Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 410 209.3k 452
  • ⭐⭐⭐⭐

    @rezanclz, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Federal islere degil sivil danismanlik firmalari ya da bazi firmalarin kendi kadrolu ilanlarina basvuruyordum. Türkiyede big4 deneyimim vardi, burdaki big4 firmalarin junior ilanlarinda bile top secret clearence isteniyor. Bana absürt gelen kisim da bu olmustu, top secret a sahip birisi sivil firmaya neden basvursun ki?

    @erenotti ve @MySea"nin de bahsettigi gibi burada devlet hemen hemen butun islerini sivil kuruluslara yaptiriyor, ucagini da sivil kuruluslar yapiyor fuzesini de her seyini de. Bu yuzden basvurdugunuz firmanin devletle ne tur bir iliskide oldugunu bilemezsiniz. Kendimden ornek vereyim benim girdigim kururlus nerdeyse islerinin yarisi federal kuruluslardi. Benim de dahil oldugum operasyon biriminin calistigi network operasyon merkezine mudurumuzun de icinde oldugu 7 kisilik ekibin disina bu odaya sadece sirket patronunun girme yetkisi vardi. Ne VP ne diger kimsenin bu operasyon merkezine girme yetkisi yoktu, hatta sirketin guvenlik amiri bile giremezdi! Guvenlik amiri bile bu odaya girmek icin bizden izin isterdi ve ancak biz kapiyi acip eslik edersek girebilirdi. Cunku bu odadan devletin bir cok onemli kurumunun haberlesme altyapisina giris imkani vardi ki bunlar arasinda Air Force, Marine Corps, Department of Defense gibi kurumlar vardi. Dunyanin en cok para donen spor orgaznizasyonu NFL ve Las Vegas'da bazi casinolarin haberlesme altyapilarina da erisiyorduk, cunku bunlardaki problemleri cozmek bizim gorevimizdi.

    Sen nasil boyle bir yere girdin dersen benin cok onceden Turkiye'de calistigim sirket dolaysiyla ABD ve Israil telekom altyapilarina erisimim ve bunun icin clearance'im vardi. Adim zaten onemli guvenlik birimlerinin database'lerinde kayitliydi muhtemelen. Yoksa yeni gelmis GC'li birinin boyle bir ortamda calismasina musade etmezlerdi ki benim de erisimim bazi yerlere vatandas olmadigim icin kisitliydi. Ozellikle Network, Telekom gibi alanlarda sivil kuruluslarda clearance aranmasi cok normal bir sey eger sivil firma federal hukumete is yapiyorsa.


  • @smartcells evet bahsettiginiz konuda haklisiniz, ancak türkiyedeki big4 deneyimimde tamamen sivil firmalara hizmet veriyordum, (devlet projeleri de geliyordu ancak müdürlerimiz tse sertifikasi olanlara bu projeleri veriyordu yalnizca) bundan dolayi burada da ayni sekilde devam ederim ileride clearence alirim devam ederim diye düsündüm ancak olmadi, bir keresinde bir firmaya basvururken ismini arastirmistim, kendileri air force‘un füze ve ucaksavar sistemlerine pentest hizmeti veriyorlarmis. Burada kariyerime devam etmek icin militarye girmem sart gibi galiba.


  • @begumm hangi eyalettesiniz bilmiyorum ama chicago festival ve event anlaminda cok aktif bir sehir. Sizin yas grubunuza hitap eden onlarca event gördüm diyebilirim. Bence pes etmeyin, en azindan vatandasliga kadar sabredin ya da re entry permit alip daha sonra yeniden deneyin. Ileride cocuklariniza abd vatandasligi gibi güzel bir miras birakirsiniz. Sahsen benim en büyük motivasyonum da bu.


  • Herkese Merhaba
    Biz sanırım biraz şanslı olan gruptayız. Benim baldızım Florida St.Augustine de yaşıyordu zaten, biz de doğal olarak buraya geldik ve onların evine yerleştik. Yaklaşık 8 temmuzdan beri Amerika’dayız. Bulunduğumuz yerde neredeyse hiç Türk yok. GC larımız 3 haftada elimize ulaştı ama maalesef SSN ler gelmeden burda hiç bir şey yapamıyorsunuz. Ehliyet sınavı için çalışıyoruz, ehliyet ve arabanız yoksa toplu taşıma vs olmayan yerlerde bir hiç bir şey yapamazsınız, bizim gibi bütün gün evde dinlenirsiniz. Buraya eşim 10 yaşında ki oğlum ve ben birlikte geldik, oğlumun okul kayıtlarını hallettik, ama dediğim gibi SSN olmadan ne iş ne ehliyet ne araba hiç bir şey yapamıyorsunuz. Benim yaklaşık 1 aylık gözlemim şu şekilde, her eyaletin ve her şehrin gerçekleri farklı , beni şaşırtan bazı şeylerin başında mesela sigara kullanıyorum(maalesef) girdiğiniz her benzinlikte, her markette sigara fiyatları farklı. İnsanlar fazlasıyla kibar. Ve size bir haberim var kimse bizi kıskanmıyor arkadaşlar hatta varlığımızdan bile habersizler. Mesela ehliyet sınavına gireceksin, sınavda neredeyse Türkçe hariç tüm dil seçenekleri var:) Seattle havaalanından biletmatikten bilet bastırıcam, bilin bakalım hangi dil yok:) Neyse bana garip gelen şeyler olsa da sonuçta çocuğumuz daha iyi bir geleceğe sahip olsun diye 45 yaşından sonra kalkıp buralara geldik çoğumuzun yaptığı gibi. Umarım her şey gönlünüzce olur ve herkes mutlu ve bol kazançlı işler bulur.

  • ⭐⭐

    @Eagle2015 yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim. St.Augustine Amerika'nın en eski yerleşim yerlerinden ve tarihi sebebiyle yoğun turist çeken bir bölge, dediğiniz gibi sayıca az Türk popülasyonu var ancak komşu şehri Jacksonville'de bu sayı daha fazla ancak bu konu tam olarak ne işinize yarar/yaramaz kestiremiyorum :) ben de ziyaret ettim ve daha çok beyaz Amerika'nın yaşam tarzına şahit oldum. Okulları iyi olan bir bölge ve konumu itibariyle Florida'nın meşhur sıcağından en az etkilenen bölgesi olması sebebiyle yaşam kaliteside iyi. Ayrıca EB3 sponsorumda bu şehirde bol şans


  • @mesut1905
    Teşekkür ediyorum☺️ Evet jacksonville çok yakın buraya. Okulları harikaymış evet St.Augustine in. Size de başarılar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @Eagle2015 teşekkürler😊


  • @Eagle2015 Evet çok şanslısınız. İyi ve güvenilir bir tanıdık olması her zaman en iyisi. Maalesef birçok kişinin böyle bir imkanı yok. Tanıdığı olan çok var da şanslı olan az :)

    SSN gelene kadar yapılacak en güzel şey tatil yapıp Amerika’da olmanın tadını çıkartmak. Zaten çok stresli ve uzun bir süreç yaşıyoruz. Türkiye’de de birçok kişi çalışıyor, okuyor. Daha sonra yola hazırlanma falan derken insan yorgun oluyor. E bir tatili hak ediyoruz bence. Hele ki yazın geldiyseniz :) Dediğiniz gibi SSN gelene kadar yapacak çok bir şey yok, sadece araba alabilirsiniz. E madem arabayı aldınız, tatil yapın. Hem zaman çabuk geçiyor hem insan dinleniyor hem de sadece olumlu duygularla zinde bir şekilde başlamış oluyorsunuz yeni hayatınıza.


  • @EzgiLera Maalesef SSN gelmeden araba da alamıyorsunuz, çünkü ehliyet alamıyorsunuz😀 Dediğiniz gibi süreç o kadar yordu ki, tatil mantığıyla dinleniyoruz☺️Teşekkürler, iyi dilekleriniz için.

  • ⭐⭐

    @Eagle2015 bu bilgiyi tekrar teyit edin bence bir çok insan uçaktan indiği gibi araç aldı Florida eyaletinde ehliyeti ve ssn i olmadan


  • @Eagle2015 SSN Konusu benim kafamı karıştırıyor artık SSN İçin ayrıca gidip başvurmanız gerekiyor diyorlar DS-260'da SSN İstiyorum tiki sanırım artık SSN İçin yetmiyormuş falan öyle şeyler var mı? doğru mu bunlar?

    Siz SSN Alabildinizmi? Green card 3 haftada gelmiş eğer SSN alamadıysanız nasıl Green card SSN'den önce geldi normalde daha geç gelmiyor mu?


  • @Ekto-Oktan SSN ben de ds 260 da istememe rağmen gelmedi greencard geldi ssn başvurumun olmadığını öğrendim ve çoğu eyalette randevusuz başvuru yapmak mümkün degil


  • @Eagle2015, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @EzgiLera Maalesef SSN gelmeden araba da alamıyorsunuz, çünkü ehliyet alamıyorsunuz😀 Dediğiniz gibi süreç o kadar yordu ki, tatil mantığıyla dinleniyoruz☺️Teşekkürler, iyi dilekleriniz için.

    Kredi ile alacaksanız belki SSN gerekebilir ama peşin parayla alıyorsanız ya da sahibinden alıyorsanız kimse size SSN sormuyor. Herkes uçaktan indiği gibi hat ve araba alıyor.


  • @begumm Ben Ds260 doldururken SSN işaretledim mi onu bile hatırlamıyorum ama burda SSN olmadan hiç bir işlem yapılmıyor, banka hesabı açılmıyor, ehliyet alınmıyor. 2 hafta içinde gelir dediler , gelmezse kendimiz SS ofisine başvurup istememiz gerekiyormuş.


  • @Eagle2015, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @begumm Ben Ds260 doldururken SSN işaretledim mi onu bile hatırlamıyorum ama burda SSN olmadan hiç bir işlem yapılmıyor, banka hesabı açılmıyor, ehliyet alınmıyor. 2 hafta içinde gelir dediler , gelmezse kendimiz SS ofisine başvurup istememiz gerekiyormuş.

    SSN olmadan banka hesabı açabilir ve kredi kartı da çıkartabilirsiniz. Birçok kişi uçaktan indiği gibi Bank of Americadan banka hesabı açıyor bu şekilde.

    SSN olmadan ehliyet alamazsınız evet ama kimlik gereken işlemler için state ID alabilirsiniz, bunun için SSN gerekmiyor, yalnızca adres kanıtı. Banka hesabı açtığınızda statementı adres kanıtı olarak kullanabilirsiniz.


  • @begumm Hocam merhaba. Sizinle aynı kategoride ve aynı zorlu süreçlerden geçerek yaklaşık 1 yıl önce Amerika ya geldim. Şu an içinde bulunduğunuz modu buraya gelen 100 kişiden 90 kişini. bu duyguları yaşadığına eminim. Eğer kalıcı olarak Türkiye ye dönerseniz tekrar pişman olacağınıza da eminim. Benim naçizane tavsiyem evet şu an kurumunuza dönün. Ordan başvurular yapmaya devam edin. Green kart sahibi olmanız özellikle akademilerde büyük avantaj sağlıyor işe alınmanızda. Eğer mümkünse 2. girişinizde aileniz olsun, artık kim varsa yalnızlık büyük sorun burda. Ailenizin desteği çok önemli. 55 yaşında akademiyi bırakıp Amerika ya gelen biri olarak yaşadığım deneyimi ayrıca paylaşacağım. Hemen şunu belirteyim bu paylaşım umutları kıran değil tam tersine mücadelenize olumlu katkı sağlayan, moralinizi artıracak bir deneyim olacak. Asla moralinizi bozmayın, bunu taktiksel bir çekilme sayıp çok daha güçlü bir mücadelenin hazırlığı olarak kabul edin. Herşey gönlünüzce olsun


  • @Tracy teşekkür ederim hocam


  • @Eagle2015, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @EzgiLera Maalesef SSN gelmeden araba da alamıyorsunuz, çünkü ehliyet alamıyorsunuz😀 Dediğiniz gibi süreç o kadar yordu ki, tatil mantığıyla dinleniyoruz☺️Teşekkürler, iyi dilekleriniz için.

    Ben Virginia'da Turk ehliyetimle araba aldim. Nakit odeyecekseniz Abd ehliyetine ve SSN'e ihtiyaciniz yok Virginia'da. Florida da benzerdir diye dusunuyorum.


  • @begumm hocam benim ilk senem cok zor, ikinci sene orta-zor, ucuncu sene orta gecti. EB2-NIW yaptiginiza gore muhtemelen akademisyensiniz. Alaninizla ilgili bir is bulup baslamadan donmemenizi tavsiye ederim.
    Ben kendimi hep su sekilde teselli ettim, Turkiye yerinde duruyor, istedigim an biletimi alip donebilirim, maddiyat haricinde de bir kaybim olmaz.
    Bence siz de calismaya baslayin, ortami bir gorun, 6 ay 1 sene sabredin. Sonrasinda daha kotuye gidiyorsa yine donersiniz. Tek gelmenin cok zor oldugunu tahmin edebiliyorum sadece. Zira ben esim ve cocugumla geldim. Ama Abd'de green card'a sahip olmak buyuk bir ayricalik.
    Hakkinizda hayirlisi. Bol sans.

  • A aysegul bu başlıktan bahsetti

  • @mutlu234 hocam hem tek olmak hem iş bulma - arama süreci çok yıpratıcı ben greencardı alıp döndüm tekrar giriş yapmayı planlıyorum belli bir süre sonra


Benzer Başlıklar

  • ABD'de Borç ve Yönetimi

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    4 Oy
    4 İleti
    442 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2k
    45 Oy
    2k İleti
    176k Bakış
    E
    O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim. Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir. Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok. 2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim :) Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor. Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor :) Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz. Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil. Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz. Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor. Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim. Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi. Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz. Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok. Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor. Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana 😀 kaderimizde varmis napalim
  • GC kazandık diyelim ABD ye gitmeden iş nasıl bulunur

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/amerika-birleşik-devletleri-nde-meslekler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum