Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hodelek

transfer başına 250 küsür tl (teb) + 45$ civarı bofa

• Selamlar,

Enpara'dan BofA hesabıma para aktaracağım.
    1Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var mı halen güncel bir bilgi var mıdır?
    Bir de bugün QNB'ye gittim, talimatı burdan veremezsiniz çünkü tamamen ayrıldık dedi. Talimat için ne yapmam gerekiyor, bankayı mı aramalıyım acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar,

Enpara'dan BofA hesabıma para aktaracağım.
    1Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var mı halen güncel bir bilgi var mıdır?
    Bir de bugün QNB'ye gittim, talimatı burdan veremezsiniz çünkü tamamen ayrıldık dedi. Talimat için ne yapmam gerekiyor, bankayı mı aramalıyım acaba?

1 Milyon ve üzeri TL'ye denk gelen usd'yi gönderirken talimat zorunluluğu var diye biliyorum, kendim denemedim talimat ile transferi, en son yine maksimum TL 999.999’ye denk gelen USD’yi swift yaptım, sorunsuz ulaştı.

Enpara aplikasyondaki sağ üst köşedeki çözüm merkezine kısaca yazarsanız sorunuzu, canlı destek ile Finansbank ile ayrılış süreci sonrası sorular dahil cevaplıyorlar kısa bir bekleyiş sonrası.

• @ATS16 Teşekkürler. Şimdi yazdım dediğiniz yerden, örnek talimat dilekçesi ilettiler. Buraya da ekleyeyim belki başka biri de faydalanır.

Bu arada müşteri temsilcisinin ilettiği bazı önemli notları ekleyeyim:

• Swift mahiyeti kesinlikle belirtilmelidir
    • Açıklama yazılması zorunlu değil, yazılıyorsa ingilizce yazılmalıdır
    • Açıklama alanına ad soyad, fatura/sözleşme no veya hediye, bağış, hibe, invoice, loan, sermaye, kar, contract, order, ihracat bedeli ifadeleri girilirse otomatik olarak engellenecek ve reddedilecektir

diye özellikle belirtti müşteri temsilcisi.

Enpara talimat örneği.pdf

• Daha önce TR’den büyük meblağ gönderimi Enpara ile yapmıştım, bilgileri de paylasmistim. Şimdi ise ABD’den TR’ye küçük meblağ gönderim yapmam gerekti. Wise ya da Remitly dusunuyordum sonradan Remitly ile yapmaya karar verdim. Hesap oluşturma basit, gönderim yaparken buradaki hesap ve adresi ve telefon numarası, TR’deki hesap no ve telefon numarasını girdim, ilk sefer yaparken 1000$ a kadar 45,84 den sonrası için 45,44 den gönderimi yapıyordu, 2 gün içinde gönderim tamamlandı. Normalde komisyon 2,99 $ ama ilk gönderim için onu da almıyor. 1000 $ başarı ile gönderdim, 45840 TL olarak hesaba geçti, Ben oldukca beğendim, komisyon ve TR kuru oldukca iyi, küçük meblağlar için kesinlikle iyi bir alternatif.

Asagida davet linki paylaştım. Bu link ile üye olunup transfer yapılırsa 15 $ karşı tarafa 25$ da bana hediye verecekmiş.

Sign up for Remitly using my referral link to get $15 off, no fees, and a special exchange rate on your first money transfer of $50 or more.

✅ Guaranteed on-time delivery or they'll refund your fees.
    ✅ Excellent exchange rates, low fees, and no hidden fees.
    ✅ Get real-time transfer updates on their app.

Terms apply.

• Selamlar,
    Son mesajınızı görünce eski mesajınıza geldim. 110bin dolar için chase herhangi bir sorgulama yaptı mı acaba sonrasında? Niye gönderdiniz nerden geldi vs gibi sorular?
    Bir de abd bankaları güvenli mi bu kadar meblağların tutulması için? Mesela bofa uygulamasına bakıyorum bizim tr'deki bankalara kıyasla çok basit ve hantal kalıyor. Çekincem güvenlik olarak da böyle mi acaba.

@Falcon-1, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Güncel bir bilgi olması amaci ile yazıyorum. Yakın zamanda enpara ile 110.000 dolar civarı parayı ABD ye Chase bankasina transfer ettim. Bunun için banka ya imzali talimat verdim. Sohbet ile baglaninca size örnek bir talimat gonderiyorlar, buna gore gerekli yerleri doldurup ilgili email adresine gonderiyorsunuz. Toplamda enpara yaklasik 360 TL kesti, gelen paradan da toplamda 30 dolar kesildi. Normalde talimat siz 1.000.000 TL ye denk gelen dolar gonderebiliyorsunuz ama aynı ücret ler kesiliyor. Yüksek meblag için bu kesinti çok uygun oldu.

• @cttl merhaba,
    Chase hiçbir sorgulama yapmadı, muhtemelen kendi hesabımdan yapıldığı için olabilir. Güvenlik konusunda ise bence account no ve routing no bilgilerini kimseyle paylaşmazsanız sorun olacağını zannetmiyorum. Mecburen kurumların otomatik ödeme talimatları için paylaşıyorsunuz ama herhangi bir sorun gormuyorum. Mümkün olduğunca debit card kullanmamak lazım, o önemli bence. Biran önce kredi kartı çıkartıp bütün harcamaları o karttan yapmak lazım.
    Charles Schwab bankasına para gönderip 5 ay sonra geri çektiğim zaman o banka sorguladı hayırdır bu paranın kaynağı nedir diye, oraya da uygun bir cevap atınca hiç problem kalmadı.

Benzer Başlıklar

• 27
  • 10
  • 6
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |