ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Herkese merhabalar
N400 başvuru ile alakalı bir sorum olacaktı. Evlilik yoluyla esim 10 yıllık green cardini aldi. Vatandaşlık için mülakati var ve bu mülakatta esimin yanında olmam gerekiyor mu diye sormak istemiştim. Randevu kağıdında benim gelmemle alakalı bir ibare bulunmuyor. Vatandaşlık başvurusunu da 3 yıl kuralı uzerinden yapiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. -
@fyzkynr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Herkese merhabalar
N400 başvuru ile alakalı bir sorum olacaktı. Evlilik yoluyla esim 10 yıllık green cardini aldi. Vatandaşlık için mülakati var ve bu mülakatta esimin yanında olmam gerekiyor mu diye sormak istemiştim. Randevu kağıdında benim gelmemle alakalı bir ibare bulunmuyor. Vatandaşlık başvurusunu da 3 yıl kuralı uzerinden yapiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.Hayır. Yalnız girecek mülakata.
-
@roccorocco hayırlı olsun gözünüz aydın 1 aya vatandaş olmuş olacaksınız
-
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:
- 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
- 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
- Interview tarihim 10 Kasim 2025
Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.
Bugün mülakatı tamamladım. Oldukça kolay geçti. Son bir kaç gündür kafamda kurup kurup sürekli sorulara calisiyordum. Beklendiğimden cok daha rahat ve hızlı oldu. 6 soruyu da bilip 6/6 yapınca daha fazla sormadı. 1’er tane writing ve listening sorusu sordu, tablet üzerinden hallettim, sonrasında yemin ettirmesinin akabinde terorist misin, komunist misin vs tarzı sorular soruldu. Amerika’ya nasıl ve ne şekilde geldiğim, Amerika’da ne iş yaptığım, federal vergi borcunun olup olmadığı gibi konuları konuştuk ve ayrıldım. Yemin töreni için bir tarih belirlenip, mail ile ulaştırılacakmış bana. Sonrasında belirtilen adrese gidip yemin ettikten sonra resmen vatandaş olmuş olacağım. :)
29 Haziran sizin 5 senenin doldugu tarih miydi yoksa 5 senenin dolmasina 3 ay kala mi basvurmustunuz ? . Hayirli olsun bu arada .
-
@cnpist Tesekkurler. Aslinda Mart ayinin sonunda basvurma hakki kazanmistim. 5 yilim tamamen doldugu icin, ancak o donemde California'ya tasindigim icin, N400 formunu gondermeden once buranin residenti olmam gerekiyordu. Bu sebeple 3 ay daha bekleyip, resident statusu kazandiktan sonra formu gonderdim. Normalde 90 gun oncesinden basvuracakken, resident statusunu beklememden oturu aslinda neredeyse tam doldurduktan sonra basvurmus oldum. :)
-
@Edelweiss tesekkurler .
-
15 Temmuz da bende Yükledim N-400 formunu ama halen bir ses yok, green kartımızın şartını kaldırmak içinde mayıs 2024 tarihinde başvurduk oradan da ses Seda yok , combo interwiev bekliyoruz ama ne zaman haber gelecek bilemiyoruz
-
@roccorocco tesekkurler :) daha yolun basindayiz bakalim.
-
@roccorocco hocam n400 interview tarihi için kac gunluk boşluk oluyor yani görüşme kaç gün sonraya atandı siz notice alınca.
-
@patron3535 aldigim notice ile interview tarihi arasinda 1 aylik sure vardi. Interview tarihini genelde 1 ay onceden notice ediyorlar. N400 submit 20 June 2025, Biometric 15 July 2025 Interview notice alma 7 October 2025. Interview 14 November. Biometric ile interview notice arasinda 3 ay sure oldu. Oath ceramony ile birlikte hepsi 6 aydan tamamlanmis oluyor.
-
@Seher-Ertaş-Karaaslan Uscis ofisi biraz yogun gibi gorunuyordu. (California) Bir de government shut down vardi. Tabi kisinin dosya durumuna gore degisik bekleme sureleri. Bu hafta itibariyle hizlanirlar artik. Kolay gelsin.
-
Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler
-
@serkan-karacahisarlı 867 gun demek 5 yilin yarisindan cogunu Turkiye'de gecirmissiniz demek.
-
@serkan-karacahisarlı, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler
Cok sinirda, neredeyse 5 yilin yarisini ABD disinda gecirmissiniz. Giris cikislarinizi dikkatli yapin. Turkiye'de calismadiginiza ait dokumanlardan ziyade, ABD'de yasadiginiza dair dokumanlar cok onemli. Kira kontrati, mortgage belgesi ve bir kurumda ucretli calistiginizi gosteren belge. Uber maas bordrosu derken, Uber surucusu musunuz yoksa Uber sirketinde sabit maasli bir isiniz mi var? Eger Uber surucusu olarak kazaniyorsaniz bunu gecici is olarak gormuslerdir. Sizi ABD'ye baglayan bir sey yok gibi, her turistin yaptigi harcamalari yaptiginizi dusunmus olabilirler.
Bundan sonra, cok daha uzun kalin ve yasadiginiz yerin ABD oldugunu ispat edecek ciddi masraflar yapin. -
Tesekkurler peki 1 yıllık kira kontratı yapsam elektrik , su faturalarını ödeyecek şekilde ve 2026 nisan veya mayısında ikinci başvurumu yapsam 31 ekim 2024 ve 1 mayıs 2026 arası 18 ay gibi bir süredir amerikada yaşamış olucam sadece 2025 hazira ve temmuzda türkiyede 2 ay bulundum sizce bu yeterlimi ikinci başvurum için
-
@serkan-karacahisarlı merhaba ortalama 160 gün demişsiniz acaba 180 günü geçen yani 6 ayı geçen bir seyahat oldumu? 913 günü doldurmuşsunuz ama 6 ay kuralı ihlal edildiyse continues residence bozulmuş olabilir mi? Bozulmadıysa da süreler yakın olduğu için vatandaşlık için 6 ay kalışları kabul etmiyor olabilirler burayla tam bağınız kurulmadı bahanesiyle reddediyorlar.
-
Başvuru Süreci (Naturalization)](/forum/post/521002)
Hiçbir w2 işte çalışmamış, kira kontratı sunamıyor, Uber'de 6 ayda kazandığı parayı gidip 6 ay Türkiye'de harcamış, ülke ile kuvvetli bağı olmadığı görüntüsü çizmiş. Süre konusunda sınırda olmuş olsa bile, (ki 5 yılda 867 gün ABD dışında kalmak çok uzun bir süre) özellikle şu sıkıntılı dönemde, vatandaş olurken sadece ülkede bulunma süresi değil, kültürel anlamda da kuvvetli bağ isteniyor, bu şekilde vatandaşlık onayı alınması bana bundan sonra biraz zor geliyor.
-
@patron3535 merhaba 180 günü hiç geçirmedim ama hep ysklaşık gün sayıları 160 gun var 173 gün var
-
@serkan-karacahisarlı tabi denemenizde bir sakinca yok ancak son zamanda dikkat edilen birkac konu var diger arkadaslarin dedigi gibi kominiteye katkiniz, ulkeye bagliliginiz veya good moral vs basliklari altinda reject yeme ihtimaliniz devam ediyor, sizin durumunuzda onceki yillarda vatandas olanlari gordum ancak son zamanlarda yasananlari takip ediyorsunuzdur belki iyi bir field office iyi bir memur durumu farkli kilabilir tabi yurtidis gunler icinde cevaplarinizi gelistirin bu surede.
-
Sagolun bilgilendirmeniz için peki anlayamadığım benim good moral charactera uymayan hangi şeyi yaptım hiç trafik cezam ya da suç kaydım yok bu kalış sürelerim mi good moralı da bozmakta
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum