Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aliaytac41 bende 17 18 model ya honda cv-v yada toyota raw 4 düşünüyorm fikri olan tavsiyesi olan varsa bize tavsiyede bulunabilirse sevinirim

• @m4rtcan Gecmis tecrubelerime gore Toyota, motor ve dayaniklilik bakimindan, Honda'ya gore daha iyi.

• Arkadaslar merhaba, Amerika'da 7. ayim ve ilk geldigim zaman satin aldigim arayi sattim ve baska ikinci el bir arac aldim. Ilk geldigim zamanlar yaptirdigim sigorta yalniz karsi tarafin hasarini karsiliyordu, simdi olasi kendi hasarimin da karsilanacagi bir sigorta yaptirmak istiyorum. California ehliyetim var, ceza kaydim yok. Onerebileceginiz sigorta sirketi var midir ? Ve sormak istedigim arabamda simdi gecici plaka var, asil plaka 1-2 haftaya gelecekmis, bu sekilde sigorta yaptirabilir miyim ? Tesekkurler.

• @hDundar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Arkadaslar merhaba, Amerika'da 7. ayim ve ilk geldigim zaman satin aldigim arayi sattim ve baska ikinci el bir arac aldim. Ilk geldigim zamanlar yaptirdigim sigorta yalniz karsi tarafin hasarini karsiliyordu, simdi olasi kendi hasarimin da karsilanacagi bir sigorta yaptirmak istiyorum. California ehliyetim var, ceza kaydim yok. Onerebileceginiz sigorta sirketi var midir ? Ve sormak istedigim arabamda simdi gecici plaka var, asil plaka 1-2 haftaya gelecekmis, bu sekilde sigorta yaptirabilir miyim ? Tesekkurler.

Vakit geçirmeden hızlıca sigortanızı yaptırmanızı öneririm, geçici plaka ile yaptırabilirsiniz. İnternet üzerinden istediğiniz sigorta şirketinden fiyat teklifi alıp en uygun olanını değerlendirebilirsiniz. Geico, Progressive, Allstate, State Farm…

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar

Bankalar kredi kartı limiti veya kredi verirken faiz oranını belirlerken nasıl geçmiş/güncel borçlarınızın vade ve tutarını bakıyorsa, sigorta şirketleri de geçmiş sigortalılık süresi, prim ödeme performansı gibi kriterlere bakarak poliçe teklifleri sunarken farklılık gösteriyor.

Allstate bildiğim kadarıyla en az 12 aylık sigortalılık geçmişi arıyor, StateFarm - Progressive ve Liberty’den teklif alabilirsiniz. Deductible for collision coverage için belirleyeceğiniz rakam premium tutarına etki edecektir, teklif isterken bunu da dikkate almanız yararınıza olacaktır.

• @ATS16 @deebee tesekkurler yanit icin. Liberty California'da yokmus. Progressive den chatgpt onerileriyle neler olsun diye bir tablo olusturdum ve aylik fiyat $247 oldu. Bu cok degil mi ? Arabam 2018 clean title Ford Mustang convertible. Ekran goruntusu atiyorum, onerilerinize acigim ve bir arkadas Tesla sigortadan bahsetti, o nasildir ? Tesekkurler.

screencapture-insurance-apps-progressivedirect-0-RatePackageDetails-2025-09-02-14_52_30.png

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar

Neye göre çok tartışılır. CA’nın sigorta prim oranlarını, bir önceki mesajımda ilettiğim üzere sigortalılık geçmişinizi, premium hesaplanırken dikkate alınan sizin yaşınız ve aracın girdiği kategori konusunda tam bilgi/fikir sahibi olmadığım için yorum yapmak zor. Ama Illinois’de kendi aracım için ödediğim prim ile karşılaştırdığımda önünüze gelen teklif benim ödediğim aylık sigorta priminin iki katı.

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@hDundar

Neye göre çok tartışılır. CA’nın sigorta prim oranlarını, bir önceki mesajımda ilettiğim üzere sigortalılık geçmişinizi, premium hesaplanırken dikkate alınan sizin yaşınız ve aracın girdiği kategori konusunda tam bilgi/fikir sahibi olmadığım için yorum yapmak zor. Ama Illinois’de kendi aracım için ödediğim prim ile karşılaştırdığımda önünüze gelen teklif benim ödediğim aylık sigorta priminin iki katı.

Hocam sigortalik gecmis olayini biliyorum, ki sectigim paketin aylik fiyatini $100 daha asagi da indirebiliyorum. Bu custom paket ve kapsadigi ayrintilari gorselde attim. Benim sordugum aslinda bu kapsam konusu idi, chatgpt o da olsun, bu da olsun diyerek fiyat yukseldi. Benim sorum attigim gorsel ayrintilari aslinda, mesela sizin paket benim attigim gorseldeki oranlarda mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar california eyaleti içinde özellikle yeni ehliyet sahibi biri için alabileceğiniz en iyi teklifi büyük ihtimalle teslanın sigortasından alırsınız öncelikle oradan fiyat alın derim

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar

Ben maddi manevi şartlarım doğrultusunda deductible for collision coverage‘ı daha yüksek tutardım, bir kaza olması durumunda cebimden çıkabilecek tutar biraz daha fazla olur ama premium düşer. Özetle riski sigorta şirketi ile daha çok paylaşırdım.

Bu tamamen sizin ekonomik durumunuza (bir kaza olursa rahatlıkla cebinizden ne kadar ödeyebilecek olduğunuza bağlı), sürüş stilinize, araç kullandığınız bölgedeki diğer sürücülerin sürüş stillerine ve kaza oranına bağlı. Ayrıca öngörülemeyen dünyanın dört bir halini de unutmamak lazım.

SF’de yaşaması ve CA özelinde daha çok deneyimli olması nedeniyle Sn. @emre-kurtulmuş Bey’in tavsiyesini dinleyerek Tesla’dan da teklif almanız iyi olacaktır.

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@hDundar

Ben maddi manevi şartlarım doğrultusunda deductible for collision coverage‘ı daha yüksek tutardım, bir kaza olması durumunda cebimden çıkabilecek tutar biraz daha fazla olur ama premium düşer. Özetle riski sigorta şirketi ile daha çok paylaşırdım.

Bu tamamen sizin ekonomik durumunuza (bir kaza olursa rahatlıkla cebinizden ne kadar ödeyebilecek olduğunuza bağlı), sürüş stilinize, araç kullandığınız bölgedeki diğer sürücülerin sürüş stillerine ve kaza oranına bağlı. Ayrıca öngörülemeyen dünyanın dört bir halini de unutmamak lazım.

SF’de yaşaması ve CA özelinde daha çok deneyimli olması nedeniyle Sn. @emre-kurtulmuş Bey’in tavsiyesini dinleyerek Tesla’dan da teklif almanız iyi olacaktır.

progressive den yaptirdim, hatta atttigim gorselden bi $10 daha artirdim, ne olur-ne olmaz.

• Toyota hibrit almanızı tavsiye ediyorum e cvt şanzımanlı sıfır sorun serviste ucuz olur 👍 başka araç önermiyorum

• VW Tiguan tecrubesi olanlar varsa, memnuniyetlerini veya yasadiklari sorunlari paylasabilirler mi?

• @MySea Facebook gruplarinda VW Tiguan Owners club gibi sayfalara uye olup sorabilirsiniz kullanicilar sorunlari, deneyimleri paylasiyor aktif kullandiklari icin. Tavsiye ederim buraya ek olarak, selamlar

• @serhank Tesekkurler!

• @mustapha hibrir arabalarda mile yüksek ise cok büyük sorunlar cıkıyor örneğin hibrit bataryanın tükenmesi gibi bunların maliyeti de yüksek oluyor.

• @emirhankd 10 yıl sorunsuz binersin 5 yıldır biniyorum sorun yok aldığımda 10 yıl batarya ömrü garantisi vardi.

• Merhaba. İkinci el araç alırken güvenilir siteler hangileri? Carmax carfax dışında önerebileceğiniz bir site var mı dallas için. Ve dealerden aldığımızda bizim sonrasında ek bir işlem yapmamıza gerek oluyor mu noter vs gibi?

Ayrıca honda,toyota harici az sorun çıkaran marka tavsiyeleriniz nedir? Nissan,kia, ford mantıklı mı

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077

Carvana, AutoNation, Sonic Automotive bakabilirsiniz, konumuna göre değişmekle birlikte fiziksel araç parkı olan benzer firmalar. Carfax araç satmaz, aracın geçmiş bakım ve kazaları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz tabi bakım yapılan yer veya tamiratı yapan servis carfax’a üye ise veya bildirim yapiyorsa. Araçların tüm kazaları carfax’da goruntulenmeyebilir.

Online araştırma içinde Cars.com, Autotrader, CarGurus, TrueCar sitelerinden yararlanabilirsiniz arama yapmak için. Daha sonra satıcıyı ve aracı yerinde görmek iyi olacaktır, satıcının Google puan & yorumları da fikir verecektir zira Google reviews burada önemli ve objektif.

• @ugur077 merhaba ben iki adet arac aldim. Dealer dan Türk olduğu ve tavsiye üzerine gittigimden çok memnun kaldim. Amerika PA daki araba icin şuana kadar ki izlenimim japon ve amerikan araçları ariza ve bakim konusunda yedek parca ve işçilik olarak hem dayanikli hemde ucuza mal oluyor. Ama her japon arabasi degil tabiki mesela Delayer soyledigi Nissan rogue 2020 alti kronik vites sorunu oluyormuş. Arabayi aldiginizda size satış evraklarini hazirlayip teslim eder ve size 1 aylik gecici plakayı verir. Bulundugunuz yerdeki herhangi bir tags ofisine gidin sizin adiniza kayit işlemlerini yaparlar. Plakanizida aninda veriliyor. Title (ruhsat) posta ile adresine geliyor. Ben arabanin bakimlarini (rutin yag ve filtre degisimini en uygun ve güvenilir bulduğumdan walmartta yaptiriyorum). işçilik pahali maalesef burada zaten insan ilk şaşırıyor. Araçlarda ya vuruk ya çizik yada kazali, ama o şekilde kullanılıyor. Çünkü araç almak daha uyguna geliyor. Arac alırken diger dikkat edilmesi gereken konu R ve S title kayitli arac olup olmadigi yani bizim tabir ile pert den dönme, eger alacaginiz kişi ye guveniniz tam ise bence R title yeni model araç almak mantıklı. Dedigim gibi iscilik pahali oldugundan çok basit şeylerden araçlar pert yapiliyor sigortalar tarafindan. Sonuçta şunu bilin amerikada araba aldiginizda kaybediyorsunuz. Kullanmak icin alin. Mesela ben eşim için subaru R title 2022 model arabayi 10K ya aldim. R title olma hikayesi ise citlere sürtme sonucu iki kapida hasar oluşmuş ve sigorta pert yapmis. Dedigim gibi bu iste arabayi aldiginiz kisiye güven önemli, yada carfax gibi size ayrıntılı araba geçmişi dökümünü verirse zaten hersey yaziyor.
    Özet olarak; ben amerikada suanki durumum ile (sıfırdan hayat kurmaya geldigim durumum kast ediyorum) kesinlikle sifir araba almam hele ki kredi ile hayatta almam. Ihtiyacima gore ikinci el yada yukarıda anlattigim gibi R title, japon/kore veya amerikan (Chevrolet, buick, jeep, gmc) tarzi, benzin ucuz ama hibrit araba alirim. İleride stabil bir düzen oluşturup gelir arttiginda zaten çoğu şeyi gözünüz görmeyecek. Herkesin gönlüne göre olsun inşallah.

Benzer Başlıklar

• 18
  • 125
  • 312
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |