Her kadın birey bence kendi ayaklarının üzerinde dimdik durmak için bir işe giriş yapması gerekiyor. Girişimci ve güçlü kadınlara bakın: https://paratic.com/kadin-girisimciler/ hepsi ne zorluklarla ne mücadelelerle bir yerlere gelmişler.
-
Klima Santrali Ustası Aranıyor
Klima santrallerinin üretim, montaj, kesim, büküm ve kaynak operasyonlarında aktif görev almak Arıza tespiti ve giderme işlemlerini yürütmek Proje ve teknik çizimlere uygun şekilde çalışmak AHU iskeleti, panel, kapak, fan, batarya ve diğer ekipman montajlarını gerçekleştirmek
Çalışma Yeri: Phoenix, Arizona, ABD
İş Tanımı
Firmanin Phoenix, AZ’de bulunan fabrikasında görevlendirilmek üzere; klima santralleri (AHU),
havalandırma sistemleri ve mekanik tesisat alanında deneyimli Klima Santrali Ustası aramaktadir.
Görev ve Sorumluluklar
Aranan Nitelikler Klima santrali ve HVAC sistemleri konusunda en az 3 yıl deneyimli Teknik resim okuyabilen El aletleri ve ölçüm cihazlarını etkin şekilde kullanabilen Sac kesim ve büküm makinelerinde çalışabilecek; lazer kesim ve abkant tecrübesi olan Teknik resme uygun profil kesimi yapabilecek ve AHU iskeleti oluşturabilecek Plug fan, kayış-kasnaklı fan, AC/DC fan montajı ve motor bağlantısı yapabilecek Santral dış paneli, kapak kesim ve büküm işlemlerine hakim Sulu batarya, DX batarya ve nemlendirici montajı konusunda deneyimli Elektrik tesisatı çekme konusunda temel bilgi sahibi olan adaylar tercih sebebidir İngilizce bilen ve ABD’de çalışma izni olanBaşvuru ve İletişim
Başvurularınızı özgeçmişiniz ile birlikte aşağıdaki iletişim bilgilerine gönderebilirsiniz.
E-posta: [email protected]
Web sitesi: www.gmcair.com -
Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya.
açıklaması
Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir. -
@Ozzyy Kisaca bildigim kadariyla ozetleyeyim:
LLC icin oncelikle fiziksel Texas adresi gerekiyor. LLC de vergilendirme pass-through seklindedir, yani sirket olarak kurumlar vergisi odenmez, kar veya zarar kisilerin gelirine yansir. Texas da eyalet gelir vergisi yok. Self-employment tax (medicare ve social security) kesilir. Sirketin borclarinda sirket sahipleri kisisel olarak sorumlu degildir. Kucuk olcekli isletmeleri, e-ticaret ve danismanlik gibi isler icin daha uygundur.
C-Corp veya S-Corp icin sirket ayri tuzel bir kisiliktir. C-Corp da cifte vergilendirme vardir, kurumlar vergisi ve hissedarlarin temettu vergisi. S-Corp da pass-through vergilendirme uygulanir. LLC lere gore biraz daha karmasiktir. Bunlar genelde buyume hedefi olan, ileride halka arz yapmayi planlayan sirketler icin daha uygundur. Hissedarlar sirkete yaptiklari yatirim oraninda sorumluluk tasirlar.
-
Forum kullanıcısi @semavi’nin paylaşımlarına göz atabilir, kendisi profesyonel olarak bu meslek işle uğraşıyor. Kendisinin YouTube kanalı da mevcut.
Kadir Zora
Kadir Zora
Amerika'ya yerleşme ve yaşam videoları paylaşmaya çalışıyorum. Amacım yeni göçmenlere saf bilgi aktarabilmek. Popüler olmaya çalışan, sadece izleyici sayısını artırma ya da Türkiye'ye hava atarcasına videolar çeken birisi değilim. Bu tarz videoların faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum... ...
-
Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:)
Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen. -
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim?
Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum. -
@begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli 🙂 Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Herkese selamlar!
Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.
Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz.
Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim.
İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım.
Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum.
Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim.
Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
-
@Ben-Batur valla hocam referans gitti ama siz gelene kadar yenisi gelirse size yazarım
-
İstanbul Universitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu - İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi mezunuyum. Yaklaşık 5 senelik sektörümde tecrübem var. İstanbul'dan Amerika'ya (NJ) gideceğim. Dosyalarım sertifikalarım için burada yapmam gerekenler hakkında bir kaç sorum olacak;
1-Türkiye'den Apostil ve Noter onayı almam gerekiyor mu? (Tarih itibariyle çok pahalı)
2-Orada diplomalarım ve sertifikalarımın geçerli olabilmesi için nerelere başvuru yapabilirim?
3-İş arama sitelerinde birden fazla diploma ve sektörde tecrübelerim var. Bunlar için hepsinde aynısı mı yapacağım? (Noter,Apostil vs.)
4-Burada eskiden bir İklimlendirme ve Soğutma alanında Amerika Menşeli bir firmada çalıştım. Oradan çalıştığıma dair alacağım belge iş görür mü?
5-Gerek Enerji Mühendisliği gerekse Makine Mühendisliğine diplomamı tamamlayabiliyor muyum? Tamamlanabiliyorsa izlemem gereken adımlar nelerdir?
6-İş yeri açma belgem var. Orada sizce işe yarar mı?Bu sorular hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Herkese çok teşekkürler !
-
merhaba ,
Amerikada eşimin kuzeni ve kardeşim yaşıyor. Daha gideli 1 ay oldu. ben ve ailem çekilişe girmeden direkt gitme yolları arıyoruz : ) ikimiz de beyaz yakayız . ben ek olarak protez ( jel ) tırnak uzmanlığı yapıyorum. Türkiyede ki mesleki yeterlilik sertifikası amerikada iş bulmama yada iş teklifi almama yardımcı olur mu ?
-
-
Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
-
@Sunrise2024 @MySea yazmis ayrica sunu belirteyim, isyeri buyuk bir firma ise size normal market price dan daha uygun saglik sigortasi almanizi sagliyor. Eger geliriniz dusuk ise devlet destekli sigortalarda mevcut, dusuk gelirlilere uygulanan programlar var. Bulundugunuz eyaletteki social service ofisinden yardim alabilirsiniz.
-
-
@Darko Merhaba ağabey güzel dileklerin için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Orda da sertifika programlarına baktım gayet de ideal fiyatlarda lakin İngilizcemin iyi olduğunu düşünsem de uzun saatlerde ve resmi konuşmalarda fazla bir şey anlayacağımı sanmıyorum, o yüzden buradan ders almak benim için daha iyi maalesef. Tek dileğim oraya geldiğimde sizin gibi oraya alışmış oranın yaşamını bilen ve bana yol gösterecek birini bulmak. Dediğin gibi sonrasında zaten yeteri kadar çalışmayla her şey olur. Teşekkürler.
-
H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
-
Herkese merhaba
Çocukluğumun hayali ülkesi olan amerikada asansör ve yürüyen merdiven sektörü hakkında bilgi almak istiyorum fakat yeterli kaynaklara ulaşamıyorum orada bu işler hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?
Yıllardır amerikaya gitmek için çekilişe katılsamda bi türlü çıkmıyor buda kaderimiz galiba..
Gitmek istememin sebebi tamamen tutkumdur. Ekonomik olarak Türkiyede hiç sorunum yok. Sektör hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur herkese şimdiden teşekkürler.. -
Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir?
Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz?
Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?
Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
-
Biraz sıkıntılı başlamış, farklı başlıklarda daha önce defalarca söylediğim üzere yaşam giderlerinin ve barınma masraflarının en yüksek olduğu bölgelerden birisine (west coast) yerleşerek masraflı bir başlangıç yapmışsınız, bu süreçte bir hayli tadını çıkarmışsınız/hayallerinizi yaşamışsınız. Olumsuz olmamak, bu geçen süreci deneyim olarak görmeniz moral motivasyon için daha doğru olacaktır.
Önceliğiniz yaşam masraflarınızı düşürmek olmalı, sizi SFO veya LAX’a bağlayan bir şey yok ise oradan taşınmalı ve giderlerinizi kısabileceğiniz paylaşımlı bir model yapabileceğiniz tanıdığınız var ise o bölgeye taşınmalısınız. ABD’de iken iş başvurularına geri dönüş alamıyorken Türkiye’de beklerken geri dönüş beklemek fazla iyimser bir düşünce kişisel görüşüm. Türkiye’ye dönmek, alışkanlıklarınıza tekrar dönmek ve konfor alanınıza bağlanmak sizi ABD’den daha da uzaklaştırması olası.
Yaşam giderlerinizi düşürebileceğiniz bölgelerde kalifiye seviyesi daha az olan pozisyonlara başvurun, Amazon fulfillment olabilir. Aşağıdaki linkte daha önceden paylaştığım iş dalını inceleyebilir, resume hazırlama ve olası karşınıza çıkacak fırsatlara hazırlanırken yapay zekanın desteğini almayı ihmal etmeyin. Bol şans

-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar bence değerli bir adımın farkına varmışsınız zaten bu güzel bir şey, keşke yola çıkmadan önce biraz geçmiş tecrübeleri okusaydınız bu gibi zorlukları yaşamadan bertaraf edebilirdiniz ancak olmuşla ölmüşe çare yok derler.
IT alanındaki iş bulma süreçleri pek beklenen kadar kolay olmuyor duyduğum kadarıyla yeni başladığını varsayarsak önünüzde daha 5-6 ay hiç olumlu geri dönüş almayacağınız bir süreç olması muhtemel. Bölgeye göre fark eder tabi ama los angeles içinde amazon flex, doordash, grubhub uygulamaları için çok süre beklemeniz gerekicek büyük ihtimalle çünkü maalesef californiada oldukça fazla bu işi yapan olduğu için uygulamalar uzun bir süre waitliste alıyor. Ancak ubereats yapabilirsiniz bu süreçte ve instacart deneyebilirsiniz. Bir diğer seçenek It alanında iş bulma sürecindeyken mesleğinizle alakasız geçici işler bulmaya çalışabilirsiniz bu garsonluk olabilir, markette çalışma olabilir önünüze ne çıkarsa.
Ben türkiyeye dönüp oradan iş arama fikrine çok olumlu değilim çünkü buraya göçme planımız varken en ufak bir sorunda türkiyeye döneyim oradan bakarım düşüncesi bana buraya alışma adapte olma sürecini daha da zora sokan bir şey gibi geliyorEvet farkina vardim, vardim ve bu bana yuksek bir maliyete neden oldu...
Evet IT alanda is bulmak cidden cok zor ve yakin tarihte de pek umutlanamiyorum ve bundandir ki arayisim. Diger vasifsiz saatlik islere bakiyorum da saatlik ucret $15-20 yaziyor. Ben bunu anlayamiyoru,. aylik 2k civari demek bu, kirani bile odeme imkanin olmaz. Ne yapicam bilmiyorum, su anda dusunme asamasindayim. Tesekkurler -
@hDundar size tavsiyem ABD de begendiginiz eyaletleri bastan sona yazin. 10-15 tane falan ve en sonuncusuna tasinin. Sansini orada deneyin sonrasinda istediginiz yere tekrar tasinirsiniz. Green Cardiniz var kacak degilsiniz ABD nin ic kesimlerinde cok fazla gocmen yok bu da daha fazla is imkani demektir. California, NY gibi yerler cok rekabetci yerler. Turkiye ye donmek sansinizi arttirmaz ama dediginiz gibi belki ekonomik acidan biraz daha korumaya alir.
Simdiye kadar yasadiklariniz sizde tecrube olarak kalsin. Sifirdan basliyor gibi dusunun. Bu zamana kadar olan kismini da tatil gibi dusunun. Sonucta yer secimi olarak yapilabilecek en buyuk hatayi yapmissiniz buradan sonra nereye giderseniz gidin daha iyi olacaktir.
Isleriniz rast gitsin. -
@hDundar merhaba biraz plansızlık sizi bu hale getirmiş herhalde kendimden örnek vereyim, 5 ay bitti 2 cocuk ile ev kiramı ve tüm giderlerini karşılayacak gelir düzeyine ulaştım. Cepten yemiyorum 2 aydır. Bence asıl işinizi hemen yapmak için beklemeyin. Ben esnafım ama bir yıl beklemeden,yatırım yapmak istemedim. Dordash ve uber east ile başladım ama geliri düşük. İnstacart biraz daha iyi şuan walmart spark yapıyorum baya hoşuma gidiyor. Geliride çok iyi, markette alış veriş yapmayı seven birisiyim. İstediğim saatlerde çalışıyorum. Günde çalışma saatim ortalama 9 saat, haftada bir veya iki gün kesin izin yapıyorum, saatlik ücretimde iki aydır 20-25 dolar ortalamasından bence sizde zaman kaybetmeden böyle bir iş ile başlayın sıfırdan iyidir. Asıl meslek içinde araştırmaya devam edin. Ben bu aradada dil kursuna gidiyorum. Spark linki aşağı ilgilenirseniz. Kolaylıklar dilerim.
Hi, sign up to be a Spark driver at the link here: https://drive4spark.walmart.com/signup. Once approved, install the Spark Driver app and complete the in-app setup using my referral code "AKSO69S1" so that we can both earn an incentive once you complete enough Spark trips! Note: incentive details will be shared with you within 1 day of finishing app setup. See list of eligible Referral zones: https://drive4spark.walmart.com/spark-driver-referrals
-
@hDundar
Öncelikle öyle çok çaresiz bir durumda değilsiniz, en başta onu söyleyeyim. Bende benzer bir süreçten geçtim, 2024’te AoS yaparken sürecimin uzaması sebebiyle çok para harcadım, birikimim eridi, çalışamadım ve turist gibi ülkeyi gezdim (gezmek zorunda kaldım gibi bir şey aslında) Yaşadıklarınızı gayet iyi anlıyorum, bunu bir tecrübe ve tatilmiş gibi görürseniz, soruna başka bir çerçeveden yaklaşabilirsiniz. Arkadaşlarımın yaptıkları yorum ve önerilerin tamamına katılmakla birlikte, bende kendi önerilerimi paylaşayım.Amerika’yı kafanızdan silmediğiniz müddetçe Türkiye’ye uzun süreliğine gitmenizi hiç önermem, hele de orda Amerika için iş ararım fikrini tamamen aklınızdan çıkarmanız lazım; ben denedim, o iş öyle yürümüyor. Yüzlerce başvuru yapıp bir mülakat kapıyorsunuz, adamlar sizin ülkede olmadığınızı anlayınca görüşmek bile istemiyorlar, saatler uymuyor, gelen aramayı spam zannediyorsunuz vs. Olmuyor yani, o şekilde Türkiye’deyken Amerika’daki süreci yönetmek gerçekten çok zor.
İkinci olarak; evet Los Angeles ve San Diego oralar ciddi çok pahalı. Başka bir eyalete taşınmayı gündeme alabilirsiniz, eğer sıfırdan tekrar başlangıç yapmayı düşünüyorsanız, ki görünen köy kılavuz istemez. Amerika haritası alıp, haritayı detaylı inceleyin, sonra pinlediğiniz yerleri google’dan araştırırsınız. İlk etapta oda tutun, Türk Facebook grupları ve SpareRoom uygulaması işinizi gayet görür. Oda tutmak masrafınızı ciddi ölçüde azaltır.
İş olarak da; örneğin ben Trader Joes’da çalışıyorum, biraz fast-paced ve bazen de hafiften ağır bir iş, ama keyifli, çalışanlar olsun, müşteriler olsun herkes pozitif. Saatlik ücreti ve benefitleri fena değil, ayrıca w2 iş olarak geçtiği için, 6-12 ay çalıştıktan sonra ssn ve skora bile çok gerek kalmadan kendi evinizi tutabilir, çok düşük faizle aracınızı değiştirebilirsiniz. Amerika’da w2 işte çalışmak gerçekten çok önemliymiş, insan onu anlıyor. TJ veya benzer bir iş ana işiniz olur, hem ordan sağlık sigortanız da olmuş olur, off günlerinizde ve işe gelip giderken de Ubereats/Doordash yaparsınız, benim coworkerlarım da aynı şeyi yapıyorlar, böylece gelirinizi katlamış olursunuz. Örnek veriyorum 2-2.5k TJ veya benzeri bir işten kazanırsınız, 1-1.5 k da delivery işlerinden eklersiniz, 3-4k arası bir net gelire rahat ulaşırsınız. Tek başınıza yaşayıp oda da tutarsanız, mesela Dallas gibi bir şehirde bu para sizin yaşamınızı idame ettirmeye yeter de artar.
Sertifika edinim süreciniz bittikten sonra da IT alanında iş aramaya devam edersiniz; zaten Amerika’da iş aramak da apayrı bir süreç, iş ararken de nasıl iş aramanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Resumenizi mutlaka Amerika standartlarına göre değiştirmeli, ve tamamen sizin niteliklerinize uygun işlere başvurmalısınız. İş başvurusu yaptığınızda cvnizi bir insan okumuyor, o sebeple ATS sisteminden geçecek ve bir ikcının önüne düşecek şekilde revize etmelisiniz. Uzun bir süre belki bir yıl, hatta iki yıl iş bulamayabilirsiniz, tamamen şans, biraz da ne kadar network yapacağınıza da bağlı aslında, o sebeple bir an önce bir plan dahilinde pozisyonlanmanız gerekiyor.
-
@hDundar
Meslekler
1 tırcılık hala popüler 7 bin dolar üzeri legal kazanç var
2 orduya katılım 7 bin dolar başlangıç maaş
3.Dispacher . Tırlara yük bulma işi . İngilizce ve biraz deneme ile dünyanın her yerinden çalışabilirsin.
İş bulamadım . İngilizce iyi değil . Tırcılığa devam:) -
@hDundar, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
Arkadaslar merhaba, akil danismak istiyorum ve hem de biraz icimi dokeyim ve ben gibi keyifcilere tecrube olsun, olsun ki ayni hataya dusmesin

Dv2025 ile 14 Subat 2025'te bir basima Amerika'ye giris yaptim. Turkiye'de bilisim ogretmeni idim, arabami vs sattim, cebime $60k civari parayi koydum ve geldim. Bilisim Ogretmenligi ve de MIS (Management Information systems) diplomaliyim.
Gunesli ve nemli olmayan havalari seven biri olarak San Diego'ya yerlesmistim, oda fln kiralamayip gittim aylik 2800'e lease yaptim ve evime bircok esya satin aldim (ah kafam)! Ilk birkac ay calismicam, is aramicam, chill yapicam dedim. Elimde bir drone o beach senin, bu dag benim gezindim durdum(ayni kullanici adimla IG de gorebilirsiniz).
Gozumu bir actim ki Agustos olmus ve ben hala serseri misali bos bos geziniyorum ve simdiye kadar tek cent kazanmamis ve iste aramamisim. IT alanda linkedinden isler aramaya basladim, geri donus yok. Ust seviye isleri gectim, giris seviye IT support da bulamiyorum. Amazon flex bakayim dedim onda da waitlist varmis, Uber ya da Lyft yolcu tasima yapayim dedim ve ikisinde de min 1 yillik Amerika ehliyet istedi. Hicbir sey bulamadim. San Diego'dan tasinmaya karar verdim, esyalarin bana yuk olacagini dusunerek birkac ay oncesinde sifir aldigim esyalari yok paralara sattim. Kasim 25'te lease bitmeden cikabilmek icin 1 aylik extra kira odemek zorunda kaldim. Los Angeles'a geldim ve Ocak 7'e kadar airbnb studio kiraladim. Is bulmadan ev kiralamak istemiyorum, evi gectim sanirim tam yerlesik hayata gecmeden oda kiralamak daha mantikli, insan gec ogreniyor tabii.
San Diego belediyesi olsun. Los Angeles belediyesi olsun oradaki islere de basvurdum geri donus yok.
Certificate icin online birkac IT egitime basladim, ama yakin zamanda faydasi olmaz gibi gorunuyor.
Oturdum ne yapacagimi dusunuyorum, ne is yapacagimi da bilmiyorum, drone vs yapabilirsin diyorlar da 2 sorun var. Bende FAA'den drone pilot belgesi var, ama ticari is yapmak icin Part 107 belgesi gerekmis ve bunun sinavi da asiri zormus, tum havacilik terim ve senaryolarini ogrenmen gerek, kitaplari ve kurslari var dusunun. Ve dahasi alsam da drone islerini hem cogu sirket kapatmis, ve hem de anlamadigim derecede dusuk fiyatlar.
Bu gidisle giderlerimi dusurmek icin Turkiye'ye donup oradan Amerikan sirketlerde is arayacagim. Ya da farkli eyaletlere is aramak icin yollara dusecegim. Valla bunaldim, cepten hazir yiyorum, bu gidisle birkac aya homeless olacagim...
Arkadaslar ben ne yapayim? Ne onerirsiniz?
Acilen masrafları düşürüp gelir yaratmaya odaklanmanız gerekiyor. Şu anda Amerika’nın en pahalı bölgelerinden birindesiniz. İş olanaklarının daha fazla, yaşam maliyetinin görece düşük olduğu bir eyalete taşınmak mantıklı olur. Teksas bu açıdan iyi bir seçenek; Houston veya Dallas çevresi hem daha ucuz hem de göçmen ve Türk nüfusunun bulunduğu bölgeler. Bu süreçte tek başınıza kalmamanız ve bir çevre edinmeniz de önemli. Önce daha yakın bir yere geçeyim derseniz Phoenix ya da Las Vegas'a bakabilirsiniz.
Gerçekçi olmak gerekirse yazılım ve IT alanında giriş seviyesi bir işe girmek, piyasa şartları ve yapay zeka etkisiyle artık çok zor. Amerika’da çalışma deneyimi yoksa süreç daha da uzayabiliyor. Aylarca, hatta yıllarca iş aramanız gerekebilir ve buna rağmen garantisi yok. Bu yüzden bu alanı uzun vadeli bir hedef olarak konumlandırmak daha sağlıklı olur.
Bu aşamada mutlaka çalışmanızı öneririm. Gelir gider dengesini sağlamak moral verir. Geçici işler kariyerden vazgeçmek anlamına gelmez; tam tersine size zaman, referans ve nefes alanı kazandırır. Önce gemiyi yüzdürmek gerekir, sonra bir rota çizilir.
Geçiş süreci için bazı seçenekler şunlar olabilir:
- Okul otobüsü şoförlüğü. Sürekli eleman aranıyor. Teksas’ta saatlik $25 ödeyen yerler var.
- Tırcılık. Yasal statüsü ve dili olmayanlara kapatılıyor, bu açıdan avantajlısınız.
- Depo işleri. Warehouse entry level no experience şeklinde aratıldığında çok sayıda seçenek çıkıyor.
Türkiye'ye dönüp oradan Amerika işi aramayı genel olarak tavsiye etmem. Hem altı aydan uzun kalmak yeşil kartı riske sokar, hem git-gel yapmak yıpratıcı ve masraflı olur, hem de uzaktan iş bulma şansınız çok düşük.
Kolaylıklar dilerim.
-
@arnblt, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar size tavsiyem ABD de begendiginiz eyaletleri bastan sona yazin. 10-15 tane falan ve en sonuncusuna tasinin. Sansini orada deneyin sonrasinda istediginiz yere tekrar tasinirsiniz. Green Cardiniz var kacak degilsiniz ABD nin ic kesimlerinde cok fazla gocmen yok bu da daha fazla is imkani demektir. California, NY gibi yerler cok rekabetci yerler. Turkiye ye donmek sansinizi arttirmaz ama dediginiz gibi belki ekonomik acidan biraz daha korumaya alir.
Simdiye kadar yasadiklariniz sizde tecrube olarak kalsin. Sifirdan basliyor gibi dusunun. Bu zamana kadar olan kismini da tatil gibi dusunun. Sonucta yer secimi olarak yapilabilecek en buyuk hatayi yapmissiniz buradan sonra nereye giderseniz gidin daha iyi olacaktir.
Isleriniz rast gitsin.Tesekkurler hocam, oyle saniyorum CA'dan tasinacagim. 1 yil, 2 yil bilemiyorum artik IT egitimlerime agirlik vererek gecici is ve sehir bulmam gerekecek. TX ve NC'dan bahsediliyor, 1 hafta kadar buralar ve farkli yerleri arastiracagim ve 2 haftaya da yola koyulurum gorunuyor. Tesekkurler
-
@akara, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar merhaba biraz plansızlık sizi bu hale getirmiş herhalde kendimden örnek vereyim, 5 ay bitti 2 cocuk ile ev kiramı ve tüm giderlerini karşılayacak gelir düzeyine ulaştım. Cepten yemiyorum 2 aydır. Bence asıl işinizi hemen yapmak için beklemeyin. Ben esnafım ama bir yıl beklemeden,yatırım yapmak istemedim. Dordash ve uber east ile başladım ama geliri düşük. İnstacart biraz daha iyi şuan walmart spark yapıyorum baya hoşuma gidiyor. Geliride çok iyi, markette alış veriş yapmayı seven birisiyim. İstediğim saatlerde çalışıyorum. Günde çalışma saatim ortalama 9 saat, haftada bir veya iki gün kesin izin yapıyorum, saatlik ücretimde iki aydır 20-25 dolar ortalamasından bence sizde zaman kaybetmeden böyle bir iş ile başlayın sıfırdan iyidir. Asıl meslek içinde araştırmaya devam edin. Ben bu aradada dil kursuna gidiyorum. Spark linki aşağı ilgilenirseniz. Kolaylıklar dilerim.
Hi, sign up to be a Spark driver at the link here: https://drive4spark.walmart.com/signup. Once approved, install the Spark Driver app and complete the in-app setup using my referral code "AKSO69S1" so that we can both earn an incentive once you complete enough Spark trips! Note: incentive details will be shared with you within 1 day of finishing app setup. See list of eligible Referral zones: https://drive4spark.walmart.com/spark-driver-referrals
Merhaba, hocam oncelikle sizi takdir ederim ve dogru olani yapmissiniz. Ben bir basinayim, bakmakla sorumlu oldugum kimse yok kafasinda davranmis olmakla kendime bakma gercegini ihmal ettim.
Doordash e de baktim, waitlist diyor. Uber ve Lyft yolcu tasimaya da bakmistim ama 1 yil Amerikan ehliyeti istedi ikisi de.
Walmart oldugum en yakin yere 31 miles. Su an oyle gorunuyor ki oncelikle CA'dan tasinmam gerek, bununla ilgi arastirma yapacagim, tesekkurler.
-
@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar
Öncelikle öyle çok çaresiz bir durumda değilsiniz, en başta onu söyleyeyim. Bende benzer bir süreçten geçtim, 2024’te AoS yaparken sürecimin uzaması sebebiyle çok para harcadım, birikimim eridi, çalışamadım ve turist gibi ülkeyi gezdim (gezmek zorunda kaldım gibi bir şey aslında) Yaşadıklarınızı gayet iyi anlıyorum, bunu bir tecrübe ve tatilmiş gibi görürseniz, soruna başka bir çerçeveden yaklaşabilirsiniz. Arkadaşlarımın yaptıkları yorum ve önerilerin tamamına katılmakla birlikte, bende kendi önerilerimi paylaşayım.Amerika’yı kafanızdan silmediğiniz müddetçe Türkiye’ye uzun süreliğine gitmenizi hiç önermem, hele de orda Amerika için iş ararım fikrini tamamen aklınızdan çıkarmanız lazım; ben denedim, o iş öyle yürümüyor. Yüzlerce başvuru yapıp bir mülakat kapıyorsunuz, adamlar sizin ülkede olmadığınızı anlayınca görüşmek bile istemiyorlar, saatler uymuyor, gelen aramayı spam zannediyorsunuz vs. Olmuyor yani, o şekilde Türkiye’deyken Amerika’daki süreci yönetmek gerçekten çok zor.
İkinci olarak; evet Los Angeles ve San Diego oralar ciddi çok pahalı. Başka bir eyalete taşınmayı gündeme alabilirsiniz, eğer sıfırdan tekrar başlangıç yapmayı düşünüyorsanız, ki görünen köy kılavuz istemez. Amerika haritası alıp, haritayı detaylı inceleyin, sonra pinlediğiniz yerleri google’dan araştırırsınız. İlk etapta oda tutun, Türk Facebook grupları ve SpareRoom uygulaması işinizi gayet görür. Oda tutmak masrafınızı ciddi ölçüde azaltır.
İş olarak da; örneğin ben Trader Joes’da çalışıyorum, biraz face-paced ve bazen de hafiften ağır bir iş, ama keyifli, çalışanlar olsun, müşteriler olsun herkes pozitif. Saatlik ücreti ve benefitleri fena değil, ayrıca w2 iş olarak geçtiği için, 6-12 ay çalıştıktan sonra ssn ve skora bile çok gerek kalmadan kendi evinizi tutabilir, çok düşük faizle aracınızı değiştirebilirsiniz. Amerika’da w2 işte çalışmak gerçekten çok önemliymiş, insan onu anlıyor. TJ veya benzer bir iş ana işiniz olur, hem ordan sağlık sigortanız da olmuş olur, off günlerinizde ve işe gelip giderken de Ubereats/Doordash yaparsınız, benim coworkerlarım da aynı şeyi yapıyorlar, böylece gelirinizi katlamış olursunuz. Örnek veriyorum 2-2.5k TJ veya benzeri bir işten kazanırsınız, 1-1.5 k da delivery işlerinden eklersiniz, 3-4k arası bir net gelire rahat ulaşırsınız. Tek başınıza yaşayıp oda da tutarsanız, mesela Dallas gibi bir şehirde bu para sizin yaşamınızı idame ettirmeye yeter de artar.
Sertifika edinim süreciniz bittikten sonra da IT alanında iş aramaya devam edersiniz; zaten Amerika’da iş aramak da apayrı bir süreç, iş ararken de nasıl iş aramanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Resumenizi mutlaka Amerika standartlarına göre değiştirmeli, ve tamamen sizin niteliklerinize uygun işlere başvurmalısınız. İş başvurusu yaptığınızda cvnizi bir insan okumuyor, o sebeple ATS sisteminden geçecek ve bir ikcının önüne düşecek şekilde revize etmelisiniz. Uzun bir süre belki bir yıl, hatta iki yıl iş bulamayabilirsiniz, tamamen şans, biraz da ne kadar network yapacağınıza da bağlı aslında, o sebeple bir an önce bir plan dahilinde pozisyonlanmanız gerekiyor.
Merhaba, tesekkur ederim. Evet Turkiye'ye donme biraz sikintili gorunuyor, bu kismi eleyecegim. Onceligim CA'dan tasinmak durumunda olmam. 1 hadfta civari nereye tasinabilirim ve 2 hafta sonra da oraya tasinirim gorunuyor su asamada. Farkli isleri de arastiracagim, tesekkurler
-
@sevdemimi, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar
Meslekler
1 tırcılık hala popüler 7 bin dolar üzeri legal kazanç var
2 orduya katılım 7 bin dolar başlangıç maaş
3.Dispacher . Tırlara yük bulma işi . İngilizce ve biraz deneme ile dünyanın her yerinden çalışabilirsin.
İş bulamadım . İngilizce iyi değil . Tırcılığa devam:)Merhaba, oncelikle tesekkurler. Tircilik hic dusunmedim ve halen de dusunmuyorum.
Ordu olayini son birkac aydir dusunmeye baslamistim ama her ne kadar PT seviyesinde bir spor hayatim olsa da 82 dogumluyum, US Air Force en yuksek yas alan kategori, 42. Ki onu da birkac aydan kacirmisim. -
@saulgoodman, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@hDundar, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
Arkadaslar merhaba, akil danismak istiyorum ve hem de biraz icimi dokeyim ve ben gibi keyifcilere tecrube olsun, olsun ki ayni hataya dusmesin

Dv2025 ile 14 Subat 2025'te bir basima Amerika'ye giris yaptim. Turkiye'de bilisim ogretmeni idim, arabami vs sattim, cebime $60k civari parayi koydum ve geldim. Bilisim Ogretmenligi ve de MIS (Management Information systems) diplomaliyim.
Gunesli ve nemli olmayan havalari seven biri olarak San Diego'ya yerlesmistim, oda fln kiralamayip gittim aylik 2800'e lease yaptim ve evime bircok esya satin aldim (ah kafam)! Ilk birkac ay calismicam, is aramicam, chill yapicam dedim. Elimde bir drone o beach senin, bu dag benim gezindim durdum(ayni kullanici adimla IG de gorebilirsiniz).
Gozumu bir actim ki Agustos olmus ve ben hala serseri misali bos bos geziniyorum ve simdiye kadar tek cent kazanmamis ve iste aramamisim. IT alanda linkedinden isler aramaya basladim, geri donus yok. Ust seviye isleri gectim, giris seviye IT support da bulamiyorum. Amazon flex bakayim dedim onda da waitlist varmis, Uber ya da Lyft yolcu tasima yapayim dedim ve ikisinde de min 1 yillik Amerika ehliyet istedi. Hicbir sey bulamadim. San Diego'dan tasinmaya karar verdim, esyalarin bana yuk olacagini dusunerek birkac ay oncesinde sifir aldigim esyalari yok paralara sattim. Kasim 25'te lease bitmeden cikabilmek icin 1 aylik extra kira odemek zorunda kaldim. Los Angeles'a geldim ve Ocak 7'e kadar airbnb studio kiraladim. Is bulmadan ev kiralamak istemiyorum, evi gectim sanirim tam yerlesik hayata gecmeden oda kiralamak daha mantikli, insan gec ogreniyor tabii.
San Diego belediyesi olsun. Los Angeles belediyesi olsun oradaki islere de basvurdum geri donus yok.
Certificate icin online birkac IT egitime basladim, ama yakin zamanda faydasi olmaz gibi gorunuyor.
Oturdum ne yapacagimi dusunuyorum, ne is yapacagimi da bilmiyorum, drone vs yapabilirsin diyorlar da 2 sorun var. Bende FAA'den drone pilot belgesi var, ama ticari is yapmak icin Part 107 belgesi gerekmis ve bunun sinavi da asiri zormus, tum havacilik terim ve senaryolarini ogrenmen gerek, kitaplari ve kurslari var dusunun. Ve dahasi alsam da drone islerini hem cogu sirket kapatmis, ve hem de anlamadigim derecede dusuk fiyatlar.
Bu gidisle giderlerimi dusurmek icin Turkiye'ye donup oradan Amerikan sirketlerde is arayacagim. Ya da farkli eyaletlere is aramak icin yollara dusecegim. Valla bunaldim, cepten hazir yiyorum, bu gidisle birkac aya homeless olacagim...
Arkadaslar ben ne yapayim? Ne onerirsiniz?
Acilen masrafları düşürüp gelir yaratmaya odaklanmanız gerekiyor. Şu anda Amerika’nın en pahalı bölgelerinden birindesiniz. İş olanaklarının daha fazla, yaşam maliyetinin görece düşük olduğu bir eyalete taşınmak mantıklı olur. Teksas bu açıdan iyi bir seçenek; Houston veya Dallas çevresi hem daha ucuz hem de göçmen ve Türk nüfusunun bulunduğu bölgeler. Bu süreçte tek başınıza kalmamanız ve bir çevre edinmeniz de önemli. Önce daha yakın bir yere geçeyim derseniz Phoenix ya da Las Vegas'a bakabilirsiniz.
Gerçekçi olmak gerekirse yazılım ve IT alanında giriş seviyesi bir işe girmek, piyasa şartları ve yapay zeka etkisiyle artık çok zor. Amerika’da çalışma deneyimi yoksa süreç daha da uzayabiliyor. Aylarca, hatta yıllarca iş aramanız gerekebilir ve buna rağmen garantisi yok. Bu yüzden bu alanı uzun vadeli bir hedef olarak konumlandırmak daha sağlıklı olur.
Bu aşamada mutlaka çalışmanızı öneririm. Gelir gider dengesini sağlamak moral verir. Geçici işler kariyerden vazgeçmek anlamına gelmez; tam tersine size zaman, referans ve nefes alanı kazandırır. Önce gemiyi yüzdürmek gerekir, sonra bir rota çizilir.
Geçiş süreci için bazı seçenekler şunlar olabilir:
- Okul otobüsü şoförlüğü. Sürekli eleman aranıyor. Teksas’ta saatlik $25 ödeyen yerler var.
- Tırcılık. Yasal statüsü ve dili olmayanlara kapatılıyor, bu açıdan avantajlısınız.
- Depo işleri. Warehouse entry level no experience şeklinde aratıldığında çok sayıda seçenek çıkıyor.
Türkiye'ye dönüp oradan Amerika işi aramayı genel olarak tavsiye etmem. Hem altı aydan uzun kalmak yeşil kartı riske sokar, hem git-gel yapmak yıpratıcı ve masraflı olur, hem de uzaktan iş bulma şansınız çok düşük.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba, tesekkur ederim. Turkiye donme isi pek mantikli degil evet. Su asamada en mantikli secenek CA'dan tasinmam gerektigi. TX ve NC cok bahsediliyor bilemiyorum. 1 hafta kadar yer=is olanaklari konusunu arastiracagim ve 2 hafta sonrasinda da yola koyulacagim gorunuyor. IT is basvuru ve egitim surecim paralel devam edecek, yakin gelecekte olmasa da vaz gecmeyecegim. Tesekkurler.
-
@hDundar, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@Sharm, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
@hDundar
Gunun birinde Reaper veya Global Hawk ucurmak (veya yardimci rollerde calismak) ister miydiniz? Enlisted veya Officer olarak devam etmek ilginizi cekerse arastirmanizi oneririm.https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak
Bu arada, gecici olarak, Concentrix, Cognizant gibi sirketler vasitasiyla uzaktan da calisilabilecek IT/Support islerine, okullarda gecici yardimci ogretmenlik pozisyonlarina da bakabilirsiniz.
Sn @ATS16 'nin yorumlarina katiliyorum. Yasam kosullari ve maliyeti daha dusuk bir yerde konumlanip is buldugunuzde ilgili lokasyona gecebilirsiniz. CA yerine TX (Austin ?) veya NC sularini degerlendirebilirsiniz. Forumdaslarimizin actigi lokasyon bazli konulari da incelemenizi oneririm.
Yolunuz acik olsun ve iyi sanslar!
Oncelikle tesekkur ederim. US Air Force Remote Drone Pilot olayini arastirmistim ve sayfasinda da belirttigi uzere Citizen olmaniz gerekiyor, Green Card ile kabul olmuyormus.
Hatta diger askerlik seceneklerine de bakmistim, saglikli yasayan, PT seviyesinde spor gecmisi olan biri olarak maalesef yastan eleniyorum, 1982 dogumluyum, hatta Air Force da saniyorum birkac aydan kacirmisim. Zaten bekarim, beni bir yere baglayan birsey de yok, yas sikintisindan eleniyorum.
Isin asli ogretmenlik artik dusunmuyorum, ayrica ogremenlik icin cok daha native bir ingilizce gerek diye biliyorum, ben ancak konusma asamisdayim.
Su asamada oyle gorunuyor ki bana yolculuk var, TX ve NC bayagi konusu geciyor. Su 1 hafta bir yerleri arastirip saniyorum 2 hafta sonra kadar yola koyulacagim. Tekrardan tesekkur ederim.
Enlisted olarak baslayip, hizlandirilmis olarak vatandasligi alip sonraki rotasini bu sekilde cizenler olabiliyor.
Eger daha once gorusmediyseniz bir recruiter ile yuzyuze ve online konusun derim. Yas konusunda "waiver" almak ender bir durum olsa da en azindan ilk agizdan bilgi alir ve varsa alternatif yollari ogrenebilirsiniz. National Guard icin de konusup arastirin. Bazen becerikli ve azimli bir recruiter farkli cozumler bulabilir. Forumdaki askerlik konusunu da inceleyip oradaki forumdaslardan da fikir alabilirsiniz.
Yardimci ogretmenligi gecici olarak yine de deneyebilirsiniz, IT icerikli bir derste lab hazirligi yapiyor olabilirsiniz, mukemmel ders anlatmaniz gerekmeyebilir.
Son zamanlarda DHS tarafinda acilan pozisyonlarin yaninda digerleri icin:
-
Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya.
açıklaması
Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir.
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k