Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, şuan yurtdışında birkaç gün içinde (23-24/12) vize alacak arkadaşlara tavsiyem direkt olarak USA 'e uçak bileti bakıp giriş yapmaları.

İmkanı olan arkadaşlar giriş yaptıktan sonra greencard'ları fiziki olarak teslim alana kadar USA de kalsınlar.

@koci @smelihkrkmz @tyln11

• Green kartın süresiz olarak askıya alınma durumu haberini biraz önce okudum. Pasaporta green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ? ya da 2026 başvurularından mı bahsediliyor ?

• @efemu35, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

17 ocak’ta giriş yapacaktık. Vize falan basıldı ama henüz giriş yapmayanları etkiler mi acaba ? Bilet bakıyoruz şu an, 17 ocaktan önce giriş çıkış yapsak bir günlüğüne, 17 ocakta girerken dezavantaj olur mu ?

Dezavantaj olmaz, giriş yaptıktan sonra greencard basım süreciniz başlıyor. Giriş yapar yapmaz veya öncesinde ödemesini yapıyorsunuz. Sizin verdiğiniz adrese greencard lar basılıp gönderiliyor.
    İlk giriş yaptığınız an pasaportunuza 1 yıllık vize basılıyor ayrıca.
    Tavsiyem bir an önce giriş yapmanız yönünde.

• Yasaklı

Daha bu durumun DV2026'yı etkileyip etkilemeyeceği belli değil, bu seneki süreç devam edebilir. Panik yapmamak gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ABD ye giriş yapıp 10 gün kalıp tekrar çıkış yapsak bir sonraki girişte sorun yaşar mıyız ? En azından hızlıca bir giriş çıkış yapalım diyoruz.

Kartların teslim edileceği adreste kim var? Eğer bir yakınınız var ise ve TR'ye kargo ile ulaştırabilirse harika olur. En kısa sürede ilk girişinizi yapın ve dönün. Kart size kargo ile geldiğinde sonraki gidişiniz sorunsuz olur.

• @Serapp evet bir arkadaşımız var oda sıksık gelip gidiyor ülkeye. O getirebilir bize kartları haklısınız. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

• Biz yarın akşam için gidiş biletimizi aldık. Bir haftalığına gideceğiz. Şu an için girişi riske atmak istemiyoruz. Greencardlarımız bir arkadaşımızın adresine gidecek. Artık ya kargolatacağız ya da kendisi gelir ise getirecek. Fikir olması açısından kendi durumumuzu paylaşmak istedim.

• @Umut-P ben de aynı düşünüyorum sonuçta bütün açıklamalar pause yapıldığını askıya alındığını söylüyor kapatılma gibi bir durumla ilgili açıklama yapılmamış. Normalde DV 2026 başvuru süreci tamamlanmış ve seçilmiş olarak gözüküyoruz. Ancak bu askıya almaya süreci vize mülakat verme durumunu etkileyecek mi hiçbir fikrimiz yok. Bu nedenle kesinlikle etkilemez ya da etkileyebilecek demek bizim için bu aşamada çok zor beklemek zorundayız.Resmi duyurular ve konsolosluk görüşme tarihlerinin akıbetini beklemek en doğru adım olacak bizim için herhalde.
    Bu belirsizlik bizi tamamen arada bıraktı. Aylarca süren hazırlık, emek, umut ve planlardan sonra kimse ne olacağını bilmiyor. Özellikle DV-2026 kazananları olarak ciddi bir moral bozukluğu içindeyiz. Umarım seçilmiş kişilerin kazanılmış hakları görmezden gelinmez ve süreç netleşir.

• Bu süreçte acil giriş yapacak fakat fazla uzun süre kalamayacak tüm arkadaşlara tavsiyem, greencard ların basılıp gönderileceği adresleri tanıdığı olan bir adres olarak güncellemeleri (ilk girişte güvenlik görevlisine yeni adres beyanı yapılabiliyor).

TR'ye geri dönüp bir sonraki giriş yapacağınız tarihe kadar kartlarınız basılırsa, tanıdığınız size (TR'ye) posta yolu ile kartları yollar. Kartlar elinizde olduğu için (pasaporta vurulan 1 yıllık vizeye bağlı kalmadan) rahatça giriş yapabilirsiniz.

• @tumra Aynen öyle, programı kaldırmaktan değil süreci askıya almaktan bahsediyorlar. DHS herhangi bir onay almadan vize mülakatlarını direkt durdurabilir. Yani DV Lottery programı devam eder ama kimse vize alamaz. Bunu 2026 kazananlarına yapmamaları için ben bir sebep göremiyorum. 2020'de de o senenin kazananları için aynı şeyi yapmışlardı.

Bu Brown University olayına verilen bir tepki ve o failin de EU bölgesi uyruklu olması hiç iyi olmadı, belki başka bir bölgeden olsaydı en azından Trump'ın "shit hole" olarak tanımladığı yerlerle kısıtlı kalırdı.

Her halükarda her şey kesin olmadan enseyi karartmamak lazım. Trump yönetimi yapacaklarını söyledikleri şeylerin büyük bir bölümünü yapmıyor bu göç işleri konusunda. H1b'nin de önüne geçeceğini söylemişti, ama hiçbir şey olmadı diye biliyorum. Zaten anladığım kadarıyla bu karar şu anda in effect. Yani mülakatlar dağıtılmaya devam ederse/DV vizeleri ile ABD'ye giriş yapılabilirse, bize nasıl uygulanacağına dair bir fikir verecektir.

• @Mert-A 2026 kazananlarina yapmamalari icin sebep 2020deki davanin sonucunun emsal olmasi olabilir

• @earslann Karar tam olarak neydi ve ne gerekçe olarak gösterilmişti? Aynı zamanda sanırım DHS zaten istediği gibi devam edebilir, birinin dava açması gerekir emsal kararın etkili olması için; bu da bir dünya gecikme demek. Tabi umarım dediğiniz gibi olur, ne diyebilirim.

• Yasaklı

Karar imzalanıp uygulansa bile mahkeme çok hızlı şekilde tedbir getirip (göçmen davaları hemen açılır) 2026 sürecini devam ettirebilir. Bu çok yüksek ihtimalle böyle olacak.

• @Mert-A evet, 28 Ağustos’ta alınan “oturum izni olmadan dosya taşınmayacak” kararı sonrası da hepimiz bir endişe ve stres yaşamıştık. Ancak pratikte konsoloslukların bu belgeyi talep etmediğini, 28 Ağustos’tan önce dosyasını taşıyanların bu karardan etkilenmediğini gördük ve mülakatlar devam etti. bugünkü açıklamanın da seçilmiş dosyalar açısından benzer bir şekilde uygulanmama ihtimali olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bizler halihazırda seçildik form doldurduk hak kazandık. Türk hukukunda “kazanılmış hak” kavramı var ve bu ilke sadece bizde de değil genel hukuk sistemlerinde de kabul gören bir ilke.

Şu aşamada yapabileceğimiz tek şey; mülakatların dağıtılıp dağıtılmayacağını ve vize alıp ABD’ye giriş yapanlar açısından bir sorun çıkıp çıkmayacağını beklemek. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Daha önce benzer durumlarda dava açılıp sonuç alındığını gördük. Ben kendi adıma hukuki süreçleri sonuna kadar zorlamayı da seçenek olarak görüyorum.

• @tumra Pratikte de bu karar geçerli zaten, karar dosyalarını 28 Ağustos öncesi taşıyanları etkilemedi sadece (Hong Kong için hala belli değil). O konu konsoloslukların insiyatifine bırakıldı, şu anda öyle bir şey geçerli olamaz.

DV çekilişi kazanmamız hak kazandığımız anlamına gelmiyor. Hatta kazandığınızı belirten ekranda yazan ilk şeylerden biri de bu.

Tek umudum yine başkanın dediğinin yaptığını tutmaması ve/veya hızlıca dava açılıp kararın geçersiz kılınması.

Bildiğim kadarıyla da karar zaten in effect şu anda, herhangi bir imza atılmasına da gerek yok. DV vizesiyle ABD'ye giriş yapmak isteyenler kapıdan çevrilmezse, üstüne bir de mülakatlar dağıtılmaya devam ederse, o zaman nasıl sonuçlanacağı konusunda bir fikrimiz olur.

• Açıklamada “bu felaket programdan daha fazla Amerikalının zarar görmemesi için….. “şeklinde bir ibare var. İç açıcı bir cümle değil ama uygulamada bundan sonra Adli Sicil kaydı çok daha önem kazanacak bence! Başvuru sahibinin ya da birlikte göç edeceği aile bireylerinden birinin geçmişte herhangi bir suç kaydı varsa, bu onlar için çok zorlayıcı olacak ! Moral bozmak istemiyorum lakin açıklamada da müsbet bir ifade göremedim. Trump’ın geçmişte de bu programı kapatmak istediği belirtilmiş. O dönem neden kapatamadı, bu kilit bi soru.. bu sene gerçekten çok zor geçiyor

• @hkilic, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kemal85 Bu ay Ankara kaç CN'a kadar gelecek onu bir görüp içiniz daha rahat olarak karar verebilirsiniz, emaili atabileceğiniz daha birki hafta var önünüzde.

Telaşa kapılmamızın bir nedeni var yani görüyorsun trup reyiz her an başka bir şeyle geliyor karşımıza ülkeler banlanıyor, biri kaza yapıyor her kesi kovuyor, dün kaldıralım şu işi vitsin demiş, bangkok a kadar onca hayalle gidip, birde kırık hayaller ile dönmek var, insanı başka yol bulabilir miyim diye düşünmeye itiyor.

• @koci @smelihkrkmz Ayın 23’ünde Bangkok’ta vize randevusu olanları görüyorum; bakalım vize alabilecekler mi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |