Size mülakatınızı HK vermiyor arkadaşlar. Konsolosluklar her ay KCC'ye kapasitelerini söylüyor, KCC randevuları dağıtıyor. KCC'nin size HK mülakat tarihi vermesi de, mülakat gününde oradaki memurun sizi oturumsuz kabul edeceği anlamına asla gelmez. "HK mülakat atarsa rahatız" değil o yüzden maalesef 
Ha dosyasını 28 Ağustos öncesi taşımış ve onca masrafa girip oraya kadar gelen insanları gişede mağdur etmemeleri tabii ki hakkaniyetli olur, o ayrı. Bilemiyoruz ne yapacaklarını. Fevri kararlar alabiliyorlar. 28 Ağustos'un ertesi günü Viyana'nın millete attığı mailleri hatırlayın. Korkarım ki Ocak'ta yapılacak mülakatlara kadar Hong Kong'un tutumu öğrenemeyebiliriz gibi görünüyor çünkü tüm emaillere copy paste aynı şeyi dönüyorlar.
Yukarıda yazdıklarımı Ankara'ya taşımak doğru olur gibi de anlamayın. Ben de şu an 50-50 aradayım. Ankara süper diyoruz ama sadece Kasım'da öyleydi. Ekim'de kötüydü. Aralık'ta da çok az mülakatla 7.750'ye tamamladılar sadece. Ortada bir trend yok. Sadece Kasım'daki performansından Ankara'nın artık süper bir konsolosluk olduğunu ve bütün senenin böyle gideceğini çıkarımlayamayız. DV2025'de Ankara'da 2 ay üst üste hiç mülakat gerçekleşmemiş mesela. Gene öyle bir şey olmayacağını kim söyleyebilir? Ankara o güveni vermiyor şahsen bana.
Bu noktada, bu belirsizlikler altında en azından şunu net öğrenmemiz çok önemli bence. HK mülakat tarihi aldıktan sonra eğer dosyamızı Ankara'ya transfer ettirmek zorunda kalırsak, burada muhattabımız artık Ankara mı oluyor? Orada public inquiry formlarına dönüş yapan random bir memurun keyfine ve insafına mı kalacağız, bizi araya sıkıştırıp tarih saat mi verecekler, ve bu noktada ne kadar yardımcı/yapıcı bir tutum alacaklar, vs. Maalesef bu geçiş döneminin kobayları biz olduk.
Karar sizin tabi.