@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Flight101 çok müthiş bir analiz ve mülakat deneyimi. Sizden sonra gidecek olanlara ( mesela ben) çok güzel bir rehber olmuş TEŞEKKÜRLER
-
@gozkan1 Merhabalar. Vizeniz hayırlı olsun. Rica etsem tercüman Emre Bey'in iletişim numarasını paylaşa bilir misiniz? Bizde dosyamızı Bangkok'a taşımayı planlıyoruz.
-
Herkese güzel günler diliyorum.
Öncelikle söylemeliyim ki eşimi ocak-şubat ayı gibi add aplicant yaparak ds260 formuma ekledik. Mülakat aldıktan sonra mail atarak formumu açmalarını rica ettik ve kendi bilgilerimi de güncellemiş oldum. Tercihen stresimiz azalsın diye sağlık randevumuzu mülakattan 1 hafta öncesine aldık.
Sağlık randevusu boyunca kalmak için forumdaki deneyimlerden yararlanarak Ck Farabi oteli tercih ettik. Çevresinde konsolosluklar olan sessiz sakin bir atmosferi vardı. Eksikleri olan ama f/p olarak ve unganlara yürüme mesafesinde bir oteldi.
----
Unganlar Sağlık Muayenesi ---- 12 Mayıs 2025
Kişi sayısı: 2 (Eşim + Ben)Düzen Laboratuvaru: 2 kişi toplam : 3.664,38 tl ( Kan+ akciğer röntgeni)
Unganlar (doktor muayenesi + aşılar): 2 kişi 440+440 = 880 dolar ( muayene+6şar aşı) biz tl olarak ödedik 34.056 tl tuttu. Doları google kuruyla aldılar.Sabah 11.00 olan randevumuza 10.30 civarında gittik. İlk gittiğimizde kimse yoktu. Aşı takvimimizi sordu olmadığını söyledik. Bizi 5. Kata yönlendirip işlemler bittikten sonra gelmemiz söylendi.
Yanımızda ; confirmation page, evlilik cüzdanı, 2nl , mail çıktısı ve covid aşı belgelerini götürdük ama hiçbirini sormadılar.
5.Kata düzen laboratuvarında kan verdikten sonra 3. Kata röntgene indik . Röntgenden sonra tekrar 4. Kata döndüğümüzde aşırı kalabalıktı. Çoğunluğunu iranlılar oluşturuyordu. Sanırım Green card için gelen 4 aile vardı. Uzunca (yaklaşık 2 saat) bekledikten sonra sıra bize gelmişti.
Mehmet Ungan bana;
Hastalıklar , ameliyat, amerikaya daha önce gidip gitmediğim ve Amerika'daki ne yapmayı planladığımı,
Eşime ise;
Ne iş yaptığını orada ne iş yapacağını, amerikada nerde yaşayacağımızı ve neden orayı seçtiğimizi sordu.
2 iğnenin içinde toplam 6 iğne yaptı ikimize de ve geçmiş olsun diyerek muayeneyi sonlandırdı. Muayeneden çıktıktan sonra ücreti ödedik ve zarfı ertesi gün 15.00 ve 17.00 arasında alabileceğimizi söyledi. Acaba bir aksaklık olur mu diyerek çok stresli girdiğimiz Sağlık randevusu çok sakin ve sorunsuz geçti. Hemen çıkınca Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.
Ertesi gün saat 2.30 gibi unganların önündeydik ve sonuçları almak için 3e kadar. Bekledik. Saat 15.05 de 4. Kata çıktığımızda tek tek aldılar ve zarfımızı teslim ettiler. Zarfın üstünde aşı karnesi ve röntgen cdsini zımbalamışlardı. Zarf ince olduğu için yırtılabilir izlenimi veriyordu ama 1 cımbız ve 1 demir törpüyle dikkatlice zarfa zarar vermeden çıkardık. Bu arada zarfı poşetsiz verdiler bu yüzden yanınızda götürmek için karton poşet götürmenizi tavsiye ederim.-----
Evraklar;
Mülakat için tarihler yeni olsun diye evrakları son hafta çıkarmaya başladık.
Ziraat banka dökümünü imza sirküleriyle almak için gittiğimde bankodaki görevli, tamam hemen çıkaralım diyerek hafif saman kağıdı gibi bir kağıtta barkodlu hesap dökümünü verdi ve imza sirkülerini artık yeni sisteme geçtiklerini ve barkodlu e imzalı verdiklerini söylediler. Hesapta iki kişi için 32k€ gösterdik. (Mülakatta herhangi bir sorun yaşamadık)Sonrasında e-devlete evlilik tarihimizin yanlış yazıldığını fark ettik ve maalesef mülakata süremiz çok az kaldığı için bir panik yaşamadık değil. Doğrudan belediyenin evlilik başvurusu yaptığımız bölümüne gittik ve durumu açıkladık ve acil olduğunu belirttik. Görevli teyit etmek için nikah defterine ve ilk randevu oluşturduğumuz deftere bakarak tarihi teyit edip yaklaşık 15 dk içinde nüfus müdürlüğüne bir yazı yazdı. Nüfus müdürlüğünden birini arayarak durumu anlattı. Bizi doğrudan nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler ve orda da hemen 10 dk içinde tarihi değiştirerek hemen e devletteki tarihi değiştirdiler. Bunların hepsi beklemelerle 1 saat anca sürmüştür. Sonrasında evraklarımızı yenileyerek yola koyulduk.
--------
Mülakatta götürdüklerimiz; her dosya için ayrı ayrı;
2NL(×2)
ds260 confirmation page(×2)
Pasaport ve fotokopisi (×2)
Fotoğraf (5x5)(×4)
Sağlık zarfı
Evlilik cüzdanı ve fotokopisi (×2)
Vukuatlı nüfus kayıt örneği(aile)(×2)
Askerlik durum belgesi(×2)
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yabancı tercümeli (x2)
Ais kaydı(×2)
Üniversite diploması ve fotokopisi(×2)
Lise diploması ve fotokopisi(×2)
Banka dökümü
Formül a ve b(×2)
Kimlik fotokopisi(×2)
İlişkimiz hakkında fotoğraflar, WhatsApp konuşmaları, aramaların tarih gözüken sslerİstenen evraklar;
Asıl talihli için;
Nüfus kayıt örneği
Askerlik durum belgesi
Pasaport
Evlilik cüzdanı ve fotokopisi(×2)
Fotoğraf (×2)
Sağlık zarfı
Adli sicil kaydı
Diploma ve fotokopisi (üniversite)
Banka dökümü
Ais kaydıEş için ;
Nüfus kayıt örneği
Pasaport
Fotoğraf(×2)
Adli sicil kaydı
Sağlık zarfı-----
Bu sefer konsolosluğa yakınlığından dolayı (yine mülakat deneyimlerinden yararlanarak) The Green Park oteli tercih ettik. Diğer otele göre fiyatı daha yüksekti ama söylemeliyim ki çok memnun kaldık. Odaları, ilgilenmeleri, yemekleri çok güzeldi.
Mülakat(7.30)
Mülakat sabahı 6.50 gibi çukurambardaki konsolosluğun önüne gittik. Konsolosluğun önündeki polislerin, kırmızı dubaların önünde beklememizi ve ordan içeri almaya başlayacaklarını söylemeleriyle kırmızı dubaların önünde ilk sırayı aldık. Saat tam 7. 30da dubaları kaldırdılar ve konsolosluğun dış kapısından geçerek bahçe kapısına geldik. Görevlinin yönlendirmesiyle pasaportlarımızı çelik çekmecede diğer tarafa ilettikten sonra sol tarafta kapının önünde beklemeye başladık. Sol kapıdaki beyefendi elinde pasaportlarla gelip ismimizi çağırarak bizi xrayden geçirdi ve iç bahçeye yönlendirdi. İç bahçedeki görevli , binanın kapısının nasıl açılması gerektiğiyle ilgili bilgiyi verdi ve bizi meşhur ağır kapıdan içeri yönlendirdi. Gerçekten söylemeliyim ki kondoloslukta karşılaştığımız tüm görevliler çok kibardı, çok neşeliydi. Her adımda yönlendiriyorlardı.
İçeri giridikten sonra sol kısımda bulunan görevliler pasaportlaromızı alarak etiket yapıştırdılar ve sol taraftaki oturma yerlerine yönlendirdiler. Bir süre sonra bir görevli sıra numaramızı verdi. Sanırım o sabah ödeme yapılan bankodaki sistemde bir sıkıntı vardı. Bir süre bekledikten sonra bizi ilk evrak teslimine aldılar evraklarımızı verdikten sonra ödemeye yönlendirdiler ve kişi başı 330$ ödedik. Mülakat dili olarak Türkçe seçtik. İlk mülakat olduğumuz için hemen bir yanındaki bankoya geçtik. 2 hanımefendi bekliyordu bizi. Yabancı hanımefendi Türkçe biliyordu. Çoğunlukla Türkçe arada biraz İngilizce konuşarak mülakatı geçirdik. Elimizi kaldırıp yemin ettikten sonra soru kısmına geçtik.Sorular;
• İlk evliliğiniz mi?
• Nerde yaşıcaksınız?
• Neden orayı seçtiniz?
• İngilizce biliyor musun?
• Orda tanıdığınız var mı ?
• Ne iş yapacaksınız?İlk başta evrakları inceledi. Soruları sorarken aynı zamanda yazıyordu. Son sorudan sonra çok kısa bir beklemenin ardından vizeniz onaylandı cümlesini duyunca gerçekten çok rahatladık. 3-4 gün içinde bize ulaşacağını söyledi ve teşekkür ederek bankodan ayrıldık.
Mülakat öncesi konuştuğumuz bir başka gc talihlisi hanımefendi iyi dileklerini iletti.Aynı şekilde çıkarken bir başka beyefendi de aynı şekilde iyi dileklerini iletti. Umarım ikisinin de vizeleri onaylanmıştır.
Evrak teslimi, ödeme ve mülakat toplam 10-12 dk sürmüştür. İlk mülakat olduğumuz için mi yoksa genel olarak durum bu mu bilmiyorum ama herkes çok güler yüzlü ve çok kibardı. Bu durum bizi gerçekten çok rahatlattı.
1 gün sonra Pasaport pttye verildi. Ve pttye verildikten 1 gün sonra da şubeye geldi.Bu foruma yazı yazan, soru soran, soru cevaplayan, deneyimlerini anlatan herkese ve adminlere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten her bilgi hem kazandıktan sonra hem mülakat sürecinde hem de göç serüveninde çok değerli. Hiçbir şey bilmeden kazandığımız çekiliş sürecini forum sayesinde vizemizi alarak tamamladık. Umarız gerçekten isteyen çabalayan herkes vizesini alır.
Herkese hayırlı bir vize dönemi diliyorum. -
@mustafa-özkul tebrikler. Amerika'daki hayatınızda başarılar dilerim.
-
@mustafa-özkul
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@arzemo Merhaba, öncelikle hayırlı olsun, mülakatınızı yazıda 17.05 demişsiniz yanlış mı? yazıldı imzanızda 17.04. sorma sebebim numaram 13xxx olduğundan dolayı current olma ve mülakat verme tarihleri ile ilgili araştırma yapıyorum. o tarihlere gelecek şekilde bir vize almak istiyorum.
04-2025 current olmuş ve aynı ay içinde mülakat vermişler anladım. sanırım en az 3 aylık bir vize alsam mart-nisan-mayıs kurtarır gibi geldi..
-
@crazycells 9 Temmuzda Hong Kong daki görüşmemiz için 19 Hazirana nicolson sağlık muayene randevusu verdi diğer klinikte benzer bir tarihte dei, fakat gitmemiz imkansız büyük kızım 21-22 Haziranda Üniversite sınavına girecek, nicolson a yazdım ama mümkün değil değiştiremeyiz dedi, vize görüşmesini mi ertelesek yada dosya taşısak olur mu? deneyimi olan birinden acil yardım bekliyorum,
-
Herkese merhaba, Ankara'da yaşadığım doktor ve vize görüşmesi sürecimi sizle paylaşmak isterim. Aslında tüm süreç sonunçlanınca yazacaktım ama belki birine yardımı dokunur diye erkenden yazayım dedim.
Doktor Randevusu 7-8-9 Mayıs Dr. Ungan;
7 Mayıs günü için Doktor Ungan'dan randevu almıştım, aynı gün işim biter mi diye buradan soruyordum ama bırakın aynı gün bitmeyi doktor işim tam 3 gün sürdü. Tükürük testine kalma ihtimalim olduğunu biliyordum ama hiç bir yerde bunun 3 gün sürdüğü yazmıyordu veya gözümden kaçmış. Bilmeyenler için burdan tekrar uyarıda bulayım dönüşünüzü ona göre ayarlayın. Daha önceden yaşadığım bir sağlık sorunu nedeniyle muayenede sorun yaşayabileceğimi tahmin ettiğim için yanıma kendi drlarımdan aldığım yazılarla beraber sağlık dosyamı hazırladım ama nafile, memur mantığıyla ''Ameriga istiyor yapcek bişe yok'' cevabı ile hayal kırıklığına uğradım. Bu arada green card lotosu başlığında da yazdım ama burada da belirteyim, kullandığım ilaçlar nedeniyle kendi doktorum tarafımdan listedeki canlı aşıları olmamam gerektiği ilgili bir yazı almıştım. Bu yazıyı kendilerini verdiğimde kabul ettiler ve canlı aşıları yapmayacaklarını söylediler ayrıca bilmenzi isterim Doktor muayenesindeki onay formunda aşıların tümünü inanç vs herhangi bir sebeple reddebileceğinizi ve bunun hiç bir şekilde sürecinizi etkilemeyeceği yazıyor ama tabi siz bilirsiniz ben diğer aşıları oldum.
Ben tükürük testinin zaman aldığını biliyordum ama sonucunun uzun sürdüğünü zannediyordum, 3 günü duyunca bir şok olmadım değil. Bana temmuz ilk haftası gibi testlerin sonuçlanacağını ve elektronik olarak konsolosluğa iletileceği bilgisini verdiler. Geceliği 1600 TL yürüme mesafesi bir otel ayarlamak zorunda kaldım. (burdan ismini yazmadım doğru olur mu bilemedim ama ihtiyaç halinde yazabilirim ismini) Araba ile ulaşmak isteyenler, kuğulu park solunuzda kalacak şekilde devam edip parkı geçtiklerden sonraki ilk ışıklardan sağa girince otoparklar var, yoksa çok zor oralarda yer bulmak. Trenle gelecekler için ekleme yapmak isterim, doktor randevum sabah saat 9'da idi. TCDD nin lanet olası gece ekspresi ile gider trende uyur sabahta rahat rahat randevuma yetişirim demiştim ama 6.51 varış diye belirtilen Ankara Ekspresi saat 8.32 de Ankara Gar'a giriş yaptı. Trendeki görevlilere sorduğumda sanki normalmiş gibi gayet rahat bir şekilde hep bu saatlerde varış olduğunu söylediler, benim gibi plan yapanlar olacaktır o yüzden burdan özellikle uyarıda bulunayım. Geç kaldığını biliyordum ama 1 saat 40 dakka kadar olabileceği hiç aklıma gelmemişti, neyseki yetiştim 9 randevusuna.
Bu arada şunu belirtmek isterim, muayenehanede çalışan görevliler inanılmaz yardımcı oluyorlar, burdan okuduğum yorumlarda çok katı ve yardımcı olmadıkları yönündelerdi ama tam tersi bence. 1984 doğumluyum nasıl olduysa bebeklikten kalma aşı kartlarım bulundu ve whatsapp üzerinden bana yollanan aşı kartlarımı bile kabul ettiler ve çıktısını alıp dosyama eklediler. Elle yazılmış aşıları ve tarihleri kabul ettiler tabi 1985 yılında yapılmış aşılar için pek bir alternatif yok

Ödeme olarak
Muayene için 10.823 TL
Düzen Labrotuvarına
kan ve röntgen için
1830TL
Tükürük testleri için ise
3852 TL + 1542 TL + 1542 TL(180$) ödeme yaptım.20 Mayıs Vize Görüşmesi ( 08.45 )
Konsolosluk ana yolun üstünde ama devam eden sokak mahalle arası olduğundan dolayı park yeri bulmak çok sorun olmuyor yine aracı ile gelenler için tavsiye olarak yazayım dedim. Esasında görüşmem 12 şubattaydı fakat yine yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle bu olaylardan tamamiyle vazgeçmiştim ama daha sonra tekrar denemem gerektiğini düşünerekten randevu sitesinde hesap oluşturup tekrar randevu verilmesi için talep oluşturdum. Bunu yazmamım sebebi herhangi bir sebep ile randevusunu kaçırmış veya gidememiş olanların hakkı kaybetmediklerini bilmelerini isterim. Mantıklı bir sebeple sitede talep oluşturup, durumunuzu anlatırsanız yardımcı oluyorlar ama randevu açılır mı açılmaz mı o biraz şansınıza kalmış çünkü randevu almaya çalıştığımda sürekli sistem yoğun hatası veriyordu ve nerdeyse 1 hafta uğraşmam gerekti, gerçi şimdi yeni siteye geçiyorlar nasıl olur bilinmez denemek zorunda kalanlara iyi şanslar. Neyse lafı uzatmadan günün geri kalanını anlatmaya devam edeyim.
Elçiliğe vardığınızda, önünde çılgın bir sıra göreceksiniz en arkada boşuna beklemeyin çünkü randevusu sizden çok sonra olupta aşırı heyecanlı insanlar sıraya çoktan girmiş oluyor, ben de o hataya düştüm. Esasında olan binanın hemen önündeki camekanlı bölümde güvenlik görevlisi saate göre çağırmaya başlıyor ve sıra o zaman oluşmaya başlıyor gibi bir durum var. Gidip camekanın altında bulunan kutuya pasaportunuzu atıp soldaki kapının önünde çağırılmayı bekliyorsunuz. ( sanırım bahsi geçen ağır kapı o kapı
) İsminiz çağırıldıktan sonra güvenlik taramasından geçiyorsunuz sadece elektronik olarak araba anahtarı kabul ediliyor eşyalarınızı araçta bırakmanızı tavsiye ederim veya ben sadece şahit oldum sağda(ziyaretçi giriş kapısının karşısında) bir binaya gidip insanlar eşyalarını bırakıp numara alıyorlardı sanırım emanetçi gibi bir hizmet veriliyor. Daha sonra görüşmlerin yapıldığı iç binaya yürüyerek geçiyorsunuz orda vize türünüze göre size sıra numarası verilip pasaportunuza bir şeyler yapıştırıyorlar ve beklemeye başlıyorsunuz.Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, gördüğüm kadarıyla gerek turist vizesi gerek diğer vizeler olsun sizden görüşme başında parmak izin alınıyorsa büyük ihtimalle vizenizi alıyorsunuz. 2014 yılında İstanbul'da turist vizesi için bulunmuştum orda beklediğim kısa sürede herkese vize veriyorlardı fakat bu sefer Ankara'da gördüğüm kadarıyla ciddi oranda red veriliyordu bekleme süremin uzun olması sebebilyle mi bilemem ama nerdeyse 10kişiden 5ine red verdiler(göçmen olmayan vize türleri için)
Toplamda 3 kere çağrılıyorsunuz, ilk çağırdıkları bölmeden sizden gerekli evrakları istiyorlar. Sitede yazan ve size gönderilen 2. e-postaki belgeleri doğru hazırlarsanız pek bir sorun çıkmıyor ama yaşadığım garip durumu size anlatmak istiyorum. Daha sonra verdiğim belgeleri listeleyeceğim. Kısa bir beklemeden sonra, ilk çağrıldığım pencerede Türk olduğunu düşündüğüm konsolosluk görevlisi sırasıyla belgeleri isterken benden nüfus kayıt örneğimi istedi, klasik edevletten aldığım belgeyi uzattım. Belgeye kısaca baktıktan sonra anne ve babamın listeli olduğu nüfus kayıt örneğini istedi, ilk önce şaşırdım sonra belgeyi bölmeden alıp, Ana adı ve Baba adı altında zaten yazdığını gösterdim, ne istediğini anlayamadığımı söyledim. Bana çok kaba bir şekilde beyfendi anne adı ve baba adı olan nüfus kayıt örneği vermeniz gerekiyor dedi ama o kadar lanet bir şekilde istediki o an sinirime hakim olamayıp elimdeki kağıdı cama yapıştırıp ana ve baba adı karelerini parmağımla gösterdim. Adam hareketimi biraz garipsedi ve bende o an ki gereksiz sinirimi anında yatıştrıp eğer başka bir evrak varsa bununla ilgili tamamlayabileceğimi dile getirdim, o da hatasını anlamış olacak ki tamam kabul ediyoruz evrağı dedi.
Görüşmede benden istenen evraklar;- Nüfus kayıt örneğim ana adı ve baba adı açık bir şekilde yazılı olan

- Sabıka kaydı
- Üniversite diploması aslı ve fotokopisi ( diplomam hem Türkçe hem İngilizce olduğu için promblem yaşamadım)
- 2 adet foto
- Askerlik durum belgesi ( Muaf olduğuma dair belge sundum)
- Banka dökümü ( son 6 aylık + imza sirküleri vs.)
Belgeleri aldıktan sonra bana hangi dilde görüşme yapmak istersinizi fark etmez sorun değil dememle ingilizce görüşme işaretlemesi bir oldu. Tatsız bir şekilde başlayan görüşmeyi karşılıklık teşekkür ederek sonlandırdık, daha sonra tekrar beklemeye başladım,bu sırada baya bir teşekkürler şu aşamada size vize veremiyoruz sahnesine şahit oldum. 15 dakka sonra vezneden çağırıldım ve 330 dolar( TL yapacaklar için söyliyim dolar 38.60 gibi bir şeydi fişte 40 dan işlem yaptılar 13200 TL karşılığı yazıyordu) ödeme yaptım. 25-30 dakkalık bir beklemeden sonra şansıma tam karşımdaki bölmeden numaram yandı. Klasik sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi daha sonrasında parmak izimi aldı. Ben eski pasaportumu istenenler listesinde olduğunu fakat kimsenin benden istemediğini hatırlatınca, teşekkür edip eski vize varsa görebilirim dedi. Eski vizeye bakıp daha önce hiç Amerikada bulunduğum sürede yasal süreyi aşıp aşmadığımı sordu. Daha sonrasında sağlık raporumla ilgili durumu anlattım sorun olmadığını, onlara gönderilince bana gerekli bilgilendirilme yapılacağını söyledi.İlk görevliden sonra Amerikalı kadın gayet nazikti, nereye gideceğimi sordu, cevap olarak new york'a gideceğimi söyledim. Forumu çok fazla okumamın ve neyle karşılacağımı bildiğimden artık
kadıncağız daha sormadan ben cevapları vermeye başladım. Daha sonrasında diplomamla igilenince bende mesleğimle ilgili yapmayı düşündüğüm hamleleri anlattım fakat sonunda ama zaman gösterecek diye de ekledim :). Banka dökümanlarımla hiç ilgilenmedi sadece kendi kontrol listesinde yazdığı için tamam burda gibilerden bir baktı ve her şey benim açımdan güzel görünüyor sağlık raporun gelince pasaportunu yollman için sana talimatları yollayacağız dedi ve yine teşekkür ederek beni üstünde pasaport ve sağlık raporu işaretli sarı kağıt ile uğurladı. Sağlık raporunun elektronik olarak yollanacağını terar teyit edip konsolosluktan ayrıldım( dr ungan tarafından da elektronik olarak yollanacağını Ankaraya bir daha gitmeye gerek kalmayacağını teyit ettim) Şimdilik benim için tekrar bekleme süreci başladı, süreç sonuçlandığında tekrar paylaşım yaparım. Bu forumun, bu süreçte insanlarının işini ne kadar kolaylaştırdığını kendi yaşadıklarımdan ve hergün diğer insanların deneyimlerini okudukça daha çok anlıyorum o yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Saygılarımla. - Nüfus kayıt örneğim ana adı ve baba adı açık bir şekilde yazılı olan
-
@ozgurs E-devletten nüfus kayıt örneği çıkartırken nüfus aile tipini seçmeliydiniz. Onu seçince sizin isminizin altında anne ve babanızın da satırları yer alıyor ve isimlerinin karşısında onların anne ve baba isimleri, sağ mı değil mi tüm ayrıntılar görünüyor. Neyse ki sizinki bu haliyle kabul edilmiş.
Diğer konulardaki ayrıntılı bilgiler için teşekkürler.
Vizeniz hayırlı uğurlu olsun
Bundan sonra mülakata gireceklere önerim aman sinirlerinize hakim olun, sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verin, size sorulmayan konular hakkında konuşmayın

-
@Serapp sinir konusunda haklısınız o an bende fark ettim ve zaten kıvılcım kadar kısa sürdü ve minik bir R yaptım zaten
istedikleri belgeler listesinde ne varsa götürdüm ben
fazla bilgi verme kısmında da haklısınız ama zaten arkasından ne geleceğini bildiğim için çok kısa cevaplar olmasın diye eklemeler şeklindeydi -
@ozgurs Hayirli olsun, sanirim sizde de, karsinizdaki kisi gereksiz yere agresiflestiginde benzer sekilde tepki verme egilimi var. Bu durumdan ben de mustaribim; benim de mülakat günümde konsolosluktaki askerlerle aramizda da bu sekilde karsilikli ufak capli bir gerginlik yasanmisti. Umuyorum ki tez vakite vize basili pasaportunuza ulasirsiniz.
-
@ozgurs
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@ozgurs tebrikler, balgam kültür test sonucunuz sonrası sağ salim vizenize kavusmaniz dileğiyle

-
Hong Kong konsolosluk sağlık kontrolünüz olmaksizin mülakat gerçekleştirmiyor, sağlık kontrolünden geçmiş olmanız gerekiyor kesinlikle. Hong Kong’da sağlık kontrolü yapan diğer sağlık kuruluşu olan Drs. Anderson & Partners ile irtibata geçerek belki o kurumdan müsaitlik sorgulayabilirsiniz, iletişim bilgileri WhatsApp +85291385571 ve emaili [email protected]. Geçmiş deneyimlerde Drs. Anderson & Partners‘in geç geri dönüş yaptığına dair bazı tecrübelerde var forumda.
Eğer ki Drs. Anderson & Partners da müsaitlik veremez ise istediğiniz tarihe ve/veya mülakatınız öncesi raporunuzun yetişebileceği bir tarihe, tek seçeneğiniz Hong Kong konsolosluk ile iletişime geçerek ileri bir tarihe mülakatınızın ötelenmesi talep etmek ve akabinde iki sağlık kuruluşundan bir tanesinde sağlık kontrolünüzün randevusunu acilen oluşturmak olmali. Başka bir ülkeye taşımak bu kadar adımlarda ilerlemişken 2-3 defa düşünülmesi gerek zira elinizde almış olduğunuz bir mülakat tarihi var Hong Kong’dan.
-
@ATS16 Çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz, ilk tercih Anderson'dan randevu almak olmalı bence, ilaveten şunları söylemek isterim:
Sayın @Zuhuratbaba, mülakat tarihi alabilmek gerçekten çok önemli ve değerli, bu şansı herkes yakalayamıyor.
Kızınızın Türkiye’de üniversite sınavına girmesi şart mı acaba?
Kazandığı takdirde, ABD’ye gittiğinde bu hakkı kullanamayacak ve orada bir üniversiteye kaydolacak. Bu durumda sınava girmese de olur diye düşünüyorum. -
@Zuhuratbaba zor olur biliyorum ama 19 unda sağlık muayenesini bitirdikten sonra değerlendirebileceğiniz yerel saat ile 22:30 da aktarmasız uçuş var. TR saati ile 20.06.2025 05:10 da İstanbula iniyor. Umarım çözüme kavuşursunuz.
-
@Murat-c merhaba. Doğru tarih imzamda yazan tarihtir.
-
@Serapp Bir LGS bir de Üniversite sınavı var bu yıl evde, erteleme için konsolosluğa da kliniklere de mail attım, ama nasip , olmazsa da gidemeyeceğiz çünkü çok hazırlandılar. çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Flight101
-
Bu ileti silindi! -
Herkese merhaba,
Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.
Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları farklı girdim.Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?
Saygılarımla
Doğukan YILMAZ
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k