Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @rezanclz mesleginiz nedir acaba?

• @minnesota merhaba. 75 gunde is bulabildiniz mi?

• @Hasan-Duzgen türkiyede ofansif siber güvenlik danismanligi alaninda calisiyordum, job title penetration tester olarak geciyor. Federal islere degil sivil danismanlik firmalari ya da bazi firmalarin kendi kadrolu ilanlarina basvuruyordum. Türkiyede big4 deneyimim vardi, burdaki big4 firmalarin junior ilanlarinda bile top secret clearence isteniyor. Bana absürt gelen kisim da bu olmustu, top secret a sahip birisi sivil firmaya neden basvursun ki?

• @minnesota Aslinda Chicago’nun guvenli semtleri az degil, hatta North Side baya guvenli bir yer. Ehliyet icin North Side’daki bir DMV’ye gitmistim, oradaki ortam South Side’la hic alakali degildi. Insanlarin yuzunden bile fark belli oluyordu.

Sirada beklerken yasca biraz buyuk bir kadinla muhabbete girmistim. Kadinin dogma buyume North Side’li oldugunu ogrendim ve hayatinda hicbir suca sahit olmadigini soyledi. Hatta cogu zaman evlerinin kapisini bile kilitlemediklerini anlatti. South Side’da yasadigimi duyunca baya sasirdi, neredeyse “Ben hayatimda oraya gitmedim, senin ne isin var orada?” der gibiydi.

Beyaz, Avrupa kokenli Amerikan nufusunun fazla olmasi, bolgenin guvenli olmasinda ciddi bir etken. Benim yasadigim yerde nufusun yaklasik %80’i siyahi. Bu yuzden olaylarin sik yasandigi bir yer haline gelmesi kacinilmaz oluyor.

Hizmet sektorunde bile buranin bu kadar “ölü” olmasini anlamiyorum. Walmart, Panera Bread, Jewel Osco gibi girmesi kolay yerlere defalarca basvuru yaptim ama bir tane bile interview alamadim.

Paylastiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Eger ilerde sehir degistirme gibi bir planim olursa, kesinlikle Minnesota’yi arastiracagim

• @Manushaqe Web Penetration Tester, ilk mesajimda detaylica anlattim.

• @rezanclz evet biraz niş bir melek sanirim. Ama daha cok gencsiniz, pes etmek olmaz 😊 şansiniz yaninizda olsun.

• @rezanclz Ben de benzer sebeplerden recruiter ile yarın görüşme ayarladım. Houston Texastayım. İsterseniz görüşebiliriz veya irtibatta kalabiliriz.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @rezanclz Ben kendi deneyimimi ve görüşlerimi paylaşmaktan korkuyorum açıkçası forumda beni aforoz ederler diye. Ben burda bir deneyim yazısı paylaşsam ve bu yazıyı ben değil de iki sene önce ben green card süreci yaşıyorken başkası yaşamış ve paylaşıyor olsaydı ve ben okuyor olsaydım, muhtemelen olumsuz bir yorum yazar, hadi ordan derdim.

Kamuya iş yapan özel firmaları da kamu firmaları gibi düşünebilirsiniz, bir çoğu vatandaşlık ister, hatta bazıları naturalized citizen veya dual citizen bile istemiyor o derece.

Azmetmeniz ve yılmamanız takdire şayan, güzel fırsatlar da illaki gelecektir. Türkler konusunda “genel olarak” size katılıyorum lakin insan sarrafı olmak lazım biraz, iyiyi kötüyü ayırt edebilmek lazım, bir millete karşı önyargılı yaklaşırsanız, bu sefer o kişi belki size hayatınızın fırsatını-kapısını açıyor olacak ve siz onu kaçırıyor olacaksınız, bunu belki Ürdünlü bir Arap veya bir Türk abimiz/ablamız yapacak. O ilk anda ben bu insandan uzak durmalıyım vaybı alıyorsanız zaten uzak durun, ya mantıklı konuşuyor, dur bakalım ne diyor diye düşünüyorsanız es geçmemekte fayda var.

• Bu ileti silindi!

• @rezanclz Genelde IT alaninda ve ozellikle de guvenlik alaninda calisan sirketler federal kurumlarla cok fazla isbirligi vb yaptiklari icin belirli duzeylerde clearance istiyorlar.

• @rezanclz deneyiminiz için teşekkürler. ben de geleli 45 güne geçti hiç tanıdığım kimse yok airbnbde kaldım bir süre dediğiniz gibi çok işlere başvurdum olmadı brnim maalseef SSN de bir şekilde başvurum işlenmemiş hala gelmedi 2 farklı eyalette denedim randevusuz başvurumu ofisten yapamadım randevum da haftaya daha... burada barınmak iş bulmak herşey bayağı zor.. walla ben, dönme kararı aldım çünkü ne kadar zorlasam da burayı sevemedim ailemi çok özlemeye hatta TRdeki hoşnut olmadığım hayatımı özledim o sebeple bu greencard sürecini böyle bir tecrübe olarak görüyorum zira gelmeden kimse bilemez ben de gelmeden çok istedim 2-3 yıl bekledim vize türüm de doktoralılar için bir vize idi başvurusu da bayapu meşakkatli ve maliyetli ama şöyle bir düşününce burada neden kalmak istiyorum TRyi neden terk etmek istedim.. ayrıca sevdim mi mutl muyum değilim o yüzden eski hayatıma geri dönmeye karar vderdim.. çünkü cidden bayağı zor ve emek fgerekiyor hee seversin istersin mücadele et ben sevemedim buradaki hayatı.. yalnızlığı o yüzden de mücadele etmemyi tercih ediyorum

• @begumm hocam hayırlısı olsun. Detay paylaşmak isterseniz dinlemek isteriz. Gelecek birçok insan ders çıkartabilir. Geri dönme sebebiniz iş bulamamak mı? Yoksa ülkeyi sevmemek mi? Açıkçası ben bir ay Tampa’da kaldım şu an Atlanta’dayım. İki eyalet arasında yaşamlar arasında uçurumlar var gibi görüyorum. Farklı bir eyaleti denemeyi düşündünüz mü?

• @okokok ben iki eyalet gördüm yalnız geldim en büyük etken o. Burada çok yalnız hissettim ve iş de bulsam mutlu olamayacağına kanaat getirdim aslında iş için tek tük mülakat vs oldu ama dediğim gibi huzur yoksa anlamı yok burada olmanın. Anne babadan uzak olmak ve bursda yakın kimsenin olmaması bana iyi gelmedi denesem dahi o yalnızlık ve time is money olgusu cidden herkes çok yoğun burada beni iyi hissettirmedi . kısacası bu..

• @begumm Olsun ablam Ama yinede 6 ayda 1 defa Amerikaya gitmeyi deneyin ne bileyim Green Card'ı muhafaza etmek için kalmasanız bile sizin için mutlaka deneyim olmuştur ve Türkiye'de veya dünyanın herhangi bir yerinde maddi sorun yaşayacağınızı dahi sanmıyorum...

İşin doğrusu EB-1 Veya EB-2 NIW Gibi çok üst düzey veya kendi kendine sponsor olabilicek kadar kalifiye bir insan dünyanın her köşesinde bir şekilde mutlu olabilir diye düşünüyorum tabi bu benim şahsi görüşüm

Umarım seçimlerinizde ve sonraki hayatınızda çok mutlu olursunuz

• Ayrıca burada ne iş olsa yaparım modu vardı başta sonra o fikirden de uzaklaştım.. sonuçta kendi ülkemde begenmedigim işi burada niye yapayım fikri ağır bastı ayrıca burada çoğu vasıfsız işde insurance kapsamı olmuyormuş burada doktor hastane vs hepsi bir stres.. gelmeden de azcok biliyordum ama dediğim gibi aileden uzak ve tek olmak ve genel olarak burayı sevmemek bu kararı almama yol açtı.

• @Ekto-Oktan teşekkür ederim. Dedigim gibi tek olmak en büyük sorun burada konuşacak kimsenin olmaması ve yaş 40 a dayaninca öyle meetup event Arkadaş edinmeyim de zor millet Whatsapp mesajına bile ertesi gün dönüyor bir tecrübe oldu evet sağlık olsun

• @rezanclz Merhaba sizi çok iyi anlıyorum. Ben de maalesef Amerika’ya taşındığımdan beri alanımda iş arıyorum ama maalesef henüz bir sonuca ulaşabilmiş değilim. Benim bir de henüz green kartlı olmadığım için bir dezavantajım var. Adjustment of status beklerken aldığım EAD’m var ama birçok şirket green kart hatta vatandaşlık istiyor. Bunun dışında da bir çok parametre var. Örneğin, iş fırsatı remote olsa bile işin olduğu şehir ya da eyalette yaşamanız bekleniyor. Orada yaşamıyorsanız tercih edilmiyorsunuz. Daha önce Amerika tecrübeniz olmaması ya da Amerika’da bir okul okumamış olmanız ciddi bir dezavantaj olabiliyor. Zaten burada bir çevreniz olmayınca networking de olmuyor. Networking ile işe girmek daha kolay açıkçası.

Upwardly Global diye bir oluşum var, ben bir süredir iş arama için onlardan destek alıyorum. Çok organize ve profesyoneller. Henüz bir sonuca ulaşamasam da oldukça memnunum. Araştırmadıysanız tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

• 14
  • 16
  • 18
  • 97
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |