Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hodelek

transfer başına 250 küsür tl (teb) + 45$ civarı bofa

• Selamlar,

Enpara'dan BofA hesabıma para aktaracağım.
    1Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var mı halen güncel bir bilgi var mıdır?
    Bir de bugün QNB'ye gittim, talimatı burdan veremezsiniz çünkü tamamen ayrıldık dedi. Talimat için ne yapmam gerekiyor, bankayı mı aramalıyım acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar,

Enpara'dan BofA hesabıma para aktaracağım.
    1Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var mı halen güncel bir bilgi var mıdır?
    Bir de bugün QNB'ye gittim, talimatı burdan veremezsiniz çünkü tamamen ayrıldık dedi. Talimat için ne yapmam gerekiyor, bankayı mı aramalıyım acaba?

1 Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var diye biliyorum, kendim denemedim talimat ile transferi, en son yine maksimum TL 999.999’ye denk gelen USD’yi swift yaptım, sorunsuz ulaştı.

Enpara aplikasyondaki sağ üst köşedeki çözüm merkezine kısaca yazarsanız sorunuzu, canlı destek ile Finansbank ile ayrılış süreci sonrası sorular dahil cevaplıyorlar kısa bir bekleyiş sonrası.

• @ATS16 Teşekkürler. Şimdi yazdım dediğiniz yerden, örnek talimat dilekçesi ilettiler. Buraya da ekleyeyim belki başka biri de faydalanır.

Bu arada müşteri temsilcisinin ilettiği bazı önemli notları ekleyeyim:

• Swift mahiyeti kesinlikle belirtilmelidir
    • Açıklama yazılması zorunlu değil, yazılıyorsa ingilizce yazılmalıdır
    • Açıklama alanına ad soyad, fatura/sözleşme no veya hediye, bağış, hibe, invoice, loan, sermaye, kar, contract, order, ihracat bedeli ifadeleri girilirse otomatik olarak engellenecek ve reddedilecektir

diye özellikle belirtti müşteri temsilcisi.

Enpara talimat örneği.pdf

• Daha önce TR’den büyük meblağ gönderimi Enpara ile yapmıştım, bilgileri de paylasmistim. Şimdi ise ABD’den TR’ye küçük meblağ gönderim yapmam gerekti. Wise ya da Remitly dusunuyordum sonradan Remitly ile yapmaya karar verdim. Hesap oluşturma basit, gönderim yaparken buradaki hesap ve adresi ve telefon numarası, TR’deki hesap no ve telefon numarasını girdim, ilk sefer yaparken 1000$ a kadar 45,84 den sonrası için 45,44 den gönderimi yapıyordu, 2 gün içinde gönderim tamamlandı. Normalde komisyon 2,99 $ ama ilk gönderim için onu da almıyor. 1000 $ başarı ile gönderdim, 45840 TL olarak hesaba geçti, Ben oldukca beğendim, komisyon ve TR kuru oldukca iyi, küçük meblağlar için kesinlikle iyi bir alternatif.

Asagida davet linki paylaştım. Bu link ile üye olunup transfer yapılırsa 15 $ karşı tarafa 25$ da bana hediye verecekmiş.

Sign up for Remitly using my referral link to get $15 off, no fees, and a special exchange rate on your first money transfer of $50 or more.

✅ Guaranteed on-time delivery or they'll refund your fees.
    ✅ Excellent exchange rates, low fees, and no hidden fees.
    ✅ Get real-time transfer updates on their app.

Terms apply.

• Selamlar,
    Son mesajınızı görünce eski mesajınıza geldim. 110bin dolar için chase herhangi bir sorgulama yaptı mı acaba sonrasında? Niye gönderdiniz nerden geldi vs gibi sorular?
    Bir de abd bankaları güvenli mi bu kadar meblağların tutulması için? Mesela bofa uygulamasına bakıyorum bizim tr'deki bankalara kıyasla çok basit ve hantal kalıyor. Çekincem güvenlik olarak da böyle mi acaba.

@Falcon-1, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Güncel bir bilgi olması amaci ile yazıyorum. Yakın zamanda enpara ile 110.000 dolar civarı parayı ABD ye Chase bankasina transfer ettim. Bunun için banka ya imzali talimat verdim. Sohbet ile baglaninca size örnek bir talimat gonderiyorlar, buna gore gerekli yerleri doldurup ilgili email adresine gonderiyorsunuz. Toplamda enpara yaklasik 360 TL kesti, gelen paradan da toplamda 30 dolar kesildi. Normalde talimat siz 1.000.000 TL ye denk gelen dolar gonderebiliyorsunuz ama aynı ücret ler kesiliyor. Yüksek meblag için bu kesinti çok uygun oldu.

• @cttl merhaba,
    Chase hiçbir sorgulama yapmadı, muhtemelen kendi hesabımdan yapıldığı için olabilir. Güvenlik konusunda ise bence account no ve routing no bilgilerini kimseyle paylaşmazsanız sorun olacağını zannetmiyorum. Mecburen kurumların otomatik ödeme talimatları için paylaşıyorsunuz ama herhangi bir sorun gormuyorum. Mümkün olduğunca debit card kullanmamak lazım, o önemli bence. Biran önce kredi kartı çıkartıp bütün harcamaları o karttan yapmak lazım.
    Charles Schwab bankasına para gönderip 5 ay sonra geri çektiğim zaman o banka sorguladı hayırdır bu paranın kaynağı nedir diye, oraya da uygun bir cevap atınca hiç problem kalmadı.

• Herkese selamlar,

Başarısız olan enpara talimatla swift deneyimimi paylaşmak istiyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri/2044?page=103
    Şu mesajımda enparanın 1milyon tl üzeri swift işlemleri için istediği belgeleri yazmıştım.
    Ama bilmiyordum ki bu iş hiç kolay değilmiş…

Dün sabah erkenden işleme alınması için talimatı yazdım, istedikleri kimlik, mahiyet vb bilgileri doldurdum enparaya mesai başlangıcında ilettim.

Gün içinde enparadan herhangi bir cevap gelmedi.

Mesai bitimine yarım saat kala oturum izni, hesabın bana ait olduğuna dair kanıt vb ilave belgeleri istediklerini belirten mail atmışlar.
    Hemen istedikleri ilave belgeleri de maile ekledim ve ilettim. Ama doğal olarak herhangi bir cevap gelmedi işlem yapılmadı.

Aciliyetim olduğundan bu sabah tekrar bir hatırlatma maili gönderdim. Ama tabiiki yüne hiç bir cevap gelmedi.

Sonra yine akşam üstü bir mail geldi ve bu sefer başka ilave dökümanlar bilgiler istemişler ve istedikleri şeylerin resmen ucu açık.
    Parayı nerede ve ne için harcayacağıma kadar sormuşlar. Yeni talimat istemişler el yazısıyla falan.

Anladım ki bu işlemi yapmaktan kaçınıyorlar. Topu sürekli taç’a atıyorlar.
    Paraya acil ihtiyacım olduğundam Talimatı iptal ettim. Kendim yasal sınırlar içinde mobil bankacılıktan işlem yaptım, yaklaşık 10dk’da BoFA hesabıma geçti arkadaşlar.

Enparaya güvenim sıfırlandı maalesef.
    Enpara’dan talimatla aktarım yapacakların bilgisine.
    Ya bana denk geldi, ya da pek kolay olmuyor bu iş.
    Bu arada enpara 460tl, bofa 30 dolar kesmiş toplamda.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   cttl cttl 

• @cttl , o kadar sacma ve gulunc bir durum ki , tam tersi yurtdisindan Tr'ye para yollasaniz ne miktari ne kaynagini sorgularlar ama Tr'den kendi parani yurtdisina gondermek istediginde eziyet ettirip pisman ederler denecek cok sey var da bogazina insanin dugumleniyor iste kelimeler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cttl gecmis olsun, talimatla isiniz rast gitmemis.

Enpara'da en sikintisizi halen maksimum TL 999,999 karsiligi (bugunun karsiligi yaklasik $21,505) USD cinsinden mobil bankaciliktan gondermek halen zannederim. Ust uste iki is gununde toplam $43,000 tutari sorunsuz gonderilebilir anlasilan.

Ilettiginiz son masraf rakamlarina bakinca da $21000 civari icin $40 odemis oluyorsunuz, yaklasik %0.19 bir kesinti.

• @AE123 Hiç sormayın, şaka gibi resmen. Ne masak ne bddk böyle bir bilgi istiyor. Parayı nerede neye harcayacağımı detaylı şekilde el yazısıyla yazacakmışım.. Enpara ile talimatlı işlem kesinlikle yapmam artık..

• @cttl Talimati iptal ettikten sonra soyle yazin: ben, keyfim ve kahyasi nasil istersek oyle harcayacagim.

• @cttl Butun bunlara ilaveten benden eger 3 ay icinde ev almazsam parayi TR deki bankama geri gonderecegime dair imzali yazi aldilar ...

• ⭐⭐

@Figen Bunun icin herhangi bir yaptirim ongorduler mi?

• @EasternStar Cok tatsiz bir surecti , kendi hesabimdan kendi hesabima parayi almak 2 haftadan uzun surdu , cikarabilecekleri herturlu tatsizligi cikarttilar , hergun saatlerce Banka ile kavga gurultu oldu . bahaneleri hep devlet bizden bunlari istiyor yoksa para cikisina izin vermiyor seklinde oldu . Yani inanin annemin nikahina kadar diyeyim .. Konsolosluktan burada yasadigima dair evraklar , is verenimden burada calistigima , kazancima dair evraklar , GC copyleri , yazili talepler , ne yapacagima dair aciklamalar , hatta evin tapusunu istediler , dedim parami verirseniz alacagim evi , almadigim evin tapusunu nasil gondereyim , o zaman verdiginiz teklifi ve bunun kabulunu gonderin dediler . Yani canimdan bezdim oyle soyleyeyim . Sonunda ben cinnet gecirip tamam parayi gondermeyim , ben bu isi Avukatima devir ediyorum , sizden .. gunluk faizi ile alacagim ve sizi de mahkemeye verecegi diye tehdit ettim , ertesi gun Avukat aradi bankayi bir suru kavga gurultu tehdit vs . Ondan sonra yaptilar transferi ama dedigim gibi bu evi alacagim almazsam parayi iade edecegim diye evragida imzalayip gonderdim , Avukat bir baglayiciligi yok yapin verin dedigi icin . Bahsi genen banka QNB Finans bu arada , senelerdir sorunsuzca ve memnuniyet ile calistigim bir Banka aslinda . Konu yuksek miktarda parayi transfere gelince gercekten emdigim sutu burnumdan getirdiler.

• ⭐⭐

@Figen Mevduatlari eksilecek diye yapmadiklari sey kalmamis resmen, bana da E-2 icin kullanmayacagim sahsi harcamam icin ayirdigim miktar icin yapmislardi, zor bela subeye ulastim, paranin neden gonderildigine dair aciklama isteniyor dediler, bireysel harcamalar dedim, aciklamaniz yetersiz detay verin dediler, dedim butun parayi Las Vegas'ta kumarhanede catir catir yiyecegim, bireysel eglence mi yazalim sordular 🙂 parayi hemen baska subeye cektim, orada hic sorun yasamadim, bir belge gonderdiler doldurup imzaladim para ayni gun hesabima gecti.

Subeden subeye fark ediyor bu islemler, paranin neden gonderildigine iliskin bildirimi, yasal limitin altinda kalsa bile istemelerinde hakli bir gerekce var, zira olur da ileride bir sorun cikarsa islemi gerceklestiren banka gorevlileri kurumsal olarak degil bireysel olarak cezalandiriliyorlar, bu sebeple kendilerini koruma altina alacak yazili beyan istemelerinde bir sorun yok, ama sizden baglayiciligi olmayan boyle aptalca bir taahhut talep etmesinin izah edilebilir tarafi yok.

Gecmis olsun.

• Sizinki çok fenaymış. İyi ki uğraşmamışım o zaman, çünkü muhtemelen yapmayacaklardı işlemi.
    Bugün kredi kartımı da kapattırdım enpara ile işim bitti..

@Figen, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@cttl Butun bunlara ilaveten benden eger 3 ay icinde ev almazsam parayi TR deki bankama geri gonderecegime dair imzali yazi aldilar ...

• Demek ki para çıkışını iyice zorlastirmislar, geçen yıl temmuz ayında el yazısı talimatla gönderimi ertesi gün gerceklestirmislerdi. Buradaki banka hesabımı ve adresimi kanıt olarak göstermiştim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.7k

| | | |