruz bu arada. Çok teşekkürler.

• @bernat Bu arada mülakat I-130 için mi I-485 için mi geldi? Ben I-485 için cevap vermiştim ama çok bir şey farketmez sanırım evraklarda.

• @lavita öncelikle çok teşekkür ederim. Ne kadar teşekkür etsem hatta az kalır. Mülakat I-485 için geldi. Biz I-130 basvurumuzu avukat ile yapmıştık, onunla ilgili hiç mülakat talebi vs olmadı. Sonrasında zaten yollarımızı ayırdık. I-485 sürecimizi kendimiz baslattık 1 yıl önce. 1 yıl üstüne ilk kez dosyada hareket oldu, onda da mülakat geldi. Ben dediğiniz gibi bir bakayım detaylı, gelecek olan belgeyi sistemde bulmaya calısayım. Çok panik yaptım su an umarım sorunsuz gecer…

• @bernat RFE vs gelmeden direkt mülakat gelmesi çok güzel haber. Sağlık raporunuz güncel mi bu arada? Güncel değilse, bazen RFE göndermeden direkt mülakat daveti gönderip mülakatta sağlık raporunu yenileyin onu submit edin diyebiliyorlarmış. O şekilde süreç uzayabiliyormuş. O nedenle sağlık raporunu check etmek isteyebilirsiniz. Özellikle polio aşısı eksikse onu yaptırmanızı istiyorlar.

Onun dışında araştırırken başka sorularınız oluşursa bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

• @lavita sağlık raporunu 1 yıl önce dosyayı gönderirken almıştık fakat yenisini alacağı gitmeden. RFE hiç gelmedi bu süreç içerisinde tek hareket mülakat oldu 1 yıl sonrasında. Umarız sonucu güzel olur. Elimden geldiğince her şeyi düzgün bir şekilde dosyalamaya calısacagım ve delil olabilecek, dosyaya destek olabilecek her şeyi ekleyeceğim. Aklıma bir şey takılırsa açıkçası size danışmak isterim ama önce bir herşeyi toparlayayım. Umarım bekleyen arkadaşlara da bir an önce mülakat gelir. 3 yıldan fazladır uğraşıyoruz, emeklerimizin sonu güzel olsun ins.

• @lavita 3 Agustos buldum simdi dediğiniz yerde belgeyi. Evrak hazırlamaya zamanımız olmasına cok sevindim.

• F2A kategorisinden AOS başvurusunda bulunmuştuk. Geçen sene 30 Nisan 2025'te mülakat gerçekleştirdik. Gayet sorunsuz geçti, ancak kategoride Current olmadığı için kartımın hemen basılmayacağını söyledi. Mayıs bülteninde Current oldu. Ancak 12 Haziran'da online bir bildirim aldım; 20 Temmuz için yeni bir mülakat talep ediliyor. Geçen yıl başvurudan sonra bir doküman istemişlerdi ve o zaten onlara sunulmuştu, ama yine de sisteme yükledik. O günden bu yana bir şey de istenmedi.

Sorum şu;
    Son dönemde böyle bir bildirim alan oldu mu? İkinci kez mülakata davet edilmemiz normal mi? Çünkü üzerinden 14 aydan fazla geçmiş olacak. Son çıkan Memo ile ilgili mi davet edildik? Açıkçası hiçbir bilgi edinemedim.

• @mserdarkilic çok emin olmamak ile birlikte benim görüşüm, mülakatınız üzerinden çok uzun zaman geçtiği için, evliliğinizin şu anki durumunu yeniden gözlemleyip, verecekleri karardan emin olmak için yeniden talep etmiş olabilirler. Yani 1 yıldan fazla gectiği için, hala evliliğiniz mevcut olumlu şartları koruyor mu, hala birlikte misiniz, hayatınızda ne gibi gelişmeler oldu gibi bilgileri güncellemek olabilir belki.

• @lavita Merhaba,

Bizi ikinci mülakata çağırdılar 14 ay sonra, siz bu evrakları ilki için mi söylediniz yoksa ikincisi için de aynı evrakları yeniden mi yaptınız? Genel olarak hayatımızda değişen şeyleri götürmeyi planlıyorum.

• @mserdarkilic ilk mülakat I-130 için miydi? Ben I-485 için paylaşmıştım.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    302 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k