Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

EB-1A I-140 onayini gecen hafta almistik. Simdi I-485 formlari ve saglik muayenesi asamasindayiz. Bu yeni policy bizi nasil etkileyecek yakinda gorecegiz.. Umarim kapsami daha dar bir uygulama olur. Gecmis olsun herkese.

• @gucarslan ortalık fena karışacak bu tüm işleri çok zorlaştırır aynı zamanda da konsolosluk yükünü çok arttırır görüşündeyim. Greencardlıyım nişanlımı farklı bir vize ile getirip AOS yapmayı planlıyorduk. F2A nasıl olacak artık hiçbir fikrim yok.

• @gucarslan

• Maalesef diyecek söz bulamıyorum. Zaten son zamanlarda süreçlerde her adımda gizli bir uğraştırmaya çalışma durumu vardı ama bu son karar da son noktası oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce marriage based AOS serüvenimize başladık. Bu süreçte bir kez expire olan EAD’yi yeniledik, iki kez sağlık raporu aldık. Her ay bülten takip ettik. Bizim için çok uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.

20 Nisan’da artık bitiş çizgisine vardığımıza inanarak AOS mülakatına girdik. Dosyamız son derece temiz ve mülakat da sıkıntısız geçmesine rağmen mülakat sırasında hemen onay alamadık. Dosyada sorun olmadığını ve sonucu 2-3 hafta içinde alacağımızı belirttiler. 3 hafta geçtikten sonra bizimle mülakat yapan officer telefonla arayarak ek birkaç sorusu daha olduğu için bizi tekrar ofise çağırmak istediğini belirten bir voice mail bıraktı. Maalesef o an telefonu açmak için müsait olmadığımızdan voicemaile düşmüştü. Tekrar arayacağını belirtmişti. Bu tarz bir şey çok nadiren olan bir şey olduğu için ve dosyamıza çok güvendiğimiz için neden tekrar çağırmak istediğini anlayamadık ve çok şaşırdık.

O günden beri de yaklaşık 2 haftadır tekrar aramasını bekliyoruz. Beklerken bugün de malum haberi aldık maalesef.

Şu an bu 3 yıllık bekleyişin sonunda ret alıp, sürece sıfırdan Türkiye’den mi başlamamız gerekecek bilmiyoruz. Eğer öyleyse tekrar başlamak ister miyiz onu da bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz maalesef. Bizim durumumuzda olan çok kişi var biliyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

• @lavita biz de sizinle benzer durumdayız. 3 yıldır mücadele veriyoruz. Manen ve madden çokça bunaldığımız ve artık olumlu bir şeyler olsun diye umut ettiğimiz noktada şu an bu haberi okudum ve greencard sürecinde olan eşime henüz söyleyemedim bile… nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. 1 yıl önce EAD ve Advance Parole izni geldi. 1 yıl gecti hâlâ mülakat bekliyoruz. Bundan sonrasında ne olacak artık bilmiyorum ve düşünemiyorum. Greencard cıktıgından beri sürecin her türlü engeline ailece takıldık. Hepsiyle mücadele ettik ama bu artık son aşamaydı. Umarım bu karar en azından mevcut dosyaları etkilemez.

• Merhaba bu durum amerikada turist veya öğrenci vizesiyle bulunup abd vatandaşıyla evlenenlerin green card başvurularını etkiler mi?

• @kamile evet bu süreç tüm göçmen olmayan vize türleri için geçerli

• @rebul59 cevap için teşekkür ederim🙏

• @kamile, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba bu durum amerikada turist veya öğrenci vizesiyle bulunup abd vatandaşıyla evlenenlerin green card başvurularını etkiler mi?

Kanunu getirirken düşündükleri hedef kitle harfi harfine bu bu bahsettiğiniz kitle zaten.

Tek umut; içeride dosyası olanların bari etkilenmemesi.

• Yani öyle saçma bir durum ki, tamamen göçmen düşmanlığı saikleriyle çıkarılmış bir kanun. Zaten bu kanunun altında imzası olan kişinin kim olduğu biliniyor, şu meşhur çizgi dizide o malum şahısla dalgasını çok geçiyorlar. DC'de yürürken protestocular tarafından asılmış afişlerini de görüyorum o zatın.

Bazı göçmenlerin kanunları, özellikle göçmenlik sistemini suistimal ettiği de gerçek ama kurunun yanında yaşı da yakmamaları gerekir. Göçmenlik kanunları 100 sene boyunca çorbaya dönmüş, oturup şunu akıllıca bir hale getirelim demiyorlar ama böyle kısıtlamalarla işi çözeceklerini sanıyorlar. Ülke tamamen göçmen doktorlar, hemşireler, yazılımcıların yüzü suyu hürmetine dönüyor. Geçen medikal, diş ve göz doktoru randevuları alacaktım, listeyi açtım, içlerinde bir tane beyaz Amerikalı doktor yok, siyah da yok hatta, hepsi ya İranlı, ya Hintli, ya Brezilyalı, Hispanik vs. Kliniğe gittim, sekreter Moldovalı, hemşire Filipinli vs. Böyle yaparak kendi ayaklarına sıkarlar. Sağlık sistemleri çöker, bakın görürsünüz. H1B vizeli Google'da önemli projede çalışan yazılımcıya git ülkenden vize al gel mi diyecekler, büyük saçmalık.
    Kapsamı kesinlikle daratlmaları lazım.

• ⭐⭐

Enseyi hemen karartmayin, oncelikle bu bir kanun degil, bizim idare hukukumuzdaki karsiligi genelge olan bir policy memo, yani zaten kanunda yazili olan seyleri kendi calisanlarina hatirlatan ve takdir yetkilerini buna gore kullanmalarini ileten bir resmi belge. Her idari islemde oldugu gibi bunda da yargi denetimi var. Zaten yayinlanan metin o kadar kotu hazirlanmis ve hazirlayanlar da bunu fark etmis olacak ki ilerleyen zamanda daha kapsamli bir metin daha yayinlayabileceklerini soylemek zorunda hissetmisler. Ayrica, belgenin yayinlandigi aksam da Baskan; ABD'ye ekonomik deger katanlarin bu duzenlemeden etkilenmeyevegini soyledi. Bu metin belli ki kurum icerisinde uzun suredir tartisiliyormus ki yayinlanir yayinlanmaz bazi dosyalara RFE gondermeye baslamislar.

Aciklamadan sonraki yorumlar, baskanin aciklamalari ve gonderilen RFE'ler ile beraber talep edilen belgelere bakinca sunu rahatlikla soyleyebilirim ki; turist veya ogrenci vizesinden sonra AoS artik tarih olacak gibi. @erenotti ve diger arkadaslar bu imkandan son yararlananlar olacaklar. Adi gecici isci vizesi olan H ve L vizesi gibi belirli sureli calisma izni saglayan vizelerden GC gecisi yapmak da son derece zor olacak. Dogrudan calisma vizesi olmayan ama niteligi geregi calisma izni saglayan E vizeleri icin durum biraz daha farkli, bu vizelere sahip olan kisiler (ben dahil) dolayli calisma iznine sahip olduklari ve ozellikle kafe-restoran isletenler icin bulunduklari topluma daha kolay adapte olup etkilesime acik olmalaridir. Bu kisilerin neden ulkelerine gidip basvuru yapamayacagini aciklamasi daha kolay olacaktir.

Son kertede, bu duzenleme yeni bir sey soylemiyor, yalnizca imkani olan ulkesinden basvurusunu yapsin bize de is yogunlugu cikarmasin demek istiyor. Uygulamada, uzun bir suredir ABD'de olan ve icinde bulundugu topluma maddi/manevi katki saglayan kisilerin sorun yasayacagini sanmiyorum.

• @EasternStar aslinda bu genelgeyi tam anlamiyla uygulamaya kalkarlarsa Green Card a basvurmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Sadece genelgede net olmayan seyler var. H ve L vizelerini bile ilgilendiriyor ki bunlar dual intent visa. Yani GC basvurusu yapma ihtimali bastan beri olan vizeler. Onlara git ulkenden basvuru yap demek biraz sacma.

• @EasternStar Açıkçası Amerikan siyasetinde son yıllarda hak, hukuk kalmadığını söylemek pek yanlış olmaz. Tamamen constitution 'a aykırı değilse dedikleri, istedikleri her şeyi yapıyorlar, ve buna bir kılıfını da buluyorlar, güvenlik soruşturması, iş yükü vs. diyerek. Amerikan toplumuna ekonomik fayda sağlayanlar ayrı tutulacak söylemi ise işin makyajlaması, bu tip düzenlemelerin altında ne gibi planların olduğunu herkes biliyor. Bu noktada USCIS'in yayınladığı memo'nun yargıdan döner, uygulanamaz denilmesini ben çok iyimser görüyorum. Kavramlara çok takılmamak lazım, ben kanun dedim ama memorandumdur, her ne ise bir düzenleme çıktığında hemen uygulamaya başlıyorlar. Daha DV 2027 çekilişi yapılmadı (ki ben yapılacağını zannetmiyorum) ve pause kalkmadı.

• Sert bir haber gelmis, benim aklima ilk gelen misal turist vizesi ile AOS baslatmis bir durumdasiniz, ulkenize donup konsolosluktan tekrar basvursaniz, size diyecekleri ilk sey muhtemelen bu vize ile zaten bunu yapma hakkin yok, direkt red hatta mevcut vizeyi iptal bile soz konusu olabilir cunku visa fraud yapmissiniz diyebilirler.

Danisman ve avukatlar icin ayrica uzucu tabii, musteri bulmalari zorlasacak… Keza bu boyle kalirsa DV kazanip turist vizesi ile AOS yapilma imkani tamamen ortadan kalkar. Gecmis olsun herkese, umarim hali hazirda bekleyenleri etkilemez.

• @arnblt Bunu muhtemelen istemedikleri ulkelere defakto engel koymak icin yapiyorlar misal Turkiye konsoloslugunda sira gelmeyecegi icin gorunmez bir yasak uygulanmis oluyor. Norvec’te vs gule oynaya islerini yapar, her turlu vizede yardimci olurlar. Zaten baskan da dedi, “Bize neden medeni bati ulkelerinden degil diger kotu 3. dunya ulkelerinden gocmen geliyor.” diye.

• ⭐⭐

@erenotti Hocam daha yayinlanmadan once bile iceride konusuluyormus ki hafta sonundan itibaren RFE yagdirip ilk iletide bahsettigim icerikte sorular yoneltmeye baslamislar. Acikcasi, gocmenlik her ulkenin kendi egemen oldugu alanlardan birisidir ve biz gocmen adaylari ya da gocmenler icin bu duruma karsi boynumuz kildan incedir. Ben tam sponsorlu olarak EB-2 basvuru yapmaya hazirlanirken bu kararin cikmasi acikcasi beni sevindirdi, en azindan dosyami sunmamistim ve E-2 statumu uzatma ihtimalimi tehlikeye atmadim, dosyami sunsam ve ayni anda uzatma istesem senin gocmen niyetin var deyip E-2yi de atese atabilirlerdi.

Bekleyip gormekten baska caremiz yok, yapilacak en mantikli sey etrafta sozu gecen saygin kisilerle iliski kurup referans mektubu almak olur.

• @EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.

Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.7k

| | | |