@gucarslan Hocam sabahleyin uzun yazamadim ama soyle bir gorusum var:
Sadece ABD'dekiler degil ama genel olarak yurtdisinda yasayan Turkler, ozellikle Batili ulkelerdekiler, kendilerini Turkiye'de yasayanlara karsi bir ustun gorme dusuncesindeler.
O yuzdendir ki Istanbul'da falan sokaklarda yapilan ayakustu Youtube soylesilerinde bile, yurtdisindan gelmis Turklerde bir tuhaflik hissedersiniz. "Biz oralarda surunuyoruz, siz burada ulkenizin kiymetini bilin" derler.
"E hadi gel madem oyle" dersen de, "Kurulu duzenimiz var orada" derler. 
Yani kisaca "Biz yurtdisindaki imtiyazli ozel irkiz, siz o imtiyazlara sahip olmayin, geride kalip surunun" demek isterler.
E tabii ki bu zihniyetteki insanlardan, tum herkes ABD'e gelsin, Almanya'ya gelsin gibi dusunceler bekleyemezsiniz cunku onlar imtiyazli, cok ozeller 
21 yildir ABD'deyim, 4 yillik Almanya yasantim var ve simdiye kadar Turkler kadar fesatci, kiskanc ve birbirlerini kullanmaya calisan baska millet gormedim. Istisnalar vardir elbette ama bana denk gelmedi.
Dedikodu var, giybetcilik var, fesatlik/kiskanclik var, adam kullanma var, kaziklamaya calisma var, ustun menfaatcilik var...daha say say bitmez! Bunlarin tum aksini iddia eden varsa, bence o kisi de bunlari yapanlardan birisidir kesinlikle 
Facebook'da "Amerikadaki Turkler" diye bir grup var, arasira takip ediyorum. Yardim isteyen insanlar oluyor veya fikir danisanlar oluyor. Verilen cevaplari okursaniz, zaten ne demek istedigimi cok iyi anlarsiniz.
Eger Trump goreve baslayinca kacak calistiranlari ihbar edenlere para odulu verecegim desin, ilk basta birbirlerini ihbar edecekler sizce kimler olacaktir??