Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @evrentnrkl Tebrikler yeni kıtada yeni hayatınız mutlu geçer inşallah..

• BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ - 1 TEMMUZ

Herkese merhaba. 14 aylık, bol bol inişli çıkışlı bir süreçten sonra dün vizemin onaylandığını duydum.

📁 Dosya Taşıma

Öncelikle dosya taşımanın nasıl olduğunu anlatmama gerek yok; artık bu süreçte olan herkesin dosya taşıma konusunu detaylarıyla bilmesi lazım. Benim dosya taşıma konusunda paylaşmak istediğim bilgi, forumda ara ara ortaya çıkan “Birden fazla dosya taşıma sorun olur mu?” sorusu. Şöyle diyeyim, ben dört kere dosya taşıdım, hiçbir sorun olmadı. Bu deneyimi okuyan arkadaşların dosya taşıma konusunu akıllarına takmasına gerek yok.

🪖 Askerlik Durum Belgesi

Benim tecilim 16 Haziran’da bitiyordu ve mülakatım 1 Temmuz olduğu için nasıl bir belge alacağımı bilmiyordum ve bu beni bayağı strese sokmuştu. Ama stres edecek bir durum yok. 16 Haziran akşam saatlerinde askerlik durum belgem güncellenerek 31.12.2026’ya kadar askerlikle ilişiğim olmadığına dair yenilendi. Çünkü yılın hangi tarihi fark etmeksizin, teciliniz bittiği an, o yılın sonuna kadar askerlikle bir bağınız bulunmamakta.
    Ayrıca yoklama kaçağı olan arkadaşlar, bulundukları yılın celp tarihlerine bakıp, mülakatlarından sonra olan celp tarihine uygun olacak şekilde ASAL yoklama kaydı ve sağlık muayenesine girip, bir sonraki celp tarihine kadar askerlikle ilişiği olmadığına dair e-Devlet’te güncellenmiş belge alabiliyor.
    Askerlik konusunda bilgi alışverişinde bulunduğum @aliaytac41 arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum ve sürecinde başarılar dilerim.

🖥 GSS Kaydı

Arkadaşlar, tam detayını hatırlamıyorum ama yapmanız gereken tek şey, tarayıcı olarak OPERA’yı kullanın ve her şeyiniz hazır olsun. Bilgisayar başında hemen hızlıca doldurun ve isminize benzer bir mail adresiniz olsun. Yoksa GSS kaydı yaparken bilgisayarla bolca kavga edebilirsiniz. 😂

✈️ Yolculuk

Ben direkt İstanbul–Bangkok uçak bileti aldım. Thai Hava Yolları'nın direkt internet sitesinden aldım; yemek seçimi ve koltuk seçimi ücretsiz. Helal yemek seçimi yapan arkadaşların yemekleri herkesten önce dağıtılıyor. Tayland giriş kartını da doldurmayı unutmayın (https://tdac.immigration.go.th/arrival-card/#/tac/arrival-card/add).
    İlk yurt dışı deneyimim, ilk uçak deneyimim, hatta bu kadar uzun süren ilk yolculuğum oldu fakat pek bir sorun yaşamadım.
    Sadece İstanbul'da check-in sırasında dönüş bileti görmek istiyorlar. Onu da THY'nin mobil veya internet sitesi üzerinden uçak bileti alırsanız, 24 saat içinde iptal etme seçeneği var. Fakat alacağınız dönüş tarihi, uçuş tarihinden en az yedi gün sonrası olmalı; ona dikkat edin. Bir de ben bileti alırken koltuk seçimi yaptım; normal prosedür sandım, meğer ücretli seçenekmiş. O yüzden THY, koltuk seçimi yaptığım için 10.000 TL’yi iade etmedi. Bu hususa da çok dikkat edin.
    Benim ilk yurt dışı seyahatim olmasına rağmen Bangkok varışta (arrival) konuşmadan, sadece parmak izi vererek ve kameraya poz vererek geçtim. Fakat sorguya çekilen arkadaşlar olmuş; her türlü hazırlıklı olun.

🏥 Sağlık Muayenesi

Öncelikle arkadaşlar, 2NL maili veya KCC üzerinden mülakat tarihinizi öğrendikten sonra Bumrungrad Hastanesi’yle WhatsApp (+66 65 964 7980) üzerinden iletişime geçip randevu alabilirsiniz. Ben WhatsApp üzerinden bir türlü başaramadım ama siz iletişime geçtiğinizde ilk olarak size HN numarası veriyorlar. O numara ile hastanenin internet sitesi veya uygulamasından profil oluşturup on dakika içinde randevu alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra tekrar WhatsApp üzerinden yazıp “Şu tarihte sağlık muayenem var, onay belgemi atabilir misiniz?” diye yazıyorsunuz. Beş dakikada size onay belgenizi gönderiyorlar.

EVRAKLAR:

➡️ 4 adet (5 cm x 5 cm) fotoğraf
    ➡️ Hastane randevu onay kartım
    ➡️ DS-260
    ➡️ Aşı kartı
    ➡️ Antikor sonuçları

Onay belgesi üzerinde belirtilen kata gidip, oradaki danışmaya onay belgenizi ve pasaportunuzu veriyorsunuz. Onlar daha sonra size bir evrak veriyorlar. Evrakta sırayla ne yapmanız gerektiği yazıyor ve ilk yönlendirdikleri yerde DS-260, aşı kartınız veya antikor testiniz varsa veriyorsunuz. Sonra evrakta belirtilen işlemler başlıyor. Kısaca belirtilen işlemler:

➡️ Boy-kilo ölçümü
    ➡️ Göz ölçümü
    ➡️ Kan tahlili
    ➡️ X-ray
    ➡️ Soru-cevap şeklinde gerçekleşen doktor muayenesi
    ➡️ Aşıların yapılması:
      * TDAP + IPV
      * MMR
      * Hepatit B
      * İnfluenza
      * Chickenpox

NOT: Benim aşılarım tam olmasına rağmen, aşıların 2000 tarihli olması yüzünden doktor tekrardan yaptırdı. Bana kalırsa eski olması bahane; çünkü hastaneyi görenler anlayacaktır ki tam bir ticarethane.

Ayın 24’ünde girip tamamladığım muayenemin sonuçlarını 26’sında aldım.
    Endişe etmenize gerek yok; gerçekleşen muayene, ASM’de yaptırdığımız muayeneler kadar basit. Türkiye’de herhangi bir işe girerken bile daha detaylı muayeneler yapıyorlar.

💬 Tercüman

Ben Egemen Bey ile mülakata girdim. Kendisi konsolosluğa bağlı yeminli tercüman. Dil tecrübesi hakkında konuşmak haksızlık olur; adamın zaten 10 yıllık Tayland tecrübesi, öncesinde 5 yıllık İngiltere tecrübesi var.
    Korkmanıza gerek yok, çok güler yüzlü, sıradayken gerginliğinizi alan sohbetler yapıyor. Mülakattan önce hangi soruların önemli olduğu, hangilerinin sorulduğu gibi konularda küçük bir tekrar yapıyor. Yeni yeni DV mülakatlarına girse de tüm memurlarla gayet güzel anlaşıyor, küçük şakalar yapıyor.
    Yani kısacası, gönül rahatlığıyla Egemen Bey ile çalışabilirsiniz.
    Numarasını bırakıyorum: (+90 532 254 23 18).
    Fiyat konusuna gelince, ilk DV mülakatları olduğu için herhalde ücreti güncellemiş.

📑 Mülakat Günü

Sabah, konsolosluğun önünde sıraya giriyorsunuz. Girişte DS-260 formuna bakıp pasaportunuzun arkasına barkod yapıştırıyorlar. Barkodu mutlaka kontrol edin. Yapıştırılmamışsa hemen bildirin.
    Daha sonra içeri girip telefonu emanete veriyorsunuz. Konsolosluğa girdikten sonra saat 7:15’ten sonra vezneye 330 dolar ve pasaport fotokopisini veriyorsunuz. Pasaport fotokopisine “PAID” damgası vuruluyor. Sonra tekrar sıraya giriyorsunuz.

📄 Evrak Teslimi

Öncelikle parmak izlerine bakılıyor, ardından istenen evraklar:

➡️ İki adet resim (5x5 cm), resimlerin arkasına isim-soyisim yazın
    ➡️ PAID damgası yiyen pasaport fotokopisi
    ➡️ DS-260 onay sayfası
    ➡️ Adli sicil kaydı
    ➡️ Formül A
    ➡️ Diploma - Transkript
    ➡️ Askerlik Belgesi

Her evrakın orijinali, çevirileri ve birer kopyası hazır olmalı.
    Formül A çok dilli; olması önemli değil, yine de çevirin. Formül A’nın ikinci sayfasına çeviri yapmaya gerek yok.
    Ayrıca adli sicil kaydında çeviri gerekmez, zaten İngilizce alınabiliyor.

NOT 1: Sağlık muayenesi olurken Tayland’a ait numaranızı yazın, size verilen kişisel bilgi formuna. Ben Türkiye numaramı yazdım, o yüzden evrak teslimi sırasında bana konsolosluktan ayrılınca numaramı maille atmamı istediler.

NOT 2: Normalde DV evrak teslimi için ayrılan iki vezne var ama o sıra beni farklı bir vezneye aldılar, beklememem için. O veznede diplomam dışında transkriptimi de istediler. Belki lise mezunu olduğum içindir, bilmiyorum. Ama diğer arkadaşlardan farklı olarak transkript istediler.

🗣️ Mülakat

Öncelikle yemin ediyoruz.

➡️ Başvuru sahibi sen misin? [Evet, benim]
    ➡️ Kaçıncı başvurun? [Üçüncü]
    ➡️ İlk yurtdışı seyahatin Tayland mı? [Evet]
    ➡️ Tayland’da bir tanıdığın var mı? [Hayır]
    ➡️ Ne mezunusun? [Lise]
    ➡️ Ne yapmayı düşünüyorsun ABD’de? [Aile işimize devam etmek istiyorum, uzun vadede]
    ➡️ Nereye yerleşmeyi düşünüyorsun? [Tennessee]
    ➡️ Neden Tennessee? [Çünkü mesleğime uygun iş pozisyonları var]
    ➡️ Tanıdığın var mı? [Evet, lise arkadaşım]
    ➡️ Daha önce suça bulaştın mı? [Hayır]
    ➡️ Askerlik yaptın mı? [Hayır]
    ➡️ Neden Bangkok? [Çünkü işlemler daha hızlı ilerliyor]
    ➡️ İngilizce seviyen nedir? [A1 - Basit]

Benim sorularım bunlardan ibaretti. Zaten soruları sorarken göz teması bile kurmuyordu memur, sadece her cevabımda “Ooo perfect” diyordu.
    En sonunda “Vizeniz onaylandı, iki hafta içerisinde belirtilen yerden alın” dedi.

NOT: Mülakatın sonunda sizi başka bir vezneye gidip bir ankete katılmanız için yönlendiriyorlar. Kendi internet siteleriyle ilgili sorular soruyorlar. Çok gereksiz bir şey; ankete katılmadan gidebilirsiniz, sorun değil.

♾️ Teşekkür

Bu 14 aylık süreçte her konuda yararlandığım foruma ve forum üyelerine teşekkür ederim. Özellikle @serapp Hanım, @MomisCan, @cttl, @aliaytac41, aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar ve her ne kadar son dakika Minnesota’ya gitmekten vazgeçsem de bana Minnesota hakkında yardımcı olan @minnesota abime de çok teşekkürlerimi, saygılarımı iletiyorum.
    Burada tanıştığım @ömer, @mesut16, @16bilgin ve @evrentnrkl ve ailelerini tebrik ederim, güzel bir hayat dilerim.
    Gerçi @mesut16 hocamın daha mülakatı var ama onu da almış sayıyoruz. 😁
    Süreci devam eden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

🏙️ Bangkok

Arkadaşlar, Bangkok’tan korkmamıza gerek yok. Yemekler çok güzel ama tabii ki sokak tezgâhlarından uzak durun. Onun dışında her şey sorunsuz. Özellikle deniz ürünleri on numara.
    Yok zehirlenirim, yok şu ölü, yok bu olur... Hiç. Tertemiz yemekler var. Hiç olmadı, Arap restoranları bol bol var; oradan yersiniz, neredeyse bizim yemeklerle aynı.
    Sadece biz baharata alışık olmadığımız için yemek söylerken belirtin, az baharatlı olsun. Yine, kendinize baharat konusunda güvenmiyorsanız Türkiye'den mide ilacı falan getirebilirsiniz.
    Şahsen bana dokunan bir yemek olmadı. Yemekler bayağı uygun Türkiye’ye göre ve porsiyonlar büyük.

Kalacak Yer Konusu olarak Sukhumvit Caddesi'ne bağlı Soi 4, Soi 5, Soi 11 caddelerindeki otellerden uzak durun. Çünkü o caddeler gece mekânları ve hayat kadınlarıyla dolu. Otellerin kapısında hayat kadınları, market rafında dizilmiş ürünler gibi dizilmişler; aynı şekilde kaldırımlarda da öyle.
    Biz Soi 3'te Anya Nanna Otel'de kaldık, gayet temiz ama aileler için küçük olabilir. Hastaneye 5 dakika, konsolosluğa 20 dakika yürüme mesafesinde. Ayrıca Soi 3’te kalacaksanız Anya Nanna dışındaki otellerin önü de hayat kadınlarıyla dolu. Ama diğer caddelere göre daha sakin; çünkü hem Japonya ve Pakistan elçiliği bulunuyor hem de Bangladeş, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerden sağlık turizmine gelen insanlar bu caddede konaklamayı seçiyor.
    Bir de ben otel rezervasyonu yaparken kahvaltılı seçmiştim, bence hiç gerek yok.

Ulaşım olarak Bolt ve Grab öneririm. Public taksilerden dolandırılmak istemiyorsanız uzak durun. Ayrıca tuk tuk’lara binerken dikkatli olun; bazıları sizi masaj salonları ve genelevlere götürmek için bin takla atıyorlar. Herhâlde götürdükleri müşteri başına komisyon alıyorlar.

Özetle: Bangkok çok güzel bir yer. Türkiye’den gelince böyle saygılı, güler yüzlü insanlar görmek biraz şaşırtıcı olabiliyor. Belirttiğim sokaklardan bana kalırsa uzak durun, yemek konusunu dert etmeye gerek yok bile. Seven-Eleven’lar zaten sağ kolunuz gibi oluyor. 😀
    Sadece kafanızı boşaltıp sürecin keyfini çıkarın.

💸 Masraflar

Hastane ve vize ücreti dışında, tek yön uçak biletim ve 17 gece otelim birlikte 36.000 TL’ye denk geldi. Onun dışında şu ana kadar 10.000 TL harcamışımdır. Gerisi sizin harcamalarınıza bağlı.

Benim kendi sürecim hakkında hatırladığım detaylar bunlar.
    Gönül ister ki herkes vize alsın ama şartlar, durumlar bizim için yokuş yaratıyor. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi artık sağlık olsun.
    Herkese tekrardan süreçlerinde bol şanslar dilerim.

İyi günler dilerim, sağlıcakla kalın

• ⭐⭐⭐

@rasitcenngiz
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐

@beratozturk

• @rasitcenngiz çok bilgilendirici bir yazı olmuş , yeni hayatında mutluluklar dilerim bol şanslar

• @rasitcenngiz her şeyi detaylı yazman çok güzel olmuş, yeni hayatında başarılar..

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Çok sevindim, tebrik eder, yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar dilerim. Ayrıntılı yazmanız harika, elinize sağlık. Yaptığınız masraflar da gayet uygun. 2026 yılı talihlileri için güzel bir kaynak olmuş.
    Yolunuz ve bahtınız açık olsun🎉🎊

• @beratozturk Bizde mail attık hong kong ama kabul etmediler geç kaldık sanırım ankarayı bekledik

• @rasitcenngiz
    İnişli çıkışlı 14 ay, dile kolay.. Büyük bir psikolojik savaştı.. Neyse ki sonu güzel oldu 🙂
    Çok güzel bir hayatın seni beklediğine eminim.
    Yolun açık olsun Raşit 🙂

• @Murat-c Bey merhaba.
    Visa Bülteninden bakarsanız ordan da fikir alabilirsiniz.
    Mesela bu sene Temmuz ayına 19000 kadar current, Ağustos ayına da 22000 e kadar current demişler.

• @cngzdmr54 merhaba.
    Sizin cs 27XXX inşallah vizenizi alıp gidebilirsiniz. Size sorum acaba bu cs ne zamana current olabilir? Bir öngörüde bulunabiliyor musunuz?

• @rasitcenngiz Raşit çok güzel bir yazı olmuş eline emeğine sağlık. Yeni kıtada yolun açık olsun tebrik ederim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz tebrikler, gözünüz aydın. İlerleyen süreçlerde bol şans ve başarılar 🍀

• @Altan-K merhaba iyi dileklerin için teşekkür imzanızı göremiyorum ama 27000 içinse sorunuz bence en verimli tahmin sizden önceki kişi sayısına göre yapılabilir onuda ocak ayında görebileceksiniz. Bu günden şansınız %51 derim. Tavsiyem şu olur düzeninizi bozmayın yok gibi dosyanızı taşıyın bekleyin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Bu ileti silindi!

• @16bilgin Tebrikler, kızınız ve ailenizle yeni kıtada mutlu bir hayat dilerim. Bir sorum olacaktı, banka hesap dökümü götürdünüz mü yoksa istemediler mi?

• 1 TEMMUZ BELGRAD MÜLAKAT DENEYİMİMİZ

Öncelikle herkese merhaba, bu uzun süreçte bu forumun varlığından haberdar olmasaydık işin içinden nasıl çıkardık bilemiyorum, bu yüzden burada tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederiz. 🙂

2024 mali yılında yaşananları bilmeme rağmen asıl talihli eşimin Rus olmasına güvenerek dosyamızı Mayıs ayında konsolosluk aracılığıyla Belgrad’a taşıdık. Taşıma talebimize 2 günde cevap verdiler. 2 hafta sonra KCC’ye mülakat maili attık ve ertesi gün 1 Temmuz’da mülakatımız olduğunu öğrendik. Aynı gün General Medicine Clinic’ten 30 Haziran tarihine randevu aldık.

Hazırladığım Evraklar

Applicant değil dependent olduğum için benden çok belge istemeyeceklerini biliyordum ama yine de işimi şansa bırakmamak adına;
    Formul A ve B (Çok dilli)
    Arşivli Nüfus Örneği (Türkçe)
    belgelerini Kaymakamlıktan temin ettim.
    Adli Sicil Kaydı’mı ise Adliyeden İngilizce aldım ve apostil bastırdım. Türkçe tüm evraklarımı İngilizce’ye çevirttirip noter onayı ve apostil aldım. (Bunun şart olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi 2024 travması 🙂 )
    Üniversite diplomam çift dilli olduğu için hiçbir işlem yaptırmadım ancak lise diplomamı İngilizce’ye çevirtip, noter onayı aldım.
    Aşı karneme ulaşamadığım için, Kartal Lütfi Kırdar hastanesinin Enfeksiyon polikliniğinde antikor testi yaptırdım ve bu testin sonuçlarını E-Nabız üzerinden İngilizce olarak çıkardım. Eksik olduğunu bildiğim sadece KKK aşım vardı ve bunu da aile hekimliğinde ücretsiz olarak yaptırdım.
    Eşim yabancı olması sebebiyle tüm birikimimiz benim adıma bir hesaptaydı ve bankadan bunun için de bir hesap dökümü aldım ama bu belge sorulmadı bile. Tüm belgelerimizi ve 2 adet fotokopilerini konsolosluğun sitesindeki sırayla dosyaladım ve mülakat tarihimizi beklemeye başladık 🙂

30 Haziran Sağlık Randevusu

Kliniğe ulaştığımızda öncelikle kanlarımızı verdik ve sonra 1 kilometre uzaktaki başka bir yere röntgen için yönlendirildik. Geri döndüğümüzde doktor fiziki muayene yaptı ve sağlığımızla alakalı sorular sordu. Herhangi bir aşı yapılmadı ve iki kişi için toplam 480€ ödeme yaptık. Tam işimiz bitti derken, klinik Sırp vatandaşı olmamamızı gerekçe göstererek ekstradan IGRA testi yapılması gerektiğini ve bu testin sonucunun 2-3 gün içerisinde çıkacağını söyledi. Ertesi gün mülakatımız olduğunu, eğer böyle bir zorunluluk varsa neden bunu bilmelerine rağmen 1 gün öncesine randevu verdiklerini sorduk ama tatmin edecek bir cevap alamadık. Konsoloslukla klinik arasında bir iletişim eksikliği olduğu çok belli o yüzden Belgrad’da mülakata girecek olursanız ne olur ne olmaz randevunuzu 3-4 gün öncesine almanız daha sağlıklı olur. Doktorumuz konsolosluğu bildirdiğini, mülakatımıza sağlık raporlarımız olmadan gideceğimizi, sonuçlar çıkınca bize haber vereceklerini söyledi ve elimiz boş ayrıldık.

1 TEMMUZ MÜLAKAT GÜNÜ

Saat 08:30 randevumuz için 08:00’de kapıdaydık ve 08:20 gibi içeri alındık. Yanımızda telefonlarımız vardı görevli teslim aldı bir kutuya koydu ve çıkışta alabileceğimizi söyledi. Binaya giriş yaptığımızda numaramızı aldık ve beklemeye başladık. Bankoya gittik, dil tercihimizin İngilizce olduğunu söyledik ve memurun söylediği sırayla evraklarımızı bir adet fotokopileriyle teslim ettik. Sonrasında kasada ödeme yapıp, mülakat için çağrılacağımızı söylediler. 45 dakika kasayı bekledikten sonra tekrar numaramız okundu ve memur sistemlerinin çöktüğünü düzeltmek için ellerinden geleni yaptıklarını, çok yakında bir kafe olduğunu ve oraya gidip kahvaltı yapmamızı 1.5 saat sonra geri dönmemizi söyledi 🙂 Söyleneni yaptık ve 1.5 saat sonra konsolosluğa döndük ancak sistem hala çalışmıyordu bu yüzden mail adreslerimizi bir kağıda yazıp memura teslim ettikten sonra otelimize mutsuz bir şekilde geri döndük. Döndükten yaklaşık 40 dakika sonra konsolosluk saat 15:00’e gelebilir misiniz diye mail attı ve tekrar konsolosluğa gittik. Aynı gün 3. kez konsolosluğa giriş yaptığımız için artık tüm çalışanlar bize aşinaydı o yüzden samimi ve esprili bir ortam oluştu diyebilirim. Artık mesai bitimi beraber kahve içeriz diye şakalaşmaya bile başlamıştık çalışanlar ile 🙂
    İki kişi için toplam 660$ ödeme yaptıktan sonra mülakatımız başladı. Memur bize çekilişi kazandığımızı ne zaman öğrendiğimizi ve ne zaman evlendiğimizi sordu. Biz 5 Mayıs’ta öğrenmiş ve 21 Mayıs’ta nikahımızı yapmıştık bu yüzden eski tarihlerdeki fotoğraflarımızın vs. çıktısını yanımıza almıştım. Ne kadar süredir beraber olduğumuzu sordu, 2.5 sene dedik ve herhangi bir kanıt görmek istemedi. Nereye gideceğimizi, ne iş yapmayı düşündüğümüzü sorduktan sonra vizelerinizi onaylıyorum ancak sağlık raporlarınızı görmeden vizenizi basamayız diyip pasaportlarımızı teslim aldı ve günü hem mutlu hem de buruk bir şekilde bitirdik. Kafamızdaki kronolojiye göre işlemler düşündüğümüzden de uzun sürecekti çünkü.

2 TEMMUZ

Sabah saat 09:00’da klinikten raporlarımızın çıktığını ve saat 10:30’da teslim alabileceğimizi öğrendik. Konsolosluğa mail attık ve 5 dakika içerisinde bize öğleden önce belgelerimizi teslim edebileceğimizi söylediler. Kliniğe gittiğimizde ekstra 140€ bir ödeme daha yaptık. Neden ilk geldiğimizde almadınız ödemeyi toplu şekilde dediğimizde unuttuklarını söylediler 🙂
    10:30’da kapalı zarflarımızı aldık ve 11:00’de konsolosluğa teslim ettik. Konsolosluk vizemiz basıldığında bize ulaşacaklarını, normalde Mail Boxes ETC. ile çalıştıklarını ama yarattıkları mağduriyeti telafi etmek ve bizi daha fazla uğraştırmamak adına kendilerinden teslim alabileceğimizi söyledi. Otelimize döndük ve saat 13:15’de beklenmedik bir şekilde konsolosluktan vizelerimizin basıldığını saat 15:00’te teslim alabileceğimizi söyleyen bir mail aldık. O an yaşadığımız şoku tarif etmemin mümkünatı yok çünkü pazartesiden önce pasaportlarımızı teslim alamayacağımıza çok emindik. 2 saat içerisinde sağlık raporlarımızın onaylanması ve vizemizin basılması bir mucizeydi. Koşa koşa konsolosluğa döndük ve artık çalışanlarla o kadar içli dışlı olmuştuk ki çoğu prosedürleri atladılar, nasıl olsa biliyorsunuz diyorlardı hep, sahiden de ezberlemiştik artık 🙂 Binaya giriş yaptık ve 5 dakika içerisinde pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı teslim aldık. O esnada rahatlamanın verdiği duyguyla hüngür hüngür ağladım ve memura döktüklerimin mutluluk gözyaşları olduğunu söyledim. Memur bu mutlulukta payı olduğu için çok memnun olduğunu, tüm sürecin tamamlandığını söyleyip iyi şanslar diledi, yaşlı gözler ve büyük gülümsemelerle konsolosluktan ayrıldık.

2 gün içerisinde toplamda 5 kere konsolosluğa gitmiş olduk. Kaldığımız oteli konsolosluğa 10 dakika uzaklıkta seçmiştik ve bunun çok faydasını gördük. Özellikle şu an Sırbistan’da süregelen protestolardan dolayı toplu taşımalar çoğu zaman ya çalışmıyor ya da çok seyrek çalışıyorlar. Kapanan yollar da cabası. Bu tür aksiliklerde sıkıntı yaşamamak adına konsolosluğa yakın bir yerde konaklanması işleri gerçekten çok kolaylaştırıyor.

Uzun ve mental olarak çok yorucu bir süreçti ama böyle bittiği için gerçekten çok memnunum. Artık yeni hayatımızı inşa etmeye başlayabileceğimiz için de çok heyecanlıyım. Umarım isteyen herkes bir an önce vizelerine kavuşur ve yeni hayatına adım atar. 🙂 Forumda Belgrad özelinde paylaşım bulmak, hem tercih ve kabul sayısının az olmasından hem de 2024’te yaşananlardan dolayı biraz zor o yüzden bu sürece Belgrad’da devam edecek arkadaşlara, seve seve yardımcı olurum.

• @16bilgin öncelikle tebrik ederim ve hayırlı olsun. Ben de dosyamı oraya taşımayı düşünüyorum. Merka ettiğim şey, lise diplomasını istediler mi, üniversite diplomam var ama lise diploması kayıp

• ⭐⭐⭐

@Mekselina-Kazan

• ⭐⭐⭐⭐

@Mekselina-Kazan Tebrik ederim🎊🌟
    Neyse ki tüm aksilikler güzel bir şekilde son bulmuş ve pasaportlar da jet hızıyla elinize ulaşmış.
    Yolunuz açık olsun🌸

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |