Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • USA Army, Navy, Air Force ve National Guards Süreçleri

    Merhabalar;

    2015 yılında yazdığım bilgileri guncelleyerek aktariyorum...

    Aşağıda göreceğiniz süreçler de fazla değişiklik yoktur; sadece gelir tablosu dağıtımı değişmiş durumda. army, navy ve national guards için hala geçerli bilgiler içeriyor. Tekrarlama isterim ki 11 Eylül'den bugüne Amerika Savaş statusundedir ve bu federal kanun ile sabit bir şekilde 1 gün bile askerlik görevi yapanların vatandaşlık hakkına kavuşacağını söyler. Fakat orduya katılım süreçlerinde birime ve göreve değişiklik göstermesine rağmen ortalama en az 1-2 yıl arası sözleşme istenir. Taleplerinize göre değişir, örneğin emin değilim fakat 6 yada 7 yıl sözleşme ile ev kredinizin 470k $ / 1,000 k sını karşılamak gibi benefitler sunulur.

    Unutmayın ki en kesin ve güncel bilgileri https://www.goarmy.com/ gibi resmi basvuru sitelerinden alabilirsiniz. Buradan bölgenizdeki en yakın recruiter ile randevu planlayabilirsiniz. Aklında azda olsa katılma fikri olanların görüşmesini kuvvetle öneririm. Çünkü mesleğiniz, yetenekleriniz vb. önemli etkenler süreçlerde inisiyatifler kullanılmasına yarayabiliyor...


    Muhtemel eksikler olacaktır, hep beraber belki güzel bir rehbere çevirebiliriz.

    [link text]
    Öncelikle Ordu Görevi 2'ye ayrılıyor:

    1-) Active Duty

    İsminden de anlayabilceğiniz gibi yapacağınız sözleşme doğrultusunda kariyerinizi TAMAMEN askerlik yönünde çiziyorsunuz. Sürekli ve aktif olarak görev yapan bir asker oluyorsunuz. Bu durumda TR içerisinde oldugu gibi başka işlerde çalışma sansınız olmuyor. Çünkü tüm iş planınız aktif askerlik üzerine kuruluyor.

    2015 Gelir Tablosu:

    Rank <2 Years Experience 4 Years Experience 6 Years Experience
    Private (E1) $18,378**
    Private (E2) $20,602.80 $20,602.80 $20,602.80
    Private First Class(E3) $21,664.80 $24,418.80 $24,418.80
    Specialist or Corporal (E4) $23,994 $27,936 $29,127.60
    Sergeant (E5) $26,172 $30,661.20 $32,814
    Staff Sergeant (E6) $28,569.60 $34,171.20 $35,578.80

    Rankler ile doğru orantılı olarak profit durumunuz artmaktadır. Yukarıdaki gelirlere bonuslar ve ek imkanlar dahil değildir.

    Spesifik bir iş tercihinde bulunursanız , gerekli eğitimleri bitirip şartları sağlarsanız ek bonus imkanı yakalayacaksınız. Bunlarda aşağıda mevcuttur.

    ACTIVE DUTY ENLISTMENT BONUS

    • Qualified active duty recruits may be eligible for up to $40,000 in bonuses.
    • 14E PATRIOT Fire Control Enhanced Operator/Maintainor
    • 14G Air Defense Battle Management Systems Operator
    • 14H Air Defense Enhanced Early Warning Operator
    • 25Q Multi-channel Transmission Systems Operator-Maintainer
    • 25S Satellite Communications Systems Operator-Maintainer
    • 35G Geospatial Intelligence Imagery Analyst
    • 35M Human Intelligence Collector
    • 35N Signals Intelligence (SIGINT) Analyst
    • 35T Military Intelligence Systems Maintainer/Integrator
    • 88M Motor Transport Operator
    • 92R Parachute Rigger

    2-) Army Reserved

    "Army Reserved" Askerliğin TR'de tam bir karsılıgı yoktur. Bu nedenle örnek veremiyorum. Fakat su sekilde acıklayalım. Her yıl, 2 haftalık ve her ay 1 hafta sonu olmak üzere askeri personel oluyorsunuz. Yetenekleriniz ve eğitimleriniz doğrultusunda spesifik konularda da gorevlendirilebiliyorsunuz. Diğer tüm günlerde sivil hayatınıza ve sivil işinize devam edebiliyorsunuz. Tabiki bunun gelirleri ve şartlarında değişiklikler söz konusu oluyor.

    2015 Gelir Tablosu:

    Rank <2 Years 4 Years 6 Years
    Private (E1) $3,216.15**
    Private (E2) $3,605.49 $3,605.49 $3,605.49
    Private First Class (E3) $3,791.34 $4,273.29 $4,273.29
    Specialist or Corporal (E4) $4,198.95 $4,888.80 $5,097.33
    Sergeant (E5) $4,580.10 $5,365.71 $5,742.45
    Staff Sergeant (E6) $4,999.68 $5,979.96 $6,226.29

    Üzerine ek bonuslar eklenmektedir. Örneğin Yabancı dil bilinmesi ve kullanılması aylık 1,000 $ bonus kazandırmaktadır.

    Örneğin

    • Basic Combat Training alırsanız 20.000 $ bonus imkanı yakalayacaksınız.
    • Özel kuvvetler Birliklerine secilen kişiler 40.000 $ bonus imkanı yakalayacaktır.
    • Ranger'lar 10.000 $

    vb şeklinde bonuslar değişmektedir.

    Bizler için önemli süreçlerden birinin ana dilimizin Türkçe olmasıdır. İçerisinde bulunduğumuz süreçte özellikle aranan kişiler durumuna geçmiş bulunmaktayız. Bunun dışında aşağıdaki diller bonus imkanı sağlamaktadır.

    Pushtu/Pashto/Pachto
    Pushtu-Afghan
    Persian-Afghan (Dari)
    Persian-Iranian (Farsi)
    Arabic-Modern Standard
    Arabic-Gulf-Iraqi
    Arabic-Egyptian
    Arabic-Levantine
    Arabic-Libyan
    Arabic-Moroccan
    Arabic-Tunisian

    Bonusların sayısı coktur bunun için aşağıda paylaşacağım linkleri ayrıntılı incelemeniz olacak. Burada hepsini yazmaya çalışırsam uzun bir kitaba dönüşecektir. Zaman içerisinde herşeyi ekleyeceğim. Sonuc olarak yabancı dil, mesleğiniz, yetenekleriniz vb herşey bonus değerindedir. Yukarıda gördüğünüz temel profitlerin düşük olmasının nedeni görünenden cogunun bonus olarak verilmesidir. Muhtemel geliriniz. x2-3 katı olacaktır.

    Bunların dısında normal şartlarda USA Army'de gorev alanların 1 yılı doldurdugunda vatandaşlık hakkı bulunmaktadır. Fakat 11 Eylul'den bugune savas durumunda olduklarından ilk mesai sonunda vatandaşlığı hak edersiniz. Fakat sözleşmenizi yerine getirmeniz gerekir. Mortgage desteği, ücretsiz eğitim(tüm aileye), taşınma masrafları, gıda desteği, sağlık sigortası vb neredeyse hayatın tüm ihtiyaclarında büyük destekleri vardır. Tüm ayrıntılara zamanla gireceğim fakat, cocugumun ücretsiz olarak eğitimine devam etmesi bile bence büyük bir şanstır.

    Şimdilik bu kadar , bilgisi olan herkes eklemelerde bulunursa burayı guzel bir kaynağa cevirebiliriz. Tekrarlamak isterim ki verdiğim bilgiler kendi tecrübe ettiğim ve araştırdığım süreçleri anlatmaktadır, kesin & doğru bilgiler gibi bir açıklama olmasını istemem.

    Herkese güzel günler dilerim..


  • ⭐⭐

    yaş sınırı varmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Konuyu cok dagitmadan ABD vatandasligina gecis konusunda kisa bir ekleme yapayim...
    Asker sayilabilmek icin 10 haftalik basic training'i yani temel egitimi bitirmis olmaniz lazim, bu egitimi bitirmeden asker sayilmiyorsunuz. Eger orduya katildiginizda Green Card'iniz varsa ve vatandaslik basvurusu yapmayi dusunuyorsaniz, ancak bu egitimden sonra vatandaslik icin basvuru yapabilirsiniz. Ayrica Agustos 2009'dan beri bu uygulama devam ediyor, henuz son tarihini belirten bir yasa olmadigi icin ABD savas halinde oldugu surece uygulama devam edecektir.
    bu konuda ek bilgi icin: https://www.uscis.gov/news/fact-sheets/naturalization-through-military-service-fact-sheet

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka tam emin degilim ama sanirim basvuru icin 21-42 yas arasinda olmaniz gerekiyor.

    Liseden mezun olmak ya da dengi bir diplomaya sahip olmak gerekiyor. Liseden mezun olur olmaz, 21 yasinda olmasaniz da ailenizin izniyle (waiver ile) yine katilabiliyorsunuz.


  • Öncelikle bu güzel konu için teşekkür ederim.Bazı sorularım bulunmakta bu konu ile alakalı.
    -Ben diyelim ki asker olmak istiyorum fakat deniz kuvvetlerinde bunu ben seçebilir miyim ?
    -Bana tam olarak ne yaptıracaklar savaşa mı yollıcaklar? (Filmlerde gördüğüm kadarıyla böyle düşünüyorum)
    -Uzak yol vardiya zabiti olmam (3. Kaptan ) bir avantaj sağlar mı bu seçimler konusunda
    ve teşekkür ederim tekrardan 🙂


  • Merhaba @Richmond Bey,

    • Evet seçim sansınız mevcut, basvuru bağlantılarında görebileceğiniz gibi spesifik basvuru yapabiliyorsunuz.
    • Göreve kabul edileceğiniz birime ve hizmetinize göre değişecektir. Örneğin Cyber Security Expert olarak görev alacaksanız harp alanında olma ihtimaliniz düşüktür. ABD sistemini şirket gibi düşünün, bir bölümü silahlı kuvvetler bir bölümü de mesleklerin olduğu şirket gibidir. Hepsinin ortak noktası 10 haftalık basic training zorunludur. Ama bilmelisiniz ki her pozisyon için harp durumunda görevlendirme ihtimali vardır.

    Örneğin National Guards, federal kanunlara bağlı olduğu gibi eyalet kanunlarınada bağlıdır. İşleyiş az da olsa eyaletlere göre değişiklik gösterir. Fakat isminde ki gibi ulusal muhafızların görev yeri kendi eyaletidir. İhtiyaç dahilinde askeri kurallar esnektir, başka bir eyalette de görev verilme haklarına sahiptirler.

    -Kaptan olmanız kesinlikle artı puan sağlayacaktır. Fakat bunun ayrıntılarını ve katkılarını bilemiyorum, en iyi çözüm navyden bir recruiter ile görüşmek. https://www.navy.com/online-application.html dan basvuru yapabilir ve bilgi edinebilirsiniz.


  • @ismailorhan bey çok teşekkür ederim cevabınız için dün bütün gece bu konu hakkında araştırma yaptım ve 150 tane farklı meslek olduğunu fark ettim.Bu meslekler hiç savaş alanında görev alacak gibi durmuyor.Mesela kendi mesleğime uygun Watercraft operator veya hoşuma giden askeri köpek eğitmenliği ve insansız hava aracı bakımı gibi.Çalışma saatleri haftada 5 gün ve yılda 1 aylık izin olduğunu farkettim .Türkiye de ki memuriyet hayatına benziyor biraz.Gayet düşünülebilir bir seçenek bence.Konu için tekrar teşekkür ederim


  • Köpek eğitimi konusunda planınız varsa öncesinde FEMA ve INSARAG search dog standartlarını okumanızı öneririm.


  • @ismailorhan Tamamen araştırma aşamasındayım şu anda.Güvenli olan görevler için araştırma yapıyorum daha öncede bahsettiğim gibi.

    -Bir yerde bir bilgi gördüm bekarlar yurtta kalmak zorundadır diye benimde işime gelir aslında fakat oraların ücretleri konusunda bir bilgi bulamadım.Bu konu hakkında bilginiz var mı ?


  • @richmond bunlar navy meslekleri mi ? Nereden ulastiniz acaba bu bilgiye ? Ben de gemi insa muhendisiyim ve askeri tersaneler ilginc olabilir diye dusunuyorum kendi adima ancak su ana kadar o tarz bir is olasiligina rastlamadim bahsedilen linklerde


  • @filth_grinder Merhabalar. Goarmy.com sitesinden ulaştım bu mesleklere.26 tane farklı teklif edilen iş var Mechanics bölümünde.

    -https://www.goarmy.com/careers-and-jobs/browse-career-and-job-categories/mechanics/watercraft-engineer.html

    Şu linke bir bakmanızı tavsiye ederim bu sanırım Gemi makina mühendisi gibi birşey oluyor Türk ticari bahriyesinde olan.Ama bu işlerin nasıl seçildiğini sınav dışında başka nelerin etkin olduğunu birkaç kişiye sormak istedim ama henüz dönüş alamadım dönüş aldığımda buraya aktaracağım.Merak ettiğim olay ben bir iş belirlediğimde saha işleri daha çok onu alabiliyor muyum yoksa karambol bir yere mi yerleştiriyorlar.Önemli olan bu ve hala cevabını alabilmiş değilim.


  • Bekarlar veya evliler için benim bildiğim tek düzenleme, askeri emir ve zorunluluk ile atamanız olursa, eşinize de iş bulma konusunda destek veriliyor ve askeri personel ailelerinin yakınlaşması için eventler düzenleniyor. Bekarlar yurtta kalmalıdır vb bir düzenleme hiç duymadım, yanlıs yonlendirmek istemem.

    National Guards da görevli olursanız eyaletinizde görevli olacaksınız fakat diğer kurumlar için recruiter ile görüşmek ve tekliflerini incelemek gerekli.


  • Turkiyede tsk mensuplarinin alımda veya rütbelendirilmelerinde bir avantajlari oluyor mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fmac Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    Turkiyede tsk mensuplarinin alımda veya rütbelendirilmelerinde bir avantajlari oluyor mu

    sayin @fmac konuyu uzmanlarina birakiyorum 🙂 arkadaslar cevaplarlar...

    fakat durumu biraz garip buldugumdan sormak istedim size (bu arada sanirim boyle bir avantaj yok) Turkiye'de ordudaki rutbeli gorevliler vatana/bayraga baglilik yemini gibi bir torenden geciyorlar mi? Eger boyle bir durum varsa iki ayri orduda rutbeli gorevli olmak biraz garip bir durum oluyor.

    Benzer bir durum vatandaslik icin gecerli, ABD vatandasi olurken bayraga ve anayasaya baglilik yemini ediyorsunuz, eger daha sonra baska bir vatandasliga gecerseniz ABD vatandasliginizi kaybediyorsunuz (ulkeye bagliliginizi yitirdiginiz icin). Gerci ordu icin bakis acisi biraz daha pragmatik de olabilir, ama bilmedigimden sormak istedim.


  • @crazycells Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    @fmac Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    Turkiyede tsk mensuplarinin alımda veya rütbelendirilmelerinde bir avantajlari oluyor mu

    sayin @fmac konuyu uzmanlarina birakiyorum 🙂 arkadaslar cevaplarlar...

    fakat durumu biraz garip buldugumdan sormak istedim size (bu arada sanirim boyle bir avantaj yok) Turkiye'de ordudaki rutbeli gorevliler vatana/bayraga baglilik yemini gibi bir torenden geciyorlar mi? Eger boyle bir durum varsa iki ayri orduda rutbeli gorevli olmak biraz garip bir durum oluyor.

    Benzer bir durum vatandaslik icin gecerli, ABD vatandasi olurken bayraga ve anayasaya baglilik yemini ediyorsunuz, eger daha sonra baska bir vatandasliga gecerseniz ABD vatandasliginizi kaybediyorsunuz (ulkeye bagliliginizi yitirdiginiz icin). Gerci ordu icin bakis acisi biraz daha pragmatik de olabilir, ama bilmedigimden sormak istedim.

    aynı anda çalışma durumu olmayacak tabiki, mecburen burdaki işi bırakıyorsun zaten, birde bu bağlılık yemini her vatandaş için geçerli bir mevzu ama yeterince yaptığımı düşünüyorum 🙂 bizim ordumuzda çifte vatandaşlık durumu serbest. ancak greencard koşullarına uymak açısından zaten mesleki devamiyet sağlanmayacağı için türkiyedeki görevi bırakmak zorunda kalıyorsun.
    yoksa iki ordu da aynı anda görev yapmak seninde söylediğin üzere mümkün değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fmac bilgilendirme icin tesekkurler, yok zaten ayni anda calismayi kastetmiyordum.


  • college parasını çıkarmak için orduya reserve olarak girmek hakkında bi bilgisi olan var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak içinde söyledi:

    college parasını çıkarmak için orduya reserve olarak girmek hakkında bi bilgisi olan var mı ?

    sanirim gorev aldiginiz sure cok kisitli oldugundan ve dolayisiyla kisitli miktarda para kazandiginizdan dediginiz sekilde egitim almak mumkun degil ama bu durumda army'nin sagladigi indirimli okuma ya da devletin ve baska kurumlarin askerlere sagladigi burs/kredi olanaklari mevcut olabilir.


  • Army forumlarini dolasiyorum %100 e kadar odendigi soyluyorlardi.orduda gorev yapmis bi turk le konusmustum bedavaya okuyorsun demisti tabi o normak active duty di.you tube dada var boyle bu kisilerle roportaj.benim ordudayken okula gitmek degil okula giderken orduya girmek konusunu merak ediyorum.biri hafta ici 2 gub ve hafta sonu diyordu.birde yazin belli bir sure.bu sekilde hem okul parami karsilarsa hemde ucretsiz saglik hizmeti sagliyorsa bence cok avantajli.acaba normal askerlerle benefitler aynimidir.insallah vizemi alirda gidersem seceneklerim arasinda gozukuyor.recruiterle konusmak en iyisi ama adama gidip ben okul parasi ve vatandaslik icinmi diyecegim ki direk amacimi belli ederek 😎 hatta okul bittikten sonra ikna etmeye calisiyorlarmis kalmalari icin tip okumak masrafli oldugu icin askeriye girenide okumustum.direk 1.agizdan ogrenmem gerekiyor anlasilan oda gitmeden pek mumkun gozukmuyor.tek trkce kaynak sayin @ismailorhan in yazdiklari.o cevaplayabilir uzun zamandir aktif degil maalesef


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum