Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @the-black-eagle kesinlikle ev yapımına bulaşma. kesinlikle... sen mütahit misin? mütahit olsan bile yurtdışında ev yapımına bulaşma. öncelikle yurtdışında yol yordam bilmiyorsun. yol yordam bilene danışsan seni sömürecek ilk kişi de o olur zaten. yol yordam bilmediğin için hata veya yanlış seçim yapma ihtimalin çok yüksek.

    yurtdışında işçilik aşırı pahalı. inşaatı bitirmen çok uzun süre alır ve saçların beyaz mı bilmiyorum ama saçların beyazlar. benim yurtdışında tanıdığım ( kendisi yabancı birisi) kendi zevkine göre villa yaptırma işine girdi. girdiğine gireceğine pişman oldu.ne sen sor ne ben söyliyim diyor şimdi.. sadece şu kadar söyliyim diyor. elektrik binanın karşısındaydı onu eve bağlatana kadar ne kadar çabalayıp ne prosedürlerle uğraştım ne para harcadım bilemezsin diyor.yani bu işler öyle kolay değil. hele ki yabancı bir ülkede bu işlere girişmek demek kaba tabirle yolunacak kazım buyrun yolun beni diye bağırmak gibi birşey.

    ben ev almaya karşıyım. ev alınır tabiki mantıklıdır. örneğin izmirin urla ilçesinde memursun tüm sülalen orda, sende orda doğdun. memursun ordasın bi 20 yıl. hah o zaman al evi.. biryerde en az 20yıl yaşayacağın garanti ise almalısın. Ya da evi öyle bir konumdan alacaksın ki boş kalma ihtimali olmayacak. evi hemen kiraya verip sende kafana göre gezeceksin. tabi evi ne hale getirirler bilemiycem. ev almak mantıklı olsa boşta ev bulamazdık. mortgage ile dahi ev alımı sıkıntılı.ödemeleri oldukça uzun.evin boşta kalması ciddi sıkıntı yaratır. amerikada evi kullanmasan bile yıllık 7-10bin usd arası vergisini ödüyorsun. insan oğlu gel git akıllı. bugün sana süper fikir gibi gelen bir fikir 1 yıl sonra süper fikir değilmiş gibi gelir ve pişman olursun. o an satışa çıkarıp alıcı bulamadığın an da tependen kaynar suların döküldüğü andır.


  • @pakaji teşekkürler değerli yorumların için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pakaji Ev almak mı, ev yaptırmak mı? içinde söyledi:

    kişisel görüşümü yazıyorum.

    arsa alıp ev yaptırmak için deli cesareti gerekir. bu kesinlikle mantıklı değil. şimdi sebeplerini yazmaya kalksam sayfa dolar. evdeki hesap çarşıya uymaz deyip lafı kesip atayım.

    bana kalırsa ev satınalmak özgürlüğünüzü elinizden alıyor.amerikada kendi evine ödediğin vergi de işin cazipliğini öldürüyor. amerikada en az 1yıl kirada yaşanması gerektiğini düşünüyorum. böylece hem herşey kesinleşir hemde çevre daha iyi tanınır. eğer bir yerde uzun süre yaşayacağınız kesinleşirse o zaman ev almayı düşünebilirsiniz.

    Ben de sayin @The-Black-Eagle 'a katiliyorum sayin @pakaji , bence ne kadar cok ayrintiya girerseniz bizim icin o kadar iyi olur. Zaten bu tur seyleri duymak icin bu baslik acildi, yukaridaki bilgiler icin tesekkurler, akliniza baska seyler gelirse eklemekten cekinmeyin.


  • İnşaatın içinde büyüdüğüm için bu soruyu ev arama sırasında emlakçıma sormuştum; Arsa alsak üstüne adam tutup yaptırsak nasıl olur diye.
    Kendisi bu işin hiç mantıklı olmadığını söylemişti ve şöyle açıklamıştı. İyi bir mahallede zaten arsa bulamazsın, hadi diyelim buldun. Çok pahalıya alırsın, üstüne ev yapımı eklendiğinde hemen hemen hazır bir sıfır ev parası ödersin aynı mahallede demişti.


  • @sChAdOw teşekkürler. Evi kendi zevkine göre yaptırabilme açısından nasıl olur diye düşünmüştüm ancak aynı paraya mevcut evlerden daha büyük ya da daha farklı donanımlara sahip olanlar bulunabiliyor. Burdaki katkılarınız ve yaptığım araştırmalar zaten arsa alıp yaptırmaya yanaşma şeklinde sonuç verdi 😁 İlla yeni isteniyorsa zaten firmalar tüm bloğu alıp yapıyor. Onlara bakmakta fayda var.


  • bizim burda, midland tx, eski evleri alip tamir eden birisi var.prosedurlerin col fazla oldugundan bahsetmisti. araya yapilacak dolgudan, pencerenin buyuklugune kadar her sey olculu olmaliymis. her asamada kontrol ediliyormus bi de. yani tr deki gibi betonu aldim, yarin gel dok, 2 hafta sonra mermerci gelsin vs degil de her asama gerekli kriterler esliginde denetci kurumlar esliginde ilerliyor. hatta ustalardan birisi odemeyi pesin alinca kacmisti. mortgage ile cok daha rahat ve zahmetsiz bence.buralarda kirasi 2500 olan evlere 1500 gibi odemeler yapiyor arkadaslar.


  • Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?


  • @mexido, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?


  • @fiyakasiz-adam, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    @mexido, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?

    Evet hatta bununla ilgili bir reklam dönüyor Youtube'da. Hadi şirketin ismini vermeyeyim reklam olmasın. Reklamda Hamdi Alkan oynuyor. Sizin dediğiniz konseptte. Ev alıp kiralayıp o kira gelirini Türkiyede almak.


  • Amerika'da evler neden tahtadan yapiliyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum