Yazı biraz yoruma dayalı olmuş gibi. Nisan dan beri yasaklanan Green Card sahiplerinden bahsediyor. Böyle bir yasak hiç olmadı. Şu anda da yok. Mayıs ta bir tanıdığım gitti. Zaten order da böyle bir şeyden bahsetmiyor.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@ozangules62, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Şuan hala türkiyedeyim abd girişim şubat ayında olacaktı elim ayağım titriyor bana bir akıl verin acil giriş yapıp çıkış yapmalımıyım kararı mı beklemeliyim 17 ocakta düğünüm var kafayı yiyeceğim bütün sürecin mahvolması demek bu
Nikahı önceden yapıp eşinize de vize alarak çok doğru yapmışsınız.
Eğer imkanınız var ise, siz de eşiniz de hemen bir giriş çıkış yapın. Kartlarınız güvendiğiniz, bildiğiniz bir adrese teslim edilsin. Siz de bu süreçte düğününüzü, balayınızı yapın. Asıl taşınma tarihiniz geldiğinde, ülkeye girişlerde bir sıkıntı yoksa direkt pasaportla gelirsiniz. Eğer sıkıntı var ise, kartınız basıldıktan sonra biri size ulaştırır ve kartlarınızı alıp gelirsiniz.
Hiçbir şey mahvolmadı henüz. Sadece temkinli olmanız lazım.
-
@brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@ismailipek iyi hoşta ilk giriş için zaten bir tarih not edilmiş durumda pasaport sayfasında. Yani sınırdan koşarak atlayarak gitmekten ne farkı kalıyor plansız programsız üstelik kazanılan bir hak varken.
Elinizde o plastik kart olmadığı sürece bir “hak” yok. Vize iptal edilebilir bir şey. Sadece DV değil bu tüm vize çeşitleri için geçerli.
-
Vizesi basılan arkadaşlar için sorun olmaz diye düşünüyorum vize iptali baya ciddi konu 1 gecede olacak bir karar değil ama yinede hali hazırda vizesi elinde olup türkiyede olanlar vizenin son kullanma tarihine çok yakın olmayan bir tarihte gitmelerini tavsiye ederim. Ben de 22 ocakta biletimi almıştım hayırlısıyla gitmeyi planlıyoruz bir sıkıntı olmazsa acele karar verip bilet almayın bence şuan amerikada durumlar zaten sıkıntılı olduğu için oraya gidip rezil olmaya gerek yok.
-
@brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@gucarslan sonuçta tüm süreçler tamamlandı green card pasaporta işlendi. ben sahiden anlamıyorum güncel durumu ve bilet bakın tavsiyelerini.
Eskiden tanıdığım birini anımsattı bana bu ileti… Kendisine engel olacağını düşünerek diğerlerine mani olmuş, kendisi ise yazdıklarının tam aksini yaparak hızlıca hareket etmiş ve diğerleri beklerken greencardını almıştı.
Siz nasıl biliyorsanız öyle yapın ama temkinli olmak isteyenleri eleştirmeyin. Ben olsam, ilk uçakla gelir risk almazdım. Şu an elimde greencardım varken, yani tuzum kuruyken, bana sorsanız bu süreçte izlediğin yolda neyi değiştirirdin diye, 2. kez çekilişi kazandım diye elimde turist vizesi varken ilk senede gelip AoS yapmamış olmak derim. Cidden o stres çekmeye değmez.
Yineliyorum, şu an sizlerin konumunda ben olsaydım, belirsiz bir ortamda elimde vize basılı pasaportumla bekliyor olsaydım, ilk uçağa bilet alır, ceketimi alıp yola çıkardım.
-
@emr19, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@sencansinaygun Bunu nereden kontrol ediyoruz acaba?
Başka bir site var mı bilmiyorum ama ben aşağıdaki linkten kontrol ediyorum.
-
@Göktuğ-Yılbaşı, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@swadze Aynen oyle hocam. Ben de mart icin gitme plani yapıyodum simdi apar topar 12-13 ocak icin bilet almaya calisiyorum. Daha erkene alalım desek Christmas ve yilbasi sebebiyle maliyeti cok artiyor ama bir taraftan hak da yanar mi korkusu var. Gercekten kabus gibi bir surec oldu, dedikleri kadar varmış esas olay kazandıktan sonra basliyormus. Umarim bu sene hak kazanan herkes sorunsuz bir sekilde Amerika'da bulabilir kendini bu kadar stresin uzerine
Sizi düşündüren tek sorun maliyet ise, paraya kıyın, biletinizi alın, gerisini sonra düşünürsünüz. En kötü senaryoda tek kaybınız para olacak. Ama paraya kıyamazsanız Amerika’ya yerleşememe ihtimaliniz var öte yandan.
-
@sevdademirci, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Elimizde fiziki olarak greencard olduğu sürece ve 6 aylık süreci aşmadığımız sürece girişlerde buna yönelik bir sorun çıkarmaz değil mi? Zaten 1 yıl yaşadım sonrasında iki haftalığına tekrar giriş yaptım yeni Türkiye’ye geldim.
Giriş çıkışlar normal. Sonuçta düzen bozup düzen kuruyorsunuz. İlk seferinde bu şekilde giriş çıkışları genelde anlayışla karşılıyorlar. Ama bunu 3 sene böyle devam ettirirseniz sorun olması normal.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@bravist, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığına yazdığım tavsiyem,
Bu süreçte acil giriş yapacak fakat fazla uzun süre kalamayacak tüm arkadaşlara tavsiyem, greencard ların basılıp gönderileceği adresleri tanıdığı olan bir adres olarak güncellemeleri (ilk girişte güvenlik görevlisine yeni adres beyanı yapılabiliyor).
TR'ye geri dönüp bir sonraki giriş yapacağınız tarihe kadar kartlarınız basılırsa, tanıdığınız size (TR'ye) posta yolu ile kartları yollar. Kartlar elinizde olduğu için (pasaporta vurulan 1 yıllık vizeye bağlı kalmadan) rahatça giriş yapabilirsiniz.
Zaten tanıdık ve güvenilir birinin adresi verilmiş olması gerekmiyor mu ki en baştan?
Posta mevzusuna katılmıyorum. Birinin elden ulaştırması daha güvenli. Ben şahsen postada kaybolma riskini göze almazdım, gerekirse daha çok beklerdim ama biri elden ulaştırsın derdim.
Tanıdıktan kastım, kimi kartı alır, postaya vermekle uğraşamam der, kimi empati yapar kendi kartı gibi postalarını takip eder, kargoya verir ödemesini de yapar (ailenden birisi gibi).
Takipli ve hızlı kargoda kaybolacağını pek düşünmüyorum, bu şekilde kart teslimi alan kişiler mevcut.
Tabiki bu bir alternatif, en iyisi kartı kendisinin teslim alması.
-
@Nacrumates site üzerinden de kontrol sağladım ancak aynı şekilde gözüküyor

-
Danimarka Büyükelçiliğine pasaportumu, oturum iznimin yenilenmesi için vermiştim. Risk alarak pasaportumun iadesini ve sürecin dondurulmasını istedim. Eğer pasaportumu yetiştirirlerse, 1 Ocak’tan önce girmeyi umut ediyorum. Aldığım risk iki ülkeyi de kaybettirebilir ya da en olumlu ihtimalle green card’a kavuşurum.
Ayrıca herkes için umarım.. sorunsuz şekilde süreç bizim için işler.. -
Bu ileti silindi! -
@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Chatgpt nin emsal kararlarla ilgili yazdıklarını aynen iletiyorum;
EMSAL DAVALAR – GERÇEK SÜRELER
1️⃣ Gomez v. Trump (DV-2020)En güçlü emsal
• Dava açıldı: Haziran 2020
• İlk ihtiyati tedbir:
Yaklaşık 3–4 hafta içinde
• Mahkemenin DV lehine açık kararı:
Yaz boyunca (Temmuz–Ağustos)
Nihai süreç aylar sürdü ama:
️ DV vizeleri korunmaya alındı
️ Binlerce kişi vize aldı
DV açısından “oyunu kurtaran” karar: 1 ay içinde⸻
2️⃣ Aker v. Trump (DV-2020)
• Dava açıldı: Yaz 2020
• Mahkemenin ilk müdahalesi:
2–3 hafta
• Konsoloslukların “tam durdurma” yetkisi sınırlandı
Yine:
• Nihai karar uzun
• Ama ilk tedbir hızlı⸻
3️⃣ Almaqrami v. Pompeo (DV-2020 / 2021)
• Dava açıldı: 2020 sonu
• İlk koruyucu karar:
3–5 hafta
• Mahkeme:
• Vizeleri “reserve” etti
• Sonradan basılmasına izin verdi
Bu davada da:
️ Zaman kazanıldı
️ Haklar sıfırlanmadı⸻
4️⃣ Goodluck v. Biden (DV-2021)
• Dava açıldı: 2021
• Mahkeme müdahalesi:
Yaklaşık 1 ay
• Geciken DV vizeleri için ek vize yolu açıldıDava isimleri ve tarihleri doğru. Gerisi maalesef onun hayali. 2020 davaları ve 2021 davaları birleştirildi, demek ki 1 ay süren bir dava yok. Onlar da daha birkaç ay önce sonuçlandı ve o senelerde kazanan kimse o “reserve” vizeleri alamayacak, alan da hiç olmadı, bir hayaldi olmadı. Chat GPT’ye gerek yok ben özetleyeyim size, atı alan Üsküdar’ı geçti bay bay kararı çıktı davalardan, 5 yıl sonra.
-
Bu ileti silindi! -
@swadze, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
12 ocakta uçak biletim var. 23 gün nasıl geçecek şimdi.... zaten stres hali var. Erken (1-2-3-4) gün içinde giriş durumumuz da yok...
hocam kızmayında sizi ve sizin durumunuzdaki insanları düşündüğüm için yazıyorum
siz göz göre göre eliniz ile bu fırsatı tepiyorsunuz
ne olacak yani 2-3 katı fazladan uçak biletine para verseniz? bazıları bunu dert ediyor ondan yazdım...
20 aralık için en baba uçak bileti 1.000 euro ( thy ) isterse 2.000 euro olsun? Bide 11 saat uçacaksınız , siz vardınız oraya , hop 1 dakka geç kaldınız karar imzalandı naş naş geri geldiğiniz yere dese , orada ocaklar sönse (mübalağa) , değmez değmez kesinlikle değmez , hangi uçakta boşluk varsa hemen gidin , pasaporttaki vize ülkeye giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor (turist vizeside olsa) , ülkenin sınır kapısına kadar gidebilme imkanı veriyor ve bu hak sizde var
değer mi riske atmaya?
yazık yani , ben olsam havadaki uçağa yetişmek için ordan oraya atlardım
-
@aysegul, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@EzgiLera "Yazın ülkeye genel girişler açıldıktan sonra bile DV için yasak devam etti bir süre daha " işte buydu korktuklarımdan biri Ezgi Hanım, bunu bilmiyordum, tamamen kapattı ve tamamen açtı gibi zannediyordum, yani "ortada pandemi gibi dramatik bir durum yokken ülkeyi kapatacak hali yok şuan, e sadece diversity visa türünün de girişini engelleyemez herhalde" gibi bir düşünce tamamen çöp oldu şuan zihnimde. Anladım, detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.
Tam olarak onu yaptı işte. DV ile girişleri engelledi sadece. Elinde greencardı olanlar, turist vizesi olanlar, vatandaşlar rahat rahat girip çıkarken DV ile ülkeye girişler kabul edilmedi. Yani aslında Trump dedi ki ben DV’yi bir vize olarak görmüyorum, DV var ise vizen yok demektir ve vizesiz ülkeme giremezsin.
O yüzden plastik kartınızı alın diyoruz. Çünkü DV sadece bir vize ve vizeler kolayca iptal edilebilir şeyler. Ama o plastik kart Green Card oluyor. O zaman Legal Permanent Resident oluyorsunuz.
-
@ucangeyik Mutlaka haber verin şimdiden hayırlı yolculuklar.
-
Az once uzun suredir usa de yasayan bir arkadasimla konustum ve forumun ustatlari cok daha iyi bilirler ama gecmis yillarda boyle bir durumda usa e girerken gc den vazgeciyorum anlamina gelen bir belge imzalatabiliyor olduklarindan bahsetti, tam detaya ben de vakif degilim ama goz onunde bulundurmaya deger…
Simdiden iyi yolculuklar dilerim, guzel haberlerinizi bekliyoruz…
-
@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Vizesi basılan arkadaşlar için sorun olmaz diye düşünüyorum vize iptali baya ciddi konu 1 gecede olacak bir karar değil ama yinede hali hazırda vizesi elinde olup türkiyede olanlar vizenin son kullanma tarihine çok yakın olmayan bir tarihte gitmelerini tavsiye ederim. Ben de 22 ocakta biletimi almıştım hayırlısıyla gitmeyi planlıyoruz bir sıkıntı olmazsa acele karar verip bilet almayın bence şuan amerikada durumlar zaten sıkıntılı olduğu için oraya gidip rezil olmaya gerek yok.
Amerika’da durumlar bu kadar sıkıntılıyken neden gidip yerleşmek istiyorsunuz ki? Bence vazgeçin, rezil olmaya gerek yok.
-
@jcmaxwell tesekkurler. boyle bir sey imzalamak zorunda birakilacagimi dusunmuyorum ama bilemiyorum tabii
-
@EzgiLera
Yani ben acele karar verip orda plan olmadan gidip hem masraf yapıp hemde plan olmadan rezil olma durumundan bahsettim elbette bu riski alıp gitmek isteyenlere lafımız yok. Ben biletimi 1 ay önce aldım şahsen daha olayların ne olduğu belli olmadan böyle bir risk alıp apar topar gitmek istemiyorum. Zaten trump böyle bir karar aldıysa halihazırda greencardı olanlarıda iptal eder isterse bu yüzden acele karar vermeden önce bu riskler değerlendirilmeli.
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k