DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@omurk Şu şekilde bir mail attım, değişiklikten bahsetmedim herkes gibi mülakat yerimi sordum sadece, eğer yine bir teyit alırsam bir süre sonra bu kez değişikliğin beni etkileyip etkilemeyeceğini soracağım. Çünkü eğer yine bangkok diye cevap alırsam bu şekilde hem taşıdıktan hemen sonra, hem de bu son değişiklikten sonra aynı cevabı almış olacağımdan dolayı daha stratejik davranabilirim diye düşünüyorum.
Name-Surname:
Case Number:
Date of Birth:Dear Sir/Madam,
I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU9***.
Could you please confirm at which U.S. Embassy or Consulate my interview will be scheduled?
Thank you for your assistance.
Sincerely, -
@bketcrsur sadece espriydi, malum bu aralar hafifden gergin zamanlar yasiyoruz forumda… Ozetle bu is ciksa bir dert cikmasa ayri bir dert oldu. Fam yasasi eskisi gibiyken ve Ankara yine boyleyken bayraklarina kavusan arkadaslar gercekten talihli insanlarmis, hepimizin ayni talihi olmasi dilegiyle…
-
@aysegul
Merhaba
Current olup olmadığımı nereden öğrenebilirim?
Bültene baktığım zaman 2026 dair hiç bir şey göremiyorum. -
@jcmaxwell kazanan tekrardan katılabiliyor mu?
-
@turtleman1821 evet katılabiliyor
-
@Emre-Kurtulmuş forumu yeni tanımaya başladım. silik mesajların nedenini de anlamış oldum. burada özgürlüğe ve farklı düşüncelere saygı gösterilmesine sevindim
-
@melda22
Viyana Konsolsluğından almış yanıtı -
@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp peki mülakat dağıtılsa ve konsolosluklar oturumsuz vize vermeyeceklerini söylese, sayın @gucarslan ın da bahsettiği bu durum ortaya çıkmaz mı? Yoksa burada anlatılmak istenen oturum sebebiyle red yemiş bir dosyanın Ankaraya iade edilmesi midir?
--> "3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.
işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır.."
Açıkçası şuanda en çok korktuğum durum bu. Dosya numaramın 82xx olması ve bu sayıya yakın dosya numaralarının dv2025 için Eylül ayında mülakat aldığını gördüm. Hong Kong'da girebilmek için Ankarada oluşabilecek muhtemel bir mülakat şansını kaçırır mıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.
Dosyasını taşıyıp bültende aktif hale gelen kişilerin konsolosluklara mail attığını gördüm. Bu nedenle 2026 mali yılı başlamadan konsolosluklara soru sorulmaması gerektiğini belirttim. Eğer olur da mülakat alırlarsa boşa masraf yapmamak için işte o zaman konsolosluğa mail atıp soru sorabilirler. Şu anda sormak yanlış çünkü.
Siz eğer ben risk almayayım derseniz, dosyanız henüz aktif olmadığı için dosyanızı Ankara'ya geri taşıyabilirsiniz. -
@ArifK34-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@aysegul
Merhaba
Current olup olmadığımı nereden öğrenebilirim?
Bültene baktığım zaman 2026 dair hiç bir şey göremiyorum.Merhaba, Öncelikle imzanızı buradaki örneğe bakarak düzenleyin.
Sonra da buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
İmzanızı görürsek size aktif olup olmadığınızı söylemek mümkün olacak. -
@HALİT-Ozgur cevap gelirse mutlaka paylaşın. insiyatif alır konsolosluklar umarım. Sınırlar çizili elbet, karar çıkmış ama bir umut belki taşıma yapanlar muaf olur.. bir umut..
-
@omurk geri dönüş alır almaz haber vereceğim, inanın ben de umut ediyorum, çünkü büyük hayal kırıklığı oldu, umarım hepimiz dosyalarımızı taşıdığımız yerlerde mülakata girebiliriz
-
Merhaba,
Başlık altında birkaç sayfa geri gidersiniz; süreç hakkında önerilenleri gözlemleyebilir ve belki itidalinizi ve metanetinizi koruyabilirsiniz. -
@turtleman1821 Evet
-
@earslann Yahu bırakın da Current olmuş numaralarımızla sürecin ilk kurbanları olarak 1 tane mail de atma hakkımız olsun. Bangkok konsolosluğuna 100lerce mail geliyordur farklı ülkelerden. 1 Mail inanın göz çıkarmaz özellikle current olmuş birisi tarafından
-
@Aslan-3 bu olumlu bir durum olabilir öyleyse. Numaralarımız da yakınmış bekleyeceğiz artık.
-
2025'te Eylül ayında mülakatların 8 binlere ulaşma nedeni FAM yardımıyla ilk 8 bin içindeki yaklaşık 100-150 dosyanın başka konsolosluklara taşınması.
Dosya taşıma olmasaydı Ankara'da Eylül ayı için şu anda 5 binleri görüyor olacaktık muhtemelen.
Bunu da göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.Tüm bunlarla birlikte her sene değişken ve süreç henüz başlamadı. İnanıyorum ki bir yolu bulunacaktır..
@Utku-Pehlivan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp peki mülakat dağıtılsa ve konsolosluklar oturumsuz vize vermeyeceklerini söylese, sayın @gucarslan ın da bahsettiği bu durum ortaya çıkmaz mı? Yoksa burada anlatılmak istenen oturum sebebiyle red yemiş bir dosyanın Ankaraya iade edilmesi midir?
--> "3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.
işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır.."
Açıkçası şuanda en çok korktuğum durum bu. Dosya numaramın 82xx olması ve bu sayıya yakın dosya numaralarının dv2025 için Eylül ayında mülakat aldığını gördüm. Hong Kong'da girebilmek için Ankarada oluşabilecek muhtemel bir mülakat şansını kaçırır mıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.
-
Bangkok tarafından istenen evraklar hangileridir oraya taşıyanlar bilgi verebilir mi?
Ailem ikna olursa dosyamı taşımak istiyorum Ankaranın yorumlarını okuduktan sonra tedirgin oldum açıkcası. -
@Selimdiskaya52 4xxx rakam ankaradan mülakat alabilecek bir rrakam bana kalırsa. bu zor günlerde bangkoka taşımaktan emin misiniz ? oturum yada vatandaşlık falan var mı bangkokta

-
@falsepoet attığım mailde durumu açıkladım aslında. oturum ve vatandaşlığımın olmadığını ama uzun süreli schengen'imin olduğunu bu nedenle işlemleri ne kadar uzun sürerse sürsün yapabileceğimi , diledikleri kanıtı da sunabileceğimi belirttim. Burada yazılanları görünce benim numaramın Ankara'da işleme girebilme ihtimali düşük olduğu için böyle bi şey denedim. Eğer de olumlu yanıt alırsam daha sonrasında Viyana ile görüşüp oradan da teyit alacağım.
-
Okulum 35 günlük araya girince dosya işlemlerini halledip Türkiyeye dönüp rahat kafayla tez yazmak daha mantıklı geliyor en azından stres yapmadan vizem elimde geçirirdim zamanı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.