Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

  • 24 aralık çarşamba için bilet aldık biz de. normalde ilk gidişimizi martta yapıp temelli kalacaktık. Şimdi girişi erken yapmaya karar verdik. Umarım girişimiz ile ilgili sorun yaşamayız. Resmi kurumlardan girişlerin de durdurulduğuna dair bir duyuru var mı şu an için.


  • Evet bunu da görüceğim hiç aklıma gelmezdi bakalım daha neler görüceğim. Öncelikle bu çekilişi bekleyen bunun için hayaller kuran genel anlamda umutları olan herkes adına üzgünüm gerçekten üzgünüm. Şahsım adına bu çekilişe zaten katılmayacaktım eş sponsorluğu ile devam ediyorum ama küçük erkek kardeşim adına çok üzgünüm. Bu çekilişi bende bekliyordum ve onun adına başvurmak istiyordum o da bu sene heyecanlıydı onun dışında Akrabalarıma sözüm vardı onlarda bu sene heyecanlıydı bir sürü plan yapmıştık ve hepsi puf oldu gitti. Yani bencilce ya ben nasıl olsa kurtardım diye sevinmekte maalesef bir çözüm değil bu gerçekten hoş bir durum değil.

    Yani Green Card çekilişi düşündüğümüzde Türklerin Amerikaya göç etmesinin en temel yollarından birisiydi çünkü Düşündüğümüzde Orası almanya değil Türklerin çok olduğu aile bağlarının geniş olduğu bir ülke değil Orası Amerika ve bizden çok uzakta bir çoğumuzun orada eşi ailesi veya sponsorları yok işte bu çekiliş kura yoluyla vatandaşlarımızın oraya göç edebilmesini sağlıyordu. Geldiğimiz noktada bu güzel bir haber falan değil. Bu Amerikadaki Türk topluluğunun artışının azalıcağını gösterir. Ermeniler,Yahudiler,Hintliler vb... göçmen gruplarını düşündüğümüzde maalesef Türk topluluğu Amerikada çok küçük bir durumda ve bu kararla birlikte artışımız engellenicek ki bu en kötü durum.

    Maalesef bu karar bir şekilde durdurulmazsa ve Trump bunu diretirse onun başkanlığı bitene kadar Çekiliş görememe ihtimalimiz masada veya yine bir cumhuriyetçi seçilirse dahada kötü senaryolar bile yaşanabilir. Özür dilerim ama ben Donald Trump'ın sınırdan atlayan kaçak sürüsü haricindeki hiçbir göç politikasını desteklemiyorum her türlü göç almaya karşı adam tersine göç başlatmaya çalışıyor.

    Bu noktada diyicek bir söz yok çekilişin bir an önce geri getirilmesini umut ediyorum. Kendi kişisel tavsiyem şuanda Ellerinde DV vizesi olanlar bir resmi problem olmasa bile gidip Erken giriş yapsınlar Green cardlarını teslim alıp ceplerine koysunlar ve süreçlerini riske atmasınlar temelli taşınmayı geciktirmeyin. Diyebiliceklerim bu kadar herkese geçmiş olsun....

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizezgi hayır yok.


  • USCIS direktörünün açıklamasını tam olarak nasıl yorumlamak gerekir?

    image.png

    Türkçesi

    “Başkan Trump ve Bakan Noem’in kararlı liderliği altında, USCIS yüksek riskli ülkelerden gelen tüm yabancıların mümkün olan en üst düzeyde incelenmesini ve taramadan geçirilmesini sağlamaktadır. Amerikan halkının güvenliği ve emniyeti her zaman birinci önceliktir.

    USCIS, ABD’ye tehdit oluşturabilecek herkese yönelik kapsamlı bir inceleme yürütmektedir; buna Başkan’ın göçmenlik sistemimizde hukuk ve düzeni yeniden tesis etmeye yönelik son bildirgesinde tanımlanan kişiler de dahildir.”**

    — Joseph Edlow, USCIS Direktörü


  • @bkio, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    USCIS direktörünün açıklamasını tam olarak nasıl yorumlamak gerekir?

    image.png

    Türkçesi

    “Başkan Trump ve Bakan Noem’in kararlı liderliği altında, USCIS yüksek riskli ülkelerden gelen tüm yabancıların mümkün olan en üst düzeyde incelenmesini ve taramadan geçirilmesini sağlamaktadır. Amerikan halkının güvenliği ve emniyeti her zaman birinci önceliktir.

    USCIS, ABD’ye tehdit oluşturabilecek herkese yönelik kapsamlı bir inceleme yürütmektedir; buna Başkan’ın göçmenlik sistemimizde hukuk ve düzeni yeniden tesis etmeye yönelik son bildirgesinde tanımlanan kişiler de dahildir.”**

    — Joseph Edlow, USCIS Direktörü

    Bu açıklama kristi noemin tweetinden önce yapılmamışmıydı?


  • Giriş için gun bekleyen arkadaşlar bence stres yapmayın sonuçta hak kazanmış bir durumdasınız süreç sıkıntıya uğramış bile olsa sonuçta bu kadar emek verdiğinizi onlarda gördükleri için sizin sürecinizi işleteceklerdir. Sizin süreciniz ile ilgili Farklı bir durum olmasi çok ama çok saçma olur


  • @Yaheli, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    Giriş için gun bekleyen arkadaşlar bence stres yapmayın sonuçta hak kazanmış bir durumdasınız süreç sıkıntıya uğramış bile olsa sonuçta bu kadar emek verdiğinizi onlarda gördükleri için sizin sürecinizi işleteceklerdir. Sizin süreciniz ile ilgili Farklı bir durum olmasi çok ama çok saçma olur

    Öyle umuyoruz. Çünkü Ağustosta oturum istenecek açıklaması ile önceden dosyasını taşıyanlar muaf tutuldu. Burada da böyle bir durum olması gerekiyor. Ama DV1 diye genelleme yapılması insanı şüpheye düşürüyor.


  • @swadze, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    @Yaheli, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    Giriş için gun bekleyen arkadaşlar bence stres yapmayın sonuçta hak kazanmış bir durumdasınız süreç sıkıntıya uğramış bile olsa sonuçta bu kadar emek verdiğinizi onlarda gördükleri için sizin sürecinizi işleteceklerdir. Sizin süreciniz ile ilgili Farklı bir durum olmasi çok ama çok saçma olur

    Öyle umuyoruz. Çünkü Ağustosta oturum istenecek açıklaması ile önceden dosyasını taşıyanlar muaf tutuldu. Burada da böyle bir durum olması gerekiyor. Ama DV1 diye genelleme yapılması insanı şüpheye düşürüyor.

    Muaf tutulma olmadı, konsoloslukların kararına bırakıldı.


  • Bu kararda tuhaf bir şey var. DHS başkanı DV'nin askıya alınması için USCIS'e emir verdim diyor ama USCIS dv-based-AOS hariç hiçbir şeye bakmıyor. Çekilişi yürüten ve Consular Processing'i yapan Dış İşleri Bakanlığı (DoS). Yani programın askıya alınması için ya DoS kararı lazım ya da Başkanlık kararnamesi. Kafaya koyduysa çıkar yarın kararnameyi yayınlar Trump efendi o ayrı, ama DHS başkanının açıklamasıyla AOS hariç hiçbir şey durmaz kanunen.


  • ben de tavsiyeler uzerine biletimi bu gece gidecek sekilde degistirdim, umarim su an surecte bulunan herkes bu karardan muaf tutulur ve vizesini almaya devam edebilir


  • @dogukan-altn ssnler 20 günde, gc lar 34 günde belirttiğim adrese ulaştı.


  • Editlendi.


  • @ucangeyik Iyi yolculuklar simdiden. Lutfen surecinizi paylasin dort gozle bekliyoruz 🙂


  • @swadze sanırım bu açıklama 2 saat daha önce 😞


  • @earslann tesekkurler, elimden geldigince aktarmaya calisacagim


  • @Umut-P Diğer davaları bilmiyorum ancak Goodluck v Biden temyiz kararına bağlanarak in favor of US Govt olarak sonuçlanmamış mıydı?


  • @fyucel olay aslında burada davadan çok tedbir kararının gelip işlemlerin devam etmesi. Bu da 1 ay gibi kısa süre içinde gelebiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bravist konsolosluklar insiyatif alarak onları muaf tuttu diyebiliriz belki de


  • Şu sürecin sıkıntılı geçeceğinin farkındaydık ama bu kadar şanssızlık bizi mi buldu diye oturup düşünüyoruz. Umarım her şey yoluna girer.


  • Bugün nairobi konsolosluğunda biri onay almış. Şuan süreç durmamış hala demekki


Benzer Başlıklar

  • Yeni Yayınlanan FOIA Belgelerindeki DV Çekilişi Detayı (Ekim 2024)

    Gündem
    21
    1
    10 Oy
    21 İleti
    1k Bakış
    istalinI
    @ahmeterol1912 şu kota bizde son bulmasında oncelik dert o
  • ABD Her Yıl 80 Bin Kişiye Loto Çekilişiyle Yeşil Kart Verecek

    Kilitli Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    560 Bakış
    crazycellsC
    Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4030/biden-in-göçmenlik-reformu-yasa-tasarısı-20-ocak-2021 Bu tasarilar hakkinda ciddi bir gelisme olmadigi surece yeni bir baslik acmak yaniltici olacak, o nedenle su an icin bu basligi kilitliyorum. Tasari tartisilmaya baslanip bir adim atildiginda konuyu alinan kararlara gore ayri basliklara dagitabiliriz.
  • Nijerya'ya Green Card çekilişi yasağı geldi

    Gündem
    14
    2 Oy
    14 İleti
    605 Bakış
    efe boyundaE
    Amerika'da yasayacak durumunuz yoksa ya da boyle bir isteginiz yoksa basvuru yapmayin.
  • Green Card basvuru iptali hakkinda

    Taşındı Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    3-10 Ekim tarihleri arasinda basvuru yapip, basvurularini 18 Ekim'den sonra yenilemeyen arkadaslar cekilis sonuclarini dvlottery sitesinde kontrol ettiklerinde hata ile karsilasirlar. Talihliler sadece 18 Ekim sonrasi yapilan basvurular arasinda secilmistir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum