Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 411 209.4k 453

  • @betülkya öncelikle tebrikler, biraz zorluklar yaşamışsınız ama yoluna girmiş yavaş yavaş.

    Araç kiralama sürecinde yaşadığınız husus ile ilgili olarak (aracın kredi kartı üzerinde ismi yazan kişiye teslim edilmesi), kredi kartı sahibi olan sizinde ehliyetiniz var ise aracı sizin üzerinize kayıt edebilir ve eşinizi ikinci sürücü olarak tanımlayabilirlerdi ama tabi ön şartı kredi kartı sahibinin de ehliyetinin olması gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @betülkya Kredi kartı gelmediyse bankanın müşteri hizmetleri ile görüşün hemen yenisini Fedex ile gönderiyorlar, 1 gün sonra elinizde olur. Kolay gelsin.


  • @betülkya ay resmen aynı süreçleri yaşamışız :) biz kredi kartı kullanmadıgımız için trde, houstonda aynı problemi yaşadık kiralık araçta ama banka kartı da kabul olmadıgı için flixbuss ile geçtik austine :/ aynı sekilde ev için walmartı önerdi ferda hanımın kimliğiyle hallettik :) biz de tmobile aldık ama asla çekmiyor burda ev interneti olan at&t e geçtik. tek farkımız bizim ssnler kayboldu :) yeni başvurduk. şimdiden güzel günler diliyorummm ailenize ve size :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @betülkya Yaa buradan okumak da ayrı keyifli oldu, çok teşekkürler paylaşım için. Bence kart kullanmayan veya farklı konularda benzer sıkıntılar yaşayabilecek kişiler/aileler için çok güzel case'lerle dolu bir deneyim yazısı olmuş, çok kıymetli.
    Bütün aksilik haklarının kullanılıp bitirildiği, bundan sonrasının su gibi aktığı güzel bir başlangıç olsun, kocaman mutluluklar minik yavrunuzla :smiling_face_with_heart-eyes:


  • @ATS16 evet ama sürücü belgem yoktu maalesef yoksa çok kolay olurdu.


  • @Serapp çok teşekkür ederim bankaya gittiğimizde bu hafta da bekleyin dedikleri için aksiyon almamıştık ama arayacağız


  • @melisbasdurmus evet çok benzer olmuşş ya. Sizde gelmişsiniz çok sevindimm. Arkadaşlarımızın da ssnleri gelmemişti. Adresteki bir rakam yanlış olmuş onlarda yeni alabildi


  • @aysegul çok teşekkür ederim maalesef atladığım bir aksilik daha oldu Ayşegül hanım ya polis çevirdi 45 ile gitmemiz gereken yerde 56 ile gitmişiz ve çocuk için oto koltuğu daha almamıştık mahkemeye çıkacağız gün vermelerini bekliyoruz. Bunu da yaşadık 🫣😂 resmen tecrübe dolu zamanlar geçiriyoruzz


  • @betülkya, geçmiş olsun. Ehliyetiniz olmadan ceza puanı yazamazlar ancak unstrained child ve speeding ten ayrı ayrı para cezası yazılacak gibi. İkisi rahat $500’ı geçer. Polis gelmezse ceza düşer vs gibi şeylere inanmayın. Mahkemede savcı elindeki (varsa) delillerle sizi suçlayıp ceza almanızı sağlamaya çalışacak. TR’deki savcılık makamı ile ABD’deki savcılık makamı çok farklı işliyor bilginiz olsun. Ehliyet olsa mahkeme kararından sonra 90 gün boyunca dikkat edin derdim çünkü polis araçlarındaki bilgisayar ile plaka sorgusundan 8-9 yıllık ceza tarihiniz bile görülür. 90 gün içinde bi daha ceza alırsanız tüm cezalar hanenize kalıcı olarak yansır. Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması (HAGB) gibi düşünebilirsiniz. (Bu yazdıklarım yasal tavsiye ve yönlendirme içermemektedir.)


  • Bu ileti silindi!

  • @Not_Born_Yesterday açıklayıcı yanıtınız için teşekkür ederim


  • @betülkya, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @aysegul çok teşekkür ederim maalesef atladığım bir aksilik daha oldu Ayşegül hanım ya polis çevirdi 45 ile gitmemiz gereken yerde 56 ile gitmişiz ve çocuk için oto koltuğu daha almamıştık mahkemeye çıkacağız gün vermelerini bekliyoruz. Bunu da yaşadık 🫣😂 resmen tecrübe dolu zamanlar geçiriyoruzz

    Off The Record diye bir uygulama var. Oraya bir bakın. İlk cezanız olduğu için sizi savunacak bir avukat bulabilirsiniz. Tabi fiyat ne çıkar bilemiyorum çünkü 2 farklı ceza var.
    Ama avukat olmasa bile mahkemeden korkmayın, çıkın derdinizi anlatın. Sakın mahkemeye gitmemezlik yapmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @betülkya ya inanmıyorum, çok geçmiş olsunn. İnşallah en az hasarla atlatırsınız ne diyeyim :) Mahkemede derdinizi anlatmanız için yeterli fırsat veriliyor diye biliyorum izlediklerim ve okuduklarımdan ama tecrübem yok tabiki. Düzenli, intizamlı bir hayat düzeni de bu tarz katı kurallar üzerine bina ediliyor demekki :)


  • @EzgiLera çok teşekkür ederim hemen araştıracağımm


  • herkaese merhabalar. 2026 grubundan arkadaşlara tekrar selamlar. henüz araştırıp bilgi sahibi olmaya çalıştığım bir konu var. eğer yaşanmışlığı olan var ise bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. oğlum 21 yaş üstü olduğu için GC sürecimize dahil olamadı. bundan faydalanabilmesi için F2B vize türüne başvuru gerekliliği anlatılıyor. ancak uzun bir süreç olduğu anlaşılıyor. bu durumu hızlandırabilecek yöntemler yada başvurularla ilgili konu hakkında varsa bilgi sahibi olanlardan şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @Subutay merhaba 2025 talihlilerinden @siraç hocamiz ile irtibata gecer iseniz sizin ile ayni durumda bir oglu vardi kendisininde gereken bilgiyi verecektir.


  • @akara teşekkurederim


  • Bu forumda hic polis olan var mi?


  • Selamlar. Bazi guncellemeler yapmak istiyorum. 2 ay once ilk geldigimdeki 2. el Honda Civic aracimi takas yoluyla vererek %3.99 faizle bir honda hrv full paket aldim. 1 ay boyunca gitmedigim marka ve bayi kalmadi bazilarina birkac kez gittim ama hepsi %10-13 faiz cikariyordu ve 30 binlik arac 50e binlere geliyordu sonunda %4 faizle araba bulunca yapistirdim. (bir kere araba icin hard inquiry yaptiklarinda kredi skorunuz 10-15 dusuyor ama bir ay icerisinde istediginiz kadar yapsin diger bayiler tekrar dusmuyor tabi ki sadece araba icin yapilmali sorgu telefon alirsaniz yine duser skorunuz bu da ufak bir bilgi olsun, bunu piyasa arastirmasi yapabilsin insanlar diye bu sekilde dusunmusler) Amazonda hala calismaktayim ve nerdeyse 8 ay oldu. Her gun ingilizce konusmak ve arkadaslik ortami vs gun gectikce her sey daha fazla yerine oturuyor alisma sureci ortam vs. Belki bir doordash veya uberden fazla kazanilmiyor olsa bile sabit bir is ve bol bol ingilizce pratik yapma imkaniniz oluyor ve yukselme durumunuz da elbette var eger isterseniz. Yasadigim eyalet cok buyuk bir yer degil cok fazla eyalet gormesem de buranin cogu sehrine gittim her yere asina oldum bu gectigimiz 14 aylik surecte ama benim icin normal suanlik ileride zaman neleri gosterir bilemiyorum tabi ki. Gectigimiz aylarda ilk kez bir turk restorani acilmisti, gecenlerde ikinci bir restoran pastane tarzi bir yer daha acilmis yarin oraya gidip gormek tanismak istiyorum ordakilerle de. Ayrica kaldigim yer downtownda oldugu icin kirasi bi tik tuzlu ayrica 120 dolar da otoparka veriyorum aylik bu yuzden bikac ay icinde tasinacagim o deneyimimi de ileride buraya yazarim elbet.

  • ⭐⭐

    @misha90 uzun süredir seni izliyorum çok takdir ediyorum devam et bu yolun sonu daha güzel yerlere çıkacak yakında görüşürüz


Benzer Başlıklar

  • ABD'de Borç ve Yönetimi

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    4 Oy
    4 İleti
    445 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • Amerika'ya ilk defa gidecek olanların mutlaka bilmesi gerekenler

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    30
    18 Oy
    30 İleti
    9k Bakış
    ayvalik10A
    özellikle ilk sayfasında yazan bilgileri bir de yaşayan kişilerden dinleyin 3 aylık tecrübelerini anlatıyorlar. Özellikle 3. madde araba park etme kısmı https://www.youtube.com/watch?v=ZzqQcl1yWDk
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum