Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İlla 15 bin dolar ile gitmek mi gerekiyor az bir para ile giden oldumu acaba


  • @ömer-güngör Resmi yönergede istenen meblağ var ama az parayla da gidenler oldu. Önemli olan orada sıkıntı çekmemeniz. Hele ki evli ve çocuklu iseniz hesabınızı iyi yapmalısınız. Bu platformda ve Youtube'da bu konu ile ilgili birçok argüman var.


  • @paw-of-eagle mesela en az ne kadar bir para ile gidilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ömer-güngör 500 dolarla giden var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ömer-güngör ne amacla ABD'ye girdiginize bagli. Boyle bir sart yok.


  • Ben 600 dolar ile geldim 🙂


  • bu soru bir çok farklı cevabı var örneğin
    amerikada ortama alışıp iş bulana kadar size maddi olmasada yardımcı olabilecek yol gösterecek bir tanıdık var mı ?
    evli misiniz bekar mısınız evliyseniz çocuğunuz var mı ?
    ingilizceniz ne durumda ?
    hangi eyalet hangi şehir ?
    gittiğiniz yerde toplu ulaşımın durumu ? araba almak gerekebilir (bir çok yerde araba şart)
    bunları düşünerek ne kadar bir para gerekir siz düşünün...
    gecen gün bir çocuklu bir aile mülakat ve sağlık raporu vs vs ... türkiyeden çıkmadan yaptıkları masraf ki bu masraftan hiç bir şekilde kısamıyorsunuz.. tam 20 bin lira para harcaması olduğunu hesapladık dolar kuru : 5,3 den hesaplanmıştı.
    gideceğiniz zamanda ki dolar kuruda önemli tabi daha önceden alınmamışsa dolar.
    acıkcası ne kadar çok olursa o kadar iyi tabi..
    buradan yeterli bir parayla gitmeyip ailesini eşini ve cocuğunu geri türkiye gönderende oluyor komple uyum sağlayamayıp geri dönende oluyor
    burada insanlar genelde kötü deneyimlerini yazmıyorlar herkes mükemmel herşey çok iyi gibi anlatılıyor.. ama öyle olmadığını biliyoruz
    burdan gitmeden kendinizi en kötü senaryoya göre hazırlamanız ileride oluşacak hayal kırıklıklarını azaltır.
    pirinçe giderken evdeki bulgurdan olmak diye bir deyim var..
    Türkiye gibi tasarrufun az yapılabildiği bir ülkede takdir edersiniz ki eldeki avuctaki 3-5 birikimide iyi bir plan yapmadan gidip orada heba etmesin kimse çok zor olur sonrası için.
    Amerikada yaşamak herşey demek değil benim için gidememekte dünyanın sonu değil hayatta her zaman başka fırsatlarda olucaktır..


  • @06mert yettimi ve işi ve evi önceden mi buldunuz


  • @nevergiveup yani sizde haklısınız. Ve burda anladığım kadarıyla para dan önce bunlar daha önemli teşekkür ederim cevabınız için


  • @ömer-güngör evet trdeyken iş ve ev ayarlıydı çalıştıkca ödedim.


  • @06mert anladım sağolun


  • Bu gidişle çıkıp(bi umut tabi) biz gidene kadar dolar alınamaz hale gelecek heralde. En iyisi şimdiden 20-30k doları alıp kenara atmak ve unutmak lazım. Yükselmiş, düşmüş alım satıp yapıp kazanayım diye uğraşmamak lazım yoksa geçmiş olsun.


  • @ömer-güngör gelecek kisi sayisina ve is bulma hiziniza bagli olrak degiskendir fakat gecici konaklama, ev kiralama, depozito, eşyalar, internet elektrik su dogalgaz, telefon yemek ve tabiki araç satinalama vs derken birde ilk 2 ay iş olmadığını dusunerek minimum 20.000 dolar olsun. Harcamazsan zaten senin paran ustunde kalir ama ihtiyacin olacak kesinlikle ve olmadiginda iste ozaman zor. Ben ilk 2 ayda araç, ev, vs harcamalara 20.000 dolar harcadım.

    Herşeyden kısar en kötü muhitte ev tutarım dersen bu rakamı ilk 2 ay icin 10.000 e de indirebirsin.


  • @ashborn Eyalete, Bolgeye, sehire, semte gore kira (major gider) degisiyor. Bu da dogrudan gerekli para miktarini degistiriyor. Bay Area bolgesinde ortalama bir sehir ve semtte kira Austin'in ortalama iki katidir.
    TX'da 1 yil idare edebilecekken SF'de 3-4 ay idare eder para. O yuzden is veya is bulabilme potansiyeli ile parayi kriterize etmek gerek. USA da is imkaniniz varsa 10k ile de gelseniz rahatlikla baslar ve devam edersiniz.
    Bence 5-10 arasi sehir belirleyip onlari harcamalarina gore (internetten buldugunuz kadariyla) siraya sokup, sonra bir de is bulabilme ihtimallerini degerlendirmek gerek.
    TRde isleri cok iyi olup geliri akmaya devam edip 200-300k ile gelen de var. 10-15k ile gelen de.
    Kira ve sigortalari haric tutunca temel gida, arac gerec, benzin bir sekilde idare eder.
    Gider bilgilerim bu ayda sonuclaninca netlesecek ilgili basliga yazacagim.
    Buraya gelebilceginiz maksimum parayla gelin. Is bulabilme olasiliginiz varsa, yaninizdaki paraya ilave TL ile kredi cekin yine alin onu gelin. Burada para cok onemli. Kisisel fikrim geri donmeyi dusunmuyorsaniz mali mulku, piliyi pirtiyi satin gelin.


  • @korelle valla süpersin 30k usd şuanki kur ile 168.000 tl yapıyor.alıp kenara atılacak paramı.forumdaki herkesi milyoner falan sanıyorsun sanırım.ay sonunu zar zor getiren biriyim.daha mantıklı önerin var ise degerlendirebilirim.


  • ben ilk girisimde 7k ile girdım yetmedi net bir sekilde. ikinci girisim de 1k ile girdim.aradaki fark is ve ev...ikici girisimde direk geldim ertesi gun basladim ise. Su an tr borcumu kapadım arabamı fln aldım vs duzen oturuyor. Ama ilk girisimde araba bile alamamistim. Baktım sak diye eridi gitti. O istenen paralar bizim rahatımız icin. Aile icin ortalama min 20 derim.




  • Esim ve bir cocugumla tasi taragi satip $30K ile geldim. Yaklasik bir ay sonra $10K civarinda paramiz kalmisti. Evi tuttuktan otomobil ve ev esyalariyla birlikte tum diger zaruri ihtiyaclari da karsiladiktan sonra. endise vericiydi tabi. 3-4 ay icerisinde tum giderlerimizi karsilayacak gelir seviyesine erismistik cok sukur.


  • Çok çok az bir para ile geldim...

    Başarı falan değil... Rezillik az para ile gelmek... Zor oluyor... başta kendimi bir şeyler başarmış gibi hissettim ama sonradan gereksiz bir patinaj çektiğimi düşündüm. Tabi şartlar o şekilde gelişti bende..

    Aile iseniz 15 olsun en az... Rahat edersiniz ilk etapta...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ercan-tekoglan 7k geldiğin de nasıl bir hayat sürdün kaç k bir yerde kaldın nasıl bir hayat sürdün arabada yok anlatır mısın çünkü mantıklı gelmiyor. Temiydin aile varmıydı onu yazmamışsın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum