@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@EzgiLera
Yani ben acele karar verip orda plan olmadan gidip hem masraf yapıp hemde plan olmadan rezil olma durumundan bahsettim elbette bu riski alıp gitmek isteyenlere lafımız yok. Ben biletimi 1 ay önce aldım şahsen daha olayların ne olduğu belli olmadan böyle bir risk alıp apar topar gitmek istemiyorum. Zaten trump böyle bir karar aldıysa halihazırda greencardı olanlarıda iptal eder isterse bu yüzden acele karar vermeden önce bu riskler değerlendirilmeli.
@proahmet
ABD’de yaşamayı ve çalışmayı istemişsiniz ki çekilişe başvurmuşsunuz, şükür ne mutlu ki çok güzel bir CN ile kazanan olmuşsunuz, sonuçların açıklandığı tarih olan Mayıs 2025 tarihinden bu yana süreci takip etmişsiniz kendi kaynaklarınızdan ve forumdan, evraklarınızı eksiksiz hazırlamışsınız ailenizden ve kendi özel zamanınızdan harcayarak, sağlık kontrolüne gitmişsiniz masraf yapmışsınız, Ankara’nın Kasım ayı soğuğunda sıra beklemişsiniz mülakat için, biraz heyecan biraz stres yapmışsınız mülakat esnasında ama vizeniz sorunsuz AP işleme takılmaksızın veya sponsor bulmanıza gerek olmaksızın onaylanmış, değişen pasaport teslim sürecinde forumu okuyarak ve araştırarak pasaportunuzu teslim almışsınız, elinizde binlerce kişinin imrendiği ABD’de yasal olarak yaşamaya ve çalışmaya izin veren göçmen vizeniz hazır dururken çekilişe hiç başvurmamış bir kişi ile aynı statüdesiniz şu an ABD’ye ilk girişi yapmadığınız sürece ve tasarının yasalaşması için önününüzde hala zaman varken. Sadece bir defa giris & cikis yaparak yasal gocmen surecinizi baslatabilirsiniz, bir sifirdan her daima buyuktur en azindan giris tarihi ve saatinizdeki duzenlemelere gore yasal bir gocmen unvanini alabiliyorken.
Nasip bu işler, alın yazısında varsa olur, sizinde mutlaka kendinize göre ölçüp tarttığınız hususlar vardır. Sürecinizin gönlünüzce olması dileğiyle