Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Edelweiss tesekkurler .

• 15 Temmuz da bende Yükledim N-400 formunu ama halen bir ses yok, green kartımızın şartını kaldırmak içinde mayıs 2024 tarihinde başvurduk oradan da ses Seda yok , combo interwiev bekliyoruz ama ne zaman haber gelecek bilemiyoruz

• @roccorocco tesekkurler 🙂 daha yolun basindayiz bakalim.

• @roccorocco hocam n400 interview tarihi için kac gunluk boşluk oluyor yani görüşme kaç gün sonraya atandı siz notice alınca.

• @patron3535 aldigim notice ile interview tarihi arasinda 1 aylik sure vardi. Interview tarihini genelde 1 ay onceden notice ediyorlar. N400 submit 20 June 2025, Biometric 15 July 2025 Interview notice alma 7 October 2025. Interview 14 November. Biometric ile interview notice arasinda 3 ay sure oldu. Oath ceramony ile birlikte hepsi 6 aydan tamamlanmis oluyor.

• @Seher-Ertaş-Karaaslan Uscis ofisi biraz yogun gibi gorunuyordu. (California) Bir de government shut down vardi. Tabi kisinin dosya durumuna gore degisik bekleme sureleri. Bu hafta itibariyle hizlanirlar artik. Kolay gelsin.

• Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler

• @serkan-karacahisarlı 867 gun demek 5 yilin yarisindan cogunu Turkiye'de gecirmissiniz demek.

• @serkan-karacahisarlı, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler

Cok sinirda, neredeyse 5 yilin yarisini ABD disinda gecirmissiniz. Giris cikislarinizi dikkatli yapin. Turkiye'de calismadiginiza ait dokumanlardan ziyade, ABD'de yasadiginiza dair dokumanlar cok onemli. Kira kontrati, mortgage belgesi ve bir kurumda ucretli calistiginizi gosteren belge. Uber maas bordrosu derken, Uber surucusu musunuz yoksa Uber sirketinde sabit maasli bir isiniz mi var? Eger Uber surucusu olarak kazaniyorsaniz bunu gecici is olarak gormuslerdir. Sizi ABD'ye baglayan bir sey yok gibi, her turistin yaptigi harcamalari yaptiginizi dusunmus olabilirler.
    Bundan sonra, cok daha uzun kalin ve yasadiginiz yerin ABD oldugunu ispat edecek ciddi masraflar yapin.

• Tesekkurler peki 1 yıllık kira kontratı yapsam elektrik , su faturalarını ödeyecek şekilde ve 2026 nisan veya mayısında ikinci başvurumu yapsam 31 ekim 2024 ve 1 mayıs 2026 arası 18 ay gibi bir süredir amerikada yaşamış olucam sadece 2025 hazira ve temmuzda türkiyede 2 ay bulundum sizce bu yeterlimi ikinci başvurum için

• @serkan-karacahisarlı merhaba ortalama 160 gün demişsiniz acaba 180 günü geçen yani 6 ayı geçen bir seyahat oldumu? 913 günü doldurmuşsunuz ama 6 ay kuralı ihlal edildiyse continues residence bozulmuş olabilir mi? Bozulmadıysa da süreler yakın olduğu için vatandaşlık için 6 ay kalışları kabul etmiyor olabilirler burayla tam bağınız kurulmadı bahanesiyle reddediyorlar.

• @patron3535

Başvuru Süreci (Naturalization)](/forum/post/521002)

Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler

Hiçbir w2 işte çalışmamış, kira kontratı sunamıyor, Uber'de 6 ayda kazandığı parayı gidip 6 ay Türkiye'de harcamış, ülke ile kuvvetli bağı olmadığı görüntüsü çizmiş. Süre konusunda sınırda olmuş olsa bile, (ki 5 yılda 867 gün ABD dışında kalmak çok uzun bir süre) özellikle şu sıkıntılı dönemde, vatandaş olurken sadece ülkede bulunma süresi değil, kültürel anlamda da kuvvetli bağ isteniyor, bu şekilde vatandaşlık onayı alınması bana bundan sonra biraz zor geliyor.

• @patron3535 merhaba 180 günü hiç geçirmedim ama hep ysklaşık gün sayıları 160 gun var 173 gün var

• @serkan-karacahisarlı tabi denemenizde bir sakinca yok ancak son zamanda dikkat edilen birkac konu var diger arkadaslarin dedigi gibi kominiteye katkiniz, ulkeye bagliliginiz veya good moral vs basliklari altinda reject yeme ihtimaliniz devam ediyor, sizin durumunuzda onceki yillarda vatandas olanlari gordum ancak son zamanlarda yasananlari takip ediyorsunuzdur belki iyi bir field office iyi bir memur durumu farkli kilabilir tabi yurtidis gunler icinde cevaplarinizi gelistirin bu surede.

• Sagolun bilgilendirmeniz için peki anlayamadığım benim good moral charactera uymayan hangi şeyi yaptım hiç trafik cezam ya da suç kaydım yok bu kalış sürelerim mi good moralı da bozmakta

• @erenotti sağolun ama ben 8 ay covid zamanı sanfranciscoda bir cafede calıştım w2 olarak ve covid olunca payron işten çıkardı , ayrıca trafer joes da sadece 2 hafta çalıştım kasada çalışma konusunda stress olduğum için devam edemedim ayrıca yine restaurantta 3 ay 1099 ile de çalıştım ben bunları sunduğum halde yine olmadı hiçbir trafik ve suç işlemedim hatta uber yaparken taksi çarptı iki senedir sonucu bekliyorum bütün ![alt metni](görsel url)tedavi belgelerimi verdim hala tedavilerim devam ediyo neyse ama uyarınız için teşekkürler sizce ben bu aralık ayında bir yıllık kira kontratı bir ev tutucam elektrik su gaz faturalarım olucak mayıs ayında burda kalış surem 18 ay olucak tekrar başvuru yaptıgımda bu durumu düzeltmiş derler mi yoksa geriye dönük yine sorgulama yaparlar mı

• Ben 8 ay w2 cafede calıştım covid olunca patron işten çıkardı , trader joes da sadece 2 hafta çalıştım kasada çalışmak stres yapmıştı ve 3 ay part time yine restaurantta 1099 ile de çalıştım yakın arkafaşlarımdan biri 180 gunu 20 gun aştığı halde ve aynı benim gibi 6 ay burası 6 ay turkiye yaptığı halde 2 yıl önce biden zamanında aynı gün yemin töreni ile aldı bu birazda yönetimden kaynaklanıyo şu an benim düşüncem bu ay 1 yıl kontratlı bir ev kiralayıp elektrik su gaz faturaları üstüme olacak şekilde mayıs ayında tekrar başvuru yapmayı düşünüyom 18 aydır burda olucam 2 ay türkiyeye gittim sadece sizce bu durumu değiştirir mi yoksa yine geriye dönük sorgulama yapıp zorluk çıkarırlar mı sağolun

• ⭐⭐⭐⭐

@serkan-karacahisarlı

Oncelikle hayirlisi olsun hakkinizda, sizin surecinizden henuz gecmedik ama okudugum ve takip ettigim basliklardan.

USCIS’in Naturalization Requirements bölümünde Physical Presence Requirement bolumunde gectigi uzere, ABD vatandaşlığı için başvuranların son 5 yılda en az 2,5 yıl (30 ay) ABD’de fiilen bulunması şarti mevcut. 180 gun continuous residency bozmamis olsaniz da sinirlara cok yaklasmissiniz. Aciliyetiniz yok ve TR seyahatleriniz devam etmeyecekse yerinizde olsam en az 2,5 yıl daha beklerim bir sonraki basvuru oncesi, bag kanitlarinizi saglamlastirir, vergi mukellefi olarak eksiksiz beyan ve odemelerimi yapmaya devam eder, is konusunda doordash veya uber yerine W2 ile calistiginizi kanitlar dosyama eklerdim bir sonraki basvurum oncesi. Belki 11/7/2028 tarihinde bir yonetim degisikligi daha olur ulkenin gocmen politikasinda degisiklige de sebep olabilecek. Bol sans ve gonlunuzden gectigi gibi olsun.

• @serkan-karacahisarlı
    Good moral character adı altında aşağıdaki başlıklar var arkadaşların dediği gibi düzenli iş geçmişi/ ABD de eğitim almak/ comminity service vs yani bahane çok ve geniş konular ve memura geniş haklar tanıyor bundan 5-10 sene önce vatandaş olanlar bilir çalışma şartı bile yoktu yaşa yetiyordu

Community involvement: Volunteering, engaging in community service, and showing ties to the community.
    Responsibility and stability: Having a stable employment history and family ties.
    Education: Demonstrating educational achievements.

• @serkan-karacahisarlı
    Bahsettiğiniz işler çok kısa süreli ve üzerinden zaman geçmiş, net bir şey söylemek zor ama en azından ülkeden çok çıkmadan (birkaç haftalık tatilleri saymıyorum) bi 2 sene daha dayanabilirseniz, ve Uber işinizi (part time da verseler) w2 bir iş ile desteklerseniz kanıtlarınız daha sağlam olur diye düşünüyorum. Bende trader joes’da çalışıyorum bu arada. Sizin durumunuzda birçok insan geçmiş yıllarda vatandaş oldu. Lakin son gelişmeleri de takip ediyor musunuz bilmiyorum ama sonradan vatandaş olup, ülkeye uyum sağlayamadıklarını düşündüklerinin bile vatandaşlıklarını almak için üzerinde çalışmalar yapıyorlar, Amerika’da siyasetin geldiği nokta bu maalesef; ve bu da tüm göçmenlik süreçlerini etkiliyor.

Benzer Başlıklar

• 116
  • 12
  • 34
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |