Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp peki mülakat dağıtılsa ve konsolosluklar oturumsuz vize vermeyeceklerini söylese, sayın @gucarslan ın da bahsettiği bu durum ortaya çıkmaz mı? Yoksa burada anlatılmak istenen oturum sebebiyle red yemiş bir dosyanın Ankaraya iade edilmesi midir?

--> "3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır.."

Açıkçası şuanda en çok korktuğum durum bu. Dosya numaramın 82xx olması ve bu sayıya yakın dosya numaralarının dv2025 için Eylül ayında mülakat aldığını gördüm. Hong Kong'da girebilmek için Ankarada oluşabilecek muhtemel bir mülakat şansını kaçırır mıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Dosyasını taşıyıp bültende aktif hale gelen kişilerin konsolosluklara mail attığını gördüm. Bu nedenle 2026 mali yılı başlamadan konsolosluklara soru sorulmaması gerektiğini belirttim. Eğer olur da mülakat alırlarsa boşa masraf yapmamak için işte o zaman konsolosluğa mail atıp soru sorabilirler. Şu anda sormak yanlış çünkü.
    Siz eğer ben risk almayayım derseniz, dosyanız henüz aktif olmadığı için dosyanızı Ankara'ya geri taşıyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ArifK34-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul
    Merhaba
    Current olup olmadığımı nereden öğrenebilirim?
    Bültene baktığım zaman 2026 dair hiç bir şey göremiyorum.

Merhaba, Öncelikle imzanızı buradaki örneğe bakarak düzenleyin.
    Sonra da buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
    İmzanızı görürsek size aktif olup olmadığınızı söylemek mümkün olacak.

• @HALİT-Ozgur cevap gelirse mutlaka paylaşın. insiyatif alır konsolosluklar umarım. Sınırlar çizili elbet, karar çıkmış ama bir umut belki taşıma yapanlar muaf olur.. bir umut..

• @omurk geri dönüş alır almaz haber vereceğim, inanın ben de umut ediyorum, çünkü büyük hayal kırıklığı oldu, umarım hepimiz dosyalarımızı taşıdığımız yerlerde mülakata girebiliriz

• @omurk

Merhaba,
    Başlık altında birkaç sayfa geri gidersiniz; süreç hakkında önerilenleri gözlemleyebilir ve belki itidalinizi ve metanetinizi koruyabilirsiniz.

• @earslann Yahu bırakın da Current olmuş numaralarımızla sürecin ilk kurbanları olarak 1 tane mail de atma hakkımız olsun. Bangkok konsolosluğuna 100lerce mail geliyordur farklı ülkelerden. 1 Mail inanın göz çıkarmaz özellikle current olmuş birisi tarafından

• @Aslan-3 bu olumlu bir durum olabilir öyleyse. Numaralarımız da yakınmış bekleyeceğiz artık.

• 2025'te Eylül ayında mülakatların 8 binlere ulaşma nedeni FAM yardımıyla ilk 8 bin içindeki yaklaşık 100-150 dosyanın başka konsolosluklara taşınması.

Dosya taşıma olmasaydı Ankara'da Eylül ayı için şu anda 5 binleri görüyor olacaktık muhtemelen.
    Bunu da göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.

Tüm bunlarla birlikte her sene değişken ve süreç henüz başlamadı. İnanıyorum ki bir yolu bulunacaktır..

@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp peki mülakat dağıtılsa ve konsolosluklar oturumsuz vize vermeyeceklerini söylese, sayın @gucarslan ın da bahsettiği bu durum ortaya çıkmaz mı? Yoksa burada anlatılmak istenen oturum sebebiyle red yemiş bir dosyanın Ankaraya iade edilmesi midir?

--> "3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır.."

Açıkçası şuanda en çok korktuğum durum bu. Dosya numaramın 82xx olması ve bu sayıya yakın dosya numaralarının dv2025 için Eylül ayında mülakat aldığını gördüm. Hong Kong'da girebilmek için Ankarada oluşabilecek muhtemel bir mülakat şansını kaçırır mıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

• Bangkok tarafından istenen evraklar hangileridir oraya taşıyanlar bilgi verebilir mi?
    Ailem ikna olursa dosyamı taşımak istiyorum Ankaranın yorumlarını okuduktan sonra tedirgin oldum açıkcası.

• @Selimdiskaya52 4xxx rakam ankaradan mülakat alabilecek bir rrakam bana kalırsa. bu zor günlerde bangkoka taşımaktan emin misiniz ? oturum yada vatandaşlık falan var mı bangkokta 🙂

• @falsepoet attığım mailde durumu açıkladım aslında. oturum ve vatandaşlığımın olmadığını ama uzun süreli schengen'imin olduğunu bu nedenle işlemleri ne kadar uzun sürerse sürsün yapabileceğimi , diledikleri kanıtı da sunabileceğimi belirttim. Burada yazılanları görünce benim numaramın Ankara'da işleme girebilme ihtimali düşük olduğu için böyle bi şey denedim. Eğer de olumlu yanıt alırsam daha sonrasında Viyana ile görüşüp oradan da teyit alacağım.

• Okulum 35 günlük araya girince dosya işlemlerini halledip Türkiyeye dönüp rahat kafayla tez yazmak daha mantıklı geliyor en azından stres yapmadan vizem elimde geçirirdim zamanı

• Hongkongdan tercüman olarak mülakata katılan bi arkadaş bugün mülakat sonrası sordu;

Merhaba konsoloslukta çalışanların dosya taşıma kurallarıyla alakalı bir bilgisi yokmuş Hong Kong Amerikan Konsolosluğuna mail atarak kendi durumunuz ile ilgili bilgi edinebilirsiniz dediler. Türkiye'de dosya taşımaya başvurduğunuz kuruma da aynı şekilde mail atıp bilgi almalısınız. Sonuç bireysel olarak farklılık gösterebileceği için ben daha fazla bilgi edinemiyorum malesef..

Dedi.

Biz şimdi ne yapmalıyız 25 Eylül de sağlık muayenemiz var acshk ve visahk mail adreslerine birer mail attım ben ve diğer arkadaşlara gelen bir haber yok case numaram ileri bir numara olsaydı bekleyeyim diyeceğim ama 2.5 hafta sonra hk gitmemiz gerek tarihlere göre tekrar mail atmak da istemiyorum hem zaten cevap vermiyorlar bi de mail yogunlugunu arttırmak istemiyorum Viyana böyle demiş bizim de öyle olur diyip rahatlamalı mıyım yoksa ne yapmam gerekir beklemek için zamanım yok

@Serapp @gucarslan @onuru

• @Serapp çok teşekkür ederim, tam olarak bu şekilde ilerleyeceğim. 🙂

• Merhaba, dün öğleden sonra Viyana’dan sürecimize devam edebileceğimiz mailini aldık. İptal ettikleri randevu günü ve saatte bizi beklediklerini ve sağlık muayenesi için randevu oluşturmamız gerektiğini bildirdiler. Hepimize iyi şanslar…

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 burada kimse "şu yapmalısınız" diyemez; çünkü süreç zaten belirsiz.
    burada kararı siz vermelisiniz. ya risk alıp gidecekseniz ya da "bu masrafa boşa giremem ya almazlarsa" diyip gitmeyeceksiniz.
    bunu netleştirmek için mail atıp durumunuzu sorabilirsiniz ya da doğaçlama ilerleyeceksiniz.

yerinizde olsam, 1 dk düşünmem gitmek için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fume tam da bunun için yazmıştım, mail atın ve ilgili açıklamadaki mevcut randevuların etkilenmeyeceği bilgisini vurgulayın diye.
    gözünüz aydın, şimdi rahatça sürecinize devam edebilirsiniz. bol şans..

• @mertd dvlottery sayfasında konum olarak ne görüyorsunuz? İstanbul zaten dv vize basmıyor. Sistem otomatik olarak Ankara'ya atmış olabilir.

• merhaba öncelikle açıklanan karardan etkilenecek herkese bol sabır ve şans diliyorum.
    benim süreçle alakalı bir sorum var daha önceki tecrübeleri okudum, psikolog randevusu isteyecekler gibi görünüyor ama yine de yorum almak istiyorum: eşim daha önce 2 kez ehliyetini kaptırdı alkolden, alkol problemi yok motor çevirmesine girdi 1 bira ile. doktor randevusuna gittiğimizde ne yapmamız gerek, bizden başka bir sağlık taramaları istenir mi, psikoloğa beni de yönlendirir mi, daha önce çapraz sorgu yapıldığını söyleyenler olmuş ya da ne yapıp ne yapmamamız gerekiyor böyle bir durumda? bir de, antikor testlerini Ankara kabul etmiyor denmiş, öyle mi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |