@Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
-
@intelcorei5
Merhaba, yasal olarak, lisansli bir magazadan background check gecerek silah almak tek basina vatandaslik surecine engel olmuyor diye biliyorum. Ancak sonrasinda herhangi bir suc, yanlis beyan veya silahla ilgili, lisans disi bulundurma, tasima vb. gibi ihlallerin olmamasi gerekiyor. Ozellikle eyalet ve federal yasalari resmi kaynaklardan incelemenizi tavsiye ederim. -
@Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
-
Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir? -
@OA-OA, içinde söyledi: Green Card ile Ömür Boyu vatandaş olmadan yaşamak
Bu konunun yeri burası mı bilmiyorum ama Amerika'ya ilk 2024'te giriş yaptım. 1 ay kaldım ve çıktım. Ardından 10 ay sonra 2025'te tekrar gir-çık yaptım. Sınır memuru uyarıda bulundu ancak bir not almadı ya da bir işlem yapmadı. Şimdi yine 10 ay sonra 2026'da gir-çık yapacağım kartımı alma durumları olur mu? Deneyimi olan var mı hiç?
Sorunuzu sormanız gereken, Greencard ile yurtdışında kalış süresi ile bilgiler içeren ve benzer durumu yaşayan kişilerin güncel tecrübelerini içeren konu başlığı Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri.
Her bir giriş - çıkış yaprak sürecinizi devam ettirmeniz halinde, ülkeye giriş esnasında esnasında CBP memuru tarafından I-407 Record of Abandonment of Lawful Permanent Resident Status formunu imzalatma talebi ile karşılaşma veya göçmenlik mahkemesine sevk edilme ihtimalini artıyorsunuz.
Ülkeye giriş yaparken CBP memurunun kartınızı iptal etme hakkı yok. Greencard haklarınızdan gönüllü olarak siz feragat ettiğinize dair formu imzalarsınız veya mahkemeye sevk edilmenizi isteyebilirsiniz.
-
@Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
-
@saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)
N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?
Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. 🙂
-
Merhabalar TRde doğan kızım için 10 kasımda konsolosluktaki randevumuzda vatandaşlık belgesi ve pasaportu onaylandı. Ancak hala pasaport ve belge evimize gelmedi. Pasaport 17 kasım tarihinde konsolosluğa gönderilmiş. Doğum belgesi de 20 kasım günü evimize postalanmış. Ancak bugune kadar ne gelen ne giden var postalandıktan sonra eve gelmesi ortalama kaç gün sürmekte bilgisi olan var mı? Toplam sürecin 18. Gününü bitiriyoruz bazı arkadaşlar 14. Günde belgelerin kendilerine teslim edildiğini söylüyorlar.
ANG kargo şirketi yollayacaktı belgeleri ve konsoloslukta verdikleri küçük bir kağıda gönderim adresini ve iletişim bilgilerimizi yazmıştık.
-
@Sam-Sams, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhaba arkadaslar, daha once de soran gordum ama konuda hakkinda bilgisi olan olup da paylasirsa cok sevinirim.
Esim ve benim icin GC mevcut ve 3 yilimizi doldurduk. Bugune kadar hic yardim almadik ama su an isler benim icin zorlasti. Esim ve cocuklarim icin ( 2 cocuk amerikan vatandasi - 5 yasinda ve 6 aylik ) WIC yardimi ve tum aile icinde SNAP yardimi , ayni zamanda elektrik, dogalgaz yardimi da mevcutmus; bunlar vatandasligi tehlikeye atar mi acaba ? Gelir dusuk malum ve bu haktan yararlanabiliyor gibi gozukuyorum. Chatgpt ye sorunca hayir problem olmaz , public charge kapsamina girmez , diyor ama emin olmanin bir yolu var midir acaba ?Emin olmanın bir yolu olamaz, çünkü yeni düzenlemeler yapılabiliyor, yeni kararlar alınabiliyor, uygulanan politikalar ve hukuki süreçler sabit kalmıyor. Geçmişe dönük olarak bakılabildiği için bugün sorun olmayan bir şeyin ileride sorun haline gelmesi söz konusu olabiliyor. Örneğin sosyal medyaya eskiden bakılmıyordu, artık bakılıyor. Bakılmadığı dönemde sorun olmayan bir paylaşım bugün artık sorun haline geldi.
Sorunuza gelirsek... Bu bir hukuki tavsiye değildir, kişisel düşüncemi paylaşıyorum: Çocuklarınız vatandaş olduğu için onların yararlanacağı yardımlar bugün ya da yarın herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir kanısındayım. Size yönelik olanlar hakkında ise takdir sizin.
-
@Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
-
@saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
-
Merhabalar, sorunsuz gidip geldiniz mi? Bilgilendirirseniz sevinirim
-
ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim?
Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir.
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı?
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır.
Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir.
Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi?
Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır.
Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler.
Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi?
Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler.
Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu?
Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
-
@selito Merhaba , burada bahsettiginiz durumdayim ben de. Sizin surec nasil oldu? benim bosanma kararim cikti. Esimin soyadiylaydi Green Cartim ,pasaportum ,SSN kartim,Driver Licencse... Su anda Vatandaslik Basvurusu da yapmak istiyorum. Lutfen tum bu degistirlmesi gereken belgerleri nasil hallettiniz bilgi verir misiniz?
@crazycells Green Card'i esim kazanmisti ama o gelmedi ABD ye . Ben kendim geldim,calistim,okula gittim vs,,,, Dogalaolarak Benim Green Cartimda onun soyadi var. Ben kendi soyadim ile degistirdikten sonra yapacagim vatandaslik basvurusunda bir sorun cikar mi? Yani kazanan A soyadi iken simdi basvuru yapan X soyadi gibi . Tesekkurler -
@Riethian Abd deki isim değişikliği ABD’yi bağlıyor. Eğer Türkiye’de aynı değişikliği isteseniz Mahkemeye başvurmanız lazım. Sadece yapılması gereken işlem, Abd isim değişikliği için Türk Konsolosluğuna çoklu vatandaşlık ve isim eklemesi için baş vurmanız. Nüfus kütüğüne not olarak şerh düşülmesi gerekiyor.
-
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim.
Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim.
Teşekkür ederim bilgi için… -
Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de.
Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler.
Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim. -
Merhaba. Sizelere bir şey sormak istiyordum bilginiz varsa yardımcı okursanız çok sevinirim.
12 nisanda Ankarada CR1/CR2 kızım ve benim mülakatımız vardı. Her şey güzel ilerlerken eşimin boşanma belgesi istendi. Onuda avukatımız sağolsun gerekli değil diyince almadık yanımıza. O yüzden Ap’ye kalmış olduk. Yakın zamanda eksik belgenii gönderdik, pasaportlarımız vizelerimiz basılmış şekilde geri teslim aldık çok şükür. Dakat bu seferde benim hamileliğimden dolayı uçağa binmem yasak olduğu için (36. Gebelik haftasını geçtim) burda doğum yapmak zorunda kalıyorum.
Sorum şu eşim abd vatandaşı, ankara veya istanbulda kolaylıkla bebege pasaport çıkartıp gidebilirmiyiz? Yoksa benim vizem olduğu için otomatik bebekte yararlanabiliyormu?
Nasıl yapmamız gerekiyor? Hiç bir fikrim yok. Lütfen birisi bu konuda aydınlatabilirmi? -
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@Edelweiss tesekkurler .
-
15 Temmuz da bende Yükledim N-400 formunu ama halen bir ses yok, green kartımızın şartını kaldırmak içinde mayıs 2024 tarihinde başvurduk oradan da ses Seda yok , combo interwiev bekliyoruz ama ne zaman haber gelecek bilemiyoruz
-
@roccorocco tesekkurler
daha yolun basindayiz bakalim. -
@roccorocco hocam n400 interview tarihi için kac gunluk boşluk oluyor yani görüşme kaç gün sonraya atandı siz notice alınca.
-
@patron3535 aldigim notice ile interview tarihi arasinda 1 aylik sure vardi. Interview tarihini genelde 1 ay onceden notice ediyorlar. N400 submit 20 June 2025, Biometric 15 July 2025 Interview notice alma 7 October 2025. Interview 14 November. Biometric ile interview notice arasinda 3 ay sure oldu. Oath ceramony ile birlikte hepsi 6 aydan tamamlanmis oluyor.
-
@Seher-Ertaş-Karaaslan Uscis ofisi biraz yogun gibi gorunuyordu. (California) Bir de government shut down vardi. Tabi kisinin dosya durumuna gore degisik bekleme sureleri. Bu hafta itibariyle hizlanirlar artik. Kolay gelsin.
-
Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler
-
@serkan-karacahisarlı 867 gun demek 5 yilin yarisindan cogunu Turkiye'de gecirmissiniz demek.
-
@serkan-karacahisarlı, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhaba vatandaşlık başvurum RFE cevabını göndermem sonrası red edildi RFE almamın nedeni türkiyeye 5 yıl boyunca toplam 867 gün yıl içinde 160 gün ortalama yaptığım seyahatler benden bu seyahatlerimin nedenlerini istediler ben de ailemin sağlık ve yaş durumlarını bildirdim uber maaş bordolarım , banka döküöanlarım ,türkiyede çalışmadığıma dair belge, araç leasing ve sigortası ,pasaport giriş çıkış damgalarına kadar sadece kira kontratı hariç herşeyi gönderdim ama olmadı şu an neden red olduğuna dair açıklama olan mektup elime geçmedi sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim son 1 senedir sadece 2 ay türkiyede kaldım teşekkürler
Cok sinirda, neredeyse 5 yilin yarisini ABD disinda gecirmissiniz. Giris cikislarinizi dikkatli yapin. Turkiye'de calismadiginiza ait dokumanlardan ziyade, ABD'de yasadiginiza dair dokumanlar cok onemli. Kira kontrati, mortgage belgesi ve bir kurumda ucretli calistiginizi gosteren belge. Uber maas bordrosu derken, Uber surucusu musunuz yoksa Uber sirketinde sabit maasli bir isiniz mi var? Eger Uber surucusu olarak kazaniyorsaniz bunu gecici is olarak gormuslerdir. Sizi ABD'ye baglayan bir sey yok gibi, her turistin yaptigi harcamalari yaptiginizi dusunmus olabilirler.
Bundan sonra, cok daha uzun kalin ve yasadiginiz yerin ABD oldugunu ispat edecek ciddi masraflar yapin. -
Tesekkurler peki 1 yıllık kira kontratı yapsam elektrik , su faturalarını ödeyecek şekilde ve 2026 nisan veya mayısında ikinci başvurumu yapsam 31 ekim 2024 ve 1 mayıs 2026 arası 18 ay gibi bir süredir amerikada yaşamış olucam sadece 2025 hazira ve temmuzda türkiyede 2 ay bulundum sizce bu yeterlimi ikinci başvurum için
-
@serkan-karacahisarlı merhaba ortalama 160 gün demişsiniz acaba 180 günü geçen yani 6 ayı geçen bir seyahat oldumu? 913 günü doldurmuşsunuz ama 6 ay kuralı ihlal edildiyse continues residence bozulmuş olabilir mi? Bozulmadıysa da süreler yakın olduğu için vatandaşlık için 6 ay kalışları kabul etmiyor olabilirler burayla tam bağınız kurulmadı bahanesiyle reddediyorlar.
-
Başvuru Süreci (Naturalization)](/forum/post/521002)
Hiçbir w2 işte çalışmamış, kira kontratı sunamıyor, Uber'de 6 ayda kazandığı parayı gidip 6 ay Türkiye'de harcamış, ülke ile kuvvetli bağı olmadığı görüntüsü çizmiş. Süre konusunda sınırda olmuş olsa bile, (ki 5 yılda 867 gün ABD dışında kalmak çok uzun bir süre) özellikle şu sıkıntılı dönemde, vatandaş olurken sadece ülkede bulunma süresi değil, kültürel anlamda da kuvvetli bağ isteniyor, bu şekilde vatandaşlık onayı alınması bana bundan sonra biraz zor geliyor.
-
@patron3535 merhaba 180 günü hiç geçirmedim ama hep ysklaşık gün sayıları 160 gun var 173 gün var
-
@serkan-karacahisarlı tabi denemenizde bir sakinca yok ancak son zamanda dikkat edilen birkac konu var diger arkadaslarin dedigi gibi kominiteye katkiniz, ulkeye bagliliginiz veya good moral vs basliklari altinda reject yeme ihtimaliniz devam ediyor, sizin durumunuzda onceki yillarda vatandas olanlari gordum ancak son zamanlarda yasananlari takip ediyorsunuzdur belki iyi bir field office iyi bir memur durumu farkli kilabilir tabi yurtidis gunler icinde cevaplarinizi gelistirin bu surede.
-
Sagolun bilgilendirmeniz için peki anlayamadığım benim good moral charactera uymayan hangi şeyi yaptım hiç trafik cezam ya da suç kaydım yok bu kalış sürelerim mi good moralı da bozmakta
-
@erenotti sağolun ama ben 8 ay covid zamanı sanfranciscoda bir cafede calıştım w2 olarak ve covid olunca payron işten çıkardı , ayrıca trafer joes da sadece 2 hafta çalıştım kasada çalışma konusunda stress olduğum için devam edemedim ayrıca yine restaurantta 3 ay 1099 ile de çalıştım ben bunları sunduğum halde yine olmadı hiçbir trafik ve suç işlemedim hatta uber yaparken taksi çarptı iki senedir sonucu bekliyorum bütün tedavi belgelerimi verdim hala tedavilerim devam ediyo neyse ama uyarınız için teşekkürler sizce ben bu aralık ayında bir yıllık kira kontratı bir ev tutucam elektrik su gaz faturalarım olucak mayıs ayında burda kalış surem 18 ay olucak tekrar başvuru yaptıgımda bu durumu düzeltmiş derler mi yoksa geriye dönük yine sorgulama yaparlar mı
-
Ben 8 ay w2 cafede calıştım covid olunca patron işten çıkardı , trader joes da sadece 2 hafta çalıştım kasada çalışmak stres yapmıştı ve 3 ay part time yine restaurantta 1099 ile de çalıştım yakın arkafaşlarımdan biri 180 gunu 20 gun aştığı halde ve aynı benim gibi 6 ay burası 6 ay turkiye yaptığı halde 2 yıl önce biden zamanında aynı gün yemin töreni ile aldı bu birazda yönetimden kaynaklanıyo şu an benim düşüncem bu ay 1 yıl kontratlı bir ev kiralayıp elektrik su gaz faturaları üstüme olacak şekilde mayıs ayında tekrar başvuru yapmayı düşünüyom 18 aydır burda olucam 2 ay türkiyeye gittim sadece sizce bu durumu değiştirir mi yoksa yine geriye dönük sorgulama yapıp zorluk çıkarırlar mı sağolun
-
Oncelikle hayirlisi olsun hakkinizda, sizin surecinizden henuz gecmedik ama okudugum ve takip ettigim basliklardan.
USCIS’in Naturalization Requirements bölümünde Physical Presence Requirement bolumunde gectigi uzere, ABD vatandaşlığı için başvuranların son 5 yılda en az 2,5 yıl (30 ay) ABD’de fiilen bulunması şarti mevcut. 180 gun continuous residency bozmamis olsaniz da sinirlara cok yaklasmissiniz. Aciliyetiniz yok ve TR seyahatleriniz devam etmeyecekse yerinizde olsam en az 2,5 yıl daha beklerim bir sonraki basvuru oncesi, bag kanitlarinizi saglamlastirir, vergi mukellefi olarak eksiksiz beyan ve odemelerimi yapmaya devam eder, is konusunda doordash veya uber yerine W2 ile calistiginizi kanitlar dosyama eklerdim bir sonraki basvurum oncesi. Belki 11/7/2028 tarihinde bir yonetim degisikligi daha olur ulkenin gocmen politikasinda degisiklige de sebep olabilecek. Bol sans ve gonlunuzden gectigi gibi olsun.
-
@serkan-karacahisarlı
Good moral character adı altında aşağıdaki başlıklar var arkadaşların dediği gibi düzenli iş geçmişi/ ABD de eğitim almak/ comminity service vs yani bahane çok ve geniş konular ve memura geniş haklar tanıyor bundan 5-10 sene önce vatandaş olanlar bilir çalışma şartı bile yoktu yaşa yetiyorduCommunity involvement: Volunteering, engaging in community service, and showing ties to the community.
Responsibility and stability: Having a stable employment history and family ties.
Education: Demonstrating educational achievements. -
@serkan-karacahisarlı
Bahsettiğiniz işler çok kısa süreli ve üzerinden zaman geçmiş, net bir şey söylemek zor ama en azından ülkeden çok çıkmadan (birkaç haftalık tatilleri saymıyorum) bi 2 sene daha dayanabilirseniz, ve Uber işinizi (part time da verseler) w2 bir iş ile desteklerseniz kanıtlarınız daha sağlam olur diye düşünüyorum. Bende trader joes’da çalışıyorum bu arada. Sizin durumunuzda birçok insan geçmiş yıllarda vatandaş oldu. Lakin son gelişmeleri de takip ediyor musunuz bilmiyorum ama sonradan vatandaş olup, ülkeye uyum sağlayamadıklarını düşündüklerinin bile vatandaşlıklarını almak için üzerinde çalışmalar yapıyorlar, Amerika’da siyasetin geldiği nokta bu maalesef; ve bu da tüm göçmenlik süreçlerini etkiliyor.
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k