Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @the-black-eagle kesinlikle ev yapımına bulaşma. kesinlikle... sen mütahit misin? mütahit olsan bile yurtdışında ev yapımına bulaşma. öncelikle yurtdışında yol yordam bilmiyorsun. yol yordam bilene danışsan seni sömürecek ilk kişi de o olur zaten. yol yordam bilmediğin için hata veya yanlış seçim yapma ihtimalin çok yüksek.

    yurtdışında işçilik aşırı pahalı. inşaatı bitirmen çok uzun süre alır ve saçların beyaz mı bilmiyorum ama saçların beyazlar. benim yurtdışında tanıdığım ( kendisi yabancı birisi) kendi zevkine göre villa yaptırma işine girdi. girdiğine gireceğine pişman oldu.ne sen sor ne ben söyliyim diyor şimdi.. sadece şu kadar söyliyim diyor. elektrik binanın karşısındaydı onu eve bağlatana kadar ne kadar çabalayıp ne prosedürlerle uğraştım ne para harcadım bilemezsin diyor.yani bu işler öyle kolay değil. hele ki yabancı bir ülkede bu işlere girişmek demek kaba tabirle yolunacak kazım buyrun yolun beni diye bağırmak gibi birşey.

    ben ev almaya karşıyım. ev alınır tabiki mantıklıdır. örneğin izmirin urla ilçesinde memursun tüm sülalen orda, sende orda doğdun. memursun ordasın bi 20 yıl. hah o zaman al evi.. biryerde en az 20yıl yaşayacağın garanti ise almalısın. Ya da evi öyle bir konumdan alacaksın ki boş kalma ihtimali olmayacak. evi hemen kiraya verip sende kafana göre gezeceksin. tabi evi ne hale getirirler bilemiycem. ev almak mantıklı olsa boşta ev bulamazdık. mortgage ile dahi ev alımı sıkıntılı.ödemeleri oldukça uzun.evin boşta kalması ciddi sıkıntı yaratır. amerikada evi kullanmasan bile yıllık 7-10bin usd arası vergisini ödüyorsun. insan oğlu gel git akıllı. bugün sana süper fikir gibi gelen bir fikir 1 yıl sonra süper fikir değilmiş gibi gelir ve pişman olursun. o an satışa çıkarıp alıcı bulamadığın an da tependen kaynar suların döküldüğü andır.


  • @pakaji teşekkürler değerli yorumların için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pakaji Ev almak mı, ev yaptırmak mı? içinde söyledi:

    kişisel görüşümü yazıyorum.

    arsa alıp ev yaptırmak için deli cesareti gerekir. bu kesinlikle mantıklı değil. şimdi sebeplerini yazmaya kalksam sayfa dolar. evdeki hesap çarşıya uymaz deyip lafı kesip atayım.

    bana kalırsa ev satınalmak özgürlüğünüzü elinizden alıyor.amerikada kendi evine ödediğin vergi de işin cazipliğini öldürüyor. amerikada en az 1yıl kirada yaşanması gerektiğini düşünüyorum. böylece hem herşey kesinleşir hemde çevre daha iyi tanınır. eğer bir yerde uzun süre yaşayacağınız kesinleşirse o zaman ev almayı düşünebilirsiniz.

    Ben de sayin @The-Black-Eagle 'a katiliyorum sayin @pakaji , bence ne kadar cok ayrintiya girerseniz bizim icin o kadar iyi olur. Zaten bu tur seyleri duymak icin bu baslik acildi, yukaridaki bilgiler icin tesekkurler, akliniza baska seyler gelirse eklemekten cekinmeyin.


  • İnşaatın içinde büyüdüğüm için bu soruyu ev arama sırasında emlakçıma sormuştum; Arsa alsak üstüne adam tutup yaptırsak nasıl olur diye.
    Kendisi bu işin hiç mantıklı olmadığını söylemişti ve şöyle açıklamıştı. İyi bir mahallede zaten arsa bulamazsın, hadi diyelim buldun. Çok pahalıya alırsın, üstüne ev yapımı eklendiğinde hemen hemen hazır bir sıfır ev parası ödersin aynı mahallede demişti.


  • @sChAdOw teşekkürler. Evi kendi zevkine göre yaptırabilme açısından nasıl olur diye düşünmüştüm ancak aynı paraya mevcut evlerden daha büyük ya da daha farklı donanımlara sahip olanlar bulunabiliyor. Burdaki katkılarınız ve yaptığım araştırmalar zaten arsa alıp yaptırmaya yanaşma şeklinde sonuç verdi 😁 İlla yeni isteniyorsa zaten firmalar tüm bloğu alıp yapıyor. Onlara bakmakta fayda var.


  • bizim burda, midland tx, eski evleri alip tamir eden birisi var.prosedurlerin col fazla oldugundan bahsetmisti. araya yapilacak dolgudan, pencerenin buyuklugune kadar her sey olculu olmaliymis. her asamada kontrol ediliyormus bi de. yani tr deki gibi betonu aldim, yarin gel dok, 2 hafta sonra mermerci gelsin vs degil de her asama gerekli kriterler esliginde denetci kurumlar esliginde ilerliyor. hatta ustalardan birisi odemeyi pesin alinca kacmisti. mortgage ile cok daha rahat ve zahmetsiz bence.buralarda kirasi 2500 olan evlere 1500 gibi odemeler yapiyor arkadaslar.


  • Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?


  • @mexido, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?


  • @fiyakasiz-adam, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    @mexido, içinde söyledi: Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    Turkiye de bulunurken abd de ozellikle florida eyaletinden ev alabilir miyiz? Ornegin zillow gibi emlak sitelerinden biraz baktigimda 45-50bin $ a mustakil evler gozukmekte. Yatirim amacli alinabilir mi ve kiraya verebilir miyiz?

    Evet hatta bununla ilgili bir reklam dönüyor Youtube'da. Hadi şirketin ismini vermeyeyim reklam olmasın. Reklamda Hamdi Alkan oynuyor. Sizin dediğiniz konseptte. Ev alıp kiralayıp o kira gelirini Türkiyede almak.


  • Amerika'da evler neden tahtadan yapiliyor?


  • @The-Black-Eagle Merhaba, siz ev yaptirdiniz mi yoksa satin mi aldiniz? Cok uzun zaman olmus, bilgi verebilirmisiniz. Bahsedildigi gibi ev yaptirmak zormu?


  • Yaklaşık bir sene önce eşimle birlikte evimizi aldık ve bir yıl içinde, 320 bin dolara aldığımız evin değeri 400 bin dolarlara ulaştı. Ev almak her zaman daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. Ev yaptırma konusunda pek bilgim yok; daha mı ucuz olur, yoksa daha mı pahalı, emin değilim. Ancak ev yaptırırken özellikle seçilecek bölgenin iyi araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Vergi konusu, ev sahipleri için gerçekten can sıkıcı olabiliyor ve birçok ek masraf çıkarabiliyor.


  • amerikaya yeni gelen veya baska bir eyalette hayatini devam ettirmek isteyen kisiler oncelikli olarak kiralama secenegini kullanmalidir. sonucta bolgeyi tanimak ve neresi kotu gorebilir. eger bolgeye hakim olunmussa veya ben surada uzun sure yasamak istiyorum denirse, o zaman ev aranmaya baslanilir.

    arazi alip, uzerine kendim ev yaptirayim? bu biraz karmasik bir durum. oncelikle araziyi almadan once belediyeye gidip, oraya ev yapip yapamayacaginizi ogrenmeniz gerekiyor. Evet yapabilirsiniz denildikten sonra araziyi alabilirsiniz ve sonrasinda bir insaat firmasiyla anlasip ev modelini begenirsiniz. sonrasinda banka kredileri veya odeme plani olusturulup, anahtar teslim olarak size verilir. piyasadaki standard dizayndaki evleri yaptirmak(iskelet konusunda) daha kolay olacaktir. cunku belediyenin insaat birimindeki muhendis plani kontrol ettiginde sorunsuz oldugunu gorecektir.

    eger kendi tasariminiz bir ev plani yaptiracaksaniz, oncelikle evin planini insaatin gerceklestirilmesi gereken eyalette lisansli bir insaat muhendisine cizdirip onaylatmaniz gerekiyor. sonrasinda belediye ile islemlere baslarsiniz.

    kendi evini yaptirmak kulaga mantikli gibi gelse bile, yukarida yazilmis mesajlardaki gibi bas agrisi olabiliyor. Yeni evin artilarinin yani sira eksileri de olacaktir. artilari eyaletine gore 5 yila kadar emlak vergisinden muaf(sanirim o evde yasama sarti kosuluyor), yeni malzeme olacagi icin tadilat isiyle ugrasilmayacak, hersey zevkinize gore yapildigi icin ekle cikart ile ugrasilmiyor. eksi yanina gelinirse, bina sifir bile olsa iscilik hatalarindan kaynakli sorunlar mutlaka olacak. bu hatalarin yani sira, evin artik oturmasi sonucu esnemeler olusacak ve ufak dokunuslu tadilatlar gerekebilecek. en buyuk eksi yani ise yeni insaat oldugu icin degerinin yuksek olmasi ve buna bagli olarak vergisinin yuksek olmasidir.

    bu konu hakkinda cok fazla detay yazilabilir fakat yazmasi da okumasi da cok zaman alir.

    nakit para varsa, eski ev alinip belki temel yikilmadan ev komple yikilip sifirdan ayni model ve ebatta yapilabilir. buna grandfather deniyor ve vergisi sifir ev vergi kategorisine girmiyor. ne zaman sifir temel yaparsiniz o zaman yeni ev kategorisine giriyor.

    eski evlerin, yeni evlere nazaran artisi mevcut. soyle ki eski evlerde kullanilan ahsap atiyorum 2x4 diyorsa, olcu bire bir ayni oluyor. gunumuzde 2x4 ebatindaki tahta 1.60x3.60 gibi daha ince bir olcuye tekabul ediyor ki 2x4 olarak satiliyor. yani eski evlerin iskeletlerindeki ahsap daha kalin ve kaliteli. butun evi komple soyup iskeletini birakip izolasyon, elektrik, isitma, duvar vs. sini yeniden yapmak cogu zaman surayi yikip yapayimdan daha ucuza gelebiliyor.

    kira mi ev almak mi?
    bunun cevabini vermek acikcasi zor. sonucta hesap kitap isleri. suan ki mevcut mortgage faiz orani ve ev fiyatlarini goz onunde bulundurdugumda, 10 yasindan buyuk ev almaktansa, kirada yasamayi tercih ederim. en azindan tadilat vs isleriyle ugrasmamis oluyorsunuz.

    mortgage ile ev aldiginizda bitene kadar o evi satamazsiniz diye birsey yok. evi satiliga koyarsiniz. eger mortgage balansindan fazlaya satarsaniz, gelen para ile mortgage kapatilir, artan kisima da vergi odersiniz (short term / long term "gain tax" veya belirli sure icinde ayni eyalette ev alirsaniz vergi odemezsiniz.). Bazi eyaletlerde, ev satisi sonrasi kazanilan para, ayni eyalette belirli sure icerisinde ev alinmasi durumunda yatirim yapildigi gerekcesiyle vergi verilmez.

    30 yil mortgage ile ev aldiginizda, eve odenilecek toplam para satis fiyati x3 gibi bir meblaga tekabul ediyor. yani $250.000 e ev almissaniz, 30 yilda o eve toplamda $750.000 odemis oluyorsunuz.zaten ilk 15 sene faiz odeniyor sonrasinda anaparadan dusmeye basliyor.


  • Merhaba,
    Yeni bir ev inşa etmek için bölgeyi iyi bilmeniz gerekiyor. Gayrimenkul için gerekli malzemeleri uygun fiyata alıp, iyi bir ekiple ekonomik bir fiyata anlaşmalısınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum