• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hkilic
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

hkilic

@hkilic

15
    İtibar
    73
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

hkilic Takip etme Takip Et

hkilic tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Size mülakatınızı HK vermiyor arkadaşlar. Konsolosluklar her ay KCC'ye kapasitelerini söylüyor, KCC randevuları dağıtıyor. KCC'nin size HK mülakat tarihi vermesi de, mülakat gününde oradaki memurun sizi oturumsuz kabul edeceği anlamına asla gelmez. "HK mülakat atarsa rahatız" değil o yüzden maalesef 😞

Ha dosyasını 28 Ağustos öncesi taşımış ve onca masrafa girip oraya kadar gelen insanları gişede mağdur etmemeleri tabii ki hakkaniyetli olur, o ayrı. Bilemiyoruz ne yapacaklarını. Fevri kararlar alabiliyorlar. 28 Ağustos'un ertesi günü Viyana'nın millete attığı mailleri hatırlayın. Korkarım ki Ocak'ta yapılacak mülakatlara kadar Hong Kong'un tutumu öğrenemeyebiliriz gibi görünüyor çünkü tüm emaillere copy paste aynı şeyi dönüyorlar.

Yukarıda yazdıklarımı Ankara'ya taşımak doğru olur gibi de anlamayın. Ben de şu an 50-50 aradayım. Ankara süper diyoruz ama sadece Kasım'da öyleydi. Ekim'de kötüydü. Aralık'ta da çok az mülakatla 7.750'ye tamamladılar sadece. Ortada bir trend yok. Sadece Kasım'daki performansından Ankara'nın artık süper bir konsolosluk olduğunu ve bütün senenin böyle gideceğini çıkarımlayamayız. DV2025'de Ankara'da 2 ay üst üste hiç mülakat gerçekleşmemiş mesela. Gene öyle bir şey olmayacağını kim söyleyebilir? Ankara o güveni vermiyor şahsen bana.

Bu noktada, bu belirsizlikler altında en azından şunu net öğrenmemiz çok önemli bence. HK mülakat tarihi aldıktan sonra eğer dosyamızı Ankara'ya transfer ettirmek zorunda kalırsak, burada muhattabımız artık Ankara mı oluyor? Orada public inquiry formlarına dönüş yapan random bir memurun keyfine ve insafına mı kalacağız, bizi araya sıkıştırıp tarih saat mi verecekler, ve bu noktada ne kadar yardımcı/yapıcı bir tutum alacaklar, vs. Maalesef bu geçiş döneminin kobayları biz olduk.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      hkilic

@Arthur-Morgan Kendisini Excel'e işlemeyen ve foruma yazmayan talihliler de vardır elbet. Hong Kong'da tercümanlık hizmeti veren kişi kimdi, belki Ocak ayındaki görüşmelerle ilgili ondan da son durumları ve duyumları takip edebiliriz.

H
      hkilic

@uck Genelde süreç şöyle, örneğin Kasım'da yayınlanan bültenle birlikte verilen mülakatlar Ocak ayında gerçekleşir. İlgili bültende de "CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JANUARY" diye yazar. Fakat geçen ay buna aykırı bir durum oldu yanılmıyorsam. Eylül'de bülten yayınlandı, akabinde verilen Hong Kong mülakatları Kasım tarihli olması gerekirdi ama 23 Ekim olarak geldi insanlara. Neden bilmiyorum. Fikri olan varsa yazabilir. 1 Kasım sonrası işleyişi de bu yüzden Kasım'da göremeyeceğiz. 😞

Kasım ortasında yayınlanacak bültende benzer bir durumun (Aralık tarihli mülakat gelmesi) olmasını şahsen beklemiyorum çünkü Aralık'ın 2. yarısı Xmas vs. tatiller nedeniyle mülakat gerçekleşmez bence.

H
      hkilic

@bakarmisin100 Foto konusunda 1 set sakallı çekilip sonra hemen tıraş olup aynı kıyafetlerle aynı fotografcıda 1 set de sakalsız çekilip, mülakatta sakalsız olacağınız için önce sakalsız fotoları verip, eğer bu sistemdeki fotonuza benzemiyor vs. derlerse çıkarıp sakallı fotoları göstermek bir opsiyon olabilir 🙂 Karar sizin tabi.

H
      hkilic

@uguz Birki gün içinde yeni bülten ve mülakat dağıtımları olacak. Orada Ankara'nın performansına göre karar verirsiniz. Zaten bu ay için muhtemelen geç kaldınız değiştirmek için artık. Bu hafta current olup Bangkok'tan mülakat tarihi alırsanız buna güzel bir uzak doğu tatili olarak bakın 🙂

H
      hkilic
    • RE: Sayılarla DV2026

@gucarslan HK yazarak içimizi ısıttınız 🙂 fakat orada 1 Kasım sonrası konusunda belirsizlik halen devam ediyor değil mi? Size gelen bir duyum veya kendi tahmininiz var mıdır HK'nın alacağı tutumla alakalı?

Teşekkürler

H
      hkilic

@ugursway Evet ben de dün KCC'den bu yönde bilgi aldım. Talebinizi KCC'ye iletmelisiniz diyorlar.

"Once your interview appointment has been scheduled, any requests to change your interview location must be directed to the Kentucky Consular Center via [email protected]."

KCC'ye HK>ANK talebini iletince direkt kendileri transfer sürecini koordine ederler mi yoksa bizi Ankara ile iletişime geçmeye mi yönlendirirler, onu bilemiyorum. Umarım 1. şekilde oluyordur da daha garanti bir süreç olur.

H
      hkilic

@tumra Selamlar 🙂 Sadece şahsi fikrimi söylüyorum, ne zaman evlendiniz bilmiyorum ama çekiliş sonuçlarından hemen sonra evlendiyseniz, sizin current olmanız da mesela yaz aylarını bulur diye varsaysak, mülakata girdiğinizde 1 yıldan fazla süredir evli olacaksınız. Ayrı yaşanan bir evlilik (evleriniz yakın da olsa) bir konsolosluk memuru için yellow flag olabilir, en azından daha sorgulayıcı olmasına sebep olabilir. Sizin birlikte bir geçmişiniz olması, uçaş biletleri / fotolar vs. olması süper, bence sorun olmayacaktır bu arada. ABD öncesi ev taşıma masrafına girmek istemedik demek de gayet mantıklı bir gerekçe olur. Ama gene de bu işlerde "you can't be too careful". Farklı düşünenler olabilir, lütfen yazsınlar. 🙏

H
      hkilic
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Selamlar,
      ABD'deki bir hukuk firması DV sürecinin durmasına yönelik açmayı planladıkları bir toplu dava (group lawsuit) için ön talep toplamaya başlamış. Tecrübeli forum kullanıcılarımız ve yöneticilerimiz bu konuda ne düşünür? Bizler de isimlerimizi yazmalı mıyız?
      Bunu soruyorum çünkü gördüğüm kadarıyla forumdaki genel kanı, mevcut ABD yönetiminin bu durdurma kararını zorunda kalmadıkça kolay kolay geri almayacakları yönünde.

Gündem içinde yayımlandı
      H
      hkilic

hkilic tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Selamlar,
      ABD'deki bir hukuk firması DV sürecinin durmasına yönelik açmayı planladıkları bir toplu dava (group lawsuit) için ön talep toplamaya başlamış. Tecrübeli forum kullanıcılarımız ve yöneticilerimiz bu konuda ne düşünür? Bizler de isimlerimizi yazmalı mıyız?
      Bunu soruyorum çünkü gördüğüm kadarıyla forumdaki genel kanı, mevcut ABD yönetiminin bu durdurma kararını zorunda kalmadıkça kolay kolay geri almayacakları yönünde.

Gündem içinde yayımlandı
      H
      hkilic

@kemal85 Bu ay Ankara kaç CN'a kadar gelecek onu bir görüp içiniz daha rahat olarak karar verebilirsiniz, emaili atabileceğiniz daha birki hafta var önünüzde.

H
      hkilic

@Guven4627 Hayırlı olsun 🙂 Dosyanızı hangi tarihte Ankara’ya taşımıştınız acaba?

H
      hkilic

@Arthur-Morgan Ben Kasım'a planlanması gereken HK randevularının 23 Ekim'e planlanmasını sizin aksinize olumsuz yorumlamıştım açıkçası. HK 1 Kasım'dan sonra oturumsuz kabul etmeyi bırakma kararı almıştır (büyükelçinin değişmesi de bunda etkili olmuş olabilir), bari Ekim bitmeden son bir tur destek atalım demiş olabilirler. Tabi bu bir teori, kuruntu da diyebiliriz. Şahsen Ankara'ya da güvenmediğim için, arafta devam 😅

H
      hkilic

@Serapp KCC'nin mülakatı planlamasında sorun yok da oraya gidince oturum belgesi istenmesi ihtimali stres yaratıyor. 😞

H
      hkilic
    • RE: Sayılarla DV2026

@gucarslan HK yazarak içimizi ısıttınız 🙂 fakat orada 1 Kasım sonrası konusunda belirsizlik halen devam ediyor değil mi? Size gelen bir duyum veya kendi tahmininiz var mıdır HK'nın alacağı tutumla alakalı?

Teşekkürler

H
      hkilic

@Arthur-Morgan Kendisini Excel'e işlemeyen ve foruma yazmayan talihliler de vardır elbet. Hong Kong'da tercümanlık hizmeti veren kişi kimdi, belki Ocak ayındaki görüşmelerle ilgili ondan da son durumları ve duyumları takip edebiliriz.

H
      hkilic

@Meliha-Yalın Hayırlı olsun o zaman, mutluluklar dilerim 🙂

H
      hkilic

@tumra Selamlar 🙂 Sadece şahsi fikrimi söylüyorum, ne zaman evlendiniz bilmiyorum ama çekiliş sonuçlarından hemen sonra evlendiyseniz, sizin current olmanız da mesela yaz aylarını bulur diye varsaysak, mülakata girdiğinizde 1 yıldan fazla süredir evli olacaksınız. Ayrı yaşanan bir evlilik (evleriniz yakın da olsa) bir konsolosluk memuru için yellow flag olabilir, en azından daha sorgulayıcı olmasına sebep olabilir. Sizin birlikte bir geçmişiniz olması, uçaş biletleri / fotolar vs. olması süper, bence sorun olmayacaktır bu arada. ABD öncesi ev taşıma masrafına girmek istemedik demek de gayet mantıklı bir gerekçe olur. Ama gene de bu işlerde "you can't be too careful". Farklı düşünenler olabilir, lütfen yazsınlar. 🙏

H
      hkilic

@uguz Birki gün içinde yeni bülten ve mülakat dağıtımları olacak. Orada Ankara'nın performansına göre karar verirsiniz. Zaten bu ay için muhtemelen geç kaldınız değiştirmek için artık. Bu hafta current olup Bangkok'tan mülakat tarihi alırsanız buna güzel bir uzak doğu tatili olarak bakın 🙂

H
      hkilic