DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
-
Biz yarın akşam için gidiş biletimizi aldık. Bir haftalığına gideceğiz. Şu an için girişi riske atmak istemiyoruz. Greencardlarımız bir arkadaşımızın adresine gidecek. Artık ya kargolatacağız ya da kendisi gelir ise getirecek. Fikir olması açısından kendi durumumuzu paylaşmak istedim.
-
@Umut-P ben de aynı düşünüyorum sonuçta bütün açıklamalar pause yapıldığını askıya alındığını söylüyor kapatılma gibi bir durumla ilgili açıklama yapılmamış. Normalde DV 2026 başvuru süreci tamamlanmış ve seçilmiş olarak gözüküyoruz. Ancak bu askıya almaya süreci vize mülakat verme durumunu etkileyecek mi hiçbir fikrimiz yok. Bu nedenle kesinlikle etkilemez ya da etkileyebilecek demek bizim için bu aşamada çok zor beklemek zorundayız.Resmi duyurular ve konsolosluk görüşme tarihlerinin akıbetini beklemek en doğru adım olacak bizim için herhalde.
Bu belirsizlik bizi tamamen arada bıraktı. Aylarca süren hazırlık, emek, umut ve planlardan sonra kimse ne olacağını bilmiyor. Özellikle DV-2026 kazananları olarak ciddi bir moral bozukluğu içindeyiz. Umarım seçilmiş kişilerin kazanılmış hakları görmezden gelinmez ve süreç netleşir. -
Bu süreçte acil giriş yapacak fakat fazla uzun süre kalamayacak tüm arkadaşlara tavsiyem, greencard ların basılıp gönderileceği adresleri tanıdığı olan bir adres olarak güncellemeleri (ilk girişte güvenlik görevlisine yeni adres beyanı yapılabiliyor).
TR'ye geri dönüp bir sonraki giriş yapacağınız tarihe kadar kartlarınız basılırsa, tanıdığınız size (TR'ye) posta yolu ile kartları yollar. Kartlar elinizde olduğu için (pasaporta vurulan 1 yıllık vizeye bağlı kalmadan) rahatça giriş yapabilirsiniz.
-
@tumra Aynen öyle, programı kaldırmaktan değil süreci askıya almaktan bahsediyorlar. DHS herhangi bir onay almadan vize mülakatlarını direkt durdurabilir. Yani DV Lottery programı devam eder ama kimse vize alamaz. Bunu 2026 kazananlarına yapmamaları için ben bir sebep göremiyorum. 2020'de de o senenin kazananları için aynı şeyi yapmışlardı.
Bu Brown University olayına verilen bir tepki ve o failin de EU bölgesi uyruklu olması hiç iyi olmadı, belki başka bir bölgeden olsaydı en azından Trump'ın "shit hole" olarak tanımladığı yerlerle kısıtlı kalırdı.
Her halükarda her şey kesin olmadan enseyi karartmamak lazım. Trump yönetimi yapacaklarını söyledikleri şeylerin büyük bir bölümünü yapmıyor bu göç işleri konusunda. H1b'nin de önüne geçeceğini söylemişti, ama hiçbir şey olmadı diye biliyorum. Zaten anladığım kadarıyla bu karar şu anda in effect. Yani mülakatlar dağıtılmaya devam ederse/DV vizeleri ile ABD'ye giriş yapılabilirse, bize nasıl uygulanacağına dair bir fikir verecektir.
-
@Mert-A 2026 kazananlarina yapmamalari icin sebep 2020deki davanin sonucunun emsal olmasi olabilir
-
@earslann Karar tam olarak neydi ve ne gerekçe olarak gösterilmişti? Aynı zamanda sanırım DHS zaten istediği gibi devam edebilir, birinin dava açması gerekir emsal kararın etkili olması için; bu da bir dünya gecikme demek. Tabi umarım dediğiniz gibi olur, ne diyebilirim.
-
Karar imzalanıp uygulansa bile mahkeme çok hızlı şekilde tedbir getirip (göçmen davaları hemen açılır) 2026 sürecini devam ettirebilir. Bu çok yüksek ihtimalle böyle olacak.
-
@Mert-A evet, 28 Ağustos’ta alınan “oturum izni olmadan dosya taşınmayacak” kararı sonrası da hepimiz bir endişe ve stres yaşamıştık. Ancak pratikte konsoloslukların bu belgeyi talep etmediğini, 28 Ağustos’tan önce dosyasını taşıyanların bu karardan etkilenmediğini gördük ve mülakatlar devam etti. bugünkü açıklamanın da seçilmiş dosyalar açısından benzer bir şekilde uygulanmama ihtimali olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bizler halihazırda seçildik form doldurduk hak kazandık. Türk hukukunda “kazanılmış hak” kavramı var ve bu ilke sadece bizde de değil genel hukuk sistemlerinde de kabul gören bir ilke.
Şu aşamada yapabileceğimiz tek şey; mülakatların dağıtılıp dağıtılmayacağını ve vize alıp ABD’ye giriş yapanlar açısından bir sorun çıkıp çıkmayacağını beklemek. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Daha önce benzer durumlarda dava açılıp sonuç alındığını gördük. Ben kendi adıma hukuki süreçleri sonuna kadar zorlamayı da seçenek olarak görüyorum.
-
@tumra Pratikte de bu karar geçerli zaten, karar dosyalarını 28 Ağustos öncesi taşıyanları etkilemedi sadece (Hong Kong için hala belli değil). O konu konsoloslukların insiyatifine bırakıldı, şu anda öyle bir şey geçerli olamaz.
DV çekilişi kazanmamız hak kazandığımız anlamına gelmiyor. Hatta kazandığınızı belirten ekranda yazan ilk şeylerden biri de bu.
Tek umudum yine başkanın dediğinin yaptığını tutmaması ve/veya hızlıca dava açılıp kararın geçersiz kılınması.
Bildiğim kadarıyla da karar zaten in effect şu anda, herhangi bir imza atılmasına da gerek yok. DV vizesiyle ABD'ye giriş yapmak isteyenler kapıdan çevrilmezse, üstüne bir de mülakatlar dağıtılmaya devam ederse, o zaman nasıl sonuçlanacağı konusunda bir fikrimiz olur.
-
Açıklamada “bu felaket programdan daha fazla Amerikalının zarar görmemesi için….. “şeklinde bir ibare var. İç açıcı bir cümle değil ama uygulamada bundan sonra Adli Sicil kaydı çok daha önem kazanacak bence! Başvuru sahibinin ya da birlikte göç edeceği aile bireylerinden birinin geçmişte herhangi bir suç kaydı varsa, bu onlar için çok zorlayıcı olacak ! Moral bozmak istemiyorum lakin açıklamada da müsbet bir ifade göremedim. Trump’ın geçmişte de bu programı kapatmak istediği belirtilmiş. O dönem neden kapatamadı, bu kilit bi soru.. bu sene gerçekten çok zor geçiyor
-
@hkilic, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@kemal85 Bu ay Ankara kaç CN'a kadar gelecek onu bir görüp içiniz daha rahat olarak karar verebilirsiniz, emaili atabileceğiniz daha birki hafta var önünüzde.
Telaşa kapılmamızın bir nedeni var yani görüyorsun trup reyiz her an başka bir şeyle geliyor karşımıza ülkeler banlanıyor, biri kaza yapıyor her kesi kovuyor, dün kaldıralım şu işi vitsin demiş, bangkok a kadar onca hayalle gidip, birde kırık hayaller ile dönmek var, insanı başka yol bulabilir miyim diye düşünmeye itiyor.
-
@koci @smelihkrkmz Ayın 23’ünde Bangkok’ta vize randevusu olanları görüyorum; bakalım vize alabilecekler mi.
-
@Umut-P Adam mahkeme tanımıyor ki? Sınırdan içeri almadıktan sonra ne yapabilirsiniz? Sınırlar Federal.
-
@oktay3847 Şuan yetki tamamen onda. Duygusal bir sağcı, milliyetçi, muhafazakar bir lider. Kısacası her an her şey olabilir modunda. Ayrıca dün söyleyip bugün aksini de yapabiliyor.
-
@minnesota Sınırlar federal ama bağımsız bir yargı var. ABD'de yargı kararlarının tanınmaması söz konusu bile değil.
-
@Umut-P Peki. O yargı hareket edene kadar 3 ay geçer. O da biz bu durumu araştıralım diyip durdurma kararı verir. O arada da baştaki 1 Afgan 2 askeri personel öldürdü diyip ben 19 ülkeye ban getirdim der. 1 ay sonra bunu 40 ülke yaptım der. 1 Tırcı kaza yapar 200.000 tırcının ehliyetini iptal etmeye çalışır. Yolda çevirdiğini de kelepçeyi takar. Başta ki sağcı ve populist bir lider. TR de de benzeri var. TR de ki ile 20 senelik tecrübeniz nasılsa benzeri de şuan burada. Ben mahkeme tanımam diyebiliyor. Bugün A deyip yarın B yapabiliyor. Bizim avantajımız bizim NATO üyesi olmamız ve baştakilerin KANKA olması.Adam daha 3 ay gönce Gröndlan bizim olacak Danımarkalılar fazla tatava yapmayın diyordu, şimdi güzel Danımarkalılar neden Amerika ya göç etmiyorsunuz diyor.
-
Arkadaşlar bir konuda fikir almak istiyorum.
Excel’de gördüğüm kadarıyla en yakın Ankara mülakatı Ocak 7’sinde olan bir kişi var Utku Pehlivan görünüyor. Bangkok için ise 23 Aralık tarihinde 2 kişi mülakatı görünen koci ve smelihkrkmz var.
Bu kişilerin mülakatlarının nasıl geçtiğini ya da vizelerini alıp almadıklarını öğrenmemiz bizim için herhangi bir öngörü sağlar mı sizce? Yoksa tamamen dosya bazlı ilerlediği için çok da anlamlı değil mi? Açıkçası ne düşüneceğimi şaşırdım sormak istedim -
@tumra 21 aralik Ankara mulakati var yanlis gormediysem
-
Eğer bu karara dava açılıp geçersiz kılınırsa kimse bir şey yapamaz, lütfen bunu aklınızdan çıkarın. ABD bir hukuk devletidir, "mahemeleri takmamak" falan mümkün değil. Bu davalar da beklediğinizden çok daha hızlı sonuçlanabilliyor. Bu konudaki sorun mahkeme kararının uygulanıp uygulanmayacağı değil; dava açılıp açılmayacağı (muhtemelen açılacaktır), bu davanın kazanılıp kazanılmayacağı (hiçbir fikrim yok), ve elbette hepsinin mali yıl bitmeden tamamlanıp tamamlanmayacağı. Üstüne, bir kaç ay havada kalırsa Eylül 2026'ya kadar kaçımıza yer ayırabilecekler?
Bu kararın 2026 kazananlarını etkilememesi falan bence buna takılmanın çok bir anlamı yok. 28 Ağustos kararına benzemiyor doğası gereği, hepimiz etkileneceğiz diye düşünüyorum. Sadece iki umudumuz var:
- Başkanın dediğini yapmaması. Gayet sık rastladığımız bir durum
- Mahkemelerin jet hızıyla bizim lehimizde karar vermeleri
Türkiye'nin ABD ile dostane ilişkileri ve bizim de AB bölgesinde bulunmamız, son zamanlarda açılan "shit hole ülkelerden adam almayalım ama AB ülkelerinden adam alalım onlar iyi" muhabbeti bana biraz umut veriyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum