Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@betülkya öncelikle tebrikler, biraz zorluklar yaşamışsınız ama yoluna girmiş yavaş yavaş.

Araç kiralama sürecinde yaşadığınız husus ile ilgili olarak (aracın kredi kartı üzerinde ismi yazan kişiye teslim edilmesi), kredi kartı sahibi olan sizinde ehliyetiniz var ise aracı sizin üzerinize kayıt edebilir ve eşinizi ikinci sürücü olarak tanımlayabilirlerdi ama tabi ön şartı kredi kartı sahibinin de ehliyetinin olması gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya Kredi kartı gelmediyse bankanın müşteri hizmetleri ile görüşün hemen yenisini Fedex ile gönderiyorlar, 1 gün sonra elinizde olur. Kolay gelsin.

• @betülkya ay resmen aynı süreçleri yaşamışız 🙂 biz kredi kartı kullanmadıgımız için trde, houstonda aynı problemi yaşadık kiralık araçta ama banka kartı da kabul olmadıgı için flixbuss ile geçtik austine 😕 aynı sekilde ev için walmartı önerdi ferda hanımın kimliğiyle hallettik 🙂 biz de tmobile aldık ama asla çekmiyor burda ev interneti olan at&t e geçtik. tek farkımız bizim ssnler kayboldu 🙂 yeni başvurduk. şimdiden güzel günler diliyorummm ailenize ve size 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya Yaa buradan okumak da ayrı keyifli oldu, çok teşekkürler paylaşım için. Bence kart kullanmayan veya farklı konularda benzer sıkıntılar yaşayabilecek kişiler/aileler için çok güzel case'lerle dolu bir deneyim yazısı olmuş, çok kıymetli.
    Bütün aksilik haklarının kullanılıp bitirildiği, bundan sonrasının su gibi aktığı güzel bir başlangıç olsun, kocaman mutluluklar minik yavrunuzla 😍

• @ATS16 evet ama sürücü belgem yoktu maalesef yoksa çok kolay olurdu.

• @Serapp çok teşekkür ederim bankaya gittiğimizde bu hafta da bekleyin dedikleri için aksiyon almamıştık ama arayacağız

• @melisbasdurmus evet çok benzer olmuşş ya. Sizde gelmişsiniz çok sevindimm. Arkadaşlarımızın da ssnleri gelmemişti. Adresteki bir rakam yanlış olmuş onlarda yeni alabildi

• @aysegul çok teşekkür ederim maalesef atladığım bir aksilik daha oldu Ayşegül hanım ya polis çevirdi 45 ile gitmemiz gereken yerde 56 ile gitmişiz ve çocuk için oto koltuğu daha almamıştık mahkemeye çıkacağız gün vermelerini bekliyoruz. Bunu da yaşadık 🫣😂 resmen tecrübe dolu zamanlar geçiriyoruzz

• @betülkya, geçmiş olsun. Ehliyetiniz olmadan ceza puanı yazamazlar ancak unstrained child ve speeding ten ayrı ayrı para cezası yazılacak gibi. İkisi rahat $500’ı geçer. Polis gelmezse ceza düşer vs gibi şeylere inanmayın. Mahkemede savcı elindeki (varsa) delillerle sizi suçlayıp ceza almanızı sağlamaya çalışacak. TR’deki savcılık makamı ile ABD’deki savcılık makamı çok farklı işliyor bilginiz olsun. Ehliyet olsa mahkeme kararından sonra 90 gün boyunca dikkat edin derdim çünkü polis araçlarındaki bilgisayar ile plaka sorgusundan 8-9 yıllık ceza tarihiniz bile görülür. 90 gün içinde bi daha ceza alırsanız tüm cezalar hanenize kalıcı olarak yansır. Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması (HAGB) gibi düşünebilirsiniz. (Bu yazdıklarım yasal tavsiye ve yönlendirme içermemektedir.)

• Bu ileti silindi!

• @Not_Born_Yesterday açıklayıcı yanıtınız için teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@aysegul çok teşekkür ederim maalesef atladığım bir aksilik daha oldu Ayşegül hanım ya polis çevirdi 45 ile gitmemiz gereken yerde 56 ile gitmişiz ve çocuk için oto koltuğu daha almamıştık mahkemeye çıkacağız gün vermelerini bekliyoruz. Bunu da yaşadık 🫣😂 resmen tecrübe dolu zamanlar geçiriyoruzz

Off The Record diye bir uygulama var. Oraya bir bakın. İlk cezanız olduğu için sizi savunacak bir avukat bulabilirsiniz. Tabi fiyat ne çıkar bilemiyorum çünkü 2 farklı ceza var.
    Ama avukat olmasa bile mahkemeden korkmayın, çıkın derdinizi anlatın. Sakın mahkemeye gitmemezlik yapmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya ya inanmıyorum, çok geçmiş olsunn. İnşallah en az hasarla atlatırsınız ne diyeyim 🙂 Mahkemede derdinizi anlatmanız için yeterli fırsat veriliyor diye biliyorum izlediklerim ve okuduklarımdan ama tecrübem yok tabiki. Düzenli, intizamlı bir hayat düzeni de bu tarz katı kurallar üzerine bina ediliyor demekki 🙂

• @EzgiLera çok teşekkür ederim hemen araştıracağımm

• herkaese merhabalar. 2026 grubundan arkadaşlara tekrar selamlar. henüz araştırıp bilgi sahibi olmaya çalıştığım bir konu var. eğer yaşanmışlığı olan var ise bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. oğlum 21 yaş üstü olduğu için GC sürecimize dahil olamadı. bundan faydalanabilmesi için F2B vize türüne başvuru gerekliliği anlatılıyor. ancak uzun bir süreç olduğu anlaşılıyor. bu durumu hızlandırabilecek yöntemler yada başvurularla ilgili konu hakkında varsa bilgi sahibi olanlardan şimdiden çok teşekkür ederim.

• @Subutay merhaba 2025 talihlilerinden @siraç hocamiz ile irtibata gecer iseniz sizin ile ayni durumda bir oglu vardi kendisininde gereken bilgiyi verecektir.

• @akara teşekkurederim

• Bu forumda hic polis olan var mi?

• Selamlar. Bazi guncellemeler yapmak istiyorum. 2 ay once ilk geldigimdeki 2. el Honda Civic aracimi takas yoluyla vererek %3.99 faizle bir honda hrv full paket aldim. 1 ay boyunca gitmedigim marka ve bayi kalmadi bazilarina birkac kez gittim ama hepsi %10-13 faiz cikariyordu ve 30 binlik arac 50e binlere geliyordu sonunda %4 faizle araba bulunca yapistirdim. (bir kere araba icin hard inquiry yaptiklarinda kredi skorunuz 10-15 dusuyor ama bir ay icerisinde istediginiz kadar yapsin diger bayiler tekrar dusmuyor tabi ki sadece araba icin yapilmali sorgu telefon alirsaniz yine duser skorunuz bu da ufak bir bilgi olsun, bunu piyasa arastirmasi yapabilsin insanlar diye bu sekilde dusunmusler) Amazonda hala calismaktayim ve nerdeyse 8 ay oldu. Her gun ingilizce konusmak ve arkadaslik ortami vs gun gectikce her sey daha fazla yerine oturuyor alisma sureci ortam vs. Belki bir doordash veya uberden fazla kazanilmiyor olsa bile sabit bir is ve bol bol ingilizce pratik yapma imkaniniz oluyor ve yukselme durumunuz da elbette var eger isterseniz. Yasadigim eyalet cok buyuk bir yer degil cok fazla eyalet gormesem de buranin cogu sehrine gittim her yere asina oldum bu gectigimiz 14 aylik surecte ama benim icin normal suanlik ileride zaman neleri gosterir bilemiyorum tabi ki. Gectigimiz aylarda ilk kez bir turk restorani acilmisti, gecenlerde ikinci bir restoran pastane tarzi bir yer daha acilmis yarin oraya gidip gormek tanismak istiyorum ordakilerle de. Ayrica kaldigim yer downtownda oldugu icin kirasi bi tik tuzlu ayrica 120 dolar da otoparka veriyorum aylik bu yuzden bikac ay icinde tasinacagim o deneyimimi de ileride buraya yazarim elbet.

• ⭐⭐

@misha90 uzun süredir seni izliyorum çok takdir ediyorum devam et bu yolun sonu daha güzel yerlere çıkacak yakında görüşürüz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |